۱۴۰۳ آبان ۸, سه‌شنبه

آخرین تحولات ، اخبار ورویدادهای جنگ منطقه - تهدید اسرائیل برای حمله مجدد به ایران برای تلافی حمله پهبادی به خانه نتانیاهو

 

آخرین تحولات ،  اخبار  ورویدادهای جنگ منطقه - تهدید اسرائیل برای  حمله مجدد به ایران برای  تلافی حمله پهبادی به خانه نتانیاهو 

رویترز- حوثی‌های یمن روز دوشنبه گفتند که سه کشتی را در دریای سرخ و دریای عرب هدف قرار دادند، حملاتی که آنها بخشی از تلاش‌های خود برای محاصره دریایی اسرائیل نامیدند. یحیی سریع، سخنگوی ارتش حوثی ها در یک سخنرانی تلویزیونی گفت این کشتی ها برای نزدیک شدن به بنادر اسرائیل هدف قرار گرفتند.

بر اساس آخرین داده های LSEG، هر سه کشتی مورد هدف ثبت شده در لیبریا بودند.

- در حمله نظامی اسرائیل به غزه از ۷ اکتبر 2023 تاکنون 43061 فلسطینی کشته و 101223 فلسطینی زخمی شده اند. - وزارت بهداشت غزه

- -سخنگوی حوثی های یمن هواپیماهای بدون سرنشین را به سمت اشکلون اسرائیل پرتاب کرد

دبی، 29 اکتبر (رویترز) - سخنگوی نظامی این گروه شبه‌نظامی روز سه‌شنبه گفت، حوثی‌های یمن هواپیماهای بدون سرنشین را به سمت یک منطقه صنعتی در شهر اشکلون اسرائیل پرتاب کردند.

جنگنده‌های یمنی که از نوامبر سال گذشته به کشتی‌های عبوری از دریای سرخ حمله می‌کنند، می‌گویند که در همبستگی با فلسطینی‌های غزه و در حمایت از لبنان در برابر حملات اسرائیل عمل می‌کنند. ارتش اسرائیل صبح روز سه‌شنبه اعلام کرد که پس از عبور یک پهپاد به خاک اسرائیل اما در فضای باز در منطقه سقوط کرد، آژیرهای خطر در اشکلون به صدا درآمد....

**

نیویورک تایمز : خصومت بین ایران و اسرائیل در جلسة شورای امنیت شعله کشید

ایران و اسرائیل که در هفته‌های اخیر تبادل حملات نظامی عمده‌ای داشته‌اند در یک جلسة اضطراری شورای امنیت در روز دوشنبه هم بدون اینکه تلاش دیپلمات‌ها برای کاهش خصومت فی‌مابین‌شان مؤثر باشد، یکدیگر را تهدید و تقبیح کردند.

سفیر ایران امیرسعید ایروانی به شورا گفت، ”ایران حق ذاتی خود برای پاسخ به این اقدام تجاوزکارانه را در زمانی که انتخاب کند محفوظ می‌دارد“ و وی کشورهای غربی متحد اسرائیل را مورد انتقاد قرار داد که ”بیشرمانه از ایران خواستار خویشتنداری می‌شوند و حق دفاع از خود آنرا نادیده می‌گیرند.“

دنی دنون، سفیر اسرائیل در ملل متحد، بخشی از اظهارات خود به شورا را رو به ایران ایراد کرد و گفت: ”این آخرین هشدار است. اسرائیل از خود خویشتنداری نشان داده اما از حالا به بعد شما تنها قدرت خواهید دید. هر حمله دیگری با اقدام قدرتمند و سریع پاسخ داده خواهد شد.“

جلسة شورای امنیت به درخواست ایران و با حمایت روسیه و چین، متحدین نزدیک ایران، و الجزایر، تنها کشور عرب که در حال حاضر یک کرسی در شورا دارد، تشکیل شد.

دیپلمات‌ها و مقامات ارشد ملل متحد هر دو طرف را ترغیب به خویشتنداری از دور دیگری از حملات متقابل کردند که می‌تواند منطقه را بیش از پیش بی‌ثبات سازد و به یک جنگ منطقه‌ای گسترش یابد.

خالد خیاری، یک دستیار دبیرکل ملل متحد، به شورا گفت، ”لفاظی‌های خصمانه و تهدیدکننده باید متوقف شود. هر دو طرف باید به آزمایش کشیدن حد خویشتنداری طرف دیگر را متوقف کنند و در راستای صلح و ثبات منطقه عمل کنند“...

مقامات ایرانی، آمریکا را متهم به حمایت و مساعدت به اسرائیل در جنگ‌های غزه و لبنان و حملات به ایران کرده‌اند و ایروانی واشنگتن را در حملات روز شنبه به ایران ”همدست و شریک“ خواند.

لیندا تاماس-گرینفیلد، سفیر آمریکا در ملل متحد، این اتهامات را رد کرد. وی با اذعان به اینکه آمریکا اسرائیل را ”تشویق“ به یک تلافی هدفمند و متناسب کرده گفت، ”آمریکا در این عملیات نظامی شرکت نداشت.“

وی تأکید کرد که آمریکا نمی‌خواهد که خصومت‌ها بیش از این تشدید شود. وی گفت، ”ما معتقدیم که این باید خاتمه تبادل مستقیم آتش بین اسرائیل و ایران باشد“...

