۱۳۹۷ اسفند ۲۰, دوشنبه

سایت سازمان مجاهدین خلق ایران - سخن روز :بحران در حوزه، تلاطم در نظام


سایت سازمان مجاهدین خلق ایران - سخن روز :بحران در حوزه، تلاطم در نظام


در دیدار با گروهی از آخوندها و طلاب حکومتی در روز ۱۳اسفند یعنی یک روز پس از تجمع جنجالی آخوندها و طلاب باند خامنه‌ای در قم، خلیفه ارتجاع گفت: «اگر طلبه یا آخوند حوزه به نظام (که او آن را انقلاب می‌نامید) معتقد نباشد، به درد نمی‌خورد».
از مدتها پیش وجود بحران در کانونی‌ترین پایگاه رژیم ولایت فقیه یعنی حوزهٔ قم و به تقلا افتادن ولی‌فقیه و گماشته‌هایش به‌خوبی نمایان بود و شکافهای عمیق ایجاد شده در حوزه دیگر قابل پنهان کردن نبود.
روز یکشنبهٔ گذشته ۱۲اسفند گروهی از آخوندها و طلاب باند خامنه‌ای در مدرسهٔ فیضیهٔ قم تجمع کردند و به بهانه حمایت از بیانیه موسوم به «گام دوم» خامنه‌ای، به شعار دادن علیه دولت روحانی و باند موسوم به اصلاح‌طلب و لاریجانی پرداختند. آنها در پایان بیانیهٔ تهدیدآمیزی با عنوان «قم آمادهٔ قیام علیه نفاق» صادر کرده و در آن باند رقیب را تهدید کردند. به‌نظر می‌رسد که این همان جریانی است که در مردادماه گذشته با برپایی تجمع و تظاهراتی در مدرسهٔ فیضیه با شعار «ای آن که مذاکره شعارت، استخر فرح در انتظارت» روحانی را به حذف فیزیکی تهدید کردند. این موضوع جنجال بسیاری در رژیم به‌پا کرد.
حالا با انتشار سخنان خامنه‌ای برای همین دارودسته که البته با ۴روز تأخیر صورت می‌گیرد مشخص شده است که یک روز بعد از تجمع اخیر، یعنی روز دوشنبه ۱۳اسفند خامنه‌ای با گروهی از آخوندها و طلاب همین جریان دیدار و برای آنها سخنرانی کرده و به وجوهی از بحران موجود در حوزه اشاره کرده است.
مضمون این بحران چیست؟ این بحران چه ابعادی دارد؟ معنی و مضمون حرفهای خامنه‌ای و گماشتگانش از قبیل آخوند صدیقی چیست؟ نکات مهمی است که در این نوشته به آنها پرداخته می‌شود.

مهم‌ترین محورهای صحبت خامنه‌ای

اظهارات خامنه‌ای چند محور داشت:
  • اول این‌که خامنه‌ای به وجود بحران در حوزه اعترف کرد تحت این عنوان که: «کسانی که در داخل حرف می‌زنند، کار می‌کنند، اظهاراتی می‌کنند که با گرایش انقلابی مغایر است، ولو متضاد هم نباشد، امّا همین قدر که مغایر با گرایش انقلابی است، دارند ضربه‌ای به امید امّت اسلامی می‌زنند، این ضربه‌ به آنها است و خیانت می‌کنند. بنابراین حرکتتان حرکت انقلابی باشد».
البته قبلاً هم خامنه‌ای بارها گفته بود که حوزه باید انقلابی بماند اما حرف‌های اخیرش تندتر بود و اضطرار بیشتری را نشان می‌داد.
  • دوم این‌که خامنه‌ای از آرزوها و سوداهای خام خود برای بسط ولایتش به شرق تا غرب عالم حرف زد و گفت:‌
«الآن تقریباً همه‌ٔ این کشورهای اسلامی از شرق تا غرب همین جور هستند؛ از اندونزی و مالزی و مانند اینها بگیرید تا آفریقا. مردم چشمشان به اینجا است؛ دنیای اسلام امروز نیاز دارد به این حرکت انقلابی ما».
  • سوم این‌که به عوامل، چماقداران و تمامی نیروهای خودش در حوزه، شرایط دشوار کنونی رژیم آخوندی را گوشزد کرد و به آنها نسبت به غلبه «سیاست‌ها و گرایشهای دشمنان» هشدار داد:‌
«این‌که بنده می‌گویم حوزه‌ٔ انقلابی، معنایش این نیست که حالا حتماً در مثلاً فلان‌ جا شعار [بدهد]؛ حالا یک وقت لازم هم باشد، شعار هم باید داد؛ بنده هم گاهی که لازم است، شعار می‌دهم لکن مهم این است که عمیقاً از بن دندان معتقد باشد که این تحوّلی که در این کشور اتفاق افتاده، باید هم‌چنان ادامه پیدا بکند... باید دشمنانمان را بشناسیم، اگر نه، کشور به رکود خواهد انجامید و مغلوب سیاست‌ها و گرایشهای دشمنان این ملّت و دشمنان اسلام خواهد شد».

