رسانههای اسرائیل با اشاره به اینکه حادثه حمله به یک کشتی ایران در دریای سرخ با تمدید مذاکرات احیای توافق هسته ای ۲۰۱۵ با ایران همزمان شده از افزایش نگرانی در مورد درگیری گستردهتر بین دو طرف خبر دادهاند.به خاطر محدودیت انتشار اخبار نظامی در اسرائیل، منابع خبری به گزارشی در نشریه آمریکایی نیویورک تایمز استناد کردهاند که نوشته اسرائیل به آمریکا "اطلاع" داده است که نیروهای این کشور در روز ۶ آوریل با استفاده از مین، یک شناور ایرانی را در دریای سرخ را هدف قرار دادند.
مقامات رسمی ایران در روز ۷ آوریل تأیید کردند که در یکی از کشتیهای آنان در ساحل کشور جیبوتی انفجار روی داده و افزودند که علت انفجار در دست بررسی است. آنان گفتند که در این انفجار کسی کشته یا زخمی نشده است.
منابع دولتی و نظامی اسرائیل در این مورد اظهارنظری نکردهاند. ارتش اسرائیل معمولا از تکذیب یا تایید ارتباط با عملیات برون مرزی از این دست، از جمله حملات متعددی که علیه مراکز متعلق به ایران در سوریه صورت گرفته خودداری میورزند.
در بیانیه ایران گفته شده است کشتی مورد نظر ساویز نام دارد و یک کشتی تجاری است اما تحلیلگران رسانهای اسرائیل معتقدند که ساویز به سپاه پاسداران تعلق دارد و ماموریت آن گردآوری اطلاعات و عملیات تکاوری تحت پوشش کشتی تجاری است.
تا پیش از این، گزارشهایی از حمله و آسیب به کشتیهای تجاری ایران و همچنین حملات ایران به چند کشتی تجاری اسرائیلی منتشر شده بود اما این اولین باری است که یک شناور نظامی جمهوری اسلامی ایران هدف قرار میگیرد. به گفته تحلیلگران، این اقدام میتواند به معنی تشدید درگیری بین نیروی دریایی اسرائیل و ایران باشد.
آموس هرل، تحلیلگر دفاعی روزنامه اسرائیلی هاآرتص در مطلبی در این نشریه نوشت که حمله مورد نظر ظاهراً "یک حادثه دیگر در نبرد دریایی بین اسرائیل و ایران است که اخیراً شدت گرفته است".
باراک راوید، خبرنگار دیپلماتیک وبسایت خبری والا هم این حادثه را به عنوان جدیدترین حرکت در راستای تشدید رویارویی دو طرف توصیف کرده و گفته است که این نوع برخوردها باعث افزایش امکان بروز جنگ شده است.
منابع خبری اسرائیل گزارش نیویورک تایمز را مبنا قرار دادهاند که به نقل از یک مقام آمریکایی نوشته است که "اسرائیلیها به ایالات متحده اطلاع داده اند که نیروهایشان به کشتی [ایرانی] حمله کردهاند." این رسانهها گفتهاند که به این ترتیب دست داشتن اسرائیل در این عملیات تایید شده است.
به گزارش نیویورک تایمز، این مقام آمریکایی به نقل از منابع دولتی اسرائیل گفته است که این حمله به تلافی حملات قبلی ایران به کشتیهای متعلق به اسرائیل صورت گرفته است.
کانال تلویزیونی العربیه، که تحت پوشش مالی عربستان سعودی قرار دارد، بااستناد به منابع خود گفته است که "کماندوهای اسرائیلی یک مین را به کشتی ایرانی متصل کردند" و رون بن یشایی، تحلیلگر دفاعی وبسایت یدیوت آهرونوت این کشتی را "پایگاه دریایی شناور سپاه پاسداران در دریای سرخ " توصیف کرده است.
آقای بن یشایی نوشته است که این کشتی مجهز به قایقهای تندرو است. ماموریت این قایقها حفظ امنیت کشتیهای ایرانی حامل نفت و اسلحه برای سوریه و لبنان و همچنین "اجرای عملیات حمله به کشتیهای غیرنظامی یا نظامی در راستای تامین منافع ایران" بوده است.
گفتگوهای هستهای
رسانههای اسرائیل خاطرنشان کردهاند که حمله به ساویز در حالی صورت گرفت که نمایندگان حکومت ایران و قدرتهای جهانی در وین ملاقات میکردند تا درباره احیای توافق سال ۲۰۱۵ برای مهار برنامه هستهای ایران گفتگو کنند.
نخست وزیر اسرائیل بنیامین نتانیاهو با اقدامات ایالات متحده برای پیوستن دوباره به این توافق مخالفت کرده و گفته است که این اقدام به ایران امکان دستیابی به سلاح هستهای را خواهد داد.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، آمادگی خود را برای بازگشت به این توافق به عنوان مبنایی برای مذاکرات بعدی ابراز کرده است به شرط آنکه ایران اول از همه تعهدات خود را از سر بگیرد.
در حالیکه در جریان مبارزات انتخاباتی اسرائیل، تقریبا تمامی احزاب اصلی در مورد خطر هستهای ایران اتفاق نظر داشتند، آقای نتانیاهو در واکنش به آمادگی دولت آمریکا برای سازش با ایران گفته است که اگر اقدامات ایران "امنیت اسرائیل را تهدید کند" این توافق از نظر دولت اسرائیل ارزشی ندارد و الزامی ایجاد نمیکند.
تحلیلگر دفاعی هاآرتص گفته است که "اگر اسرائیل واقعاً پشت این حمله باشد، این اقدام را باید نشانه عزم دولت این کشور در ادامه جنگ دریایی با وجود اقدامات تلافی جویانه ایران تلقی کرد و این روند باعث نگرانی در مورد تشدید فزاینده تنش بین دو طرف است".
آقای هارل در گزارشی در ماه گذشته گفته بود که اسرائیل طی سه سال گذشته به دهها کشتی حامل نفت از ایران به مقصد سوریه حمله و میلیاردها دلار خسارت به آنها وارد کرده است.
این گزارش پس از آن منتشر شد که نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال نوشت که اسرائیل حداقل دوازده کشتی را که برخلاف تحریمهای بینالمللی حامل نفت برای دولت سوریه بودند هدف قرار داده است.
اخیرا رسانههای اسرائیلی گزارش دادند که ماه گذشته یک کشتی باری متعلق به یک شرکت اسرائیلی در اثر اصابت موشک در منطقه دریای عرب در شمال اقیانوس هند آسیب دید و به ظن مقامات اسرائیلی ایران عامل پرتاب این موشک بوده است. همچنین در ماه فوریه یک کشتی دیگر متعلق به اسرائیل در اثر انفجار در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت.
نشریه اینترنتی اسرائیلی والا نوشته است که قرار است لوید استین، وزیر دفاع آمریکا هفته آینده برای مذاکرات با مقامات اسرائیلی وارد این کشور شود و انتظار میرود ایران محور اصلی مذاکرات باشد.
این وبسایت به نقل از بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل نوشته است که اگرچه وی "درباره هیچیک از اقدامات نظامی منتسب به اسرائیل در خاورمیانه اظهارنظر نمیکند ... اما یک پیمان دفاعی به خودی خود کافی نیست و اسرائیل در صورت لزوم به اقدامات تهاجمی دست میزند".
🌹# بر اندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوانه
️❣️ # ️ ️️️ مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi #IranRegimeChange
🌻 پیوند با حساب توئیتری BaharIran@7