قطعنامه شورا حکام علیه نقض توافقات اتمی - بازتابهاوانعکاسات - حمایت کامل فرانسه ، آلمان ، انگلستان وآمریکا از گزارش دبیرکل آژانس درباره نقض توافقات اتمی رژیم ایران
وال استریت – اتمی رژیم - ایران بواسطة فعالیتهای اتمی با فشار جدید بینالمللی روبروست
بعد از آنکه اعضای آژانس اتمی ملل متحد از قطعنامة توبیخی روز پنجشنبه علیه ایران بخاطر فعالیتهای اتمیاش حمایت کردند، این کشور با فشارهای جدیدی بر سر کارهای اتمیاش روبروست که موجب شد تهران بگوید ظرفیت خود برای تولید سوخت اتمی را افزایش خواهد داد.
بنا به گفتة دیپلماتهای غربی، این قطعنامه توبیخی که انگلیس، فرانسه و آلمان پشت آن بودند و از حمایت آمریکا نیز برخوردار بود بیانگر اولین گام قابلتوجه در یک ریل چندین ماهه است که میتواند به اعمال مجدد تحریمهای بینالمللی روی ایران که بواسطة توافق اتمی سال 2015 برداشته شده بود، منجر شود.
دولت آتی رئیسجمهور منتخب دانلد ترامپ گفته است که تحریمهای ایران را سختتر و مانع از تولید بمب اتمی توسط این کشور خواهد شد. انتخاب وی عزم اروپائیان را مستحکم ساخته تا فشار روی ایران بواسطة برنامة اتمیاش را افزایش دهند.
بلافاصله بعد از رأیگیری، ایران گفت که تعداد قابلتوجهی سانتریفیوژهای جدید پیشرفته را در تأسیسات اتمی خود بکار خواهد گرفت. این به ایران اجازه خواهد داد تا ظرفیت تولید سوخت اتمی خود را افزایش دهد. مقامات ایرانی گفتند تدابیری دیگری نیز ممکن است اتخاذ شود ولی آنها را توضیح ندادند.
مقامات ایرانی گفتند که به همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه خواهند داد در عین اینکه قطعنامة اروپایی را بعنوان ”رویکردی با خاستگاه سیاسی، غیرواقعی و مخرب“ مورد حمله قرار دادند.
هر گام جدیدی توسط ایران برای پیشروی در برنامه اتمیاش میتواند تنشها بین ایران و آژانس و با واشنگتن را قبل از بازگشت ترامپ به کاخ سفید افزایش دهد...
بگفتة 3 دیپلمات، تصویب قطعنامه توبیخی در روز پنجشنبه با آراء بالا نبود. 19 عضو از هیئت حکام 35 نفره به نفع این قطعنامه رأی دادند. دوازده کشور رأی ممتنع دادند. روسیه، چین و بورکینا فاسو سه کشوری بودند که با قطعنامه مخالفت کردند.
برخی کشورها نگرانیهای مشخصی حول توبیخ ایران داشتند که طی سفر هفتة پیش مدیرکل آژانس رافائل گروسی به تهران، چند امتیاز را برای بهبود همکاری با آژانس پیشنهاد کرده بود...
این قطعنامه از گروسی میخواهد که تا حداکثر بهار آینده یک گزارش جامع حول نگرانیهای آژانس تهیه کند.
این گزارش جامع میتواند یک تختة پرش برای قطعنامهای حول عدم التزام ایران در آژانس باشد، امری که در صورت عدم همکاری ایران، موضوع را تا تابستان آینده به شورای امنیت ملل متحد خواهد فرستاد.
دیپلماتهای غربی گفتهاند که این گام میتواند راه را برای قدرتهای اروپایی برای بازگرداندن فوری تحریمهای بینالمللی علیه ایران [مکانیزم ماشه-م] باز کند؛ گزینهای که در توافق اتمی در نظر گرفته شده و در اکتبر 2025 منقضی خواهد گردید. تصمیم برای بازگشت فوری تحریمها را روسیه و چین نمیتوانند وتو کنند.
بازگشت فوری تحریمها در اساس آنچه از توافق اتمی 2015 باقیمانده را از بین خواهد برد. مقامات ایرانی گفتهاند که بازگشت فوری تحریمها میتواند به خروج آنها از معاهده بینالمللی که کشورها را به عدم دنبال کردن تسلیحات اتمی رهنمون میشود، بیانجامد، گامی که کره شمالی قبل از تولید بمب اتمی آنرا اتخاذ کرد.
