۱۴۰۳ دی ۲۶, چهارشنبه

آخرین اخبار ورویدادها وتحولات منطقه – سوریه – لبنان وجنگ غزه - آمادگی برای خروج تدریجی نیروهای اسراییل از نوار غزه؛ - مذاکرات آتش‌بس در مراحل نهایی


آخرین اخبار ورویدادها وتحولات منطقه – سوریه – لبنان وجنگ غزه - آمادگی برای خروج تدریجی نیروهای  اسراییل از نوار غزه؛  - مذاکرات آتش‌بس در مراحل نهایی

آمادگی برای خروج تدریجی نیروهای  اسراییل از نوار غزه؛  - مذاکرات آتش‌بس در مراحل نهایی

رویترز – چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳ نوشت: مذاکرات فشرده میانجی‌گران در دوحه و قاهره به مرحله نهایی رسیده و احتمال اعلام آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌ها در ساعات آینده افزایش یافته است.مقامات کاخ سفید اعلام کردند جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، و عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر، روز گذشته درباره پیشرفت مذاکرات گفتگو کرده و بر ضرورت دستیابی فوری به توافق تأکید کرده‌اند. در بیانیه کاخ سفید آمده است: «هر دو رهبر متعهد شدند که به طور مستقیم و از طریق تیم‌های خود در ساعات آینده در هماهنگی نزدیک باقی بمانند.»

به گزارش رویترز، پس از بیش از هشت ساعت مذاکره در دوحه، امیدها برای دستیابی به توافق نهایی افزایش یافته است. میانجی‌گران قطری، مصری و آمریکایی، همراه با نمایندگان رژیم اسرائیل و گروه فلسطینی حماس، در حال بررسی جزئیات آخرین مراحل توافق هستند. ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر، تأیید کرد که متنی به طرفین ارائه شده و مذاکرات درباره نکات نهایی در جریان است.

با این حال، یکی از مقامات ارشد حماس در گفتگو با رویترز اعلام کرد که این گروه همچنان منتظر است تا اسرائیل نقشه‌های خروج نیروهایش از غزه را ارائه دهد. وی افزود: «تا زمانی که این نقشه‌ها به‌طور رسمی ارائه نشود، پاسخی به توافق نهایی نخواهیم داد.»

جو بایدن، که دولتش به همراه فرستاده دونالد ترامپ، در این مذاکرات حضور داشته، گفته است که توافق نزدیک است. او تأکید کرد که ایالات متحده از طریق تیم‌های خود در مذاکرات نقش فعالی ایفا خواهد کرد.

حماس نیز اعلام کرد که مذاکرات به مراحل نهایی رسیده و امیدوار است که این دور از مذاکرات به نتیجه منجر شود. در همین حال، یک مقام اسرائیلی نیز از پیشرفت مذاکرات خبر داد و گفت: «ما به توافق نزدیک هستیم، اما هنوز برخی جزئیات باقی مانده است که باید حل شود.»

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، گفت: «امیدواریم در این هفته معامله گروگان‌گیری غزه انجام شود و شاهد پیشرفت ملموسی باشیم.»

مذاکرات آتش‌بس و آزادی گروگان‌ها در شرایطی انجام می‌شود که غزه همچنان در محاصره بوده و وضعیت انسانی در این منطقه بحرانی است. رهبران آمریکا و مصر امیدوارند که این توافق بتواند از تشدید بیشتر درگیری‌ها جلوگیری کند و آغازی برای کاهش تنش‌ها باشد.

**

العربیه – اخبار منطقه 

مبارزه با بقایای نظام اسد: نیروهای امنیتی سوریه عملیات پاکسازی فلول رژیم سابق را در حماة شمالی آغاز کرده و مقادیر زیادی سلاح و مهمات کشف کرده‌اند.

لبنان -  توافقات بین‌المللی: 

حمایت فرانسه: رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل مکرون، برای تأکید بر حمایت فرانسه از لبنان و تأمین کمک‌های بین‌المللی، به بیروت سفر خواهد کرد.

- حملات علیه اهداف آمریکایی: حملات هوایی: نیروهای فرماندهی مرکزی آمریکا مواضع حوثی‌ها در یمن را هدف قرار دادند. این حملات در پاسخ به حملات موشکی حوثی‌ها انجام شد.

