۱۴۰۳ آبان ۱۵, سه‌شنبه

اخبار وتحولات جنگ منطقه - افزایش تنشها - بحران انسانی و هشدارهای نظامی

جنگ در غزه

                             اخبار وتحولات جنگ منطقه - افزایش تنشها - بحران انسانی و هشدارهای نظامی

رویترز:

اسرائیل به‌طور رسمی قطع روابط با سازمان امداد فلسطینی سازمان ملل را اعلام کرد

توافق‌نامه روابط اسراییل با آن‌روا که از سال ۱۹۶۷ پابرجا بود اکنون به پایان رسیده است

قطع همکاری اسراییل با آن‌روا

تأمین کمکهای آموزشی و امدادی به میلیون‌ها فلسطینی را تحت تأثیر قرار می‌دهد

 

خبرگزاری فلسطینی وفا:

فیلیپ لازارینی مدیر آژانس کمکهای انسان‌دوستانه ملل متحد به فلسطین گفت

انحلال این سازمان بدون جایگزینی مناسب

کودکان فلسطینی را از حق تحصیل محروم می‌کند

 

وال استریت ژورنال:

در بحبوحه هشدارهای آمریکا به رژیم ایران نسبت به حمله متقابل به اسراییل

این رژیم یک پیام دیپلماتیک ستیزه‌جویانه در مورد تصمیم خود برای حمله‌یی سنگین

با کلاهک‌ها و تسلیحات قوی‌تر ارسال می‌کند

 

وال استریت ژورنال:

ایران به منطقه می‌گوید حمله «قوی و پیچیده» به اسراییل در راه است

تهران به دیپلماتهای عرب گفته است

این بار شبه‌نظامیان سپاه پاسداران در تعامل با اسراییل تنها نخواهند بود

 

وال استریت ژورنال ۱۴ آبان ۱۴۰۳:

مقامات ایرانی و عربی گفتند که ایران به دیپلمات‌های عرب گفته است که ارتش متعارف این کشور درگیر خواهد شد زیرا چهار سرباز و یک غیرنظامی را در حمله اسراییل از دست داده است.

یک مقام مصری گفت که ایران به‌طور خصوصی نسبت به پاسخ قوی و پیچیده هشدار داده است.

یک مقام ایرانی گفت: «ارتش ما افرادی را از دست داد، بنابراین آنها باید پاسخ دهند. او گفت که ایران می‌تواند از خاک عراق برای بخشی از عملیات استفاده کند و احتمالاً تأسیسات نظامی اسراییل را اما بسیار تهاجمی‌تر از دفعه قبل هدف قرار خواهد داد.

این مقام ایرانی گفت: عامل دیگر در واکنش ایران، انتخابات آمریکاست. این مقام با بیان این‌که ایران نمی‌خواهد با حمله خود بر انتخابات آمریکا تأثیر بگذارد، افزود: پاسخ پس از رأی‌گیری روز سه‌شنبه اما قبل از روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید در ژانویه خواهد بود.

به‌گفته سازمانهای اطلاعاتی آمریکا، ایران کامالا هریس را بر دونالد ترامپ ترجیح می‌دهد.

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور ایران روز یکشنبه گفت کشورش نمی‌تواند اجازه دهد حمله اسراییل بی‌پاسخ بماند. با این حال، در نشانه‌ای از این‌که ایران هم‌چنان در حال بحث در مورد چگونگی واکنش متقابل است، گفت: «نوع و شدت پاسخ ما» در صورت آتش‌بس در غزه و لبنان می‌تواند تغییر کند.

ایالات متحده گفت که ارتش این کشور در حمله اخیر اسراییل به ایران دخالتی نداشته است، اما هر گونه اقدام تلافی‌جویانه احتمالاً شامل کمک نیروهای آمریکایی را درگیر دفاع از اسراییل می‌کند. پنتاگون روز جمعه اعلام کرد، لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده دستور اعزام چندین هواپیمای بمب‌افکن ب ۵۲ B-۵۲ Stratofortress، هواپیمای تانکر و ناوشکن نیروی دریایی را به خاورمیانه داده است.