دیپلماتهای اروپایی امیدوارند که از تاریخ انقضای بازگشت فوری تحریمها در اکتبر 2025 استفاده کنند تا تهران را وادار به نوعی توافق جدید برای مهار برنامة اتمیاش نمایند.
**
سایت دولت انگلیس – اتمی رژیم : حمایت کامل فرانسه ، آلمان ، انگلستان وآمریکا از گزارش دبیرکل آژانس درباره نقض توافقات اتمی رژیم ایران
توافقنامه پادمان معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای با ایران: قطعنامه به شورای حکام آژانس، نوامبر 2024
به نمایندگی از فرانسه، آلمان، بریتانیا و ایالات متحده (چهار)، سفیر کورین کیتسل بیانیه مشترکی را در جلسه شورای آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه کرد که در آن قطعنامهای درباره توافقنامه پادمانهای معاهده منع گسترش سلاحهای هستهای ایران (NPT) معرفی کرد.
از: دفتر امور خارجه، مشترک المنافع و توسعه و کورین کیتسل OBE
متشکرم، رئیس.
من این افتخار را دارم که از طرف فرانسه، آلمان، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا صحبت کنم.
ما از مدیرکل برای آخرین گزارشش و تلاشهای مستمر آژانس برای شفافسازی موضوعات باقیمانده مربوط به اجرای توافقنامه پادمانهای NPT ایران تشکر میکنیم. این موضوعات برای درک ماهیت برنامه هستهای ایران نقش اساسی دارند. متأسفانه و با وجود فرصتهای بیشمار در طول سالیان متمادی، ایران نتوانسته است اطلاعات معتبر فنی مورد نیاز برای حل آنها را ارائه کند. ما عمیقاً نگران هستیم که در نتیجه این مسائل باقیمانده، آژانس نتواند به ما اطمینان دهد که برنامه هسته ای ایران منحصراً صلح آمیز است.
همچنین مصوبات قبلی این هیئت را یادآوری می کنیم. آنها یک فراخوان ثابت و واضح برای ترغیب ایران به حل این مسائل ارائه کردند. آخرین قطعنامه ای که در ماه ژوئن توسط هیئت مدیره به تصویب رسید، تازه ترین فرصت برای ایران بود تا گام هایی با محتوا برای رعایت تعهدات پادمان های قانونی خود بردارد. متأسفانه، تقریباً شش ماه بعد، ایران به جای پاسخ دادن با اقدام مثبت، بار دیگر تصمیم گرفت با تهدید و تحریک پاسخ دهد و در عین حال به استراتژی تأخیر و مبهم سازی خود در لیست طولانی سؤالات پادمانی ادامه دهد.
آخرین گزارش مدیرکل به وضوح نشان می دهد که ایران هنوز در زمینه مسائل پادمان همکاری اساسی ندارد. سوابق ایران در زمینه پادمان موضوع اصلی است که در این بند هیئت مدیره در حال بررسی است. ما باید به صراحت بگوییم که مسائل باقیمانده تنها با همکاری ایران در این موضوعات قابل حل است.
از سال 2019، آژانس به دنبال شفاف سازی مسائل پادمان باقی مانده و ایجاد پیشرفت بوده است. نزدیک به پنج سال است که ایران به طور مداوم تعهداتی را که به آژانس داده است، اجرا نکرده است. این شامل تعهداتی است که ایران در بیانیه مشترک مارس 2023 انجام داده است. اما باید به یاد داشته باشیم که ایران بیانیه های مشترک 5 مارس 2022، 15 دسامبر 2021، 12 سپتامبر 2021 و 26 اوت 2020 را نیز اجرا نکرد. در حالی که این اظهارات نشان دهنده تلاش های واقعی و خلاقانه آژانس برای پیشرفت بود، وعده های مندرج در آنها هرگز توسط ایران محقق نشد. همچنین باید به خاطر داشته باشیم که ایران برای همکاری با آژانس برای حل و فصل مسائل باقیمانده به چنین چارچوب های اضافی نیاز ندارد. چنین چارچوبی از قبل وجود دارد: موافقتنامه جامع پادمان که ایران امضا و تصویب کرده است و تعهدات الزام آور قانونی آن. تعهدات بیشتر ایران برای ادامه گفتوگوها در مورد این موضوعات در آینده، که پس از سالها تأخیر و انکار، پشتوانه اقدامات مشخصی نباشد، کافی نیست. کلمات باید با اعمال مطابقت داشته باشند.
