اخبار ورویدادهای جنگ منطقه : اعلام آمادگی" حزبالله وابسته به رژیم ایران، برای مذاکره در مورد طرح آتشبس آمریکا جهت جلو گیری از فروپاشی بیشتر
**
وال استریت ژورنال : حملات اسرائیل در لبنان موجب نگرانی از درگیری فرقهای میشود
غیرنظامیانی که مجبور به ترک خانههای خود در نزدیکی مرز جنوبی لبنان با اسرائیل شدهاند و اعضای حزبالله که از حملات اسرائیل میگریزند، هر دو دنبال محلی امن در شمال هستند. اما حملات اسرائیل عمق بیشتری در لبنان را هدف قرار میدهد و لبنانیها میترسند اگر به این بیخانمانها اجازه حضور در دهکدههایشان را بدهند، هدف قرار گیرند.
درگیری فرقهای در تاریخ معاصر لبنان امری متداول بوده است. یک جنگ 15 سالة داخلی که در سال 1990 پایان یافت، 150000 کشته داشت...
شیعیان مجبور به فرار از جنوب لبنان شدهاند که در آنجا اکثریت هستند و بمبهای اسرائیلی مناطق قدرت حزبالله در جنوب بیروت و جاهای دیگر را هدف قرار داده است. حدود 1.2 میلیون نفر یا نزدیک به یک چهارم جمعیت کشور طی حدود یک سال گذشته بیخانمان شدهاند.
میزبانی شیعیان موجب شده که دهکدهها و شهرهای سنی و مسیحی تبدیل به اهداف احتمالی حملات اسرائیل شود. در شهرهایی نظیر بیروت و سیدون، برخی از صاحبخانهها به علت امنیت حاضر به اجاره دادن به شیعیان نیستند. تنشها همچنین ناشی از مشکلات مالی است. این جابجایی بزرگ که عمدتاً از جنوب کشور است، فشار بیشتری روی جوامع محلی وارد میکند...
هایکو وایمن، یک متخصص لبنان در گروه بحران بینالمللی، گفت بنظر میرسد که پیام اسرائیل این است که ”اگر شما در کنار اینها باشید، با همینها میمیرید. پس از آنها فاصله بگیرید“...
بعدازظهر یک روز در ماه گذشته، مردی که اسرائیل حدس میزد عضو حزبالله است، به خانهای در آیتو، یک دهکدة مسیحینشین در شمال لبنان، رسید که در آنجا چند خانواده بیخانمان بودند که از درگیریها گریخته بودند و در باغ مشغول صرف نهار بودند.
حدود 15 دقیقه بعد، ارتش اسرائیل دست به یک حمله به این ساختمان زد که در آن 24 نفر و از جمله 12 زن و 2 بچه کشته شدند...
برخی از ساکنین دهکده سؤال کردند که چرا اسرائیل این مرد را زمانی زد که با غیرنظامیان نشسته بود، بجای اینکه در ماشینش و در جاده او را بزند. آنها تفسیر کردند که این هشداری است که میزبان شیعیان نباشید.
**
اتحادیه اروپا تحریمهای جدیدی علیه ایران به دلیل حمایت نظامی از روسیه اعمال کرد
شورای اتحادیه اروپا اعلام کرد که به دلیل حمایت نظامی جمهوری اسلامی از جنگ تهاجمی روسیه علیه اوکراین، تحریمهای بیشتری علیه ایران اعمال میکند. این اقدامات شامل ممنوعیت صادرات قطعات مورد استفاده در تولید موشکها و پهپادها از اتحادیه اروپا به ایران است. همچنین تراکنشهای مرتبط با بنادر و باراندازهایی که در انتقال تسلیحات ایرانی به روسیه نقش دارند، ممنوع شده است.
تحریم یک فرد و چهار نهاد، از جمله خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و مدیر آن، محمدرضا خیابانی، به دلیل نقش آنها در انتقال پهپادها و تسلیحات به روسیه ازجمله تصمیمات جدید اتحادیه اروپا است.
قرار گرفتن سه شرکت کشتیرانی روسی به نامهای ویتیاس بروکر، امجی فلوت و آراپاکس در فهرست تحریمها به دلیل انتقال جنگافزار ساخت ایران به روسیه از دیگر موارد اعلامشده در روز دوشنبه است.
اتحادیه اروپا پیشتر ایران را به اتهام انتقال موشکها و پهپادهای بالستیک به روسیه برای استفاده در جنگ علیه اوکراین محکوم کرده بود. ایران این اتهامها را رد میکند.
