آخرین تحولات ، اخبار ورویدادهای جنگ منطقه . -قدرت نمایی پوشالی رژیم آخوندی درباره مقابله با حملات اسرائیل
نیویورک تایمز :در خاورمیانه اسرائیل جلودار و آمریکا دنبالهرو است: در حالیکه گرد و غبار ناشی از آخرین حمله نظامی اسرائیل به ایران فرو مینشیند، تحلیلگران و دیپلماتهای سابق میگویند یک چیز روشن است: این اسرائیل است که رویدادهای خاورمیانه را دیکته میکند. آمریکا نقش همراه را ایفا میکند در حالیکه متحدش در چند جبهه میجنگد...برخی از تلاشهای آمریکا نشانههایی از اعمال نفوذش دارد: اسرائیل به هشدارهای آمریکا که به سایتهای حساس غنیسازی اورانیوم یا تأسیسات نفتی در ایران حمله نکند، گوش کرد.
اما تلاشهای بلندپروازانهتر نظیر مذاکرات به رهبری آمریکا برای یک آتشبس با حماس در غزه منجر به بنبستشکنی نشده است... و یا تأثیر چندانی روی رهبر اسرائیل، نخستوزیر بنجامین نتانیاهو، نداشته است.
متخصصین میگویند که هدف نتانیاهو این است که از محرک حملات 7 اکتبر حماس برای نابود کردن تمامی دشمنان اسرائیل استفاده کند. مدافعان اسرائیل آنرا فرصتی نادر برای بازترسیم زمین خطرناک منطقه میدانند. منتقدین میگویند اسرائیل در حال تشدید اوضاع بدون هیچ طرحی برای بعد از پایان درگیریها است...
ولی نصر، یک مقام وزارتخارجه در دولت اوباما گفت، ”یک قطعی [بین آمریکا و اسرائیل-م] وجود دارد که در آن متفق کهتر در این اتحاد دیدگاه رفیعتر را از منطقه دارد و متفق مهتر باید خود را در قبال اتفاقاتی که میافتد تنظیم کند. این موقعیت خوبی برای آمریکا نیست“...
علاوه بر این، تقریباً قطعی است که یک درگیری وسیعتر در منطقه، آمریکا را بخود خواهد کشاند. آمریکا هم اکنون هم کشتیهای جنگی در مدیترانه مستقر کرده تا در ایران و حزبالله بازدارندگی ایجاد کند، در اسرائیل کماندو بکار گرفته تا در یافتن گروگانها و رهبران حماس کمک کنند، و به اسرائیل در زدن موشکهای ایران کمک کرده است.
نصر گفت، ”در قلب فرضیه اسرائیل این است که در جنگی وسیعتر، آمریکا است که باید بجنگد. آمریکا دارد بصورت غیر ارادی وارد درگیری بلندمدت دیگری در خاورمیانه میشود“...
در اظهارات اخیر و در یک تماس تلفنی با نتانیاهو، دانلد ترامپ قویاً از کمپینهای اسرائیل علیه حماس و حزبالله حمایت کرد...
تحلیلگران میگویند در صورت پیروزی ترامپ، اسرائیل میتواند دست به اقدامات تهاجمیتری علیه ایران، نظیر هدف قرار دادن تأسیسات انرژی و اتمی این کشور بزند.
به قلم: مارک لندلر
**
تلویزیون الحره : «قدرت نظامی ایران از ادعا تا واقعیت»
تلویزیون "الحرة" در تاریخ 17 اکتوبر با پخش گزارشی تحت عنوان «قدرت نظامی ایران از ادعا تا واقعیت»به بررسی قدرت نظامی ایران پرداخته و به تفاوتهای بین تبلیغات رسمی و واقعیتهای میدانی در قابلیتهای نظامی آن اشاره میکند. این برنامه با استفاده از نظرات کارشناسان به ارزیابی کیفیت و میزان پیشرفت فناوریهای نظامی ایران، بهویژه در زمینه پهپادها و تسلیحات موشکی، میپردازد و به تاثیر این توانمندیها بر امنیت منطقه و اهداف استراتژیک ایران میپردازد.
دراین گزارش تواناییهای نظامی ایران و تغییرات استراتژیک آن در خاورمیانه بررسی می شود و با اشاره به مسائل فنی و چالشهای موجود در ارتش ایران، از جمله کهنگی تجهیزات نظامی و مشکلات نگهداری، به مرور وقایع مرتبط با ایران و اسرائیل و اثرات حملات پهپادی، نقش برجسته سپاه پاسداران و استراتژیهای جنگ نامتقارن رژیم آخوندی می پردازد. تحلیلگرانی همچون نادر نوری و استراون استیونسون و لینکن بلومفید نظراتی درباره استراتژیهای ایران و نقش آن در حمایت از گروههای نیابتی در خاورمیانه مطرح میکنند.