ما عمیقا نگران هستیم که به دلیل کوتاهی ایران در حل این مسائل تا به امروز، آژانس نمی تواند تضمین دهد که برنامه ایران منحصراً صلح آمیز باقی می ماند. توانایی آژانس برای ارائه این تضمین برای یکپارچگی سیستم پادمان و نظام جهانی منع اشاعه هستهای است. همانطور که گفتیم، مسائل باقی مانده و موضوع اختلاف در ایران تاریخی نیست، بلکه دغدغه های فعال حال میباشند. حل آنها کلید توانایی آژانس برای راستی آزمایی اجرای پادمان ها در ایران امروز است. این امر به ویژه در زمانی که مقامات ایرانی به لفاظی های خطرناک در مورد دکترین به اصطلاح هسته ای ایران و توانایی ادعایی این کشور برای جمع آوری سلاح هسته ای متوسل می شوند، صدق میکند.
تصمیم ایران برای ارائه نکردن اطلاعات مورد نیاز، این را برای فرانسه، آلمان، بریتانیا و ایالات متحده ضروری ساخته است تا به طور مشترک قطعنامه جدید مندرج در سند GOV/2024/66 را برای حمایت از تلاش دبیرخانه برای حل و فصل این موضوعات به هیئت مدیره پیشنهاد دهند.
پیش نویس قطعنامه ما حاوی نکات اصلی زیر است:
ابتدا، هیئت از تلاشهای حرفهای و بیطرفانه آژانس در اجرای مأموریت خود برای راستیآزمایی اجرای تعهدات پادمانی ایران حمایت میکند.
دوم، شورا نگرانی خود را از این که ایران هنوز همکاری لازم، کامل و بدون ابهام را با آژانس ارائه نکرده، و در راستای اقدامات مندرج در قطعنامه ژوئن 2024 هیئت مدیره پیشرفت نکرده است، تکرار خواهد کرد. این بر تصمیم هیئت مدیره، مطابق با ماده 18 موافقتنامه پادمان های NPT ایران، مبنی بر اینکه این امر ضروری و فوری میباشد که ایران به تعهدات قانونی خود عمل کند و اقدامات خاصی را که توسط مدیرکل خواسته شده است، بدون تأخیر انجام دهد، مجدداً تأیید می کند.
و سوم، هیئت مدیره قطعنامه ژوئن 2024 خود را دنبال خواهد کرد که تصریح میکند تداوم شکست ایران در حل این مسائل ممکن است نیاز به تهیه یک گزارش جامع داشته باشد. این قطعنامه از مدیرکل درخواست میکند که چنین ارزیابی جامع و بهروزرسانیشدهای، شامل گزارش کامل همکاری ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، و پرداختن به توانایی آژانس برای راستیآزمایی اجرای تعهدات پادمانیاش، از جمله عدم انحراف مواد هستهای، برای بررسی توسط شورای حکام تا مارس 2025 یا حداکثر تا بهار 2025 میباشد.
ایران بیش از پنج سال است که هیچ پیشرفت معناداری در موضوعات پادمان باقی مانده نشان نداده است. بنابراین، مهم است که ارزیابی شفاف و به روز از تمام اطلاعات موجود به هیئت مدیره ارائه شود، که امکان بررسی این موضوع را فراهم کند که آیا اقدامات بیشتر، شامل تحقیق بالقوه تحت بند ۱۹ توافق پادمانی NPT ایران بشود.
هدف ما حفظ یکپارچگی پادمان های آژانس بین المللی انرژی اتمی و نظام عدم اشاعه است. ما قویاً معتقدیم که این هیئت نباید مرعوب تهدیدهای ایران یا سایرینی که این تهدیدات را تکرار میکنند که هدف قطعنامه پیشنهادی را نادرست توصیف میکنند، شود و نخواهد شد. هدف نهایی ما - و این یک نکته کلیدی است - تقویت پیشرفت است. همانطور که قطعنامه تصریح می کند، همکاری ایران با آژانس در ارزیابی درخواستی منعکس خواهد شد. بنابراین این ارزیابی جامع می تواند شامل پیشرفت مثبت و معنادار در مورد مسائل باقی مانده در ماه های آینده باشد. این قطعنامه فرصت دیگری برای ایران است تا اطلاعات فنی معتبر و همکاری اساسی مورد نیاز برای اطلاع رسانی گزارش های آژانس و در نتیجه گام های بعدی در مورد این موضوعات را فراهم کند.
