۱۳۹۸ آبان ۲۲, چهارشنبه

مروری بر رسانه‌های حکومتی - چهارشنبه ۲۲آبان۹۸




مروری بر رسانه‌های حکومتی - چهارشنبه ۲۲آبان۹۸

 


در روزنامه‌های حکومتی روز چهارشنبه ۲۲آبان تشدید تضاد درونی رژیم به‌دنبال اظهارات روحانی در یزد و کرمان مهم‌ترین موضوع شده است. در کنار آن کشمکشهای باندی و اعترافات به نفرت مردم از نظام و بن‌بست همه‌جانبه نظام دیده می‌شود.

در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه علاوه بر حملات معمول به روحانی خبز حذف او هم دیده می‌شود:
کیهان: کسانی که محبوبیت و مقبولیت آنها نزد ملت به صفر نزدیک شده و دستاوردی جز «نعش برجام»، «خسارت محض» و «دستاورد هیچ» و «تعطیلی مسکن مهر» و «مصیبت خواندن یارانه‌های مردم» و «حقوق‌های نجومی» و «اختلاس‌های اطرافیان» ندارند که به ملت عرضه کنند تلاش دارند خود را از تیغ عدالت برهانند
کیهان:‌راز عصبانیت روحانی از کارنامه خالی تا محاکمه اخوی!... بدون ‌تردید عملکرد روحانی بیانگر آن است که هر چه موضوع ناکارآمدی دولت برای مردم ملموس‌تر شود عصبانیت روحانی نیز افزون‌تر می‌شود. در واقع عملکرد دولت تدبیر و امید در حساس‌ترین و تعیین‌کننده‌ترین حوزه‌های یعنی معیشت و اقتصاد،‌ منفی بوده و بسیاری از معضلات اقتصادی مانند بیکاری و رکود به معضلات و مشکلات اجتماعی منتهی شده که بسیاری از خانواده‌های ایرانی را درگیر کرده است.

وطن امروز: حضور مداوم و پر تکرار در انظار عمومی و گرفتن مواضع متضاد در این روزها به‌عنوان رویکردی هدفمند برای تغییر فضای عمومی ایران قابل تأمل است؛ مواضعی که احتمالاً در روزهای آتی رنگ و بوی فرهنگی و اجتماعی نیز به خود گیرد و وحدت افکار عمومی پیرامون مطالبات معیشتی را تبدیل به فضایی متکثر از مباحث جنجالی خلق‌الساعه کند.

در بحث بر سر مذاکره کردن یا نکردن با آمریکا در روزنامه‌های حکومتی، تشدید بحران درونی و بن‌بست نظام در تنگنای تحریم‌ها دیده می‌شود:
وطن امروز: مگر روحانی معتقد نبود برجام حلال مشکلات است، او باید پاسخ دهد کدام مشکل با برجام برطرف شده است؟ روحانی پاسخ این سؤالات را می‌داند. او حتی می‌داند مذاکرات مجدد با آمریکا نیز گرهی از مشکلات کشور باز نمی‌کند اما برای دادن آدرس اشتباه به مردم باید بر طبل مذاکره بکوبد.
کیهان: آنچه از زبان مقامات آمریکایی و رسانه‌های وابسته به آنها و نیز گاه در داخل کشور می‌شنویم، تداعی‌کننده صدای همان طبل‌هاست که برای فریب افکار عمومی‌ و تغییر محاسبات مسئولان به صدا در آمده است.
رسالت: فواد ایزدی: «دولتی‌ها پیش از مذاکره مطرح کردند که حتماً به توافق می‌رسیم، این سخن اصلاً مناسب نیست چرا که در زمان مذاکرات باید اعلام می‌کردند هنوز معلوم نیست ما به توافق برسیم یعنی اگر شرایط ایجاد شود ما نیز به توافق می‌رسیم و در صورت عدم آمادگی شرایط ایران آماده بلند شدن از پای میز مذاکره است. در مذاکره ذهن طرف مقابل نباید از اقدامات مطمئن متقابل باشد. دولت متأسفانه طی ۶سال سبکی اشتباه را ادامه داد، کشور را معطل برجام کرد و درسی هم از وضعیت موجود نگرفته است».
جهان صنعت: واقعیت آن است که کاهش تعهدات هسته‌یی ایران هم موضوعی بود که به ناچار در دستور کار دولت قرار گرفت. فشار دلواپسان و نظر بزرگان کشور، دولت را از مسیر دیپلماسی خارج و مجبور به پذیرفتن خطر ریسک برجام کرد... بارها مقامات ارشد کشوری خواستار ایستادگی و مقاومت بیشتر مردم شدند و اظهار داشتند که تحریم‌ها اثری بر اقتصاد مردم ندارد. این در حالی است که تحریم‌ها به اندازه کافی تاثیر خودش را گذاشته تا حدی که رئیس‌جمهور تأکید می‌کند ما در مشکلات فراوانی هستیم.
این نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها در اقدامات خود نسبت به ایران موفق بودند لذا تنها راهی که برای ما باقی مانده مذاکره است...
جهان صنعت: خویشتنداری دولت ایران در برابر واشنگتن در حالی است که فشار شدید گرانی و تورم ناشی از سقوط ارزش ریال صبر مردم را لبریز کرده، مضاف بر آن فساد مالی گسترده و اقتصاد مبتنی بر رانت، موجب گلایه و نارضایتی ملت شده است. این در حالی است که حاکمیت هم‌چنان خواستار ایستادگی و مقاومت بیشتر مردم است.