بنظر می‌رسد که ایران هنوز مشغول ارزیابی صدمات وارده از حملات است و در علن اهمیت و ابعاد آنرا کوچک‌نمایی می‌کند. امیرعزیز نصیرزاده، وزیر دفاع ایران، روز دوشنبه به رسانه‌های ایرانی گفت، ”صدماتی که اسرائیل وارد کرد حداقلی بوده و ما فوراً تعمیرات و جایگزینی‌ها را انجام دادیم.“

در شورای امنیت در روز دوشنبه چین و روسیه قویاً اسرائیل را محکوم کرده و گفتند که حاکمیت و تمامیت ارضی ایران را نقض کرده است. آنها به کری از محکومیت‌ها از جانب کشورها، منجمله عربستان سعودی، قطر، مصر و ترکیه پیوستند.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در ملل متحد، به شورا گفت، ”اسرائیل با تمام قوا دنبال کشاندن ایران به یک درگیری است. و ایران در چنین شرایطی خویشتنداری فوق‌العاده‌ای از خود نشان داده است.“ وی اسرائیل را در حمله‌اش به ایران متهم به نقض قوانین بین‌المللی و بی‌ثبات‌سازی غیرمسئولانه منطقه نمود.

ایران بدنبال حملات اسرائیل روی حمایت‌های بین‌المللی از خود تأکید کرده است. عباس عراقچی وزیرخارجه ایران روز دوشنبه به رسانه‌های ایرانی گفت که کشورش از جریان حمایت‌های دیپلماتیک که بدنبال این حمله صورت گرفته خوشنود است. وی گفت که استراتژی ایران در مقابله با اسرائیل دو جبهه ”دیپلماسی و میدان جنگ“ دارد.

**

طرح توقف ۲۸ روزه در جنگ غزه و آزادی هشت گروگان اسرائيلی

رئیس سیا طرحی را برای یک آتش‌بس ۲۸ روزه در جنگ غزه، آزادی هشت گروگان اسرائيلی در مقابل آزادی ده‌ها زندانی فلسطینی ارائه کرد. این طرح از آنجا که ابعاد گسترده‌ای ندارد، می‌تواند با دشواری کم‌تری عملی گردد.

به گزارش نشریه آکسیوس ویلیام برنز، ئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) روز یکشنبه ۶ آبان در دیدار با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی نخست وزیر قطر و دیوید بارنیا مدیر موساد در دوحه، در مورد طرح جدیدی برای یک آتش‌بس محدود در جنگ غزه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی گفت‌وگو کرده است. 

در این طرح یک توقف ۲۸ روزه در نظر گرفته شده است که در طول آن هشت گروگان اسرائیلی در مقابل ده‌ها زندانی فلسطینی آزاد خواهند شد. این گروگان‌ها شامل هشت زن یا مرد بالای ۵۰ سال می‌شوند.

بنا بر تحلیل آکسیوس اهمیت یک توافق جزئی در این است که می‌تواند موجب شکستن بن‌بست دوماهه مذاکرات آتش‌بس شود، راه را برای مذاکرات برای رسیدن به توافقی جامع‌تر تسهیل کند، شرایط انسانی در غزه را بهبود بخشد و تعدادی از گروگان‌های اسرائيلی را که در غزه نگه‌داری می‌شوند، آزاد کند.

تاثیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

آکسیوس می‌گوید یک توافق در ابعاد وسیع‌تر تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عملی نیست و اسرائيل و حماس هردو مواضع خود را با توجه به روشن شدن نتایج این انتخابات تعیین خواهند کرد. 

طرح یاد شده در عین حال هیچ اشاره‌ای به خواست‌کلیدی حماس مبنی بر پایان دادن کامل به جنگ غزه و خروج نیروهای اسرائیلی از آنجا نمی‌کند.

عبدالفتاح السیسی، رئیس جمهور مصر چند ساعت قبل از آغاز این گفت‌وگوها اعلام کرد که مصر توافقی برای یک آتش بس ۱۲ روزه و آزادی چهار گروگان را پیشنهاد کرده است. به گفته مقام‌های اسرائیلی برنز، آل ثانی، نخست‌وزیر قطر و بارنیا، رئیس موساد پیشتر ایده یک توافق جزئی را توسعه داده بودند و طی گفت‌وگوهای خود درباره راه‌های عملی ساختن ایده مصر نیز رایزنی کردند.

تضاد خواست‌های اسرائيل و حماس

دفتر نخست وزیری اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد که طرفین درباره "یک موضوع جدید" گفت‌وگو کردند که "چارچوب یکپارچه‌ای است" که با در نظر گرفتن "مسایل اصلی و تحولات منطقه، پیشنهادات قبلی را ادغام می‌کند".