بخشهای برجسته
نادر نوری، دیپلمات سابق ایرانی جدا شده، به تغییر در نگرش نظامی ایران پس از جنگ ایران و عراق اشاره میکند؛ وی بیان میکند که ایران به تدریج به سمت دکترین جنگ نامتقارن روی آورده و سپاه پاسداران را به عنوان نیرویی متکی بر جنگهای غیرمتعارف توسعه داده است. ایران از طریق سپاه پاسداران و با استفاده از کشورهای با اکثریت شیعه در منطقه، استراتژی خود را در پیش گرفته و از ورود به جنگهای کلاسیک تمامعیار پرهیز میکند. به گفتهٔ نوری، این نگرش به دلیل محدودیتهای نظامی و اقتصادی ایران و تلفات سنگین در جنگ، به سیاست محوری تبدیل شده است.
استراون استیونسون نیز به نقش محوری سپاه پاسداران ایران در حمایت، آموزش و تجهیز گروههای نیابتی همچون حوثیهای یمن، حزبالله لبنان، و حماس در غزه اشاره دارد. وی بیان میکند که ایران با توسعه و تولید پهپادهای داخلی، از توانمندیهای جنگی غیرمتعارف بهره میگیرد تا در تقابل با نیروهای دشمن موثر عمل کند. تحلیلگران بر این باورند که ایران با کپیبرداری و مهندسی معکوس پهپادهای آمریکایی و اسرائیلی، توانسته پهپادهای خود را به سلاحی تاثیرگذار در استراتژی جنگی خود تبدیل کند.
لینکن بلومفید نیز به جزئیات فنی پهپادهای ایرانی مانند ابابیل پرداخت و گفت که این مدلها توسط گروههایی نظیر حزبالله بهعنوان سلاحی انتحاری استفاده میشوند. بلومفید اشاره کرد که ایران با سادهسازی تولید این پهپادها و فراهم کردن فناوریهای موردنیاز، نفوذ نظامی خود را افزایش داده است. او همچنین به تقویت قابلیتهای ضدکشتی حوثیها توسط ایران اشاره کرد و گفت که این تسلیحات برای عملیاتهای طولانیمدت برنامهریزی شدهاند، که این خود بیانگر تمرکز ایران بر حمایت از متحدانش حتی پیش از شروع درگیریها در منطقه است.
در جمعبندی این گزارش آمده است که ایران با استفاده از استراتژیهای جنگ نامتقارن و توسعه فناوریهای بومی، توانسته است توانمندیهای نظامی خود را افزایش دهد و به رغم محدودیتهای موجود، همچنان به دنبال گسترش نفوذ منطقهای خود و تقویت نیروهای نیابتی است که در ایجاد توازن قوا در خاورمیانه نقش بسزایی دارند
**
وال استریت ژورنال : حملات اسرائیل به ایران اختلاف در برتری نظامی بین دو دشمن اصلی را نمایان کرد
در یک سخنرانی در روز یکشنبه، علی خامنهای ولی فقیه گفت که اسرائیل به ایران آسیب رسانده، هر چند که بطور مشخص چیزی نگفت. و گفت که هر چند اسرائیل تأثیرات حملهاش را بزرگنمایی کرده اما کوچکنمایی یا غیرمهم خواندن آنهم غلط است. خامنهای که از سال 1989 بر ایران حکومت کرده از تهدید به تلافی سخت، همچنانکه وی در قبال حملات قبلی در گذشته وعده میداد، خودداری نمود.
از بین بردن قدرت دفاعی ایران فصل جدیدی در مقابلة اسرائیل با جمهوری اسلامی است... اسرائیل حالا مدعی است که میتواند بر فراز خاک ایران پرواز کند.
فرزین ندیمی، یک همکار ارشد و متخصص ارتش ایران در اندیشکده مؤسسة واشنگتن گفت، ”ایران باید خیلی خودخوانی کند و پول زیادی برای سیستمهای دفاع هوایی خرج کند که بتوانند با این تهدیدات جدید مقابله کنند“...
اسرائیل حملة آخر هفته را بعنوان یک پیروزی بزرگ ستود...
هر چند جزئیات در مورد سیستم اس-300 ایران در قلمرو دانش عمومی نیست اما متخصصین فکر میکنند که ایران بین 40 الی 60 سامانه موشکی اس-300 را بعنوان بخشی از کل سفارش دریافت کرده که هر کدام میتوانند تا 4 موشک را حمل کنند...
