نبرد خلق - خالی کردن ته مانده جیب مردم به بهانه رفع «ناترازی» : زینت میرهاشمی
خمینی جنایتکار با وعده های بردن پول نفت به سفره های مردم، نان مجانی، آب مجانی و این که اقتصاد مال خر است، ایران را به «بهشت» فاسدان حکومتی و «جهنم» برای مردم تبدیل کرد. ورود به این «جهنم» بسیار آسان و هر روز شمار آن افزایش پیدا می کند تا جایی که به بیش از دو سوم جمعیت می رسد، اما برای ورود به «بهشت» باید از جنس مافیاها و غارتگران حکومتی و مدافعان آن باشی.
فروپاشی اقتصادی، سقوط زندگی و معیشت مردم، تَحمیل بی آبی، بی برقی، بیکاری، گرسنگی، بی خانمانی و... دستاورد حکومتی است که سیاست ورزی اش نه در خدمت منافع مردم ایران، بلکه در خدمت «امنیت نظام» با ابزار سرکوب و ماجراجوئیهای تروریستی است.
سهمیه بندی بودجه سال ۱۴۰۴، ادامه تحمیل ریاضت کشی به مردم به اسم اقتصاد مقاومتی، تقویت باندهای مافیای در قدرت، گسترش فساد و رانت خواری است. ناترازی در برق، آب، گاز، پول و... که پزشکیان آن را مداوم مطرح می کند، به یک بحران غیر قابل علاج و چالشی برای رژیم تبدیل شده است. بحران کسری بودجه که میزان واقعی آن را باندهای درون حکومت گوناکون بیان می کنند.
پزشکیان کابینه «وفاقِ» امنیتی نظامیها را به فرموده تشکیل داد تا برای عبور از بحران «ناترازی» به جای به کارگیری ثروتهای غارت شده مردم از حلقوم هلدینگهای امپراطوری مالی خامنه ای و سپاه پاسداران، قرارگاه خاتم الانبیا و بسیج مستضعفان و... دست درازی به جیب مردم کند. به این معنا که مشکل ناترازی در پول را از جیب مردم بگیرد و به جیب خودشان بریزد. مشکل نبود برق را با کمپین مسخره «پویش ۲ درجه» و طرح «روشنایی به شرط خاموشی»، تعطیلی اصناف، قطع طولانی برق در مراکز تولیدی و صنعتی و... ساده سازی کرده و مقصر را مردم در مصرف بداند.
تامین کسری بودجه با توجه به اقتصاد ناپایدار و بدون پایه تولید، از طریق بازی با ارز، استقراض ملی (انتشار اوراق، خلق پول بدون پایه، کاهش ارزش پول ملی)، دست درازی به صندوق توسعه ملی، مالیات از مزدبگیران و بالا بردن قیمتهای سوخت و... بخشی از جراحی اقتصادی است که خونریزی آن را در سفره معیشت مردم و بازتاب آن را در خشم مردم در خیابان می بینیم.
عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد رژیم پیش بینی کرده است که کسری بودجه سال جاری ۸۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ارتجاع گفته است: «دولت ۸۷۵ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد، لذا درآمدهایش، شاید نه تنها کفاف هزینه هایش را ندهد، حتی نمی تواند کسری سال بعد را جبران کند، لذا به نظر من احتمال دارد، کسری بودجه دولت برای سال بعد افزایش یابد. (شفقنا، دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳)
همزمان سیاست تک نرخی کردن ارز، ارز توافقی که از روز شنبه ۲۴ آذر به بهانه واقعی کردن قیمت ارز در بازار آزاد برای واردات و صادرات کلید خورد. بهانه این سیاست ظاهرا برای واقعی کردن قیمت ارز است. این واقعی کردن در حالی است که مزد نسبت به تورم واقعی نیست. مزد با تومان است اما هزینه ها بر اساس بهای ارز است. می توان تصور کرد که ارز بازار آزاد کالاها را چندین برابر خواهد کرد. کاهش سقف برخورداری کالا از ارز ترجیحی از ۱۵ هزار میلیارد دلار در بودجه ۱۴۰۳ به ۱۲ هزار میلیارد دلار در سال ۱۴۰۴، تعداد بیشتری از کالاهای اساسی از زیر پوشش ارز ترجیحی خارج و طبیعتا در محدوده ارزهای بازار آزاد قرار خواهند گرفت و کنترلی هم بر آنها نخواهد بود.
رسانه های حکومتی پیرامون بحران اقتصادی و فروپاشی زندگی مردم خبر و گزارش بسیار منتشر کرده اند. جهان صنعت در شماره روز چهارشنبه ۷ آذر نوشت: «با تداوم موج گرانیها سفره خانوار بیش از پیش خالی می شود و این دولت هم مانند اسلاف خود در شعارهای انتخاباتی از مردم گفت و سنگ آنها را به سینه کوفت اما در عمل در همان مسیر تکراری دولت های پیشین گام بر می دارد.»
توسعه ایرانی در شماره روز یکشنبه ۱۱ آذر نوشت: «منافع الیگارشی ثروت و قدرت در افزایش قیمت بنزین است، نه رشد دستمزد نیروی کار.»
ستاره صبح روز دوشنبه ۱۲ آذر نوشت: «در شرایطی که مردم با مشکل تامین نان، آب و هوا، برق و گاز و ... مواجهه هستند، به میان کشیدن قانوتی که از هم اکنون می توان پیش بینی کرد که با شکست مواجه خواهد شد چه معنا و مفهومی دارد.»