آکسیوس به نقل از یک مقام اسرائیلی نوشت: «اسرائیل با یک آتش‌بس موقت موافقت می‌کند، اما حماس خواهان تواقفی است که به گام‌های برگشت‌ناپذیر اسرائیل منجر شود.» به گفته او اگر هیچ یک از طرفین موضع خود را "نرم" نکنند، توافقی حاصل نخواهد شد.

مقامات آمریکایی امیدوار بودند که با کشته شدن یحیی سنوار، رهبر حماس توسط اسرائیل، این کشور به پایان دادن به جنگ تمایل بیشتری از خود نشان دهد و شانس موافقت حماس را نیز افزایش دهد. اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز دوشنبه هفت آبان اعلام کرد که نه با پایان دادن به جنگ که تنها با یک توافق جزئی موافقت خواهد کرد.

انتظار می‌رود به زودی میانجی‌های قطری و مصری با حماس دیدار و درباره طرح جدید و مسیر پیش رو مذاکره کنند. برنز نیز اواخر این هفته به قاهره سفر می‌کند تا با حسن رشاد، رئیس اطلاعات جدید مصر گفت‌وگو کند. 

**

تلافی حمله پهپادی به خانه نتانیاهو، تهدید حمله مجدد به ایران

کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل گزارش داد که اعضای کابینه امنیتی دولت نتانیاهو درباره واکنش‌های احتمالی به حمله به خانه شخصی نتانیاهو در شهر قیصریه رایزنی کرده‌اند. آنها از حمله به شیوه‌ای "کاملا متفاوت" سخن گفته‌اند.

گزارش‌ها حاکی از احتمال حمله مجدد اسرائيل به ایران در واکنش به حمله پهپادی به اقامتگاه نخست وزیر این کشور در شهر 

به گزارش تایمز اسرائيل اعضای کابینه امنیتی اسرائيل روز یکشنبه شش آبان درباره احتمال انجام حمله دیگری به ایران گفت‌وگو کردند. این حمله احتمالی در پاسخ به هدف قرار دادن خانه شخصی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور در شهر ساحلی قیصریه در اوایل ماه جاری است.

کانال ۱۳ تلویزیون اسرائيل در اخبار روز دوشنبه هفت آبان بدون اشاره به منبع معینی این خبر را پخش کرده است که بر أساس آن به وزرای کابینه گفته شده حملات اخیر اسرائیل به ایران شامل پاسخ این رژیم به حمله پهپادی به اقامتگاه نتانیاهو نمی‌شود. اسرائيل این حمله را یک سوء قصد دانست. حزب‌الله لبنان مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.

در گزارش آمده است که واکنش اسرائیل به این اقدام "کاملاً متفاوت" با حملاتی خواهد بود که نیروی هوایی اسرائیل در اولین ساعات روز شنبه پنجم آبان به اهداف نظامی در ایران انجام داد. گزارش از "ساعت‌ها" بحث درباره احتمالات مختلف چنین پاسخی توسط وزرا و مقامات امنیتی اسرائيل خبر داده و در این گزارش آمده است انتظار می‌رود در روزهای آینده پیشنهاد کاملی در این زمینه ارائه شود.

خانه نتانیاهو در قیصریه ۱۹ اکتبر توسط یک پهپاد انفجاری هدف قرار گرفت. این هواپیمای بدون سرنشین به شیشه پنجره اتاق خواب خانه اصابت کرد. در این حمله آسیبی به کسی نرسید. نتانیاهو و همسرش در آن زمان در خانه نبودند.

نخست‌وزیر اسرائيل در بیانیه‌ای در واکنش به این حمله گفت: «عوامل ایران که امروز قصد ترور من و همسرم را داشتند، اشتباه بزرگی مرتکب شدند». او تاکید کرد که این حمله او را از ادامه جنگ باز نخواهد داشت و هر کسی که به اسرائیلی‌ها آسیب برساند "بهای سنگینی" خواهد پرداخت.

تایمز إسرائيل می‌گوید جلسه گزارش شده در کابینه اسرائيل یک روز پس از حمله تلافی جویانه‌ این کشور به حمله موشکی جمهوری اسلامی در اول اکتبر سال جاری میلادی برگزار شده است که ایران در آن ۲۰۰ موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرد. در این حملات خسارات نسبتاً جزئی به پایگاه‌های نظامی و برخی مناطق مسکونی اسرائيل وارد و یک مرد فلسطینی در کرانه باختری کشته شد.

جمهوری اسلامی در واکنش به کشته شدن حسن نصرالله، رهبر پیشین حزب‌الله به اسرائيل حمله کرد. ایران گفت این حملات همچنین پاسخی به کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر پیشین حماس در انفجاری در شمال تهران در ماه ژوئیه بود که به اسرائیل نسبت داده شد.

هواپیماهای اسرائیلی در حملات پنجم آبان خود سایت‌های نظامی راهبردی ایران، به‌ویژه سایت‌های ساخت و پرتاب موشک‌های بدون سرنشین و موشک‌های بالستیک و همچنین باتری‌های پدافند هوایی این کشور را در تهران، کرج، اصفهان و شیراز هدف قرار دادند "مهم برای آمریکا عمل حکومت ایران است نه سخن سیاستمداران آن"




🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7سخن رو‍