۱۴۰۳ آبان ۱۵, سه‌شنبه

علی الامین شیعه مخالف رژیم از لبنان و سردبیر سایت جنوبیه درباره وضعیت لبنان ونقش رژیم در جنگ افروزی


علی الامین شیعه مخالف رژیم از لبنان و سردبیر سایت جنوبیه درباره وضعیت لبنان ونقش رژیم در جنگ افروزی 

سایت جنوبیه لبنان – علی الامین : جنگ لبنان در روند طولانی خود به خاطر غزه ...و ایران از ورود به جنگ در کنار «حزب‌الله» طفره میرود 

جنگ لبنان در یک مسیر فرسایشی طولانی مدت و گسترده اکنون وارد دومین ماه خود شده است. جنگی زمینی، هوایی و دریایی بعد از یک سال فرسایش و ضربات «کوبنده و ویرانگر» از سوی طرفین اسرائیل و «حزب‌الله».

منابع میدانی به «جنوبیه» خاطرنشان کردند که تشدید تنش‌های میدانی و گسترش حملات زمینی اسرائیل، همچنین افزودن مناطق جدیدی به بمباران روزانه، از بعلبک تا صور و ضاحیه و حاره صیدا به همراه روستاهای قضاء صور، نشان می‌دهد که فرسایش روزانه، ویژگی این نبرد از جانب اسرائیل است و جنوب لبنان از نظر ویرانی و قتل‌عام و تغییر ظاهر شهرها و خیایانهای در مسیر غزه قرار داد و دامنه این حوادث از حملات هوایی تا هدف قرار دادن هرگونه حرکت در داخل روستاهای مرزی یا روستاهای قصاء صور تا نبطیه گسترده است.

منابع مرتبط با پرونده ایران به «جنوبیه» می‌گویند: اظهارات پزشکیان واقعیت آنچه را که تهران در نظر دارد نشان می‌دهد و اهداف آن را در منطقه بیان می‌کند و تاکیدیست بر اینکه ایران در خاک خود در هیچ جنگی با اسرائیل و آمریکا وارد نخواهد داشت.

از جانب «حزب‌الله»؛ منابع می‌گویند که «حزب‌الله» نیز آماده جنگی طولانی و ویران کننده می شود و این موضوع از طریق تعامل میدانی، چه از طریق بمباران‌های موشکی و سرعت آن، و چه از طریق شهرهای اسرائیلی هدف‌گذاری شده که تا امروز فاصله‌اش از ۱۲۰ تا ۱۵۰ کیلومتر است، یعنی از حیفا تا تل‌آویو و عکا، مشخص است.

از جانب «حزب‌الله»؛ منابع می‌گویند که «حزب‌» نیز خود را برای جنگی طولانی و حساب‌شده آماده کرده است و این امر از نحوه‌ی عملکرد میدانی‌اش آشکار است، چه از طریق شدت و سرعت حملات موشکی و چه از طریق انتخاب شهرهای اسرائیلی مورد هدف قرار گرفته که تاکنون به مسافتی بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ کیلومتر، شامل حیفا، تل‌آویو و عکا، محدود شده است.

ایران و موشک‌های دفاعی

اظهارنظر جدیدی که نیت‌ واقعی ایران را منعکس می‌کند، نشان می‌دهد که تهران از غزه و جنوب لبنان به عنوان دو میدان برای تسویه حساب با تل‌آویو و واشنگتن استفاده می‌کند، رئیس‌جمهور ایران، مسعود پزشکیان، اعلام کرد: «موشک‌های ما برای حمله به هیچ کشوری نیست، بلکه برای دفاع از خودمان و بازدارندگی کسانی است که به فکر حمله به ما هستند».

در اظهارنظری متناقض با اظهارات پزشکیان، وزارت امور خارجه ایران تأکید کرد که «ما به هر گونه حمله به امنیت ملی و حاکمیت خود با تمام قدرت پاسخ خواهیم داد و از همه امکاناتمان برای پاسخ به تعدی اسرائیل استفاده خواهیم کرد».

منابع مرتبط با پرونده ایران در صحبت با جنوبیه با درنگ و تردید، اظهارات پزشکیان را تا حدی به بی شرمانه توصیف می‌کنند، اما این اظهارات واقعیت آنچه را که تهران در نظر دارد نشان می‌دهد و اهداف آن را در منطقه بیان می‌کند؛ و اینکه این کشور در اراضی خود در هیچ جنگی با اسرائیل و آمریکا وارد نخواهد شد و او از منافع خود و منافع مردمش بیمناک و نگران است ، حتی اگر مجبور باشد آخرین لبنانی و فلسطینی را قربانی کند.

کامالا هاریس

کامالا هاریس، نامزد دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، خاطرنشان کرد که «ما به تلاش‌های خود برای دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک بین اسرائیل و لبنان ادامه می‌دهیم که حفاظت از غیرنظامیان و تأمین ثبات دائمی را تضمین کند».

**

الحدث : مصاحبه تلویزیون الحدث با علی الامین سردبیر سایت جنوبیه در مورد اجرایی شدن قطعی نامه ۱۷۰۱

مجری: در اینجا به بررسی تحولات لبنان، به ویژه در حوزه سیاسی و اظهارات میقاتی می‌پردازیم و همچنین به مذاکرات جاری اشاره می کنیم که به نظر می‌رسد در بیروت به حالت تعلیق درآمده است.

در این برنامه سردبیر سایت "جنوبیه"، علی الامین از بیروت همراه ما هست.