چارسوق در شماره روز شنبه ۱۷ آذر در پاسخ به همتی که گفت «نگران افزایش قیمت کالاهای اساسی نیستیم» نوشت: «افزایش قیمتها در ۱۰۰ روز نخست دولت پزشکیان: نان ۵۰ درصد، لبنیات ۳۰ درصد، برنج خارجی ۱۴ درصد، مرغ ۱۴ درصد، سیب زمینی ۱۳ درصد، انواع حبوبات ۹ درصد، گوجه فرنگی ۵۹ درصد، پیاز ۷ درصد، برق ۳۸ درصد.»
آرمان امروز در شماره روز سه شنبه ۲۰ آذر نوشت: «۴۴ برابر شدن قیمت قیمت خوراکیها طی یک دهه.»
ابرار اقتصادی روز چهار شنبه ۲۸ آذر، در باره تعطیل شدن واحدهای تولیدی «رسیدن واحدهای صنعتی به خط پایان» را مطرح کرد و نوشت: «۶۰ درصد واحدهای تولیدی غیر فعال شده اند.»
حتا قبل از اجرایی شدن قانون بودجه ۱۴۰۴، بسیاری از اقلام دارویی و بهداشتی در سال جاری از پوشش سوبسید دولتی برداشته شده اند. از سال گذشته تا کنون به دنبال طرح شکست خورده «دارویار» بسیاری از خانه های بهداشت و مراکز درمانی در روستاها به دلیل نبود کادر درمانی و تجهیزات بهداشتی تعطیل شده اند.
تغییر بهای ارز ترجیحی ۴۸۰۰ تومان به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، حذف ۴۸۵ قلم کالا در دوران رئیسی، قاتل ۶۷، منجر به افزایش ۵۰ درصدی بهای کالاهای اساسی شد. سیر صعودی بهای ارز و محدود کردن هر چه بیشتر کالاهای ضروری ، بالابردن ارز نیمایی از ۴۰ هزار تومان اوایل سال به ۵۴ هزار تومان و حذف آن از روز شنبه ۲۴ آذر و آزاد کردن آن (دلار روز پنجشنبه ۲۹ آذر، به رکورد ۷ هزار و ۶۵۰ تومان رسید) و همچنین سیاست ارز توافقی راههایی برای کسب درآمد و تامین کسری بودجه است. بازی با ارز، هم برای کشیدن پولهای مردم و هم گران کردن کالاها به صورت یواشکی علاوه بر افزایش آشکار است.
در حالی که تورم بر اساس داده های آماری کارشناسان اقتصادی حکومتی بالای ۴۰ درصد است، مجلس ارتجاع، افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان برای سال ۱۴۰۴ را تصویب کرد. حقوق بازنشستگان ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تصویب شد. حقوق کارکنان با افزایش ۳۰ درصدی به ۱۳ میلیون تصویب شد.
پزشکیان در برابر اعتراض بازنشستگان و پرستاران می گوید: «پول نداریم ... تلاش می کنیم پول پیدا کنیم تا حقوق بازنشستگان و پرستاران را پرداخت کنیم.» اما آدرس پولهای انبان شده را خودش با ترس و لرز میگه: «چگونه روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت گم می شود در حالی که تولید کننده و عرضه کننده خودمان هستیم. باید برای این سرقت مرا دار بزنند. عین این در آب، برق و گاز و همه چیز است.»
پزشکیان و اهالی قبیله ولایت، همه می دانند پول مورد نظر پزشکیان کجاست و مردم خشمگین در اعتراضهای شان با شعارهای شان آدرس را داده اند.
معاون امور بین المللی هلال احمر: «تاکنون علاوه بر دو هزار و ۵۰۰ تن اقلامی که به صورت زمینی وارد لبنان شده، ۴۰۰ میلیارد تومان کمکهای نقدی مردم ایران به لبنان ارسال شده است... برای تامین آب شرب مردم لبنان چند تانکر آبرسانی تهیه شده است.»
وزیر تعاون و کار رژیم: «هفته ای نیست که حداقل ۲ گزارش محرمانه از فساد در درون شرکتها دست من می رسه.»
بهرام پارسایی از مجلس نشینان سابق: «تا زمانی که مجلس بودم بدهی سوریه و بشار اسد به ایران ۳۰ میلیارد دلار بود که بر خلاف اصل هشتادم قانون اساسی به تصویب مجلس نرسیده بود... با دلار ۷۰ هزار تومانی برابر است با دو هزار تریلیون تومان...»
فرشاد مومنی، اقتصاددان در مورد بودجه ۱۴۰۴ گفت: «در لایحه بودجه ۱۴۰۴ حدود ۳ میلیارد دلار از بودجه ارزی تخصیص یافته به کالاهای اساسی را کم کردند و دو سوم آن را به واردات خودرو اختصاص دادند.»
چشم انداز بودجه ۱۴۰۴، زیر سایه ولی فقیه و به دست پزشکیان در نفش چینی بندزن نظام، جراحی اقتصادی برای جمع و جور کردن خرده های شکسته حکومت، تشدید استثمار و تحمیل فقر و گرسنگی در بی رحمانه ترین شکل آن است.
منبع: نبرد خلق شماره ۴۸۴، شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱ دسامبر ۲۰۲۴
https://t.me/nabard_khalgh
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7