بایدن به اوکراین اجازه حمله با سلاحهای دوربرد آمریکا را داد
رئیس جمهوری آمریکا به اوکراین اجازه داده تا از موشکهای دوربرد آمریکایی برای حمله به اهداف داخل خاک روسیه، بهویژه در منطقه کورسک، استفاده کند. این تصمیم در واکنش به حضور نیروهای کره شمالی در کنار روسیه گرفته شده است. جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، محدودیت استفاده از سلاحهای دوربرد ساخت این کشور را که در اختیاراوکراین قرار گرفته، لغو کرد. بنا بر گزارشها، این سلاحها ممکن است ابتدا در منطقه کورسک مورد استفاده قرار گیرند.
گزارش منتشر شده در روز یکشبنه ۱۷ نوامبر (۲۷ آبان) در نیویورک تایمز، آسوشیتدپرس و رویترز حاکی از آن است که محدودیتهای قبلی برای استفاده از این سلاحها لغو شده است.
بر اساس این گزارش، هدف اولیه این حملات، سربازان روسی و نیروهای کره شمالی مستقر در منطقه کورسک است.
در همین زمینه دولت اوکراین نیز اعلام کرده است که این حملات در روزهای آینده آغاز خواهد شد، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.
بر اساس گزارشها، حملات ابتدایی با موشکهای ATACMS انجام خواهد شد که بردی حدود ۳۰۰ کیلومتر دارند.
این تصمیم در واکنش به ارسال تسلیحات و حضور هزاران سرباز کره شمالی در کنار نیروهای روسیه اتخاذ شده است. هنوز وزارت دفاع آمریکا به این گزارشها واکنشی نشان نداده است.
اتخاذ این تصمیم درحالی است که تنها دو ماه تا شروع ریاستجمهوری دونالد ترامپ باقی مانده و مشخص نیست که ترامپ این سیاست را ادامه خواهد داد یا خیر. برخی از جمهوریخواهان برجسته نیز خواهان کاهش محدودیتها برای اوکراین شدهاند.
بحث در آلمان درباره ارسال سلاحهای دوربرد
در آلمان، صدراعظم اولاف شولتس با ارسال موشکهای Taurus به اوکراین مخالف است و اعلام کرده که این موشکها میتوانند اهدافی در مسکو را هدف قرار دهند.
در مقابل، رابرت هابک، معاون صدراعظم و از اعضای حزب سبزها، اعلام کرده که اگر صدراعظم شود، ارسال این سلاحها را تأیید خواهد کرد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، از متحدان خود درخواست سلاحهای دوربرد کرده است تا بتواند زیرساختهای نظامی و پایگاههای هوایی روسیه را در داخل خاک این کشور هدف قرار دهد.
رئیس جمهوری اوکراین در سفر به واشینگتن و دیدار با جو بایدن، ضمن ارائه "طرح پیروزی" تلاش کرد تا نظر رئیسجمهور آمریکا را به صدور مجوز استفاده از سلاحهای دوربُرد در عمق خاک روسیه جلب کند.
**
رسانه: کره شمالی سلاحهای سنگین به روسیه تحویل داده است
به گزارش رسانهها، رژیم پیونگیانگ علاوه بر ۱۰هزار سرباز، سلاحهای سنگین شامل هویتزرها و راکتاندازهای چندگانه نیز به روسیه ارسال کرده است. مسکو برای ۴۰ کیلومتر پیشروی معادل پنج لشکر زرهی تجهیزات از دست داده است.
بر اساس گزارشهای رسانهای، کره شمالی علاوه بر هزاران سرباز، اکنون سنگینترین توپخانههای خود را نیز در اختیار متحدش روسیه قرار داده است تا در جنگ علیه اوکراین استفاده شود.
گفته میشود که طی هفتههای اخیر حدود ۵۰ هویتزر سنگین خودکششی (توپخانه متحرک) تولید شده در کره شمالی و حدود ۲۰ راکتانداز چندگانه به روسیه ارسال شدهاند. این اطلاعات به نقل از منابع موثق توسط فایننشال تایمز گزارش شده است.