سوال: میقاتی می‌گوید قطعنامه ۱۷۰۱ باید بدون هیچ‌گونه تغییر، اضافه یا تفسیر اجرا شود. آیا امکان اجرای این قطعنامه وجود دارد؟

علی الامین: شب بخیر. سلام به شما و مهمانان و بینندگان گرامی. باید بگویم که در شرایط فعلی، این اظهارات تا حد زیادی معنی خود را از دست داده‌اند؛ به ویژه با ادامه تنش‌ها و تأخیر در اجرای قطعنامه ۱۷۰۱. زیرا تا امروز که حدود ۱۱ ماه از این مسئله گذشته، دولت لبنان در این زمینه جدی عمل نکرده است. این موضوع با سفر اخیر هیئت آمریکایی به لبنان برجسته شد؛ سفری که نشان داد آمریکا خواستار اجرای جدی‌تر این قطعنامه و حتی نسخه‌ای اصلاح‌شده از آن است که می‌توانیم به‌اصطلاح آن را "۱۷۰۱+ " بنامیم.

این موضوعی است که در گذشته نیز جامعه بین‌المللی از دولت لبنان درخواست کرده بود. در آن زمان، نه دولت و نه حزب‌الله تمایلی به پذیرش این پیشنهاد نداشتند. اما اکنون، پس از موافقت حزب‌الله، اسرائیل در موضع متفاوتی قرار گرفته و حتی موضع آمریکا نیز تغییر کرده است.

مجری: اما اگر دولت لبنان اکنون روی قطعنامه ۱۷۰۱ بدون هیچ‌گونه اصلاح یا اضافه‌ای تاکید دارد، آیا این به معنای تغییر موضع لبنان نیست؟ چرا که اجرای این قطعنامه مورد اختلاف بوده و تفاسیر مختلفی در مورد آن وجود دارد. آیا این شامل قطعنامه‌های ۱۵۵۹ و ۱۶۸۰ نیز می‌شود یا فقط به مسائل امنیتی در منطقه مرزی مربوط است؟

علی الامین: به طور خلاصه، موضع کنونی لبنان شامل قطعنامه ۱۵۵۹ نیز هست. در بند سوم قطعنامه ۱۷۰۱ به این موضوع اشاره شده و تفسیرهای مختلفی از آن صورت گرفته است. از دیدگاه دولت لبنان، این قطعنامه با خروج حزب‌الله از منطقه جنوب رود لیطانی و تقویت حضور ارتش و نیروهای بین‌المللی معنا پیدا می‌کند.

اما نکته‌ای که به بحث اضافه شده، این است که اسرائیل در صورتی که احساس کند قطعنامه به‌درستی اجرا نمی‌شود، آزادی عمل خواهد داشت. به این معنا که اگر نیروهای مسئول مانند ارتش لبنان و نیروهای بین‌المللی وظایف خود را انجام ندهند، اسرائیل این حق را برای خود محفوظ می‌داند که مداخله کند.

مجری: آیا این آزادی عمل، اسرائیل را مجاز به تفسیر این قطعنامه به شیوه‌ای خاص می‌کند؟

علی الامین: دقیقاً، این تفسیر به اسرائیل اجازه می‌دهد که از آن برای اقدامات گسترده‌تری استفاده کند و این موضوع اجرای قطعنامه را پیچیده می‌کند. به همین دلیل، بعید است دولت لبنان با چنین تفسیری موافقت کند. موضع اخیر میقاتی نیز در راستای موضع کلی لبنان است.

اما این موضع تاکنون مخالفتی از سوی حزب‌الله و یا رئیس مجلس، نبیه بری، نداشته و در سطح بین‌المللی نیز هنوز تغییری در این راستا اعلام نشده است. البته اسرائیل همچنان در جبهه‌ای متفاوت قرار دارد.

مجری: در این صورت، حزب‌الله اکنون چه امکانات و توانایی‌هایی دارد که بتواند اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ را بدون هیچ تغییر یا اضافه‌ای تحمیل کند؟ آیا تعادل قوا همچنان به نفع حزب‌الله است؟

علی الامین: از سال ۲۰۰۶ که قطعنامه ۱۷۰۱ تصویب شد، همواره ابهامات و تفسیرهای مختلفی پیرامون آن وجود داشته است. امروز اما وضعیت تغییر کرده و تعادل قوا دیگر به نفع حزب‌الله نیست. جامعه بین‌المللی و کشورهای منطقه‌ای به‌ویژه بر لزوم کنترل سلاح حزب‌الله در جنوب لیتانی تأکید دارند و به نظر می‌رسد که لبنان نیز به همین سمت حرکت می‌کند.

در مورد قطعنامه ۱۵۵۹ نیز باید گفت که این قطعنامه همچنان پابرجاست و یک مصوبه بین‌المللی است. در نتیجه، دولت لبنان نمی‌تواند به‌راحتی آن را نادیده بگیرد. شاید در گذشته از اجرای آن صرف‌نظر شد، اما امروز با تحولات جدید در لبنان، این موضوع دوباره مطرح شده و به مرور زمان و با شرایط جدید ممکن است اجرای آن الزامی شود.

در نهایت باید گفت که پس از رویدادهای اخیر در لبنان، ادامه دوگانگی در سلاح (سلاح دولت و سلاح حزب‌الله) دیگر نه از سوی مردم لبنان و نه از سوی جامعه بین‌المللی پذیرفتنی نیست. اکثر لبنانی‌ها به دنبال این هستند که سلاح تنها در دست دولت باشد و کشورهای منطقه و جهان نیز تمایل به حمایت از لبنان در این راستا دارند.



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7سخن رو‍