۱۴۰۳ آبان ۲۵, جمعه

العربیه فارسی - اکسیوس: در حملات ۵آبان ۱۴۰۳ اسرائیل به ایران مرکز تحقیقات هسته‌ای نظامی ایران در پارچین منهدم شد

                                                  محل سایت اتمی  پارچین قبل از حمله اسرائیل

 العربیه فارسی - اکسیوس: در حملات  ۵آبان ۱۴۰۳ اسرائیل به ایران  مرکز تحقیقات هسته‌ای نظامی ایران در پارچین نابود شد

العربیه :وبسایت «اکسیوس» به نقل از مقامات آمریکایی و اسرائیلی خبر داده است که اسرائیل در حمله نظامی به ایران یک مرکز تحقیقاتی تسلیحات اتمی «بسیار محرمانه» ایران را در پایگاه پارچین منهدم کرده است. به نوشته این وبسایت، در حملات هوایی گسترده پنجم آبان اسرائیل به ایران، مرکز تحقیقاتی بسیار محرمانه که می‌توانست برای ساخت تسلیحات اتمی به کار رود منهدم شده و امکان ادامه فعالیت‌هایی که در زمینه تسلیحات اتمی بار دیگر از سرگرفته شده بود، از بین رفته است

یک مقام سابق اسرائیلی که از جزییات مربوط به این خبر آگاه بود نیز به «اکسیوس» گفته است این حمله تجهیزات پیچیده مرتبط با انفجار اورانیوم را از بین برده است با این حال عباس عراقچی وزیرخارجه ایران هفته گذشته باردیگر تاکید کرد که ایران به دنبال تولید سلاح هسته‌ای نیست.

بر اساس اطلاعاتی که «اکسیوس» منتشر کرده تاسیسات طالقان 2 در پایگاه پارچین در 30 کیلومتری جنوب شرقی تهران یکی از اهداف نظامی حمله اسرائیل در بامداد پنجم آبان بود.

گفته شده که تا سال 2003 ایران از این مرکز برای تحقیقات مربوط به آزمایش مواد منفجره برای تسلیحات هسته‌ای استفاده می‌کرد و از سال گذشته باردیگر فعالیت آن از سرگرفته شده است، تصاویر ماهواره‌ای با وضوح بالا پس از حمله اسرائیل نشان می‌دهد که این تاسیسات بطور کامل منهدم شده است.

یک مقام آمریکایی می‌گوید فعالیت این مرکز تحقیقات نظامی کاملا محرمانه بوده و فقط تعداد کمی از مقامات ارشد جمهوری اسلامی از آن آگاهی داشتند با این حال تحقیقاتی که در این تاسیسات درحال انجام بود می‌توانست مصرف غیرنظامی نیز داشته باشد.

این مقام آمریکایی گفته است این تحقیقات می‌توانست منجر به ساخت بمب اتمی شود. براساس اطلاعاتی که اسرائیل و آمریکا در اوایل سال جاری به دست آورده بودند در تاسیسات طالقان 2، متخصصان در حال مدل‌سازی کامپیوتری، متالوژی و تحقیق روی مواد منفجره‌ای بودند که امکان استفاده در بمب هسته‌ای را داشت. «اکسیوس» نوشته است آمریکا در پیامی محرمانه به ایران در ماه ژوئن در این مورد هشدار داده بود اما حکومت ایران به‌رغم این هشدار به فعالیت در این مرکز ادامه داد.

انجام چنین فعالیت‌هایی سبب شد تا ارزیابی مدیر اطلاعات ملی آمریکا از برنامه هسته‌ای ایران تغییر کند و در گزارش خود به کنگره در ماه اوت درباره جمع‌بندی اطلاعاتی گذشته که معتقد بود ایران در مسیر ساخت بمب اتمی نیست چیزی نگفت.

به گفته یک مقام آمریکایی، حمله اسرائیل به این تاسیسات بسیار محرمانه پیامی حساب شده از جانب اسرائیل به حکومت ایران بود تا میزان اشراف اطلاعاتی خود را درباره برنامه هسته‌ای تهران نشان دهد.

**

گزارش آکسیوس درباره انهدام سایت پارچین براثر حمله اسرائیل  : آکسیوس 15 نوامبر 2024 ساعت ۱۱۲۶-اسکوپ: مقامات می گویند که اسرائیل تأسیسات تحقیقاتی تسلیحات هسته ای فعال در پارچین  ایران را منهدم کرده است

به گفته سه مقام آمریکایی، یک مقام فعلی اسرائیل و یک مقام سابق اسرائیلی، حمله اسرائیل به ایران در اواخر اکتبر یک مرکز تحقیقاتی فوق سری تسلیحات هسته‌ای فعال در پارچین را ویران کرد. چرا مهم است: مقامات اسرائیلی و آمریکایی گفتند که حمله - که سایتی را که قبلاً گزارش شده بود غیرفعال بود هدف قرار داد - به طور قابل توجهی به تلاش ایران در سال گذشته برای از سرگیری تحقیقات تسلیحات هسته‌ای آسیب وارد کرد.یکی از مقامات سابق اسرائیلی که در مورد این حمله مطلع شد، گفت که این حمله تجهیزات پیچیده ای را که برای طراحی مواد منفجره پلاستیکی که اورانیوم را در یک وسیله هسته ای احاطه کرده و برای منفجر کردن آن مورد نیاز است، از بین برد.

