اخبار وتحولات جنگ منطقه خاورمیانه - در حمله هوایی اسرائیل به شهر باستانی پالمیرا در سوریه ۷۱ نفر از نیروهای نیابتی وپاسداران رژیم ایران کشته شدند.
شرالاوسط : حمله کشنده اسرائیل به ساختمان نشست مشترک پاسداران با فرماندهان نیروهای وفادار به ایران در سوریه با ۴۰ کشته و۵۰ مجروح در خونینترین حمله که دهمین حمله از آغاز ماه جاری میلادی در خاک سوریه قلمداد میشود، در اثر حملات هوایی اسرائیل به 3 موقعیت در شهر تدمر در مرکز سوریه، بیش از 40 نفر کشته و حدود 50 نفر دیگر زخمی شدند. یکی از این مکانها شاهد نشستی با شرکت فرماندهان شبه نظامیان ایرانی مستقر در این شهر و بادیه شام با فرماندهان «حرکت النجباء» عراق و «حزبالله» لبنان بود.
دیدبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که از میان کشتهها، 7 نفر سوری و 22 نفر از اتباع کشورهای دیگر بودند و سایر افراد هویتشان مشخص نیست. همچنین از میان 50 زخمی، تعدادی از آنها سوری هستند و برخی از زخمیها وضعیت بحرانی دارند.
در عراق، فادی الشمری، مشاور رئیسجمهور، در یک اظهار نظر مطبوعاتی اعلام کرد، واشنگتن به بغداد اطلاع داده است که «تمامی تلاشها برای جلوگیری از حمله اسرائیل به مواضع» در این کشور به پایان رسیده است.
عراق به اقدامات احتیاطی خود برای جلوگیری از حملات ادامه میدهد. پس از برگزاری جلسه اضطراری شورای وزیران امنیت ملی، سخنگوی نظامی دولت، یحیی رسول، اعلام کرد که «دولت به اقدامات خود برای جلوگیری از استفاده از اراضی عراق برای حمله به هر هدفی ادامه میدهد». وی همچنین افزود که دولت «نیروهای مسلح را موظف کرده است تا هرگونه فعالیت نظامی خارج از چارچوب دولت را دنبال کنند و طرحهای اضطراری متناسب با تهدیدات تهیه کرده و تدابیر امنیتی را تأمین کنند». شایان یادآوریست که اقدامات فوق شامل «تقویت مرزهای غربی از طریق استقرار سریع نیروها» نیز میشود.
**
خبر گزاری فرانسه : دریک حمله مرگبار هوایی ، اسرائیل 71 جنگجوی طرفدار ایران را در پالمیرا سوریه کشت
یک ناظر روز پنجشنبه گفت، حملات اسرائیل 71 شبه نظامی طرفدار ایران را در شهر پالمیرا سوریه کشته که بیش از یک سوم آنها جنگجویانی از عراق و لبنان بودند.
دیدبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که کشته شدگان در حملات روز چهارشنبه شامل 45 جنگجو از گروه های سوری طرفدار ایران، 26 جنگجوی خارجی، که بیشتر آنها از جنبش النجبه عراق و چهار نفر از گروه مسلح حزب الله لبنان بودند، میشد.
این حملات سه مکان را در این شهر که به خاطر خرابههای باستانی شهرت دارد، هدف قرار داد، از جمله یکی که به نشست گروههای طرفدار ایران با رهبران النجبه و حزبالله حمله کرد.
این رصدخانه که در بریتانیا مستقر است و به شبکه ای از منابع روی زمین در سراسر سوریه متکی است، پیش از این تلفات حملات اسرائیل به پالمیرا را 61 کشته اعلام کرده بود....
**
سفر فرستاده ویژه آمریکا به اسرائیل برای "نهاییکردن آتشبس"
آموس هوکشتاین، فرستاده ویژه آمریکا گفت به منظور "نهاییکردن" توافق آتشبس اسرائیل و حزبالله به تل آویو سفر میکند. رهبر حزبالله میگوید تصمیم درباره نهاییشدن آتشبس در دستان نتانیاهو است.
آموس هوکشتاین، فرستاده ویژه آمریکا گفته به منظور نهاییکردن توافق اتشبس میان اسرائیل و حزبالله به تل آویو سفر میکند. رهبر حزبالله میگوید تصمیم درباره نهاییشدن اتشبس در دستان نتانیاهو است. او همچنین ادعا کرد در صورت عدم برقرای آتشبس، حزبالله آماده مبارزه طولانی است.
