۱۴۰۳ آذر ۲, جمعه

با تغیر دوران - خامنه ای در سر دو راهی؛ تسلیم یا تحریم؟ - وحشت خامنه ای از پیامدهای قطعنامه شورای حکام و ارجاع به شورای امنیت برای ماشه

با تغیر دوران - خامنه ای در سر  دو راهی؛ تسلیم یا تحریم؟  - وحشت خامنه ای از پیامدهای قطعنامه  شورای حکام و ارجاع به شورای امنیت برای ماشه


خامنه ای ، به‌عنوان آخرین ولی‌فقیه حاکم بر ایران، درگیر بحران‌های گسترده داخلی و خارجی است. پس از برگزاری اجلاس شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در روزهای ۳۰آبان و ۱آذر ۱۴۰۳ در وین، رژیم ایران بار دیگر با تهدیدی جدی روبه‌رو شده است. پیش‌نویس قطعنامه‌ای که سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و بریتانیا) به شورای حکام ارائه داده‌اند، موجی از وحشت و نگرانی در بین مقامات حکومتی ایجاد کرده است. در این شرایط، خطر ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت و فعال شدن مکانیسم ماشه، تهدیدی است که می‌تواند به بازگشت تحریم‌های سخت و گسترده علیه رژیم ایران منجر شود.

وحشت خامنه ای از پیامدهای قطعنامه و ارجاع به شورای امنیت

طبق گزارش‌های رسانه‌های حکومتی، اروپا و آمریکا قصد دارند قطعنامه‌ای علیه حکومت ایران در شورای حکام تصویب کنند که احتمالاً منجر به ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل شود. این اتفاق می‌تواند به فعال شدن مکانیسم ماشه (Snapback) و اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران منجر شود.

 روزنامه حکومتی ستاره صبح در این‌باره نوشته است: «اگر این قطعنامه تصویب شود، بازگشت تحریم‌ها تحت قطعنامه‌های ۱۶۹۶، ۱۷۳۷، ۱۷۴۷، ۱۸۰۳، ۱۹۲۹ و ۱۸۳۵ محتمل است و در نتیجه فشارهای اقتصادی بیشتری به کشور وارد خواهد شد.» این تحولات باعث شده تا رژیم ایران در تلاش برای جلوگیری از تصویب این قطعنامه‌ها، به سیاست‌های فریبکاری و تهدیدات شدید روی آورد.

فریبکاری و تهدیدات رژیم ایران

رژیم ایران، که در حال حاضر بین دو گزینه “تسلیم” یا “تحریم” قرار دارد، در مواجهه با این بحران به تهدید و فریبکاری روی آورده است. از یک‌سو، مقامات رژیم به گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، وعده می‌دهند که سطح غنی‌سازی اورانیوم ۶۰درصدی را افزایش ندهند. از سوی دیگر، تهدید می‌کنند که در صورت ادامه فشارها، ممکن است دکترین هسته‌ای خود را تغییر داده و به سمت بمب‌سازی پیش بروند. به گفته برخی مقامات رژیم، هدف از این تهدیدها جلوگیری از تصویب قطعنامه در شورای حکام است. این تهدیدها شامل اقداماتی نظیر ممانعت از بازرسی‌ها، افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم و تسریع در برنامه‌های هسته‌ای می‌شود.

واکنش‌های مقامات رژیم ایران

در واکنش به پیش‌نویس قطعنامه، مقامات رژیم به تهدید روی آورده‌اند. عباس عراقچی وزیر خارجه رژیم، در گفتگو با همتای فرانسوی خود تصمیم سه کشور آلمان، فرانسه و بریتانیا برای ارائه قطعنامه علیه ایران را محکوم کرد.

  عراقچی تهدید کرد: «این اقدام تنها موضوع را پیچیده‌تر خواهد کرد و منجر به افزایش تنش‌ها می‌شود.» عراقچی هم چنین به مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، رافائل گروسی، هشدار داد که ایران پاسخ متناسب و سخت‌تری به این اقدامات خواهد داد.

قشقاوی، رئیس کمیته هسته‌ای مجلس رژیم، نیز تهدید کرد: «اگر قطعنامه‌ای علیه ایران در شورای حکام تصویب شود، بی‌تردید اقدامات فوری و پشیمان‌کننده‌ای خواهیم کرد که عواقب سنگینی برای طرف‌های مقابل خواهد داشت.»

تصریح تهدیدات از سوی لاریجانی

محمد جواد لاریجانی، یکی از مشاوران ارشد خامنه ای در مسائل راهبردی، صریح‌تر از دیگر مقامات، درباره این پیش‌نویس گفت: «اگر آن ها فکر می‌کنند که ظرف ۴۸ساعت می‌توانیم توان هسته‌ای خود را به سطحی برسانیم که قابل‌توجه باشد، باید بدانند که ما این توان را در ۲۴ساعت به دست خواهیم آورد. توانمندی هسته‌ای ما نه قابل معامله است، نه قابل بازگشت. اگر تهدیدات جدی شود، قطعا به بازنگری در سیاست‌های هسته‌ای خود خواهیم پرداخت.»

آینده نامعلوم: تسلیم یا تحریم؟

آنچه رژیم ایران را به این تهدیدات وادار کرده، این است که تصویب قطعنامه در شورای حکام می‌تواند گام بعدی را به‌سوی ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت و فعال شدن مکانیسم ماشه بردارد. بازگشت تحریم‌ها و اعمال فشارهای بیشتر علیه رژیم ایران، ممکن است نه‌تنها اقتصاد کشور را فلج کند، بلکه به تضعیف بیشتر حاکمیت ولایت فقیه منجر شود.

در حال حاضر، رژیم ایران در شرایطی قرار دارد که هیچ‌یک از گزینه‌ها برای آن خوشایند نیست: از یک‌سو فشارهای بین‌المللی و تهدید به تحریم‌های بیشتر، و از سوی دیگر احتمال از دست دادن فرصت‌های دیپلماتیک و تغییرات عمده در سیاست‌های هسته‌ای. خامنه ای، که همواره در موقعیت‌های مشابه مجبور به انتخاب بین دو گزینه‌ی دشوار بوده است، این بار نیز در برابر دو راهی «تسلیم یا تحریم» قرار دارد.

درحالی رژیم ایران در برزخ بین تسلیم و تحریم مانده است که ایرانیان آزاده و شریف با تشکیل تجمع و آکسیونی مقابل محل جلسه آژانس خواهان فعال شدن مکانیزم ماشه و ارجاع پرونده اتمی رژیم  به شورای امنیت شدند.

خواسته‌ای که بی تردید مطالبه اکثریت جامعه ایران در مقابل سیاست مماشات حاکم بر غرب است. اگرچه مردم و مقاومت سازمان یافته مردم ایران چشم به قدرت‌های غربی ندوخته‌اند و همان طور که طی ۴۵سال گذشته اثبات کردند لحظه‌ای از تلاش و مبارزه برای بر زمین زدن این استبداد فاشیستی کوتاهی نمی‌کنند.


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7سخن رو‍