حمایت از فلسطین

مواضع حوثی‌ها: سخنگوی نظامی حوثی‌ها تأکید کرد که عملیات آنها برای حمایت از مردم فلسطین و مقابله با تجاوز اسرائیل ادامه خواهد یافت.

- اسرائیل نیروهای دولت جدید سوریه را  در جنوب سوریه هدف قرار داد که ۳ نفر از جمله یک شهردار کشته شدند 

اسرائیل برای اولین بار نیروهای مقام‌های جدید در سوریه را هدف قرار داد و ۳ نفر کشته شدند.

پهپادی اسرائیلی حمله‌ای را به یک کاروان نظامی متعلق به مدیریت عملیات نظامی در شهرک غدیر البستان در حومه جنوبی القنیطره انجام داد.

سه نفر، از جمله یک غیرنظامی، امروز چهارشنبه در جنوب سوریه، در حمله‌ای اسرائیلی که برای اولین بار نیروهای تحت فرمان مقامات جدید در استان القنیطره در جنوب کشور هدف قرار گرفت، کشته شدند.

مرصد سوری حقوق بشر از حمله پهپاد اسرائیلی به کاروان نظامی متعلق به مدیریت عملیات نظامی در شهرک غدیر البستان در حومه جنوبی القنیطره خبر داد که به کشته شدن دو عضو از مدیریت عملیات نظامی و یک غیرنظامی منجر شد.

یک منبع پزشکی به خبرگزاری فرانسه گفت که بین کشته‌شدگان «شهردار شهر» نیز بوده است.

طبق گزارش مرصد، این حمله همزمان با انجام یک عملیات امنیتی توسط مدیریت عملیات نظامی در شهرک برای جستجوی سلاح انجام شد.

رامی عبد الرحمن، مدیر مرصد، گفت: «این اولین بار است که حمله‌ای اسرائیلی به عناصر امنیتی مقام‌های جدید هدف قرار می‌گیرد.»

اسرائیل صدها حمله هوایی به تاسیسات نظامی سوریه که تحت فرماندهی ارتش سوریه بود، پس از سقوط بشار اسد، رئیس‌جمهور پیشین، در هشتم دسامبر انجام داده است.

اسرائیل این حملات را با هدف جلوگیری از افتادن این تاسیسات به دست دشمنان خود توجیه کرده است.

اسرائیل در هشتم دسامبر، روز سقوط بشار اسد، اعلام کرد که نیروهای خود را در منطقه بینابینی خلع سلاح در جولان که در سال ۱۹۶۷ توسط اسرائیل اشغال شده بود، مستقر کرده است.

سازمان ملل متحد، کنترل ارتش اسرائیل بر منطقه حائل را نقض قرارداد پایان دادن به درگیری مربوط به سال ۱۹۷۴ دانسته است.

احمد الشرع، رئیس دولت جدید سوریه، در چهاردهم دسامبر ۲۰۲۴، تجاوز نیروهای اسرائیلی به جنوب کشور را محکوم کرد و تاکید کرد که شرایط کنونی اجازه ورود به هیچ درگیری جدیدی را نمی‌دهد.

- سفر وزیر خارجه سوریه به ترکیه : اسعد الشیبانی، وزیر خارجه سوریه، برای نخستین بار در 14 سال گذشته به ترکیه سفر کرده و با هاکان فیدان، همتای ترکیه‌ای خود، دیدار خواهد کرد.

موضوعات مذاکره: بررسی تحولات امنیتی سوریه، همکاری‌های بین‌المللی و آماده‌سازی سفر رجب طیب اردوغان به دمشق.

پیشرفت مذاکرات آتش بس : اسرائیل آماده خروج تدریجی از نوار غزه؛ مذاکرات آتش‌بس در مراحل نهایی

سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل روز چهارشنبه اعلام کرد که فرماندهی منطقه جنوبی اسرائیل آماده‌سازی برای خروج تدریجی از نوار غزه را آغاز کرده است. این اقدام در انتظار تأیید نهایی سطح سیاسی است که هنوز دستوری در این خصوص صادر نشده است.