خبرگزاری رویترز به نقل از آموس هوکشتاین، فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، نوشت او در راستای تلاشها به منظور برقراری آتشبس قطعی میان اسرائیل و گروه حزبالله لبنان، شامگاه چهارشنبه ۳۰ آبان (۲۰ نوامبر) به اسرائیل سفر میکند.
نماینده ویژه جو بایدن همچنین از پیشرفتهایی در مذاکرات پیرامون قرارداد آتشبس سخن گفته است.
هوکشتاین ضمن ابراز خرسندی از دیدارهای اخیرش با مقامات لبنانی گفت: «دیدارهای امروز در راستای دیدارهای دیروز به پیشرف مذاکرات آتشبس کمک کرد.»
این نماینده افزود: «در ظرف چندساعت آینده از بیروت به اسرائیل سفر خواهم کرد تا اگر بتوانیم توافق آتشبس را نهایی کنیم.»
در این رابطه نعیم قاسم، رهبر جدید گروه شبهنظامی حزبالله، به رویترز گفت گروه حزبالله نظر خود در رابطه با طرح پیشنهادی آمریکا را با هوکشتاین به اشتراک گذاشته است. قاسم افزود "اینکه بر سر آتشبس توافق بشود یا نشود در اختیار اسرائیل است و بستگی دارد به اینکه نتیانیاهو چقدر درباره چنین توافقی جدی است."
حزبالله ادعا کرد گروه تحت فرمانش برای مبارزه طولانی مدت آمادگی دارد.
سفر هوکشتاین به بیروت
هوکشتاین پس از موافقت دولت لبنان و گروه تروریستی حزبالله با طرح پیشنهادی ایالات متحده برای آتشبس، روز سه شنبه ۲۹ آبان به بیروت سفر کرد. هدف سفر او بحث و بررسی درباره طرح آتشبس احتمالی میان گروه تروریستی حزبالله و اسرائیل عنوان شده است.
علی حسن خلیل، دستیار نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان سهشنبه ۱۹ نوامبر (۲۹ آبان) از موافقت دولت لبنان و حزبالله با پیشنهاد آتشبس مطرح شده از سوی ایالات متحده آمریکا خبر داد.
نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان، پیشتر ابراز امیدواری کرده بود که بهزودی میان اسرائیل و حزبالله آتشبس برقرار شود.
میقاتی شرط این آتشبس را از جمله "اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل و استقرار ارتش لبنان در جنوب این کشور" عنوان کرده بود.
قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل حضور نیروهای حزبالله در مرزهای لبنان با اسرائیل را ممنوع میکند.
بر اساس این قطعنامه که در اوت سال ۲۰۰۶ برای پایان دادن به جنگ اسرائيل و حزبالله صادر شد، نیروهای حزبالله اجازه حضور در بخش جنوبی رودخانه لیتانی را ندارند. اما حزبالله به تدریج به این منطقه بازگشت.
اکنون اسرائیل از آنها میخواهد دوباره عقبنشینی کنند تا امکان بازگشت حدود ۶۰ هزار شهروند اسرائيلی به شمال این کشور فراهم شود.
طرح پیشنهادی ایالات متحده
پیشنویس پیشنهادی ایالات متحده آمریکا به منظور برقراری آتشبس ۶۰ روزه ارتش اسرائیل با نیروهای حزبالله است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، طرح پیشنهادی ۱۳بندی ایالات متحده آمریکا خواستار آن شده که لبنان استقرار نیروهای ارتش در مرز خود با اسرائیل را آغاز کند.
بر این اساس ، ایالات متحده همچنین پیشنهاد کرده نیروهای اسرائیلی ظرف هفت روز از لبنان خارج شوند و به جای آن ۱۰ هزار سرباز ارتش لبنان به مرز اسرائیل اعزام شوند.
**
در حمله هوایی اسرائیل به پالمیرا در سوریه ۷۱ نفر از نیروهای نیابتی وپاسداران رژیم ایران کشته شدند
در حمله هوایی اسرائیل به شهر باستانی پالمیرا ۷۱ نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر زخمی شدند. دیدهبان حقوق بشر سوریه گزارش داده است که اکثر کشتهشدگان نیروهای شبهنظامی وابسته به ایران بودند.
