🏕🌳♥️ایاد علاوی نخست وزیر پیشین عراق ؛ ایران مخالف هرگونه پیشرفت در عراق است🏕🌳♥️
پس از سفر امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه به عراق، ایاد علاوی نخست وزیر اسبق عراق در مصاحبهای که روز گذشته ۱۳شهریور با سایت فرانس۲۴ انجام داد، رژیم حاکم بر ایران را متهم کرد که مخالف هرگونه پیشرفت در عراق است.
علاوی میگوید به پیشنهاد او بوده که ماکرون به کشورهای منطقه سفر کند و از جمله دیداری از عراق داشته باشد. وی همچنین معتقد است که از میان کشورهای اروپایی، کشور فرانسه نزدیکی بیشتری با کشورهای منطقه دارد و در سفر اخیرش به لبنان نیز ماکرون توانسته است سیاست موفقی را پیش ببرد.
نخست وزیری علاوی
ایاد علاوی از جمله سیاستمداران عراقی است که پس از اشغال این کشور توسط نیروهای آمریکایی، از ۲۸ ژوئن ۲۰۰۴ تا ۶ آوریل ۲۰۰۵ نخستوزیر این کشور بود. او از شیعیان عراق است که در جوانی عضو حزب بعث بود. اما بدلیل مخالفتهایش با سیاست این حزب، در سال ۱۹۷۵ از حزب بعث خارج شد. وی در سال ۱۹۹۱ جنبش وفاق ملی عراق را تاسیس نمود و تا کنون هم ریاست آنرا برعهده دارد.
علاوی در این مصاحبه میگوید؛ «مردم عراق به رهبران سیاسی اعتمادی ندارند. در رابطه با سیاست مصطفی کاظمی هم فکر نمیکنم بتوان بین ایران و ریاض در عراق به مصالحه رسید بلکه به یک «برنامه سالم» نیاز است».
بیشتر بخوانید
گزارش جدید جاوید رحمان ؛ سپاه وبسیج و پلیس ایران در اعتراض آبان ماه با هدف قتل شلیک می کردند
درخواست ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده از حکومت ایران؛ نوید افکاری را اعدام نکنید!
برنامه سالم پیشنهادی ایاد علاوی
«برنامه سالم» که علاوی به آن اشاره نموده است، برنامهای است که بطور واضح سیاستهای مورد نظر را تشریح نکرده است. اما وی معتقد است که؛ « ایران مخالف هرگونه پیشرفت در عراق است و همواره مانع در سر راه پیشرفت عراق گذاشته است ایران میخواهد کشور عراق را ضعیف نگهدارد و دخالتهای ترکیه و ایران در عراق بیش از پیش عراق را تضعیف میکند».
در خصوص حضور نیروهای امریکایی در عراق
در مورد حضور نیروهای آمریکایی در عراق، علاوی میگوید؛ « من هیچوقت نگفته بودم که نیروهای آمریکا در عراق بمانند. پیشنهاد اولیه من این بود که نیروهای آمریکا از همان ابتدا با نیروهای کشورهای مسلمان جایگزین شوند و عربستان و ملک عبدالله دوم اردن و پادشاه بحرین و پرزیدنت مشرف پاکستان همه روی این توافق داشتیم. اما آمریکا گفت اگر چنین قطعنامه یی در شورای امنیت باشد وتو میکند چون این نیرو باید به رهبری آمریکا باشد.
دلیلش این بود که آمریکایی ها نمیخواستند این اختیار و قدرت را تحویل بدهند زیرا این وضعیت پیامدهای دیگری بهمراه میداشت.
ایاد علاوی نسبت به وضعیت امنیتی موجود در عراق نیز اظهار نگرانی کرد و خواستار آن شد که یک دادگاه بینالمللی برای قربانیان ترور در عراق تشکیل شود. و با ناراحتی و نگرانی از وضع امنیتی موجود در عراق گفت؛ «هنوز هم مردم دارند کشته میشوند. این وضعیت غیرقابل قبول است و باید هرچه زودتر به این وضعیت خاتمه داده شود».
❤️🌳🍒#سال_سرنگونی #قیام_تا_پیروزی # مرگ_بر_دیکتاتور❤️🌳🍒
❤️🌳💧 #شورش زندانیان #تيك_تاك_سرنگوني # شهرهای شورشی❤️🌳🍒
❤️🌳💧#مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی❤️🌳💧
❤️🌳💧#coronavirus #COVID2019 #IranRegimeChange❤️🌳💧
❤️🌳💧#انحلال_سپاه_پاسداران #ما بر اندازیم #کروناویروس #اعدام نکنید❤️🌳💧
🍒🌳🌹 ما را در توئیتر با حساب توئیتری 7 @Bahar iran دنبال کنید❤️🌳💧