تحولات جنگ منطقه ۵ - بازتابهای آتش بس لبنان واسرائیل - بازگشت شتابان آوارگان لبنان به کشور
سایت جنوبیه – علی الامین سردبیرسایت وشیعه مخالف حزب الله : اطلاعیه رسمی و همراه با جزئیات حزبالله پس از توقف آتشبس: دستهایمان همچنان بر روی ماشه
حزبالله در بیانیهای اعلام کرد: «در حمایت از ملت مقاوم فلسطین، پشتیبانی از مقاومت شجاع و شریف آن، و دفاع از ملت استوار لبنان، نیروهای ما به دستور دبیرکل شهید و گرانقدرشان، سید حسن نصرالله و به رهبری حامل پرچم پس از او، دبیرکل محترم، شیخ نعیم قاسم (حفظه الله)، به مسیر خود ادامه دادند. نیروهای ما در طی بیش از ۱۳ ماه به عهد و جهاد خود پایبند بوده و توانستند ارتش خیالی اسرائیل را شکست دهند. ارتشی که نه قادر به تضعیف عزم ما شد و نه توانست ارادهمان را بشکند. میدان نبرد با اتکاء به مردان پاک و توکلکننده به خداوند متعال توانست اهداف دشمن را ناکام گذاشته و ارتش آن را شکست دهد. این نبردها با خون مبارزان ما صفحات شکوهمندی از پایداری و استقامت را در نبردهای "طوفان الاقصی" و "اولی البأس" رقم زد. (اولی الباس به معنی صاحبان قدرت و استقامت و شجاعت است. این عبارت ریشه در قرآن کریم دارد ـ م)
در این مناسبت بزرگ، اعلام میکنیم:
از آغاز عملیات "طوفان الاقصی" در تاریخ ۸ اکتبر ۲۰۲۳، بیش از ۴۶۳۷ عملیات نظامی (اعلام شده) طی ۴۱۷ روز صورت گرفته که بهطور میانگین ۱۱ عملیات در روز بوده است.
از این تعداد، ۱۶۶۶ عملیات نظامی متنوع از زمان آغاز تعرض اسرائیل به لبنان و شروع عملیات "اولی البأس" در تاریخ ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۴ انجام شده که میانگین آن ۲۳ عملیات در روز بوده است. این عملیاتها شامل حمله به مواضع، پادگانها، پایگاههای نظامی، شهرها و شهرکهای اسرائیلی از مرزهای لبنان و فلسطین تا فراتر از تلآویو بوده و همچنین دفاع قهرمانانه در برابر تهاجمات زمینی نیروهای اسرائیلی به خاک لبنان را دربرمیگیرد.
در چارچوب عملیات "اولی البأس"، نیروهای ما ۱۰۵ عملیات نظامی ویژه تحت عنوان عملیات "خیبر" انجام دادند. این عملیاتها برای نخستین بار در تاریخ رژیم صهیونیستی اهداف نظامی و امنیتی استراتژیک و حساس را با استفاده از موشکهای بالستیک دقیق و پهپادهای هجومی هدف قرار دادند، بهطوریکه تا عمق ۱۵۰ کیلومتری در داخل سرزمینهای اشغالی پیش رفتند.
خسارتهای وارد شده به ارتش اسرائیل از آغاز تعرض زمینی به لبنان در تاریخ ۱ اکتبر ۲۰۲۴ تا زمان انتشار این بیانیه شامل:
کشته شدن بیش از ۱۳۰ نظامی و افسر و زخمی شدن بیش از ۱۲۵۰ نفر.
انهدام ۵۹ تانک مرکاوا، ۱۱ بولدوزر نظامی، ۲ خودروی هامر، ۲ خودروی زرهی و ۲ نفربر.
سرنگونی ۶ پهپاد از نوع "هرمز ۴۵۰"، ۲ پهپاد از نوع "هرمز ۹۰۰" و یک پهپاد "کوادکوپتر".
این آمار شامل خسارتهای وارد شده به پایگاهها، مواضع، پادگانهای نظامی، شهرکها و شهرهای اشغالی نمیشود.
اتاق عملیات تاکید میکند:
در طول عملیات زمینی ارتش اسرائیل در خاک لبنان از تاریخ ۱ اکتبر ۲۰۲۴، بهدلیل پایداری نیروهای ما، دشمن در هیچکدام از شهرکهای خط مقدم جبهه موفق به استقرار و تثبیت نشد. این در حالی بود که این شهرکها از آغاز عملیات "طوفان الاقصی" هدف حمله قرار گرفته بودند. همچنین دشمن نتوانست منطقه نظامی و امنیتی حائل ایجاد کند یا پرتاب موشک و پهپادها به عمق سرزمینهای اشغالی را متوقف کند. حتی تا آخرین روز تعرض، مبارزان ما از داخل شهرکهای مرزی به عمق اسرائیل حمله کردند.
مرحله دوم عملیات زمینی، صرفاً یک اعلامیه سیاسی و رسانهای بود؛ زیرا ارتش اسرائیل نه توانست به شهرکهای خط دوم جبهه پیشروی کند و نه در مناطقی همچون الخیام (که سه بار از آن عقبنشینی کرد)، عیناثا، طلوسه، بنت جبیل و القوزح موفقیت بدست آورد و تنها تلاش او برای پیشروی به شهرکهای البیاضه و شمع در بخش غربی، به گورستان تانکها و سربازان نخبه ارتش اسرائیل تبدیل شد که نهایتاً تحت ضربات نیروهای ما عقبنشینی کردند.