برملا شدن آسیبپذیری اخیر ایران سؤالاتی حول محدودیتها و فواید اتحادش با مسکو و پکن برمیانگیزد...
ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا، در ژوئیه 2023 گفت که نشانههایی وجود دارد که تکنسینهای روسی روی برنامه پروازهای فضایی ایران ”و دیگر وجوه برنامة موشکی آن“ کار میکنند. این باور هست که برنامه فضایی ایران بخشی از تلاشهایش برای تولید موشکهای قارهپیما است.
راز زیمت، یک محقق ارشد در مؤسسة مطالعات امنیت ملی در اسرائیل گفت، چین که نیمی از انرژی خود را از خاورمیانه وارد میکند و ترجیح میدهد که درگیری چندانی در خاورمیانه نباشد، همواره تمایلی به دادن کمک نظامی به ایران نداشته است.
خامنهای روز یکشنبه تأکید کرد که فشار نظامی نباید جمهوری اسلامی را از تعقیب تسلیحات پیشرفته باز دارد.
به قلم: سون انگل راسموسن، لارنس نورمن، آنات پلد
**
وال استریت ژورنال : حملة مقدماتی اسرائیل به ایران
روز شنبه، در آنچه بنظر یک حمله مؤثر، اگر چه محدود بود، اسرائیل به تلافی علیه ایران دست زد. رژیم ایران بیش از آنچه که جهان و دولت بایدن فکر میکردند آسیبپذیر است اگر که اسرائیل و آمریکا آماده استفاده از این موقعیت باشند.
اسرائیل ممکن است در کادر محدودیتهای اعمال شده توسط پرزیدنت بایدنی که تنشزدائی همواره برایش اولویت دارد، بیشترین چیزی که امکان داشت را بدست آورده باشد...
صنعت نفت ایران حالا بلادفاع است...
اسرائیل به منطقه و به شهروندان ایران نشان داده که مام وطن آسیبپذیر است.
بنظر میرسد که رهبران ایران در حالیکه با احتیاط به حملات واکنش نشان میدهند، این موضوع را دریافته باشند. اگر آنها در حالیکه دفاعشان به راه نیست دست به تلافی بزنند، این به اسرائیل امکان یک حمله دیگر را خواهد داد. و اگر دست نزنند، اسرائیل فرصتی نادر برای امن کردن مرزهایشان و نابود کردن ”حلقه آتش“ ایران خواهد داشت.
شاید همانطور که بایدن خواسته، حملات محدود فعلاً از تشدید اوضاع جلوگیری کند. اما اسرائیلیها میدانند که حالا یک فرصت دارند که برنامه اتمی ایران را شاید برای سالیان به عقب برگردانند. اگر ایران به بمب اتمی دست یابد، این یک لحظه فرصت از دست رفته قلمداد خواهد شد. بایدن بطور خاص در این رابطه مسئول خواهد بود.
پرزیدنت بایدن امیدوار است که این حمله اسرائیل پایان کار باشد، اما این میتواند شروع هم باشد. با لت و پار کردن حماس و حزبالله، اسرائیل یک واقعیت جدید در منطقه آفریده است. حالا که ایران از دفاع هواییاش محروم شده، بدون حفاظ است. منطقه منتظر دولتی در آمریکا است که نسبت به فرصتهای موجود آگاه باشد.
**
رویترز : ارتش اسرائیل دستور تخلیه مناطق وسیعی از شهر بندری تور Tyre لبنان را صادر کرد
دبی، 28 اکتبر (رویترز) - ارتش اسرائیل روز دوشنبه دستور تخلیه بخشهای وسیعی از Tyre، از جمله مناطقی که قبلاً برای تخلیه دستور داده شده بود و سایر مناطق جدید، تا لبه هتلی که معمولا خبرنگاران در آن مستقر هستند، صادر کرد.
1106- ارتش اسرائیل می گوید که نظامیان اسرائیل حدود 100 شبه نظامی حماس را در بیمارستان شمال غزه دستگیر کردند
اورشلیم، 28 اکتبر (رویترز) - ارتش اسرائیل روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد که حدود 100 شبهنظامی مظنون حماس را در جریان یورش به بیمارستان کمال عدوان در شمال غزه دستگیر کردند.
ارتش گفت: 'سربازان حدود 100 تروریست را از این مجتمع دستگیر کردند، از جمله تروریست هایی که در حین تخلیه غیرنظامیان اقدام به فرار کردند. آنها در داخل بیمارستان سلاح، بودجه تروریستی و اسناد اطلاعاتی و در منطقه اطراف پیدا کردند.'