این اقدامات به عنوان تهدیدی مستقیم برای امنیت اروپا تلقی شده و اتحادیه اروپا هشدار داده بود که در صورت ادامه این حمایتها، تحریمهای جدیدی اعمال خواهد کرد.
ساعاتی پیش از اعلام خبر تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه ایران، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در نشست خبری خود در روز دوشنبه ۲۸ آبان با اشاره به موضوع تحریم خطوط کشتیرانی ایران گفت: «حتماً هر کنش نامناسبی علیه منافع ایران با واکنش متقابل ایران مواجه خواهد شد.»
وی در ادامه افزود: «اقدامات ایذایی طرفهای مقابل در تحریمهای بخشهای مختلف اقتصادی ایران، بیپاسخ نمیماند.»
بقایی اضافه کرد: «به نظر میرسد برخی کشورهای اروپایی بر ادامه روند تقابل تأکید دارند که این موضوع به نفع هیچکس نخواهد بود.»
به قلم: سون انگل راسموسن، وائل طالب
**
وزارت خارجه رژیم آخوندی : قطعا به حمله اسرائيل پاسخ قاطع میدهیم
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد که جمهوری اسلامی قصد دارد به حمله هوایی اسرائیل به خاک ایران "قطعاً پاسخ قاطع" بدهد. او بر ادامه حمایت از گروههای شبهنظامی "نیابتی" نیز تأکید کرد.
جمهوری اسلامی ایران شامگاه ۱۰ مهر در بحبوحه جنگ در خاورمیانه بین اسرائيل و گروههای تروریستی حماس و حزبالله برای دومین بار طی شش ماه اسرائيل را در عملیاتی به نام "وعده صادق ۲" هدف حملات گسترده موشکی قرار داد.
اسرائيل نیز در پاسخ، سحرگاه پنجم آبان اعلام کرد که هواپیماهای این کشور مواضع نظامی در مناطق مختلف ایران را بمباران کردهاند.
اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران روز دوشنبه ۲۸ آبان (۱۸ نوامبر) در نشست خبری هفتگی در پاسخ این پرسش که "برخی معتقدند بعد از روی کار آمدن ترامپ ایران در انجام عملیات وعده صادق ۳ سست شده و احتمالاً این عملیات را انجام نمیدهد"، گفت: «بارها اعلام کردهایم که در دفاع از تمامیت سرزمینی و حاکمیت کشورمان از کسی اجازه نمیگیریم و به هر تجاوزی که انجام میشود قطعاً پاسخ قاطع داده خواهد شد.»
سخنگوی وزارت خارجه در ادامه نیز سفر اخیر علی لاریجانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی ایران، به سوریه و لبنان را "حاوی پیام مشخصی" دانست که نشانه ادامه پشتیبانی جمهوری اسلامی از گروههای نیابتی خود در برابر اسرائیل است.
علی لاریجانی پس از سفر به سوریه، روز جمعه عازم لبنان شد و در بیروت از جمله با نبیه بری، رئیس پارلمان این کشور دیدار کرد. لاریجانی در این دیدار گفت، ایران هر تصمیمی را که حزبالله بگیرد، خواهد پذیرفت.
تحریمهای اتحادیه اروپا؛ بیپاسخ نمیماند
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی همچنین در پاسخ به سوالی در زمینه تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا برای تحریم خطوط کشتیرانی ایران در روز دوشنبه گفت: «حتما هر کنش نامناسبی علیه منافع ایران با واکنش متقابل ایران مواجه خواهد شد.»
بقایی تصریح کرد: «اقدامات ایذایی طرفهای مقابل در تحریمهای بخشهای مختلف اقتصادی ایران، بیپاسخ نمیماند.»
روانچی: ما ثابت کردیم که مایل به مذاکره هستیم
اتحادیه اروپا در پی وضع تحریمهای جدید علیه جمهوری اسلامی است. سیاستمداران آمریکایی نیز در مورد حمله به اسرائيل به ایران هشدار داده و اعلام کردهاند که دونالد ترامپ در پی احیای سیاست "فشار حداکثری" به ایران است.
در این میان مجید تخت روانچی، معاون وزیر خارجه ایران خطاب به آمریکا اعلام کرد: «ما ثابت کردیم که مایل به مذاکره هستیم».
**
آمادگی" حزبالله لبنان جهت مذاکره در مورد طرح آتشبس آمریکا
حملات هوایی اسرائیل به لبنان همچنان ادامه دارد؛ حملاتی که خسارات مالی و جانی زیادی به جای میگذارند. در این میان به گفته محافل دولتی لبنان، ظاهرا حزبالله آماده مذاکره در مورد طرح آتشبسی است که آمریکا پیشنهاد کرده است.