به گزارش این رسانه، ارتش اسرائیل طرحی برای بازچینی نیروهای خود در اطراف غزه و خروج تدریجی از «نتساریم» و «محور فیلادلفی» تصویب کرده است. همچنین، مقرر شده است که پس از مدت کوتاهی از امضای توافق، نیروهای اسرائیلی گذرگاه رفح را نیز ترک کنند.

ارتش اسرائیل در اطراف نوار غزه منطقه‌ای حائل به طول 60 کیلومتر و عرض 800 متری ایجاد کرده است که فلسطینی‌ها اجازه نزدیک شدن به آن را نخواهند داشت.

نتانیاهو: آماده آتش‌بس برای آزادی اسرا هستیم

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، به خانواده‌های گروگان‌ها اطلاع داده است که برای دستیابی به یک آتش‌بس طولانی‌مدت به منظور بازگرداندن تمامی اسرا آماده اقدام است. او تأکید کرد که حماس هنوز به پیش‌نویس پیشنهادی پاسخ نداده است و آنچه در حال حاضر مطرح می‌شود، صرفاً گمانه‌زنی است.

به گفته نتانیاهو، حماس درخواست مهلت چندساعته برای ارائه پاسخ نهایی کرده است. او همچنین اظهار داشت که با آغاز ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، قواعد بازی به‌طور اساسی تغییر خواهد کرد و هرگونه نقض آتش‌بس با پاسخی شدید مواجه خواهد شد.

مذاکرات آتش‌بس در مراحل نهایی

مذاکره‌کنندگان روز چهارشنبه اعلام کردند که جزئیات توافق آتش‌بس در مذاکرات فشرده قطر تقریباً نهایی شده است. مقام‌های قطری، مصری، آمریکایی، اسرائیلی و حماس تأیید کردند که دستیابی به توافق نزدیک‌تر از هر زمان دیگری است.

ماجد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر، در نشستی خبری گفت دو طرف پیش‌نویس توافق را دریافت کرده‌اند و مذاکرات برای جزئیات نهایی در حال انجام است. یک مقام بلندپایه حماس به «رویترز» اعلام کرد که این جنبش هنوز پاسخ خود را ارائه نداده است. به گفته این مقام، حماس منتظر دریافت نقشه‌ اسرائیل درباره خروج نیروهایش از غزه است.

تعهدات بین‌المللی برای هماهنگی توافق

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز سه‌شنبه در تماسی تلفنی با عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر، درباره پیشرفت مذاکرات گفتگو کرد. هر دو طرف بر هماهنگی نزدیک برای نهایی‌سازی توافق تأکید کردند.

حماس پیش‌تر اعلام کرده بود که مذاکرات به مراحل پایانی رسیده است و ابراز امیدواری کرده که این دور از مذاکرات به یک توافق منجر شود. یک مقام اسرائیلی نیز اظهار داشت که مذاکرات به مرحله‌ای حساس رسیده است، اما هنوز بر سر برخی جزئیات توافق حاصل نشده است.

**

رویترز - اخبار منطقه :

 تایمزاسراییل  - خلبانان اسراییلی بعد از حمله به حوثیها گفتند نیروی هوایی اسراییل آماده حمله به ایران هستند

چند روز پس از انجام مأموریت حمله هوایی علیه حوثی‌های تحت حمایت تهران در یمن، فرماندهان و خلبانان نیروی هوایی اسرائیل روز دوشنبه به رسانه‌های عبری گفتند که برای حمله مستقیم به ایران آماده هستند.

یکی از فرماندهان نیروی هوایی اسرائیل به وب‌سایت والا گفت: «ما برای هر سناریو یا دستوری آماده خواهیم بود، حتی اگر به‌سمت ۹۰ درجه به شرق باشد.» این اظهارات به موقعیت ایران اشاره داشت.

روز جمعه، نیروی هوایی اسرائیل اهداف حوثی را در یمن هدف قرار داد، در حالی که مقامات اسرائیلی تهدید کردند که رهبران این گروه تحت حمایت ایران را تعقیب خواهند کرد مگر اینکه حملات پهپادی و موشکی آن‌ها که در ۱۵ ماه گذشته ادامه داشته، متوقف شود...

سوریه -  دبیرکل حقوق بشر سازمان ملل در اولین سفر به سوریه بر روند آشتی تاکید کرد

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، وولکر تورک، روز چهارشنبه خواستار آغاز روند آشتی ملی در سوریه شد تا عدالت برای جرایم ارتکاب‌یافته در طول ۵ دهه حکومت سرکوبگرانه خانواده اسد تأمین شود.

بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه، ماه گذشته با یک حمله برق‌آسای نیروهای شورشی سرنگون شد و به ۵۴ سال سلطه خانواده او پایان داد. این اتفاق امیدها را برای پاسخگویی به جرایم ارتکاب‌یافته طی جنگ داخلی بیش از ۱۳ ساله سوریه افزایش داده است.

تورک، در اولین سفر یک کمیسر حقوق بشر سازمان ملل به دمشق، با احمدالشرع، رئیس دولت جدید سوریه، و قربانیان جرایم این درگیری‌ها دیدار کرد.

تورک به خبرنگاران در دمشق گفت: «عدالت انتقالی برای حرکت رو به جلوی سوریه حیاتی است. انتقام و کینه‌جویی هرگز پاسخ مناسبی نیست. در عوض، باید یک روند ملی، درمانگر، مبتنی بر حقیقت‌گویی و آشتی شکل بگیرد.»

رویترز : محمد مصطفی نخست وزیر فلسطین روز چهارشنبه گفت که تشکیلات خودگردان باید تنها قدرت حاکم در غزه پس از جنگ باشد  زیرا انتظارات برای توقف جنگ و آغاز بازگرداندن گروگان های اسرائیلی نزدیک است.

اینکه چه کسی غزه را پس از جنگ اداره خواهد کرد، یکی از سؤالات بی پاسخ بزرگ در مذاکرات است که بر آتش بس فوری و مبادله گروگان هایی که هنوز در محاصره اسیران فلسطینی در زندان های اسرائیل نگهداری می شوند، متمرکز شده است.

مصطفی در یک کنفرانس در نروژ گفت که فشارها باید برای توافق بر آتش‌بس در غزه و اجازه ورود کمک‌های انسانی بیشتر برای بیش از دو میلیون نفری که پس از ۱۵ ماه جنگ با بحران شدید انسانی مواجه هستند، ادامه می یابد.

محمد مصطفی گفت که تنها "تشکیلات خودگردان فلسطین" به صورت قانونی در جایگاهی قرار دارد که حکومت غزه را پس از پایان درگیری‌ها بر عهده بگیرد و نباید هیچ تلاشی برای جدا کردن غزه از کرانه باختری اشغالی به‌عنوان بخشی از یک کشور فلسطینی صورت گیرد.

وی در سخنرانی‌اش تأکید کرد: «در حالی که منتظر آتش‌بس هستیم، مهم است که تأکید کنیم هیچ نهاد دیگری جز رهبری مشروع فلسطین و دولت کشور فلسطین حق حکومت بر نوار غزه را ندارد.»

محمد مصطفی افزود که به رسمیت شناختن کشور فلسطین توسط نروژ در سال گذشته، تحت مدیریت تشکیلات خودگردان فلسطین، گامی مهم به سوی راه‌حل دو کشوری است که از نظر اصولی مورد حمایت اکثر جامعه بین‌المللی است.

اسرائیل هرگونه دخالت حماس، که پیش از جنگ غزه را اداره می‌کرد، رد کرده است، اما تقریباً به همان اندازه نیز با حکومت توسط تشکیلات خودگردان فلسطین مخالف است. این نهاد تحت توافق‌های صلح موقت اسلو که ۳دهه پیش منعقد شد، قدرت حاکمیتی محدودی در کرانه باختری دارد.

مقامات اسرائیلی تشکیلات خودگردان فلسطین را به حمایت از حملات علیه اسرائیل متهم می‌کنند و می‌گویند که حمایت گسترده از حماس در میان فلسطینی‌های خارج از غزه به این معناست که هرگونه دولت فلسطینی نهایتاً توسط این گروه اسلام‌گرا تسخیر خواهد شد.

تشکیلات خودگردان که توسط جناح فتح، ایجاد شده توسط رهبر سابق فلسطین یاسر عرفات، تسلط دارد، همچنین با مخالفت جناح رقیب، حماس، مواجه است. حماس در سال ۲۰۰۷ پس از یک جنگ داخلی کوتاه، تشکیلات خودگردان را از غزه بیرون کرد.



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7