انتخابات آمریکا : نگرانی رژیم ایران ولابی ها ونیابتی هایش درباره انتخابات آمریکا برای چیست ؟
رهبری و متحدان ایران در حال آمادهسازی برای چیزی هستند که از نظر آنها نتیجه وحشتناک انتخابات قریبالوقوع ریاستجمهوری ایالات متحده است: بازگشت دونالد ترامپ به قدرت. نظرسنجیها نشان میدهد که ترامپ جمهوریخواه و کامالا هریس، معاون دموکرات رئیسجمهور همچنان درگیر رقابت نزدیک هستند. اما رهبران ایران و متحدان منطقه ای آنها در لبنان، عراق و یمن نگران هستند که ترامپ در 5 نوامبر پیروز شود و این می تواند دردسرهای بیشتری را برای آنها به همراه داشته باشد.
آنها پیشبینی میکنند که ترامپ که در سالهای 2017-2021 رئیسجمهور بود، حداکثر فشار را بر علی خامنهای ولی فقیه اعمال کند تا با پذیرش توافق مهار هستهای با شرایط تعیینشده توسط خود و اسرائیل تسلیم شود.
این تغییر بالقوه در رهبری ایالات متحده می تواند پیامدهای گسترده ای بر توازن قدرت خاورمیانه داشته باشد و ممکن است سیاست خارجی و چشم انداز اقتصادی ایران را تغییر دهد.
تحلیلگران استدلال می کنند که دولت بعدی ایالات متحده چه توسط هریس رهبری شود و چه ترامپ، ایران فاقد اهرمی است که زمانی در اختیار داشت که عمدتاً به دلیل کارزار نظامی یک ساله اسرائیل با هدف تحقیر نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی، از جمله حماس در غزه و حزب الله لبنان می باشد.
با این حال، مواضع ترامپ به دلیل حمایت خودکار بیشتر از اسرائیل، برای ایران مضرتر تلقی می شود. عبدالعزیز الساغر، رئیس اندیشکده مرکز تحقیقات خلیج فارس، گفت: «ترامپ یا شرایط بسیار سختی را برای ایران وضع خواهد کرد یا به اسرائیل اجازه خواهد داد تا به تأسیسات هستهای این کشور حملات هدفمند انجام دهد.
ترامپ به طور کامل از اقدام نظامی علیه ایران حمایت میکند». او به رویترز گفت: این روز رویایی نتانیاهو است که ترامپ را به کاخ سفید بازگرداند.
جام زهر؟
یک مقام بلندپایه ایرانی که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت که تهران برای همه سناریوها آماده است. ما (برای دههها) به طور مداوم راههایی برای صادرات نفت پیدا کردهایم و تحریمهای سختگیرانه آمریکا را دور زدهایم و روابط خود را با بقیه کشورها تقویت کردهایم. هم نیست که چه کسی در کاخ سفید بوده است."
اما یکی دیگر از مقامات ایرانی گفت که پیروزی ترامپ "یک کابوس خواهد بود. او فشار بر ایران را افزایش خواهد داد تا اسرائیل را خشنود کند...، مطمئن شوید که تحریم های نفتی به طور کامل اجرا می شوند. در این صورت، نظام (ما) از نظر اقتصادی فلج خواهد شد."
ترامپ در یک سخنرانی انتخاباتی در ماه اکتبر اعلام کرد که تمایلی به جنگ با ایران ندارد، اما در پاسخ به حمله موشکی ایران به اسرائیل در اول اکتبر، گفت که اسرائیل باید «ابتدا به هستهای ایران ضربه بزند و بعد نگران بقیه باشد».
تحلیلگران می گویند که انتخاب های ایران در آینده محدود است.
حسن حسن، نویسنده آمریکایی سوری تبار و پژوهشگر گروههای اسلامی در موسسه التحریر میگوید: واقعیت این است: ترامپ از نتانیاهو حمایت میکند و به او چراغ سبز نشان میدهد تا هر کاری میخواهد انجام دهد. ترامپ برای ایران بسیار بدتر از هریس است.
حسن حسن خاطرنشان کرد که واشنگتن در درگیری با ایران و نیروهای نیابتی آن، سهم عمده ای از مسئولیت را به اسرائیل واگذار کرده است و اسرائیل جلودار است.
«آمریکا به اندازه کافی درگیر است که از اسرائیل حمایت می کند، شاید بیشتر از قبل هم درگیر آن باشد.
«این بار فقط اوضاع برای ایران واقعا بد و نامطلوب است. جمهوری خواهان و دموکرات ها ایران را یک مشکل می دانند».
هریس در طول مبارزات انتخاباتی خود ایران را یک نیروی 'خطرناک' و 'بی ثبات کننده' در خاورمیانه خواند و گفت که ایالات متحده به امنیت اسرائیل متعهد است. هریس گفت که ایالات متحده با متحدان خود برای برهم زدن 'رفتار تهاجمی ایران' همکاری خواهد کرد.
اما به گفته دو مقام منطقه ای، انتخاب مجدد ترامپ برای خامنه ای یک 'جام زهر' خواهد بود.
اگر بخواهد تحریمهای سختگیرانه را بازگرداند، ممکن است خامنهای مجبور شود برای حفظ حاکمیت تئوکراتیک در ایران، که با فشارهای خارجی فزاینده مواجه است و با حملات اعتراضات تودهای در داخل کشور تحت تاثیر قرار گرفته، به پای مذاکره بیاید و توافق هستهای را بپذیرد که به نفع شرایط آمریکا و اسرائیل است.
پیمان دفاعی آمریکا و عربستان مرتبط با برقراری روابط دیپلماتیک ریاض با اسرائیل، که اکنون در مراحل نهایی مذاکرات خود قرار دارد، چالش مهمی برای خامنه ای نیز به همراه دارد.
اتحاد دفاعی آمریکا و عربستان؛ تهدیدی برای تغییر موازنه قدرت منطقه ای با ایجاد یک جبهه متحدتر علیه ایران است که بر موقعیت و استراتژی ژئوپلیتیک این کشور در خاورمیانه تأثیر می گذارد.
معماری جدید
حسن گفت که حملات اخیر به ایران و متحدانش به طور گسترده به عنوان یک موفقیت قابل توجه برای اسرائیل تلقی شده است. آنها بینش هایی را در مورد اینکه یک حمله محدود به ایران ممکن است شبیه به چه شکلی باشد ارائه دادند، یک سابقه ایجاد کردند و این فرضیات را تغییر دادند که اقدام نظامی علیه ایران به طور اجتناب ناپذیری جرقه جنگ گسترده تری در خاورمیانه را می زند. یک مقام ارشد امنیتی عربی گفت که در پی حملات مرگبار اسرائیل به رهبران حزب الله و حماس، تهران «دیگر نمی تواند نفوذ خود را از طریق نیروهای نیابتی مسلح خود به نمایش بگذارد»...
مقامات عربی و غربی هشدار میدهند که هر چه ایران بیشتر به ساخت بمب اتمی اشاره میکند، نیاز اسرائیل به حمله را بیشتر تحریک میکنند. یک مقام غربی گفت: «اگر ترامپ دوباره قدرت را به دست گیرد، از طرحهای اسرائیل برای حمله به تأسیسات هستهای ایران حمایت خواهد کرد».
رویترز- بقلم سمیه ناخول و پریسا حافظی
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7سخن رو