**
خبرگزاری فرانسه : سریال حملات هکری تا خرابکاری ها و حملات سایبری که تاکنون علیه رژیم ایران صورت گرفت ،
در چشم انداز اسرائیل، نیروهای نخبه سپاه پاسداران و برنامه هسته ای تهران هستند.
در حالی که اسرائیل روز شنبه یک سری حملات هوایی را انجام داد که هدف آنها زیرساخت های نظامی ایران بود، خبرگزاری فرانسه به تلاش های دیگر در طول سال ها نگاه می کند.
اسرائیل به دلیل هدف قرار دادن اعضای ارشد سپاه پاسداران ایران، عمدتاً در تلاشهای خارج از مرزهای کشورشان، متهم شده است.
آخرین قربانیان شامل یک ژنرال است که در 27 سپتامبر که در حضور حسن نصرالله، رهبر حزب الله در حمله اسرائیل در حومه بیروت کشته شد.
به گفته تهران، در یک حمله هوایی که اسرائیل در 1 آوریل 2024 به ساختمان ضمیمه کنسولی ایران در دمشق متهم شد، هفت تن از اعضای سپاه پاسداران از جمله دو نفر از ردههای بالا کشته شدند.
قتل های اخیر تنها آخرین مورد از یک لیست طولانی است.
در دسامبر 2023، یک سال پس از کشته شدن یک سرهنگ، یک فرمانده در سوریه در حمله ای که اسرائیل مقصر آن قلمداد شد، جان باخت.
در اردیبهشت 1391، صیاد خدایی، یکی از نیروهای سپاه قدس، یگان مسئول عملیات بیرونی سپاه، در راه منزل در تهران توسط دو موتورسوار به ضرب گلوله کشته شد. به گزارش نیویورک تایمز، اسرائیل به ایالات متحده گفته است که مسئول این حمله است.
ژنرال حسن مقدم، مسئول برنامه های تسلیحاتی، در یک انفجار در یک انبار مهمات در نوامبر 2011 در نزدیکی تهران، در عملیاتی که ایالات متحده و اسرائیل مقصر آن قلمداد شدند، کشته شد.
اسرائیل همچنین به انجام ترورهای هدفمند علیه چندین فیزیکدان بلندپایه ایرانی متهم شده است که اغلب با برنامه هسته ای تهران مرتبط هستند.
از جمله محسن فخری زاده فیزیکدان هسته ای که در نوامبر ۲۰۲۰ کشته شد و پس از مرگش به عنوان معاون وزیر دفاع معرفی شد.
دانشمند مصطفی احمدی روشن که در سایت هسته ای نطنز کار می کرد و مجید شهریاری بنیانگذار جامعه هسته ای ایران و همچنین مسعود علی محمدی استاد فیزیک ذرات دیگر کشته شدگان این سال ها بودند.
اسرائیل همچنین متهم به خرابکاری در تاسیسات هسته ای ایران، به ویژه مجتمع نطنز در جنوب تهران است.
به گزارش آژانس انرژی اتمی ایران، در 11 آوریل 2021، این سایت شاهد یک انفجار کوچک بود.
نیویورک تایمز گزارش داد که اسرائیل در "انفجار قوی" که ظاهرا سیستم الکتریکی داخلی تامین کننده سانتریفیوژهای غنی سازی اورانیوم را از بین برد، نقش داشت.
«حادثه» دیگری نیز در ژوئیه 2020 به نطنز روی داد که آژانس اتمی ایران آن را «خرابکاری» خوانده بود.
در سپتامبر 2010، یک حمله سایبری با استفاده از ویروس استاکس نت، سانتریفیوژهای غنی سازی نطنز را از بین برد.
ایران اسرائیل و ایالات متحده را متهم کرد، در حالی که کارشناسان امنیت اطلاعات نیز انگشت اتهام را به سمت واشنگتن نشانه رفتند.
متحدان ایران نیز دریافته اند که تهران همیشه پناهگاه امنی نیست.
اسماعیل هنیه، رئیس سیاسی حماس در 31 ژوئیه در پایتخت ایران در حملهای که اسرائیل مقصر آن بود کشته شد. وی برای شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان رئیس جمهور جدید ایران به تهران آمده بود.
در مارس 2021، وال استریت ژورنال به نقل از مقامات ایالات متحده و خاورمیانه گزارش داد که اسرائیل در سال 2019 حداقل 12 کشتی را که به سوریه سفر می کردند و در بیشتر موارد حامل بنزین ایران بودند، هدف قرار داده است.
در این گزارش آمده است که اسرائیل در این حمله مین های زیر آب مستقر کرده بود.
تا سال 2021، اسرائیل و ایران یکدیگر را به خرابکاری های دریایی متهم کردند.
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7سخن رو