در پاسخ روزنامه‌های باند روحانی به حملات باند رقیب وجوه دیگری از فساد و ناکارآمدی و اذعان به نفرت مردم از نظام دیده می‌شود:
آرمان: صحبت‌ها و تهدید رئیس‌جمهور توسط شما، سنخیتی با امنیت ملی ندارد. شما کسانی را به زیر بکشید که دکل‌ها را مثل خودکار دزدیدند و با خود بردند، کسانی را به زیر بکشید که با پول مردم رقصیدند و به ریش مردم خندیدند، کسانی را به زیر بکشید که به بابک زنجانی‌ها، خاوریها و امثال آنها میدان دادند
ایران: یکی از سایت‌های اصول‌گرا متنی را با مضمون بررسی آخرین نظرسنجی‌ها درباره دولت روحانی و افت بی‌سابقه محبوبیت رئیس‌جمهوری منتشر کرده... در برخی از همین نظرسنجی‌هایی که محبوبیت‌ رئیس‌جمهوری سنجیده شده، نکات دیگری هم در آنها است، آیا می‌توان موضوعات دیگر از جمله نگاه مردم به آینده کشور، درباره انتخابات، درباره سایر مسئولان، درباره حجاب، روزه‌داری و... را منتشر کرد و درباره آنها به گفتگو پرداخت؟ یا فقط باید یک بخش از این نظرسنجی‌ها که مطلوب عده‌یی خاص است مورد استفاده قرار گیرد؟
بنده هم می‌دانم که ارزیابی مردم نه فقط درباره مسئولان دولتی بلکه درباره خیلی چیزهای دیگر نیز منفی است.

سایر بحرانهای رژیم در عناوین دیگر روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود:
رسالت: میرباقری عضو مجلس خبرگان: چه FATF تصویب شود و چه تصویب نشود آمریکا فشار تحریم‌ها را افزایش می‌دهد...
رسالت: نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت: FATF نتیجه‌یی جز تعهدات جدید برای ایران ندارد
جهان صنعت: اغراق نیست اگر بگوییم دوئل نفتی ایران و آمریکا کشور مان را در آستانه شکستی بزرگ در جنگ تمام‌عیار اقتصادی قرار داده است. دستگاه دولتی که پیش از این نسخه مقاومت در برابر تحریم‌ها را تجویز می‌کرد، امروز روایتگر تصویر غیرعادی و پیچیده‌ای شده که اداره امور کشور را با دشواریهای بسیاری همراه کرده است.
ابتکار: با انتشار تازه‌ترین گزارش آژانس و ماجراهایی که در خصوص بازرس این سازمان بین‌المللی در ایران به‌وجود آمد، نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا در پاریس روند معادلات برجام را پیچیده‌تر از گذشته رقم زد.
جمهوری اسلامی: روستاهایی در این استان در آغاز فصل سرما در مقیاس وسیعی آسیب دیده‌اند و واحدهای مسکونی برخی از این روستاها بین ۵۰تا ۱۰۰درصد آسیب تخریب‌ شده‌اند و تلفات سنگینی هم به دامهای موجود در منطقه وارد شده

پیش بسوی قیام   سراسری ، ما بر اندازیم#  کانونهای شورشی در شهرهای ایران #  
اعتصاب واعتراض و تظاهرات#  سرنگونی رژیم  #  اتحادوهمبستگی  
   مرگ_بر_دیکتاتور   #IranRegimeChange