دیدهبان حقوق بشر سوریه روز چهارشنبه ۲۰ نوامبر (۳۰ آبان) گزارش داد در حمله اسرائیل به شهر پالمیرا (تدمر) ۶۱ نفر کشته و بیش از ۵۰ نفر زخمی شند. اکثر این افراد سوریهایی بودند که با شبهنظامیان وابسته به ایران همپیمان بودهاند. طبق گزارشها یک مقام بلندپایه نظامی ارتش سوریه نیز در این حمله کشته شده است.
خبرگزاری دولتی سوریه، سانا نیز گزارش داده است که در حمله به پالمیرا بیش از ۵۰ نفر زخمی شدهاند و ساختمانهای منطقه به شدت آسیب دیدهاند.
خبرگزاری فرانسه اما در ساعاتی بعد از این حمله شمار کشته شدگان را ۷۱ نفر اعلام کرد. طبق این گزارش در میان کشتهشدگان ۴۵ نفر از اعضای گروههای طرفدار ایران در سوریه و ۲۶ شبهنظامی عراقی بودند.
پالمیرا، که در جریان جنگ داخلی سوریه محل نبردهای سنگین بوده بهعنوان میراث جهانی یونسکو شناخته میشود. این شهر باستانی پیش از آغاز جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ یک مقصد گردشگری محبوب بود.
هدف اسرائیل از حمله به سوریه
اسرائیل به طور مداوم اهدافی را در سوریه بمباران میکند تا از گسترش نفوذ نظامی ایران و شبهنظامیان وابسته به آن در این کشور جلوگیری کند.
اسرائیل در عملیات خود مناطق استراتژیکی را هدف قرار میدهد که گمان میرود برای انتقال تسلیحات و تقویت نفوذ نظامی ایران در منطقه مورد استفاده قرار میگیرند.
طبق گزارش سازمان دیدهبان حقوق بشر سوریه از اوایل سال جاری میلادی تاکنون نیروی هوایی اسرائیل ۱۵۰ بار به سوریه حمله کرده است.
خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشته است که حملات اخیر اسرائیل نشاندهنده ادامه تلاش این کشور برای تضعیف نفوذ منطقهای شبهنظامیان وابسته به ایران و کاهش توانایی حزبالله برای انجام عملیات فرامرزی است.
حمله سنگین اسرائیل به مواضع نیروهای شبهنظامی وابسته به ایران سه روز پس از سفر عزیز نصیرزادهَ، وزیر دفاع ایران به دمشق و دیدارش با بشار اسد، رئیسجمهور سوریه انجام گرفته است.
عزیز نصیرزاده و بشار اسد در این دیدار درباره مسائل دفاعی و امنیتی در منطقه و تقویت همکاریهای دو کشور برای "مقابله با تروریسم" تبادل نظر کردند.
**
آمریکا: اسرائیل به اهداف مهمی در لبنان دست یافته است
واشنگتن اعلام کرد اسرائیل طی دو ماه گذشته به تعدادی از "اهداف مهم" خود در لبنان دست پیدا کرده و در این مقطع میتوان به یک راهحل دیپلماتیک امیدوار بود. رهبر حزبالله هشدار داد اسرائیل نمیتواند خواستهایش را تحمیل کند.دولت آمریکا بر این باور است که اسرائیل در مبارزه با گروه شبهنظامی حزبالله لبنان به "شماری از اهداف مهم" خود دست پیدا کرده و از همین رو ممکن است پایان جنگ نزدیک باشد.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۳۰ آبان در یک نشست خبری اظهار داشت: «ما طی دو ماه گذشته شاهد بودیم که اسرائیل واقعا در پاکسازی زیرساختهای حزبالله در نزدیکی مرز مؤثر عمل کرده است و به همین دلیل معتقدیم اکنون در مقطعی هستیم که میتوانیم به یک راهحل دیپلماتیک دست پیدا کنیم.»
این امر به نیروهای مسلح لبنان امکان میدهد تا در منطقه مرزی با اسرائیل گشتزنی کنند و به این ترتیب مانع از بازگشت نیروهای حزبالله به منطقه شوند.