شکاف در حوزه یعنی چه؟ 

وقتی خامنه‌ای می‌گوید حوزه باید انقلابی باشد، یعنی زیر هژمونی و سلطهٔ من باشد، یا به‌قول گماشته‌هایش از قبیل احمد خاتمی و مصباح یزدی که در تجمع روز یکشنبهٔ گذشته هم سردمدار بودند، عده‌یای در حوزه از پایین‌ترین تا بالاترین سطوح ضدولایت هستند و باز به گفتهٔ آنها یک جریان سکولار در حوزه وجود دارد. «سکولاریسم در حوزه» اسم رمزی است که ایادی باند خامنه‌ای برای اشاره به مخالفت با ولایت و فقیه در حوزه‌ها به کار می‌برند.
بحران و شکاف در حوزه‌ها عبارت است از زمزمه‌های مخالفت با تفکر منحوس ولایت فقیه از یک‌سو و از سوی دیگر ریزش نیروهای رژیم در حوزه. این بحران به‌دنبال شعله‌ور شدن قیام مردم ایران در دیماه ۹۶ اوج تازه‌ای گرفت و در یک سال گذشته بارها و بارها ارکان رژیم را لرزانده است. اکنون این بحران به چنان درجه‌ای از شدت رسیده است که شخص ولی‌فقیه رژیم ناچار از ورود به آن شده تا ضمن اعتراف به وجوهی از این بحران به طلاب باند خودش در این رابطه رهنمود دهد. بحران درون حوزه قم حتی در نمایشهای جمعه هم انعکاس یافته است. روز جمعه گذشته آخوند صدیقی، امام‌جمعهٔ نمره موقت خامنه‌ای در تهران در این‌باره به بحران به‌اصطلاح فرهنگی که دامن حوزه را هم گرفته اعتراف کرد و گفت:
«اگر حوزه‌ها کساد بشود، بدانید دین کساد می‌شود و بدانید دشمنان شما برای از بین بردن معنویت و اتحاد و اخلاق و عفت و حجاب و امانت و صداقت و همهٔ ارزشهابرنامه دارند، نقشه دارند شبکه‌های اجتماعی، ماهواره‌ها و از اینها بدتر نفوذیها در تمامت عرصه‌های فرهنگی ما... کسانی که در کرسی حقوق به احکام اسلام می‌تازند جریانهای فمینیستی رو تقویت می‌کنند با رفتارشون اسلام را بد جلوه می‌دهند». به این ترتیب آخوند صدیقی اسم‌رمز «فمینیسم در حوزه‌ها» را به «سکولاریسم در حوزه‌ها»‌ اضافه کرد که به احتمال قوی اشاره‌اش به مخالفت با سیاست‌های زن‌ستیزانه آخوندی در بین طلاب باشد.
آخوند صدیقی در ادامه از ریزش نیروها در حوزه و کمبود آخوند معتقد به نظام ناله و فغان کرد و به‌طور خنده‌داری گفت که خانواده‌ها موظفند یک‌پنجم اعضای خانواده را به حوزه‌های آخوندی بفرستند!
آخوند اعرافی، امام‌جمعهٔ نمره موقت قم نیز جمعه گذشته به بحران ریزش نیروهای رژیم در حوزه‌ها اشاره کرد و گفت: «از جوانان مستعد درخواست می‌شود برای ورود به حوزه‌های علمیه ثبت‌نام کنند و حوزه‌های علمیه از آن مردم هستند و به حضور جوانان خوش استعداد و علاقمند نیاز داریم».