توپخانههای دوربرد کره شمالی اکنون ظاهراً به نزدیکی کورسک رسیدهاند تا از ضدحمله روسیه علیه نیروهای اوکراینی که به منطقه نفوذ کردهاند، حمایت کنند. هویتزرهای "کوکسان" که چند روز پیش در یکی از ایستگاههای راهآهن روسیه مشاهده شدند، بردی تا ۵۰ کیلومتر دارند.
بر اساس تحلیل کارشناسان نظامی غربی و اوکراینی، روسیه برای ضدحمله در کورسک حدود ۵۰هزار سرباز را مستقر کرده است که بیش از ۱۰هزار نفر از آنها جنگجویان کره شمالی هستند. این افراد پیشتر در روسیه آموزش دیده و با یونیفرمها و سلاحهای روسی تجهیز شدهاند. ارتش روسیه در تلاش است تا در کورسک مناطقی را که نیروهای اوکراینی از تابستان پس از یک پیشروی غافلگیرانه تصرف کردهاند، بازپس بگیرد.
روسیه نزدیک به یک هزار روز است که جنگ تهاجمی خود را علیه اوکراین ادامه میدهد و حدود ۲۰درصد از قلمرو این کشور را تحت کنترل دارد. این دستاوردهای ارضی با خسارات سنگین در تعداد سربازان و تجهیزات نظامی به دست آمده است. در این میان، مسکو اخیراً از حمایت گسترده کره شمالی برخوردار شده است.
**
دفاع زلنسکی از استراتژی عقبنشینی در شرق
در رویارویی با فشار سنگین ارتش روسیه، نیروهای اوکراینی در منطقه کوراخووه در شرق اوکراین به آرامی عقبنشینی میکنند. ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، تلاش کرد در مصاحبهای رادیویی، تاکتیک عقبنشینی را مثبت جلوه دهد.
او گفت: «در خط مقدم، سربازانی حضور دارند که باید جایگزین شوند تا استراحت کنند.» وی افزود: «اما تیپهای دیگری که قرار است جایگزین شوند، کاملاً مجهز نیستند. آیا باید آنها را مانند روسها، بدون آمادگی کافی، به خط مقدم فرستاد؟ این غیرممکن است.»
زلنسکی توضیح داد که سربازان در خطوط مقدم تحت فشار شدید هستند و پس از بمباران و گلولهباران به شدت به استراحت نیاز دارند. او گفت: «آنها درخواست مرخصی کردهاند و فرماندهی نظامی این اجازه را داده است.» وی افزود: «موضع ما مشخص است: اولویت نخست با انسان است و سپس سرزمین.»
تحلیل انستیتوی مطالعات جنگ وضعیت جبههها
انستیتوی مطالعات جنگ که در واشنگتن مستقر است، وضعیت فعلی جبهه در اوکراین را تحلیل کرده و موقعیت هر دو طرف درگیر را وخیم توصیف میکند.
جورج باروس، نماینده این انستیتوی برای منطقه، گفت که نیروهای روسیه در شرق اوکراین پیشرویهای موفقی داشتهاند که میتوانند حملات متقابل اوکراینیها را مختل کنند. او به شبکه سیانان گفت: «جنگها زمانی باخته میشوند که یک طرف دائماً در حالت تدافعی باشد. شما در گوشهای گرفتار میشوید و تنها گزینههای بدی پیش روی شما قرار میگیرد.»
با این حال، باروس همچنین ناکارآمدی ارتش روسیه را تأیید میکند. از آغاز سال جاری میلادی تاکنون، ارتش روسیه تنها حدود ۴۰ کیلومتر در شرق اوکراین پیشروی کرده است، آن هم با هزینههای سنگین در نیروی انسانی و تجهیزات. بر اساس محاسبات این مؤسسه، روسیه در منطقه پوکروفسک معادل پنج لشکر زرهی، شامل صدها تانک و نفربر زرهی را از دست داده است.
باروس گفت: «از دست دادن پنج لشکر زرهی در یک سال برای تنها ۴۰ کیلومتر پیشروی، قابل مقایسه با بزرگترین نبردهای قرن بیست و یکم یا حتی جنگ جهانی دوم است.» وی افزود: «این یک عملکرد واقعاً ضعیف است.»
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7سخن رو