۱۴۰۳ آبان ۲۹, سه‌شنبه

خبرگزاری فرانسه : ایران به دلیل عدم همکاری در نشست هسته ای سازمان ملل با تنبیهات تازه ای مواجه است



         خبرگزاری فرانسه :  ایران به دلیل عدم همکاری در نشست هسته ای سازمان ملل با تنبیهات تازه ای مواجه است

دیپلمات ها به خبرگزاری فرانسه گفتند که قدرت های اروپایی - با حمایت ایالات متحده - در حال پیشبرد طرحی برای تنبیه کردن ایران به دلیل همکاری ضعیف با ناظر هسته ای سازمان ملل در نشستی هستند که از چهارشنبه آغاز می شود. تنش‌ها بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) پس از فروپاشی توافق سال 2015 برای محدود کردن برنامه هسته‌ای تهران در ازای لغو تحریم‌ها، بارها شعله‌ور شده است. در سال‌های اخیر، تهران همکاری خود با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را با افزایش فعالیت‌های هسته‌ای خود، غیرفعال کردن دستگاه‌های نظارتی برای نظارت بر برنامه هسته‌ای و ممانعت از بازرسان سازمان ملل قطع کرده است.

طرح بریتانیا، فرانسه و آلمان - با حمایت آمریکا - برای ارائه قطعنامه جدید علیه ایران در حالی صورت می‌گیرد که نگرانی‌ها در مورد گسترش سریع برنامه هسته‌ای این کشور نگرانی‌ها مبنی بر اینکه تهران ممکن است به دنبال تولید سلاح هسته‌ای باشد را تشدید کرده است.

بر اساس گزارش آژانس، تهران تنها کشور غیرهسته‌ای است که اورانیوم را تا 60 درصد غنی‌سازی می‌کند که گامی کوتاه از سطح 90 درصدی مورد نیاز برای سلاح‌های اتمی است.

ایران همواره تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای را رد کرده است. دیپلمات ها به خبرگزاری فرانسه گفتند که تنبیهات برنامه ریزی شده به دلیل نیاز به افزایش فشار دیپلماتیک بر ایران برای بازگشت به تعهدات و رسیدگی به نگرانی های دیرینه آژانس بین المللی انرژی اتمی است.

'خیلی کم خیلی دیر' -

قطعنامه مشابهی در ماه ژوئن توسط هیئت مدیره آژانس بین المللی انرژی اتمی تصویب شد.

بر اساس یک پیش نویس محرمانه تنبیهی که توسط خبرگزاری فرانسه دیده شده است، قدرت های غربی این بار خواهان ارائه 'گزارش جامع' توسط رافائل گروسی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی هستند.

این گزارش به دنبال روشن کردن فعالیت‌های هسته‌ای ایران، از جمله «گزارش کامل» همکاری تهران با آژانس در مورد آثار اورانیوم یافت شده در سایت‌های اعلام نشده است.

این قطعنامه - که قرار است روز سه شنبه ارائه شود - پس از سفر هفته گذشته گروسی به تهران برای گفتگو با رئیس جمهور مسعود پزشکیان و سایر مقامات عالی رتبه اتخاذ شد.

گروسی در این سفر از کارخانه های غنی سازی اورانیوم نطنز و فردو در مرکز ایران نیز بازدید کرد.

کلسی داونپورت، کارشناس انجمن کنترل تسلیحات، به خبرگزاری فرانسه گفت: سفر گروسی به تهران خیلی کم و دیر بود که بتواند از سرزنش هیئت مدیره جلوگیری کرد.

او گفت که دیدار او 'فرصتی از دست رفته برای پزشکیان بود تا نشان دهد که در مورد تنش زدایی جدی است.'

داونپورت گفت: «برداشتن گام‌های ملموس برای تقویت نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر برنامه هسته‌ای ایران و رسیدگی به سؤالات آژانس در مورد فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده گذشته، گمانه‌زنی‌ها مبنی بر دست داشتن ایران در فعالیت‌های هسته‌ای غیرقانونی را از بین می‌برد.»

- بازگشت ترامپ -

اوایل این هفته، ایران ابراز امیدواری کرد که مذاکرات درباره برنامه هسته‌ای‌اش «به دور از فشارها و ملاحظات سیاسی» انجام شود.

پزشکیان در دیدار با گروسی گفت که تهران مایل به حل «تردیدها و ابهامات» در مورد برنامه خود است.

سفر گروسی به عنوان یکی از آخرین فرصت های دیپلماسی قبل از بازگشت دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده در ژانویه تلقی می شد.

ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری خود بین سال های 2017 تا 2021، سیاست «فشار حداکثری» را علیه ایران اعمال کرد.

این شامل پاره کردن توافقی درباره برنامه هسته‌ای ایران از سوی واشنگتن بود که در زمان سلف او باراک اوباما در سال 2015 به دست آمده بود. توافق مهمی که با ایالات متحده، چین، روسیه، فرانسه، آلمان و بریتانیا منعقد شد، تحریم‌های ایران را در ازای محدود کردن برنامه اتمی آن کاهش داد. تلاش ها برای احیای این قرارداد تاکنون شکست خورده است.



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7سخن رو‍