شکاف در حوزه به زبان ساده

مخالفت با خامنه‌ای و ولایت فقیه بین مدرسین و طلاب در قم که طی سالهای اخیر بارها خود را بارز کرده بود، به‌دنبال قیام دیماه ۹۶ و قیام مرداد ۹۷ اوج بی‌سابقه‌ای پیدا کرد. بالاخص این‌که در جریان قیام، جوانان در شهرهای مختلف به حوزه‌های آخوندی و بیش از ۶۰مورد به دفاتر امام‌جمعه‌ها و نمایندگان خامنه‌ای حمله کرده و آنها را به آتش کشیدند. به‌دنبال این قیام سردمداران باند خامنه‌ای در طول یک سال گذشته بارها و بارها وحشت خود را از مخالفت با خامنه‌ای در درون حوزه‌ها بیان کرده و نسبت به گسترش آن هشدار داده‌اند.
در اسفندماه سال گذشته یعنی ۲ماه بعد از قیام دیماه آخوند عبداللهی عضو خبرگان ارتجاع در روز ۲۱اسفند به انزوای خامنه‌ای در حوزه‌ها اذعان کرد و گفت: «تفکر سکولاری آفت حوزه انقلابی است اگر نماینده‌ای انقلابی نباشد و غیرانقلابیها وارد مجمع طلاب شوند، باید منتظر کسانی باشیم که دارای تفکر سکولار هستند و قصد دارند مسائل حوزه را از انقلاب و حکومت جدا کنند. اینها افرادی هستند که توجهی به سنتهای حوزه ندارند».
آخوند مصباح‌ یزدی در روز ۲۲اسفند ۹۶ برای ترساندن مخالفان خامنه‌ای در حوزه‌ها به آنها تلویحاً نفرت مردمی از نظام ولایت را یادآوری کرده و خاطرنشان نمود مخالفت با «ولایت فقیه» یعنی «تیشه به ریشه زدن است».
آخوند جنتی رئیس خبرگان ارتجاع در روز ۲۴اسفند ۹۶ به امواجی که علیه «ولایت فقیه» و مخالفت با شخص خمینی و خامنه‌ای بپاخاسته اذعان کرد و گفت: «موج‌هایی آمده‌اند تا آثار امام را کم‌رنگ کنند و ما باید این موج‌ها را بشکنیم. هر چه داریم از ولایت فقیه است و باید این روحیه را زنده نگهداریم.
در اردیبهشت‌ماه گذشته نیز آخوند علم‌الهدی، نماینده و امام‌جمعه خامنه‌ای در مشهد، با بیان این‌که «سکولاریسم» مهمترین تهدید حوزه‌های علمیه است گفت: «متأسفانه بیماری سکولاریسم به بعضی از ابعاد حوزه‌های علمیه ما نیز نفوذ کرده و جریانهای سیاسی ما هم دقیقاً وارد بلای سکولاریسم شده‌اند».
در شهریورماه گذشته به‌دنبال تجمع در حوزه و شعار «استخر فرح... » و جنجال پس از آن،‌ علی‌اکبر راشد، رئیس شورای حوزه استان تهران، هشدار داد: «یکی از آفات عظیم که اکنون حوزه علمیه را تهدید می‌کند ظهور روحانیان فکلی و کت و شلواری است. تجربه تلخی که عالم مسیحیت اتفاق افتاده است».
در مورد تشدید بحران در حوزه‌ها به‌دنبال قیام دیماه ۹۶ بیشتر بخوانید:

از خواب جهان‌گشایی در شرق و غرب تا انزوا در حوزه قم!؟ 

با توجه به نکات فوق است که روشن می‌شود شعار «شرق و غرب عالم را مسلمان می‌کنیم» دارد روی چه‌ چیزی پرده ساطر می‌اندازد.
همان‌طور که شعار «جنگ، جنگ، تا رفع فتنه از عالم» که در زمان خمینی باب بود، به این علت بود که خمینی قادر نبود انرژی عظیم آزادشده در انقلاب ضدسلطنتی را در جهت پیشرفت واقعی به کار بگیرد و به همین جهت آن نیروهای آزادشده ناشی از انقلاب ۵۷ را در تنور جنگ ضدمیهنی ریخت و راه صدور ارتجاع و تروریسم را در پیش گرفت. اکنون که بعد از ۴۰سال بحرانهای گریبان‌گیر رژیم به کانونی‌ترین پایگاه رژیم یعنی حوزه‌های آخوندی رسیده و پایه‌های نظام در حوزه را از هم شکافته، دوباره نظام و این‌بار به سرکردگی خامنه‌ای به تاخت و تاز خیالی در شرق و غرب عالم روی آورده است و می‌گوید:
«امروز نگاه اسلام به مجموعه‌ٔ جمهوری اسلامی است؛ من به شما عرض بکنم. الآن در دنیای اسلام گرایش به احیای اسلام و به زندگی اسلامی به‌معنای واقعی خیلی زیاد است. مردمی که، ملّتهایی که سرخورده شده‌اند از این تمدّنهای مادّی غربی و شرقی، به اسلام گرایش دارند منتها ملجأیی، مرجعی، شاخصی، ستونی که به او تکیه کنند، کسی که به او مراجعه کنند ندارند؛ لذا نگاهشان به جمهوری اسلامی یک نگاه واقعی است؛ این وجود دارد. البتّه دشمن‌ها نمی‌گذارند».
حال سؤال این است که: کدام دشمن است که نمی‌گذارد؟ وضعیت موجود و کشتی‌شکستگی خامنه‌ای در واقع حاصل یک نبرد بی‌امان ۴۰ساله بین مردم و مقاومت ایران از یک‌سو و فاشیسم دینی و ضداسلامی ولایت فقیه از سوی دیگر است. وضعیتی که البته به بهای بسیار سنگین و به یمن رهبری پاکباز و ذیصلاح این مقاومت، رژیم را در دنیا افشا کرده و آن را در تمام دنیا منفور نموده است.
به همین علت و با تکیه به همین مقاومت است که با قطعیت می‌توان گفت: بیان این سوداهای خام ضمن آن که شکست خامنه‌ای و رژیم را بارز می‌کند یک بار دیگر ماهیت این رژیم که بر اساس صدور ارتجاع و تروریسم بنا شده را در معرض دید همگان قرار می‌دهد.


پیش بسوی قیام   سراسری ، ما بر اندازیم#  کانونهای شورشی در شهرهای ایران #  
اعتصاب واعتراض و تظاهرات#  سرنگونی رژیم  #  اتحادوهمبستگی  
   مرگ_بر_دیکتاتور   #IranRegimeChange  
مطالب ما را در وبلاک انجمن نجات ایران  ودر توئیتر @bahareazady دنبال کنید