ترسیم چشماندازی برای پایان جنگ میان اسرائیل و حزبالله در حالی صورت گرفته است که آموس هوخشتاین، فرستاده ویژه ایالات متحده روز چهارشنبه پس از ترک بیروت، برای دیدار با مقامهای اسرائیلی از جمله بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر این کشور وارد اسرائیل شد. بنا بر گزارشها انتظار میرود او در این سفر پیشنویس توافقنامه آتشبس برای پایان دادن به جنگ میان اسرائیل و حزبالله را ارائه دهد. گفته میشود حزبالله پیشنویس آمریکا را مبنایی برای مذاکرات بعدی میداند. هوخشتاین روز چهارشنبه پس از دیدار با نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان روند مذاکرات آتشبس را مثبت ارزیابی کرد.
نعیم قاسم: اسرائیل نمیتواند خواستهایش را تحمیل کند
منابع امنیتی لبنان میگویند طرح پیشنهادی آمریکا یک دوره اولیه آتشبس ۶۰ روزه میان اسرائیل و حزبالله لبنان را در نظر گرفته است. در این مدت ارتش اسرائیل از لبنان عقبنشینی میکند و نیروهای مسلح لبنان در امتداد مرز میان دو کشور مستقر خواهند شد.
در صورت تداوم آتشبس، پس از ۶۰ روز اسرائیل و لبنان مذاکراتی را درباره اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل انجام خواهند داد. طبق این قطعنامه که سال ۲۰۰۶ برای پایان دادن به جنگ میان اسرائیل و حزبالله تصویب شد، نیروهای حزبالله از حضور در مرزهای لبنان با اسرائیل منع شدهاند و ارتش لبنان و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل کنترل مناطق جنوبی رودخانه لیتانی را که حدود ۳۰ کیلومتری مرز واقعی با اسرائیل واقع شده، بر عهده خواهند داشت.
در همین حال نعیم قاسم، رهبر جدید حزبالله ساعاتی پس از آنکه هوخشتاین از سفر خود به اسرائیل خبر داد، در یک نطق از پیش ضبط شده اعلام کرد: «اسرائیل نمیتواند ما را شکست دهد و نمیتواند خواستهایش را بر ما تحمیل کند.»
او افزود حزبالله به دنبال "پایان همهجانبه و کامل تجاوز" اسرائیل و "حفظ حاکمیت لبنان" است. رهبر حزبالله تهدید کرد پاسخ این گروه به حملات مرگبار اخیر اسرائیل به بیروت، هدف قرار دادن "مرکز تلآویو" خواهد بود.
از سوی دیگر گیدون سعار، وزیر خارجه اسرائیل نیز با انتشار بیانیهای گفت هر گونه توافقی برای آتشبس باید این تضمین را بدهد که اسرائیل "از آزادی عمل" علیه حزبالله برخوردار است.
مخالفت سنا با طرح توقف فروش سلاح به اسرائیل
همزمان با تلاشها برای پایان دادن به جنگ میان اسرائیل و حزبالله و دستیابی به آتشبس در غزه، اکثریت اعضای مجلس سنای آمریکا با طرح توقف فروش سلاح به اسرائیل مخالفت کرد.
در این طرح که به پیشنهاد برنی سندرز، سناتور مستقل از ایالت ورمونت و چند تن از سناتورهای دموکرات و با هدف جلوگیری از بحران انسانی در غزه تهیه شده بود، دولت آمریکا از تحویل برخی سامانههای تسلیحاتی، مهمات برای تانک و نارنجکاندازها و دستگاههای هدایت بمب به اسرائیل منع میشد.
۷۹ سناتور جمهوریخواه و دموکرات به این طرح رأی مخالف و ۱۸ سناتور دموکرات به آن رأی موافق دادند. ناظران سیاسی پیش از این رأیگیری نیز شانس چندانی برای موفقیت این طرح متصور نبودند.
از زمان آغاز جنگ در غزه، دولت جو بایدن با ارسال تجهیزات نظامی از اسرائیل حمایت کرده است.
با بحرانیشدن شرایط انسانی در غزه و افزایش شمار قربانیان غیرنظامی مقامهای آمریکایی اخیرا به اسرائیل هشدار دادند، در صورت عدم بهبود وضعیت انسانی در این نوار باریکه ساحلی کمکهای نظامی به این کشور را متوقف خواهند کرد. این اظهارات واکنش شدید مقامهای اسرائیلی و همچنین مخالفان دولت بایدن را به دنبال داشت.
میچ مککانل، سناتور بانفوذ جمهوریخواه قطع کمکهای آمریکا به اسرائیل را محکوم کرده و گفت چنین اقدامی "تنها تروریستهایی مانند حماس و حزبالله را قدرتمند و جسور میکند."
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7سخن رو