ایران دستیابی به سلاح هسته ای را رد کرده است. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، هفته گذشته در بیانیه‌ای گفت: «ایران دنبال سلاح‌های هسته‌ای نیست».

نمایندگی ایران در سازمان ملل از اظهار نظر درباره این ماجرا خودداری کرد.

دولت آینده ترامپ شامل چندین مقام کلیدی امنیت ملی و سیاست خارجی خواهد بود که نسبت به ایران جنگ طلب هستند و این می تواند به افزایش فشار ایالات متحده بر جمهوری اسلامی منجر شود.

یکی از اهداف حمله اسرائیل در 25 اکتبر، تاسیسات طالقان 2 در مجتمع نظامی پارچین در حدود 20 مایلی جنوب شرقی تهران بود.

این تاسیسات بخشی از برنامه تسلیحات هسته ای آماد ایران بود تا اینکه ایران برنامه هسته ای نظامی خود را در سال 2003 متوقف کرد. به گفته موسسه علوم و امنیت بین المللی، از آن برای آزمایش مواد منفجره مورد نیاز برای به کار انداختن یک دستگاه هسته ای استفاده می شد.

تصاویر ماهواره ای با وضوح بالا که توسط این موسسه پس از حمله اسرائیل به دست آمده بود نشان می داد ساختمان طالقان 2 به طور کامل تخریب شده است.

پشت صحنه: مقامات اسرائیلی و آمریکایی گفتند فعالیتی که اخیرا در تاسیسات طالقان 2 انجام شد بخشی از تلاش داخل دولت ایران برای انجام تحقیقاتی است که می تواند برای توسعه تسلیحات هسته ای مورد استفاده قرار گیرد اما همجنین می تواند به عنوان تحقیقات برای ارائه اهداف غیرنظامی نیز ارائه شود.

یک مقام آمریکایی گفت: 'آنها فعالیت های علمی انجام دادند که می توانست زمینه را برای تولید سلاح هسته ای فراهم کند. این یک چیز کاملاً محرمانه بود. بخش کوچکی از دولت ایران این موضوع را می دانستند، اما بیشتر دولت ایران نمی دانستند'.

اطلاعات اسرائیل و ایالات متحده در اوایل سال جاری شناسایی فعالیت های تحقیقاتی را در پارچین آغاز کردند، از جمله دانشمندان ایرانی در حال انجام مدل سازی کامپیوتری، متالورژی و تحقیقات مواد منفجره می باشند که می تواند برای سلاح های هسته ای استفاده شود.

به گزارش اکسیوس، ژوئن گذشته، مقامات کاخ سفید به طور خصوصی در گفتگوهای مستقیم به ایرانیان در مورد فعالیت های تحقیقاتی مشکوک هشدار دادند.

مقامات گفتند که ایالات متحده امیدوار بود این هشدار باعث شود که ایرانی ها فعالیت هسته ای خود را متوقف کنند، اما آنها ادامه دادند.

یک مقام آمریکایی گفت که در ماه‌های قبل از حمله اسرائیل «نگرانی در کل شورای حکام» در مورد فعالیت ایران در تأسیسات طالقان 2 وجود داشت.

تحقیقات تسلیحات هسته ای ایران حتی باعث شد که مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده (DNI) ارزیابی خود را درباره برنامه هسته ای ایران تغییر دهد.

**

وال استریت ژورنال در ماه اوت گزارش داد که گزارش DNI به کنگره شامل جمله‌ای نیست که در ارزیابی‌های اطلاعاتی در سال‌های اخیر آمده بود که می‌گفت ایران «در حال حاضر فعالیت‌های کلیدی توسعه سلاح‌های هسته‌ای لازم برای تولید یک بمب هسته‌ای قابل آزمایش را انجام نمی‌دهد. '

زمانی که اسرائیل تلافی خود را برای حمله موشکی گسترده ایران در 1 اکتبر آماده کرد، تاسیسات طالقان 2 به عنوان هدف انتخاب شد.

مقامات آمریکایی گفتند، بایدن، رئیس‌جمهور اسرائیل از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل خواست تا به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله نکند تا جنگی با ایران ایجاد نشود.