با خروج ناو هواپیمابر یو.اس.اس آبراهام لینکلن از منطقه انتظار می‌رود که تجهیزات نظامی اضافی وارد شود.

 

تایمز اسراییل

حضور ژنرال کوریلا فرمانده سنتکام در اسراییل

در آستانهٔ احتمال واکنش ایران به حملات اسراییل

 

کوریلا در دیدار با رئیس ستاد نیروهای مسلح اسراییل

تهدیدات امنیتی و استراتژیک به‌ویژه از سوی ایران را مورد ارزیابی قرار داد

فرمانده سنتکام از سیستم دفاع موشکی تاد بازدید کرد

خبرگزاری فلسطینی وفا:

بامداد دوشنبه در بمباران شهرهای بیت لاهیا و نصیرات در نوار غزه

۶ تن از جمله یک کودک کشته و دهها تن مجروح شدند

 

خبرگزاری فلسطینی وفا:

در حملات یک ماه گذشته اسراییل به شمال نوار غزه

علاوه بر تخریب بیمارستانها و زیرساخت ها

۱۸۰۰ تن کشته ۴۰۰۰ تن مجروح و صدها تن مفقود شده‌اند

 

رویترز:

شهرک نشینهای اسراییلی با تهاجم به شهر بیره در کرانه باختری

مایملک ساکنان فلسطینی این شهر از جمله ۲۰ خودرو را به آتش کشیدند

 

ارتش اسراییل:

نیروهای ویژه اسراییل با عبور از مرزهای جنوب سوریه

یک عامل اطلاعاتی وابسته به رژیم ایران به نام علی سلیمان العاصی را دستگیر

و برای بازجویی به اسراییل منتقل کردند

 

ارتش اسراییل:

علی برکات کارشناس هوایی و مسئول موشکها و پهپادهای حزب‌الله به‌قتل رسید

 

ارتش اسراییل:

ظهر دوشنبه ۶۰ موشک از خاک لبنان به سوی مناطق جلیل علیا و جلیل غربی

در شمال اسراییل شلیک شد

 

تایمز اسراییل:

بامداد دوشنبه ۴ پهپاد جنگی طی نیمساعت از عراق و لبنان به سمت اسراییل پرتاب شد

دو پهپاد از سامانه ضدهوایی اسراییل عبور کرد

**

العربیه نیوز- جوزف حبوش :  اخبار جنگ منطقه 

پنتاگون بمب افکن های تهاجمی دوربرد B-52، هواپیماهای تانکر سوخت رسانی، ناوشکن های دفاع موشکی بالستیک اضافی و جت های جنگنده برای خاورمیانه درخواست نمود.

مقامات و منابع آشنا به این موضوع به العربیه انگلیسی گفتند که ایران خود را برای تلافی اولین حمله علنی ماه گذشته اسرائیل قرار داده است.

ولی فقیه ایران پیش از این وعده داده بودند که در برابر حملات قبلی به ایران و به اصطلاح محور مقاومت که متشکل از چندین نیابت تحت حمایت ایران در یمن عراق، سوریه و لبنان است، «پاسخ کوبنده» را علیه آمریکا و «رژیم صهیونیستی» ارائه کند.

اسرائیل شنبه گذشته پس از حمله 1 اکتبر که طی آن ایران حدود 200 موشک بالستیک به سمت اسرائیل شلیک کرد، حملات هوایی چند جانبه به اهداف نظامی در داخل ایران انجام داد. ایالات متحده، همانطور که در ماه آوریل طی یک حمله مشابه انجام داد، به اسرائیل کمک کرد تا اکثر موشک ها را سرنگون کند.

به اصرار واشنگتن و دولت بایدن، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر درگیر جنگ، موافقت کرد که پاسخ اسرائیل به تأسیسات نظامی ایران را به جای تأسیسات هسته ای یا نفتی محدود کند. ایالات متحده معتقد بود که این امر به محدود کردن اشتهای ایران برای پاسخ مجدد کمک می کند.