ما همیشه تصریح کرده ایم که اگر ایران بهطور معناداری با آژانس همکاری کند و مدیرکل بتواند گزارش دهد که مسائل پادمان حلنشده دیگر وجود ندارد، هیئت دیگر نیازی به بررسی این مورد نخواهد داشت. ما صمیمانه امیدواریم که ایران از این فرصت برای همکاری معنادار با مدیرکل برای حل و فصل این مسائل برجسته استفاده کند تا نیازی به اقدام بعدی نباشد.
ایران استدلال کرده است که هرگونه اقدام هیئت مدیره تحت این بند ممکن است تلاش ها برای بازگشت به راه حل دیپلماتیک را تضعیف کند. ما مجدداً تاکید می کنیم که این ایران است که به دنبال سیاسی کردن تعهدات پادمان خود است که نمی تواند مشمول مذاکره شود. این تعهدات پادمانی عبارتند از تولید تضمینهایی که تنها از طریق اجرای ایران در مورد همکاریهای پادمانی لازم - نه بحث - ایجاد میشوند. مسئولیت شورا حمایت از نظام پادمان است. با حمایت از این قطعنامه، شورا بر حمایت مطلق خود از نقش آژانس در آن رژیم تاکید می کند.
هیئت های ما به طور گسترده با اعضای هیئت مدیره درگیر شده اند تا نکات ما را توضیح دهند، بازخورد آنها را درخواست کنند و به نظرات آنها در مورد این موضوعات گوش دهند. ما از کسانی که قبلاً از این قطعنامه حمایت کردهاند تشکر میکنیم و درخواست میکنیم که متن آن در صورت تصویب عمومی منتشر شود.
**
بیانیه اتحادیه اروپا در شورای حکام: فعالیتهای هستهیی ایران توجیه صلحآمیز ندارد
وین، پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ – اتحادیه اروپا در بیانیهای که در جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه شد، نگرانیهای عمیق خود را درباره فعالیتهای هستهای رژیم ایران اعلام کرد. این بیانیه با تأکید بر ضرورت جلوگیری از دستیابی رژیم ایران به سلاح هستهای، خواستار بازگشت تهران به تعهدات هستهای خود در چارچوب برجام شد.
اتحادیه اروپا ضمن قدردانی از مدیرکل آژانس و تیم او به دلیل ارائه گزارش اخیر، بر اهمیت نظارت و راستیآزمایی مستقل تأکید کرد و خواستار شفافیت بیشتر ایران در همکاری با آژانس شد.
در این بیانیه آمده است: طی پنج سال گذشته، گسترش برنامه هستهای رژیم ایران نگرانکننده بوده و خطر اشاعه هستهای در منطقه را افزایش داده است. ایران نه تنها به نصب سانتریفیوژهای پیشرفته ادامه داده، بلکه ذخایر قابلتوجهی از اورانیوم غنیشده تا ۶۰درصد انباشته کرده است؛ اقدامی که هیچ توجیه غیرنظامی ندارد و نگرانیهای بینالمللی را درباره نیت ایران تشدید کرده است.
اتحادیه اروپا تأکید کرده است که تصمیم ایران برای حذف تجهیزات نظارتی مرتبط با برجام، باعث از دست رفتن اطلاعات آژانس درباره تولید و ذخایر سانتریفیوژها، آب سنگین و کنسانتره اورانیوم شده و تضمین ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران را غیرممکن کرده است.
این بیانیه همچنین به ضرورت نصب مجدد تجهیزات نظارتی و ارائه دسترسی کامل به آژانس اشاره کرده و از ایران خواسته است به اجرای پروتکل الحاقی و تمامی تعهدات نظارتی و پادمانی بازگردد.
در پایان، اتحادیه اروپا حمایت کامل خود را از تلاشهای مدیرکل آژانس برای دستیابی به راهحل دیپلماتیک و تعامل سازنده با ایران اعلام و خواستار انتشار عمومی گزارش آژانس شد.
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7سخن رو