در حالیکه حملات هوایی سنگین اسرائیل به لبنان ادامه دارد، به نظر میرسد که حزبالله "آماده" مذاکره در مورد آتشبس است. رسانههای خبری به نقل از محافل دولتی لبنان گزارش دادهاند که حزبالله لبنان طرح پیشنهادی آمریکا برای رسیدن به آتشبس با اسرئیل را "اساسی" برای انجام مذاکرات میداند.
محافل دولتی لبنان گفتهاند، حزبالله پیشنهاد آمریکا را "امکان و چارچوبی" میداند که با تکیه بر آن میتوان با اسرائیل به "آتشبس" دست یافت. این محافل افزودهاند: «البته حزبالله انجام گفتوگوهای دیگر را الزامی میداند، چون نمیخواهد این تصور را برانگیزد که بیقید و شرط خود را تسلیم خواستهای اسرائیل کرده است».
محافل دولتی لبنان همچنین به "نگرانی حزبالله از کاهش اعتبار و وجههاش" در بین هواداران این سازمان سخن گفتهاند؛ هوادارانی که تا کنون در این جنگ خسارات و صدمات زیادی متحمل شدهاند.
رسانههای بینالمللی پیشتر در مورد طرح ارائهشده از سوی ایالات متحده گزارش داده بودند. در این طرح پیشنهاد شده است که در نخستین گام، اسرائیل و حزبالله حملات متقابل خود را به مدت ۶۰ روز متوقف و نیروهای اسرائیلی خاک لبنان را ترک کنند و همچنین سربازان ارتش لبنان در مرز دو کشور مستقر شوند.
طبق طرح مزبور، اسرائیل و لبنان باید در طی این ۶۰ روز درباره اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل متحده مذاکره کنند؛ قطعنامهای که در سال ۲۰۰۶ میلادی از سوی شورای امنیت صادر شد و هدف آن پایان جنگ میان اسرائیل و حزبالله بود.
در پی حمله مرگبار سازمان تروریستی حماس به اسرائیل (۷ اکتبر ۲۰۲۳) و آغاز جنگ در غزه، حزبالله نیز در "پشتیبانی" از حماس وارد درگیریها شد و به طور مرتب اسرائیل را هدف حملات موشکی و پهپادی قرار دارد.
ارتش اسرائیل به این حملات با عملیات هوایی و زمینی پاسخ داد و شمار متعددی از فرماندهان و رهبران حزبالله و همچنین مواضع زیادی از این سازمان را نابود کرد. طبق اعلام مقامات رسمی لبنان، تا کنون بیش از ۳ هزار نفر در حملات اسرائیل به این کشور کشته شدهاند.
ادامه حملات سنگین اسرائیل در لبنان
حملات اسرائیل به لبنان روز یکشنبه ۱۷ نوامبر نیز ادامه یافت. خبرگزاری دولتی لبنانی "انانای" (NNA) گزارش داد که نقطهای در نزدیکی خیابان پرتردد "مار الیاس" در بیروت هدف حملهای هوایی قرار گرفته و دستکم دو نفر در جریان این حمله کشته و ۱۳ نفر زخمی شدهاند.
در ویدیوییهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر و به اشتراک گذاشته شده است، ساختمانهایی دیده میشوند که در پی اصابت موشک فرو میریزند و در پی بروز آتش دودهای سیاه غلیظ بلند میشوند.
دیروز یکشنبه همچنین اعلام شد که محمد عفیف، سخنگوی حزبالله، در حمله هوایی اسرائیل به دفتر شعبه لبنان حزب بعث سوریه در مرکز بیروت کشته شده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک منبع امنیتی که به دلیل مجاز نبودن گفتوگو با رسانهها خواست نامش فاش نشود، گزارش دادکه "حمله به راسالنبع منجر به کشته شدن محمد عفیف، مسئول روابط رسانهای حزبالله شده است".
به گزارش "انانای"، علی حجازی، دبیرکل دفتر لبنانی حزب بعث، کشته شدن این مسئول رسانهای حزبالله را تأیید کرد.
محمد عفیف از اعضای حلقه نزدیک به حسن نصرالله، رهبر پیشین حزبالله لبنان بود که در ماه سپتامبر در حمله هوایی اسرائیل به بیروت کشته شد.
عفیف برای سالها، مسئول روابط رسانهای حزبالله بود و اغلب بدون افشای نام خود، اطلاعاتی را به روزنامهنگاران محلی و خارجی ارائه میکرد.