با این حال، وضعیت فعلی در هاله ای از ابهام قرار دارد. اطلاعات آمریکا و بیانیه های عمومی ایران حاکی از آمادگی ایران برای انجام حملات است، اما مشخص نیست که آیا تهران تصمیم گرفته است که سومین حمله مستقیم خود به اسرائیل از خاک ایران را چه زمانی پاسخ دهد.

شبه‌نظامیان در عراق که توسط تهران مسلح و مورد حمایت قرار می‌گیرند، حملات پهپادی خود را علیه اسرائیل در هفته‌های اخیر افزایش داده‌اند که به گفته مقامات آمریکایی، سرعتی فزاینده اما قابل کنترل است.

رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که واکنش ایران ممکن است شاهد عملیات‌های همزمان عراق یا دیگر نیروهای نیابتی در روزهای آینده باشد. العربیه انگلیسی به طور مستقل نمی تواند این گزارش ها را تایید کند.

پیش از پاسخ پیش‌بینی‌شده ایران، لوید آستین، رئیس پنتاگون، روز جمعه تعدادی بمب‌افکن تهاجمی دوربرد B-52، هواپیماهای سوخت‌گیری کننده نفتکش، ناوشکن‌های دفاع موشکی بالستیک اضافی و جت‌های جنگنده را به خاورمیانه سفارش داد.

ارتش آمریکا اعلام کرد اولین بمب افکن های پایگاه نیروی هوایی مینوت در ایالت داکوتای شمالی آمریکا شنبه شب وارد منطقه مسئولیت فرماندهی مرکزی آمریکا شدند.

نیروهای آمریکایی اضافی و یک پایانه دفاعی در ارتفاع بالا (THAAD) نیز ماه گذشته به اسرائیل مستقر شدند تا به گفته آمریکا به دفاع از آمریکایی‌ها در اسرائیل در برابر هرگونه حمله موشکی بالستیک توسط ایران کمک کنند.

ایالات متحده حضور نظامی سنگینی در منطقه دارد – دارایی ها و کشتی های نظامی ایالات متحده بیشتر از آنچه معمولاً مستقر می شود – از جمله ناو یو اس اس آبراهام لینکلن کریر گروه ضربتی.

ناو هواپیمابر و ناوشکن های آن به زودی برای تعمیر و نگهداری به ایالات متحده بازخواهند گشت و مقامات می گویند که با گروه ضربتی ناو هری ترومن که در حال حاضر در منطقه عملیاتی اروپا است، جایگزین آن خواهد شد.

با تداوم حملات تلافی جویانه بین اسرائیل و ایران، احتمال اشتباه محاسباتی و تشدید تنش های بعدی همچنان یک نگرانی جدی است و خطر یک درگیری گسترده و طولانی در چندین جبهه را افزایش می دهد.

جنگ‌های غزه و لبنان که هیچ نشانه‌ای از فروکش نشان نداده‌اند، علی‌رغم تلاش‌های مقامات آمریکایی برای میانجی‌گری، همچنان یکی دیگر از دلایل اصلی نگرانی است.

آموس هوخشتاین و برت مک گورک، دو دستیار ارشد دولت بایدن، اخیراً از سفر به اسرائیل بازگشتند. هوخشتاین هفته قبل در بیروت بود.

یک مقام ارشد آمریکایی به العربیه انگلیسی گفت که مذاکرات در اسرائیل «پیگیری بسیار خوبی از مذاکرات مثبت هفته گذشته در بیروت بود. گفتگوهای مفصل و اساسی در مورد مسیر آتش بس».

با توجه به اینکه چند روز دیگر به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است، بعید است که توافقی برای کاهش تنش در هر دو جبهه حاصل شود. نتیجه انتخابات می تواند به طور قابل توجهی بر رویکرد ایالات متحده و پتانسیل هرگونه قطعنامه بعدی تأثیر بگذارد.

**

بلومبرگ - وال استریت ژورنال می گوید ایران قول حمله «قوی و پیچیده» به اسرائیل را داده است

(بلومبرگ) - وال استریت ژورنال به نقل از مقامات ایرانی و عربی گزارش داد که ایران در حال برنامه‌ریزی یک حمله متقابل علیه اسرائیل با استفاده از کلاهک‌های قوی‌تر و سلاح‌های دیگر است.