اما طالقان 2 بخشی از برنامه هسته ای اعلام شده ایران نبود، بنابراین ایرانی ها نمی توانستند اهمیت این حمله را بدون اعتراف به نقض معاهده منع اشاعه هسته ای تصدیق کنند.

یک مقام آمریکایی گفت: «این حمله یک پیام نه چندان ظریف بود که اسرائیلی‌ها بینش قابل‌توجهی نسبت به سیستم ایران دارند، حتی وقتی صحبت از چیزهایی می‌شود که کاملاً محرمانه نگه داشته می‌شد و برای گروه بسیار کوچکی از افراد در دولت ایران شناخته می‌شد.»

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هفته آینده تشکیل جلسه می‌دهد و انتظار می‌رود در مورد قطعنامه تنبیهی علیه ایران به دلیل عدم همکاری با ناظر هسته‌ای سازمان ملل رای دهد. ایران گفته است که می تواند با محدود کردن همکاری خود با آژانس پاسخ دهد.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، چهارشنبه و پنج‌شنبه پیش از نشست هیات مدیره به ایران سفر کرد.

عراقچی به گروسی گفت که ایران مایل به مذاکره با E3 - فرانسه، آلمان و بریتانیا - در مورد برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود است... اما حاضر نیست تحت فشار و ارعاب مذاکره کند.

**
جزئیات حمله و اهداف آن: 
این حمله که در واکنش به حمله موشکی گسترده رژیم ایران در اول مهر برنامه‌ریزی شد، با هدف از بین بردن تجهیزاتی انجام شد که برای طراحی مواد منفجره مورد نیاز در سلاحهای هسته‌یی استفاده می‌شد. تصاویر ماهواره‌یی با وضوح بالا نشان می‌دهد که این تأسیسات به‌طور کامل منهدم شده است.

یک مقام اسراییلی اعلام کرد که این عملیات، فعالیت‌های علمی مرتبط با طراحی مواد انفجاری و مدل‌سازی کامپیوتری را مختل کرده است. این فعالیت‌ها می‌توانست برای توسعه تسلیحات هسته‌یی مورد استفاده قرار گیرد، هر چند رژیم ایران همواره دستیابی به سلاح هسته‌یی را رد کرده است. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه رژیم، در این باره گفت: «ایران دنبال سلاحهای هسته‌یی نیست».

اطلاعات و نظارت مشترک
به گزارش آکسیوس، اسراییل و آمریکا از اوایل سال جاری فعالیت‌های طالقان ۲ را تحت نظارت داشتند. مقامات اطلاعاتی آمریکا هشدار داده بودند که این مرکز در حال انجام تحقیقاتی است که می‌تواند برای اهداف غیرنظامی یا توسعه تسلیحات هسته‌یی استفاده شود. با این حال، هشدارهای خصوصی کاخ‌سفید به رژیم ایران در ماه ژوئن مبنی بر توقف این فعالیت‌ها تأثیری نداشت.

پیامدهای سیاسی و دیپلماتیک
به‌گفته مقامات آمریکایی، این حمله پیام روشنی به رژیم ایران بود که اسراییل اطلاعات دقیقی از فعالیت‌های محرمانه این کشور دارد. این در حالی است که دولت بایدن از اسراییل خواسته بود که از حمله به تأسیسات هسته‌یی رژیم ایران اجتناب کند تا تنشها به جنگ منجر نشود.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار است هفته آینده درباره قطعنامه‌یی تنبیهی علیه رژیم ایران تصمیم‌گیری کند. رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، هفته گذشته به تهران سفر کرد و با مقامات رژیم ایران درباره همکاریهای هسته‌یی مذاکره کرد. رژیم ایران هشدار داده که ممکن است همکاریهای خود با آژانس را محدود کند.

واکنش به آینده سیاسی آمریکا
مقامات آگاه هشدار داده‌اند که ترکیب احتمالی جنگ‌طلبانه دولت آینده ترامپ می‌تواند به افزایش فشارها بر جمهوری اسلامی منجر شود. این تغییرات ممکن است بر مذاکرات رژیم ایران با کشورهای اروپایی و برنامه هسته‌یی این کشور تأثیر بگذارد.

نتیجه‌گیری: 

به‌نظر می‌رسد این حمله نه تنها بر برنامه تسلیحات هسته‌یی رژیم ایران اثر گذاشته است، بلکه پیامدهای سیاسی و دیپلماتیک گسترده‌یی نیز به همراه خواهد داشت. نشست آتی شورای حکام و تغییرات احتمالی در سیاست‌های آمریکا، آینده برنامه هسته‌یی رژیم ایران را پیچیده‌تر خواهد کرد.


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7سخن رو‍