بنا به گفته کسانیکه حول برنامههای اولیة ترامپ توجیه شدهاند، رئیسجمهور منتخب دانلد ترامپ قصد دارد تحریمهای علیه ایران را بشدت افزایش دهد و بعنوان بخشی از یک استراتژی تهاجمی برای تضعیف حمایت تهران از نیروهای نیابتی خشونتآمیز خاورمیانه و برنامة اتمیاش، فروش نفتش را خفه کند...
مقامات سابق ترامپ گفتند هنگامیکه ترامپ در 20 ژانویه قدرت را بدست گیرد، رویکرد او نسبت به ایران احتمالاً تحت تأثیر این امر خواهد بود که مأمورین ایرانی تلاش کردند وی و دستیاران ارشد سابق امنیت ملی را بعد از ترک قدرت ترور کنند. این اعتقاد وجود دارد که ایران دنبال گرفتن انتقام یک حملة پهپادی آمریکا در سال 2020 است که در آن قاسم سلیمانی، فرمانده عملیات شبهنظامی مخفیانه ایران، کشته شد.
مایک مولروی، یک مقام ارشد پنتاگون برای خاورمیانه در دورة اول ترامپ گفت، ”آدمها این چیزها را شخصی قلمداد میکنند. اگر ترامپ بخواهد در رابطه با کشوری، دشمنان بزرگ مشخص، مهاجم عمل کند، آن کشور ایران خواهد بود.“
کسانیکه حول برنامة ترامپ توجیه شدهاند و با مشاوران ارشد او در تماس هستند گفتند که تیم جدید بسرعت دست به کار خواهد شد تا منجمله با رفتن سراغ بنادر و تجار خارجی که با نفت ایران کار میکنند، درآمد نفتی ایران را خفه کند.
یک مقام سابق کاخ سفید گفت، ”فکر میکنم شما خواهید دید که تحریمها دوباره شروع میشود و شما چیزهای خیلی بیشتری خواهید دید، چه بلحاظ دیپلماتیک و چه مالی، آنها تلاش دارند ایران را منزوی کنند. فکر میکنم نظرگاه این است که ایران مطمئناً حالا در موضع ضعف است و حالا فرصتی برای استفاده از این ضعف است“...
ایران گفته که به حملة 26 اکتبر اسرائیل پاسخ خواهد داد اما روشن نیست که آیا پیروزی انتخاباتی ترامپ در این هفته محاسبات و زمانبندی تهران را تغییر خواهد داد یا نه.
برایان هوک که در دور اول ترامپ بر سیاست ایران در وزارتخارجه نظارت داشت و حالا مسئول انتقال این وزارتخانه به دولت ترامپ است روز پنجشنبه گفت که رئیسجمهور منتخب ”هیچ علاقهای“ ندارد که دنبال سرنگون کردن حکام ایران باشد.
اما هوک در مصاحبهای با سی.ان.ان. متذکر شد که ترامپ قول داده که ”ایران را بلحاظ دیپلماتیک ایزوله و بلحاظ اقتصادی تضعیف کند تا آنها نتوانند تمامی این خشونتها را تأمین مالی کنند“ که توسط حماس، حزبالله، حوثیهای یمن، و دیگر نیروهای نیابتی در عراق و سوریه صورت میگیرد.
بطور گسترده این انتظار میرود که هوک یک منصب بالای امنیت ملی در دورة دوم ترامپ داشته باشد. طی دورة اول ترامپ، او پیشتاز کمپین فشار حداکثری برای فشار روی ایران بود...
رابرت مکنالی، یک مقام سابق انرژی آمریکا، گفت که دولت ترامپ میتواند بنادر چینی که نفت ایران را دریافت میکنند ممنوع سازد و مقامات عراقی که میلیشیاهای مورد حمایت ایران را تأمین مالی میکنند، هدف قرار دهد. وی گفت حتی انتظار اعمال تهاجمی تحریم نفتی برای کاهش لااقل 500000 بشکه در روز، در عمدتاً خریدهای نفتی چین، کافی خواهد بود...
هلیما کرافت، استراتژیست ارشد کالاها در آر.بی.سی. کپیتال مارکتز کانادا گفت مشاوران ارشد ترامپ حمایت قوی از حملة اسرائیل به تأسیسات اتمی و انرژی ایران ابراز داشتهاند. یک فرد دیگر که با تیم ترامپ در تماس بوده گفت که رئیسجمهور جدید میتواند کمتر مخالف چنین حرکتی توسط اسرائیل باشد...
اما یک دیپلمات ایرانی گفت که تهران میتواند محدودیتهای آمریکا را با تعمیق شراکتهای تجاریاش در سازمان همکاری شانگهای که روی آسیا متمرکز است و سایر اتحادها خنثی نماید. وی همچنین گفت که ایران میتواند به فشار با تسریع برنامه اتمیاش و یا تهدید تأسیسات نفتی در خاورمیانه پاسخ دهد.
علیرغم خصومتها، برخی که با ترامپ کار کردهاند، بالمآل یک معاملة دیپلماتیک بین آمریکا و ایران در دور دوم ترامپ را منتفی نمیدانند. مولروی گفت ترامپ از معامله خوشش میآید اما فقط بشرطی که ”خودش طرف معامله باشد“.
به قلم: وارن استروبل، بنویت فوکون، لارا سلیگمن
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7سخن رو