ژورنال روز یکشنبه به نقل از مقامات نوشت: ایران برنامه‌ای برای محدود کردن پاسخ خود به موشک‌ها و پهپادها ندارد. این روزنامه خاطرنشان کرد که باید دید این تهدیدها واقعی هستند یا خیر.

یک روز پس از آن که ولی فقیه ایران قول تلافی سختی را داد، سپاه پاسداران روز یکشنبه گفت این کشور «قطعاً» حمله جدیدی را علیه اسرائیل انجام خواهد داد.

به نقل از خبرگزاری نیمه رسمی دانشجویان ایران، علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه گفت: «جزئیات قابل بحث نیست، اما قطعاً انجام خواهد شد».

ایسنا گفت که انتظار می‌رود این حمله احتمالی در راستای حملات موشکی قبلی به اسرائیل در ماه‌های آوریل و اکتبر، عملیات وعده حق ۳ نامگذاری شود.

روز شنبه، ولی فقیه خامنه‌ای گفت تهران و متحدان منطقه‌ای‌اش «پاسخ کوبنده‌ای» به اسرائیل و همچنین آمریکا خواهند داد. حمله اسرائیل در 26 اکتبر با استفاده از بیش از 100 جت جنگنده به اهداف نظامی در سراسر ایران، پنج نفر از جمله یک غیرنظامی را کشت.

به طور جداگانه، ارتش اسرائیل گفت که یک واحد کماندویی زبده "یک عامل شبکه تروریستی ایرانی" را در سوریه دستگیر کرده است. نیروهای دفاعی اسرائیل در بیانیه ای در تلگرام بدون ارائه جزئیات اعلام کردند که عملیات در جنوب سوریه "در ماه های اخیر انجام شد" و حمله آینده را خنثی کرد.

در این بیانیه آمده است که علی سلیمان العاصی، شهروند سوری، برای بازجویی بازداشت شد و افزود: «فعالیت‌های وی شامل جمع‌آوری اطلاعات از نیروهای ارتش اسرائیل در منطقه مرزی برای فعالیت‌های تروریستی آینده بود».

 نوشته آلن گلدشتاین

**

الحره : ایالات متحده و عربستان سعودی در حال بررسی توافق امنیتی

به گزارش وب‌سایت اکسیوس در روز دوشنبه، ایالات متحده و عربستان سعودی در حال بررسی توافق امنیتی احتمالی هستند که شامل یک معامله گسترده‌تر با اسرائیل نمی‌شود. این گزارش به نقل از سه منبع آگاه به مذاکرات ارائه شده است.

طبق این گزارش، توافقی که اکنون در دست بررسی است، "دفاعی" نیست و ولیعهد سعودی محمد بن سلمان و کاخ سفید تمایل دارند این توافق پیش از پایان دوران ریاست‌جمهوری جو بایدن در ژانویه ۲۰۲۵ نهایی شود.

پیش از حمله گروه‌های مسلح فلسطینی، از جمله حماس، به شهرک‌های اطراف غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، دولت بایدن در حال مذاکره با عربستان و اسرائیل برای یک معامله بزرگ بود که شامل توافق صلح بین دو کشور نیز می‌شد.

با این حال، این حملات و پیامدهای آن در جبهه‌های مختلف جنگ که بیش از یک سال است بین اسرائیل و گروه‌ها و کشورهای مختلف ادامه دارد، مانع از تحقق این معامله در کوتاه‌مدت شده است.

به گفته منابع، مشاور امنیت ملی عربستان، مسعد بن محمد العیبان، هفته گذشته به کاخ سفید سفر کرده و با همتای آمریکایی خود جیک سالیوان و همچنین مشاوران بایدن، برت مک‌گورک و آموس هوکشتاین و آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، ملاقات داشته است.

این منابع افزودند که مذاکرات در کاخ سفید بیشتر بر روابط دوجانبه آمریکا و عربستان سعودی تمرکز داشته، به‌ویژه بر مجموعه‌ای از توافقات امنیتی، فناوری و اقتصادی که هر دو طرف قصد دارند پیش از پایان دوران ریاست‌جمهوری بایدن به امضا برسانند.