طرحهای دفاعی ما بر اساس نظام دفاع نقطهای طراحی شده بود و نیروهای ما بیش از ۳۰۰ خط دفاعی جنوب رود لیطانی را آماده کرده بودند. هر نقطه در این خطوط از نظر نفرات، تجهیزات و امکانات در بالاترین سطح آمادگی قرار داشت که اتفاقات البیاضه و الخیام گواه آن است.
اتاق عملیات تاکید میکند که نیروهای ما از تمامی تخصصهای نظامی در بالاترین سطح آمادگی برای مقابله با طمعورزیها و تعرضات ارتش اسرائیل باقی خواهند ماند. چشمان ما حرکتها و عقبنشینیهای نیروهای اسرائیل را فراتر از مرزها زیر نظر دارد و دستهای ما همچنان بر روی ماشه باقی خواهد ماند تا از حاکمیت لبنان دفاع کرده و در راه عزت و کرامت مردم آن تلاش کنیم.»
**
رویترز : اسرائیل می گوید آتش بس با حزب الله نقض شده است و به جنوب لبنان آتش گشود
نماینده حزبالله در پارلمان میگوید اسرائیل به مردمی که به روستاها بازمیگشتند حمله کرد
بیروت، 28 نوامبر (رویترز) - روز پنجشنبه ساعاتی پس از آن که منابع امنیتی لبنان گفتند تانک های اسرائیلی به شش منطقه در جنوب این کشور حمله کردند اسرائیل اعلام کرد که آتش بس با حزب الله نقض شد و آتش بس پس از بیش از یک سال درگیری را زیر سوال برد.
آتشبس بین اسرائیل و حزبالله لبنان از روز چهارشنبه بر اساس توافقی که با میانجیگری آمریکا و فرانسه امضا شد، اجرایی شد که به مردم این دو کشور اجازه میدهد تا به خانههای خود در مناطق مرزی که در پی 14 ماه درگیری شکسته شدهاند، بازگردند.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که آتش بس پس از آن نقض شد که مظنونان، برخی از آنها با خودرو، به چندین منطقه در منطقه جنوبی رسیدند..
-حسن فضل الله نماینده حزب الله در پارلمان: اسرائیل به مردمی که به روستاهای خود در جنوب لبنان باز می گردند حمله می کند
**
بازگشت هزاران آواره لبنانی به خانه پس از آتشبس
با آغاز اجرای آتشبس میان گروه تروریستی حزبالله و اسرائیل، هزاران نفر از آوارگان لبنانی به سمت مناطق خود بازگشتند، هرچند که بسیاری مجبور به زندگی بر روی خرابههای جنگ هستند.
با برقراری آتشبس میان اسرائيل و حزبالله لبنان که به جنگی با حدود ۳۷۰۰ کشته در لبنان و آوارگی ۱.۲ میلیون لبنانی و ۵۰ هزار اسرائیلی پایان داد، جادههای منتهی به جنوب لبنان شاهد ترافیک سنگین شدند. خودروها و ونهای مملو از وسایل از شهر بندری صور عبور کردند و مردم در تلاش برای بازگشت به خانههای خود هستند.
نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان و متحد حزبالله، از لبنانیهای آواره خواست به خانههای خود بازگردند. وی در سخنرانی تلویزیونی گفت: «به زمینهای خود بازگردید، حتی اگر بر روی خرابهها زندگی کنید.»
رئیس پارلمان لبنان از شروعی دوباره در لحظهای سخن گفت که "خطرناکترین لحظه برای لبنان بود و مردم و تاریخ آن را تهدید میکرد."
تکرار تاریخ؛ آیا آتشبس دوام خواهد آورد؟
اکنون که آتشبس برقرار شده است، پرسش اصلی این است که آیا این توافق پایدار خواهد ماند؟ این اولین بار نیست که لبنان چنین شرایطی را تجربه میکند. در سال ۲۰۰۶، حزبالله و اسرائیل بیش از یک ماه درگیر جنگ شدیدی بودند که زمینه آن نیز حمایت حزبالله از حماس در برابر اسرائیل بود.
در آن زمان گروه تروریستی حزبالله با انجام حملات فرامرزی علیه سربازان اسرائیلی تلاش کرد فشارها بر حماس را کاهش دهد، اما این اقدام نتیجه معکوس داد و جنگی ویرانگر به راه انداخت که جان حدود ۱۱۰۰ لبنانی و ۱۶۰ اسرائیلی را گرفت و زیرساختهای جنوب لبنان را تخریب کرد.
در داخل لبنان نیز حزبالله بهخاطر تصمیم یکجانبهاش از سوی بخش بزرگی از جامعه مورد انتقاد قرار گرفت، اما همواره با اتکا به تسلیحات خود از پاسخگویی گریخت.
شکست قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل
قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل که پس از جنگ ۲۰۰۶ به تصویب رسید، خواستار اجرای اقداماتی بود که میتوانست وضعیت را تثبیت کند: استقرار نیروهای ارتش لبنان و صلحبانان سازمان ملل در جنوب لبنان، خروج نیروهای اسرائیل و حزبالله از منطقه و خلع سلاح گروه حزبالله. با این حال، تقریباً هیچیک از این موارد تحقق نیافت.
پس از این قطعنامه، گروه حزبالله مجدداً و به کمک حکومت ایران به سرعت مسلح شد و زیرساختهای نظامی گستردهای در جنوب لبنان ایجاد کرد. در این شرایط ارتش لبنان در منطقه مستقر نشد و نیروهای سازمان ملل نیز تنها یک نقش نمادین داشتند.
اکنون، با توجه به این پیشینه، بسیاری نسبت به دوام توافق اخیر تردید دارند و نگران بازگشت مجدد تنشها هستند.
**
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7