مروری بر رسانههای حکومتی – شنبه ۲۷بهمن۹۷
روزنامههای حکومتی در روز شنبه ۲۷بهمنماه مهمترین مطالب خود را به دو موضوع اختصاص دادهاند. اول ادامهٔ واکنشهای هراسآلود در مورد اجلاس ورشو و دوم حمله به باند رقیب بر سر رد یا قبول FATF اختصاص دادهاند. در کنار این دو موضوع هشدار نسبت به وضعیت انفجاری جامعه، گسترش فقر و سرنخ چپاول دیده میشود.
روزنامههای هر دو باند حاکم خط مشترک حکومتی در مورد ورشکستگی اجلاس ورشو را با اختصاص حداکثر مطالب اجرا کردهاند. حجم زیاد تیترها و محتوای آنها در این مورد حاکی از میزان وحشت رژیم از این اجلاس است:
ابرار: ظریف: اجلاس ورشو از پیش شکستخورده بود
اعتماد: سیرک تازهکاران پرونده خاورمیانه
اطلاعات: نمایش ضدایرانی ورشو بدون نتیجه پایان یافت
جوان: فتوگیت عربی در ورشو
حمایت: شکست ورشکستگان در ورشو
روزان: هیاهویی برای هیچ
اما وحشت اصلی رژیم را روزنامهٔ آرمان به قلم علی خرم دیپلمات پیشین رژیم انعکاس داده و از جمله نوشته است:« ماهیت این اجلاس و هدفی که پیگیری نمود در روابط بینالملل کمسابقه و در عرض ۳۰سال گذشته بیسابقه محسوب میشود... در مجموع جمهوری اسلامی باید تشکیل این اجلاس را اقدامی در راه مشروعیت زدایی از خود تفسیر نماید. اولاً در مسیری قرار نگیرد که ونزوئلا در دام آن گرفتار آمده است. ثانیا، با تغییرات لازم در سیاستهای خود از تشکیل جبههای جهانی علیه خود جلوگیری نماید».
روزنامهٔ ایران ارگان دولت روحانی هم در مطلبی به قلم قاسم محبعلی دیپلمات پیشین رژیم در مورد پیآمد اجلاس ورشو هشدار داده: « اما اگر آنان موفق شوند که این ائتلاف را تشکیل دهند، طبیعتاًًً فشارها بر ایران افزایش پیدا میکند و در کنار محاصره اقتصادی که آمریکاییها دنبال آن هستند، ممکن است یک محاصره سرزمینی هم علیه ایران به وجود بیاورند». و در ادامه تلویحا دعوت به تمکین از اروپا و عقبنشینی از توسعهطلبی در خلیجفارس فراخوانده و افزوده است« برای اینکه چنین اتفاقی نیافتد، ایران باید سیاست هوشمندانهای را چنانکه تاکنون در پیش گرفته، ادامه دهد و مناسبات خود را در درجه اول با اروپاییها و از سوی دیگر با بخش دیگری از قدرتهای دنیا مانند چین و روسیه توسعه دهد و همچنین با کشورهای همسایه عرب جنوب خلیجفارس وارد یک دیالوگ شود تا همزمان نگرانیهایی را که بهویژه از سوی آمریکاییها دامن زده میشود، کاهش دهد».
جهان صنعت هم نسبت به تحقق اهداف ورشو در مونیخ هشدار داده « از سطح مواضع اعلامی اعضای اروپایی برجام و واشنگتن پیداست، آنان یکصدا و در راهبردی مشترک برنامه موشکی ایران را عامل اصلی اختلال در نظم ژئوپلیتیکی در منطقه غرب آسیا میدانند که هم میتواند برای حیات سرزمینی اروپا و آمریکا و هم متحدان مخاطرهآفرین باشد».
حملات باندی حول رد یا قبول FATF موضوع مشترک روزنامههای هر دو باند حاکم است:
ایران نوشته است: FATF در تقاطع مصلحت و دلواپسی
آرمان نوشته است: «با حل و فصل مسأله برجام، اما دلواپسان از کار ننشستند و تلاش کردند پرونده دیگری بگشایند. از این رو به سراغ لوایح چهارگانه FATFرفتند تا همان سیاست و رویکردی را که در خصوص پرونده هستهیی پیاده کردند بهگونهیی در ارتباط با لوایح چهارگانه نیز اجرا شد».
کیهان خامنهای نوشته است: «مجمع تشخیص هوشیار باشد/FATF یعنی فرش قرمز زیرپای تروریستها».
کیهان خامنهای در مطلب دیگری از بستهٔ اروپا ابراز نگرانی کرده و نوشته است: ««نفت در برابر غذا و دارو»... در افکار عمومی جهانی بهمعنای مقدمه براندازی است».
در آرمان هشدار نسبت به وضعیت انفجاری جامعه دیده میشود که به نقل از تاجزاده مهرهٔ باند مغلوب نظام نوشته است: « جامعه امروز ما با آن آرمانهایی که مردم بهخاطرشان دست به انقلاب زدند، فاصله دارد... اگر اوضاع بهم بریزد وضعیت بدتر میشود. به اعتقاد من حکومت باید هر چه سریعتر اصلاحات بنیادی صورت دهد. زیرا وضعیت خوب نیست. حکومت باید فضای سیاسی را باز کند».
پیش بسوی قیام سراسری ، ما بر اندازیم# کانونهای شورشی در شهرهای ایران #
اعتصاب واعتراض و تظاهرات# سرنگونی رژیم # اتحادوهمبستگی
مرگ_بر_دیکتاتور #IranRegimeChange