**
یونان برای ساخت "گنبد آهنین" با اسرائیل مذاکره میکند
بر اساس اعلام مقامهای دولت یونان، آتن قصد دارد در چارچوب راهبرد امنیتی-دفاعی خود و در بحبوحه نگرانیهای امنیتی فزاینده در منطقه مدیترانه، بر روی طرح دفاع هوایی مشابه گنبد آهنین سرمایهگذاری کند.
مقامهای دولت یونان روز پنجشنبه ۲۴ آبان اعلام کردند که این کشور قصد دارد در چارچوب راهبرد امنیتی-دفاعی خود و در بحبوحه نگرانیهای امنیتی فزاینده در منطقه مدیترانه، بر روی طرح دفاع هوایی مشابه "گنبد آهنین" اسرائیل سرمایهگذاری کند.
به گفته مقامهای دولتی این کشور، این اقدام بخشی از تلاش گسترده آتن در راستای مدرنسازی و بهروز کردن توان دفاعی نیروهای مسلح این کشور به شمار میرود.
بر اساس اعلام دولت یونان، این طرح دفاعی مشابه با گنبد آهنین که در صورت توافق با اسرائیل، اجرایی خواهد شد شامل قراردادی به ارزش دو میلیارد یورو است.
در همین راستا یک منبع آگاه به خبرگزاری رویترز اعلام کرده که آتن به منظور دستیابی به سامانه دفاع هوایی و ضد پهپادی چند لایه خود "با اسرائیل وارد مذاکره شده است."
این خبرگزاری با اشاره به اینکه یونان به تدریج از زیر بار بدهیهای درازمدت خود خارج میشود افزود که این کشور قصد دارد برای دفاع از قلمرو سرزمینی خود بر روی تقویت دفاع هوایی سرمایهگذاری بیشتری انجام دهد تا از رقیب منطقهای خود ترکیه عقب نماند.
دولت یونان همچنین در نظر دارد که تا ۱۱ سال آینده مبلغ ۱۲.۸ میلیارد یورو را برای نوسازی تجهیزات و توان نیروهای مسلح خود هزینه کند. آتن در همین راستا برای خرید ۴۰ فروند جنگنده اف۳۵ و نیز چهار فروند شناور "بلهارا" و همچنین هواپیماهای جتجنگی فرانسوی رافال برنامهریزی کرده است.
در همین زمینه نیکوس دِندیاس، وزیر دفاع یونان ضمن اشاره به درسعبرتهایی که این کشور از مجموعه حملات پهپادی روسیه به اوکراین گرفته است گفت، این مهم است که یونان با درک "واقعیتهای متفاوت" جدید، هرچه سریعتر به پهپادهای قدرتمند مجهز شود.
در همین حال ترکیه، رقیب منطقهای یونان با این که در حال حاضر به نسبت گذشته روابط خصمانهای با یونان ندارد، با وجود برخورداری از چتر دفاعی پیمان ناتو گامهای جدی برای افزایش توان دفاعی خود برداشته است.
آنکارا در سالهای اخیر موفق به ساخت پهپادهای تهاجمی قدرتمندی شده که کارایی نظامی آن در آخرین جنگ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان مورد توجه بسیاری از ناظران و کارشناسان امور نظامی قرار گرفت.
سامانه دفاع هوایی کوتاهبرد یا "گنبد آهنین"، مجموعه دفاعی پیشرفته اسرائيل است که طی حدود دو دهه گذشته و بهویژه پس از آغاز جنگ اخیر غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ در رهگیری و خنثیسازی موشکهای پرتاب شده به این کشور کارآمدی خود را اثبات کرده است.
آتن پیش از این در دفاع هوایی خود به تجهیزاتی، از جمله سامانه اس۳۰۰ روسیه اتکا داشت. مقامهای دفاعی اسرائیل پیش از این و در جریان حملات هوایی اخیر اسرائیل به ایران به طور ضمنی به ناکارآمدی این سامانه اشاره کرده و گفته بودند که کشورها از این پس در تجهیز خود به این سامانه روسی تردید خواهند کرد.
نیکوس دِندیاس، وزیر دفاع یونان در اظهارات خود همچنین به حملات حوثیهای یمن وابسته به حکومت ایران به کشتیهای عبوری در دریای سرخ اشاره کرد و بر ضرورت تجهیز ارتش این کشور به کشتیهای جنگی و همچنین زیردریاییهای مدرن تاکید کرد.
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7سخن رو