یکی از منابع به اکسیوس گفت که توافق امنیتی که در این دیدارها مورد بحث قرار گرفت، "مستقل از تلاش‌ها برای دستیابی به یک معامله بزرگ شامل عادی‌سازی روابط میان اسرائیل و عربستان سعودی" است.

او توضیح داد که هدف، تدوین یک توافق امنیتی دوجانبه بین آمریکا و عربستان است که مشابه توافقاتی است که دولت بایدن در سال‌های اخیر با سایر کشورهای خلیج به امضا رسانده و به تقویت موقعیت آمریکا در منطقه کمک کرده است.

گزارش‌ها در آن زمان نشان می‌داد که دولت بایدن با این توافق به دنبال آن است که عربستان را به سمت عادی‌سازی روابط با اسرائیل سوق دهد.

در سپتامبر گذشته، بن سلمان تأکید کرده بود که کشورش بدون تشکیل یک دولت فلسطینی، روابط دیپلماتیک با اسرائیل برقرار نخواهد کرد. او این سخنان را در افتتاحیه سال نخست دوره نهم مجلس شورای عربستان مطرح کرد. ..

**
حزب‌الله لبنان ۹۰ موشک به شهرهای شمال اسرائیل شلیک کرد

حزب‌الله لبنان به حملات گسترده موشکی به اسرائیل ادامه می‌دهد. ارتش اسرائیل در واکنش، یک سکوی پرتاب موشک حزب‌الله را هدف قرار داد. این در حالی است که کشورهای میانجی در تلاش‌ برای برقراری آتش‌بس هستند.

با وجود تلاش‌ها برای برقراری آتش‌بس در خاورمیانه، حزب‌الله لبنان بار دیگر ده‌ها موشک به سمت شمال اسرائیل شلیک کرد.

به گفته ارتش اسرائیل، روز دوشنبه چهارم نوامبر در مجموع ۹۰ موشک به سمت اسرائیل پرتاب شده است. برخی از موشک‌ها توسط پدافند هوایی اسرائيل رهگیری شدند و برخی دیگر در مناطق خالی از سکنه سقوط کردند.


نیروی هوایی اسرائيل به یک سکوی پرتاب حزب‌الله حمله کرد که ۳۰ موشک از آن شلیک شده بود.

حزب‌الله مسئولیت پنج حمله به اسرائیل از جمله به بندر حیفا و شهر صفد را بر عهده گرفته است. بیش از ۱۰۰ موشک نیز روز یکشنبه به اسرائیل شلیک شد. شبه‌نظامیان شیعه این گروه متحد ایران با شروع جنگ غزه حملات خود به اسرائیل را آغاز کردند. اسرائیل نیز متقابلا با حملات گسترده هوایی و زمینی رهبری حزب‌الله را هدف قرار داد.

بر اساس آماری که اسرائیل منتشر کرده، از زمان آغاز جنگ، ۷۲ نفر در شمال اسرائیل در اثر حملات حزب‌الله لبنان کشته شده‌اند که ۴۲ نفر ‌آنها غیرنظامی و ۳۰ تن از آنها نظامی بوده‌اند.

به گفته وزارت بهداشت لبنان، با کشیده شدن جنگ به این کشور تا کنون بیش از ۳۰۰۰ نفر کشته شده‌اند. در میان قربانیان ‌۵۸۹ زن و حداقل ۱۸۵ کودک هستند. این اطلاعات را نمی‌توان به طور مستقل تأیید کرد.

بیشتر بخوانید: حملات ارتش اسرائیل به غزه و لبنان همچنان ادامه دارد

در حال حاضر گفت‌وگوها با میانجی‌گری آمریکا برای پایان دادن به جنگ اسرائیل و حزب‌الله در جریان است. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا امیدوار است بتواند تا قبل از پایان دوره ریاست جمهوری خود به آتش‌بس در خاورمیانه دست یابد.



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7سخن رو‍