در انگشتشمار روزنامههای حکومتی که در روز دهم فروردین منتشر شدهاند بحران اصلی داخلی و بینالمللی نظام دیده میشود. در بحران داخلی کرونا است که همچنان موضوع اول است، و به ناکافی بودن واکسیناسیون در شرایط خیز چهارم کرونا و فراگیر شدن ویروس خطرناک کرونای انگلیسی اذعان کردهاند. در بحران خارجی تشدید تحریمها و خفگی اقتصادی است که نظام برای خلاصی از آن به قرارداد با چین روی آورده که کارشناسان حکومتی هم آنرا میهن فروشانه ارزیابی کردهاند. این قرارداد همچنین جنگ قدرت در داخل نظام را بیشتر بر افروخته و در این جنگ نکاتی را اعتراف کردهاند.
قرارداد با چین دور شدن از آرمانهای ملی
«توافق ۲۵ساله به سود ایران است؟» مطلبی است در روزنامه آرمان به قلم محبعلی، یک مقام پیشین وزارتخارجهٔ رژیم که در جنگ باندی ضمن اعتراف به ضد ملی بودن این قرارداد، به شرایط خفگی اقتصادی نظام و مخالفتهای درون رژیم با آن اشاره کرده و نوشته است رژیم «ممکن است بهدلیل تحریم بودن، امتیازاتی را به طرف مقابل بدهد. قدرت طرف مذاکره امتیازات بیشتری را کسب خواهد کرد. میتوان این انتقادات را پذیرفت که صحت نیز دارد، چرا که سیاست خارجی (نظام) در حال حاضر یک سیاست خارجی است که از برخی اهداف دهههای پیشین یا آرمانهای ملیگرایان تا حد زیادی دور شده است».
اعتماد آنلاین هم به سرشاخ شدن باندهای حاکم بر سر این قرار داد اشاره کرده و حمله ابوطالبی مشاور پیشین روحانی به شمخانی را انعکاس داده. شمخانی مدعی شده بود «امضای سند همکاری با چین بخشی از مقاومت فعال است». و ابوطالبی هم اذعان کرده «آنها (یعنی چینی ها) دنبال منافع واقعی هستند، و نه مقاومت فعال».
«به بهانه برنامه همکاریهای ۲۵ساله ایران و چین» مطلب دیگری است در آرمان از علی خرم سفیر پیشین رژیم در مقر اروپایی ملل متحد که ضمن اعتراف به لاعلاجی نظام در رو آوردن به چین در اثر فشار تحریمها به ریختن سرمایههای مردم ایران در توسعه تروریسم و صدور ارتجاع اعتراف کرده و نوشته است: «از بدو انقلاب تصور میشد چون ایران ثروتمند است، بایستی این ثروت را برای اهداف سیاسی و امنیتی بکار گرفت و انقلاب را گسترش داد. نتیجه این طرز تفکر این شد که همواره اقتصاد ایران در خدمت سیاست و امنیت قرار گرفته است. این دو تصور اشتباه، کشور را به جابی رسانده که در برابر تحریمها... ، ارزش پول ملی سیر سقوط آزاد را طی نمود و بهعلت عدم وجود ساختارهای محکم اقتصادی، بقیه پارامترها هم سقوط نمودند و مردم بیگناه زیرچرخدندههای سوءمدیریت داخلی، اختلاسهای بزرگ و تحریمها زانو زده و عموماً از هستی ساقط شدند، بهترتیبی که طبقات بالاتر از متوسط چند سال پیش، به زیر خط فقر سقوط نمودند».
سیل فزایندهٔ فقرا در بنبست برجام
بنبستهای نظام در عرصه داخلی و خارجی بارزترین بحرانهای مطرح شده است. اعتماد آنلاین در مطلبی به قلم کورش احمدی مقام سابق رژیم در سازمان ملل نوشته است «یک چیز محرز است و آن اینکه برجام نهایتاً مشکل میتوانست آرامشی در رابطه ما و آمریکا ایجاد کند. چرا؟ چون برجام یک توافق تکموضوعی است و تنها به یکی از دهها مشکل در روابط ایران و آمریکا میپردازد و تازه آن هم بهطور ناقص. چون فقط تحریمهای مرتبط با هستهیی را قرار بود تعلیق کند. در نتیجه بهخاطر طیف وسیعی از دیگر تحریمها، تردید مزمن شرکتها و بانکهای بینالمللی، حتی چینی و روسی، برای سرمایهگذاری دراز در ایران مشکل میتوانست برطرف شود».
آرمان هم در مطلبی با عنوان: «کنترل نشدن تورم، افزایش تعداد فقرا» نوشته است: «بر اساس آمارهای سازمان حمایتی نظیر کمیته امداد و بهزیستی طی دو دهه گذشته تعداد فقرای ما حدوداً شش برابر افزایش پیدا کرده است... برآوردهای خود دولت از طریق بخش رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تخصیص یارانهها رقمهای بیشتر از این را نشان میدهد.
دولت در سال گذشته بر اساس توزیع یارانه بنزین اعلام کرد که بیش از ۶۰میلیون نفر از جمعیت ۸۳ میلیونی ایران مستحق دریافت یارانه بنزین هستند».
🌹# بر اندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوانه
️❣️ # ️ ️️️ مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi #IranRegimeChange
🌻 پیوند با حساب توئیتری BaharIran@7