دانشگاه در ماهی که گذشت : کامران عالمی نژاد
لیلا حسینزاده به حبس محکوم و از دانشگاه اخراج شد
خانم لیلا حسینزاده، فعال دانشجویی و دبیر سابق شورای صنفی مرکزی دانشجویان دانشگاه تهران، روز جمعه دوم آذرماه با انتشار تصویر دادنامه صادرشده علیه خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: «از آن جا که نه تفهیم اتهام شده ام و نه از جلسه دادگاه مطلع شده ام، از جزئیات حکم هم کامل بی خبرم.» در دادنامه صادرشده از سوی شعبهٔ ۲۶ بیدادگاه انقلاب تهران اتهامات این فعال دانشجویی «حضور در دانشگاه تهران بدون رعایت حجاب شرعی» و «تبلیغ علیه نظام» ذکر شده است. موضوع پایان نامه لیلا حسینزاده «هویت ملی و هویت قومی در شهر معاصر ایرانی؛ مطالعه موردی دربارهٔ شهر نقده» است.
حسین زاده روز یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳، در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: پس از مراجعه به امور آموزش دانشگاه تهران متوجه شده که از دوره کارشناسی نیز اخراج شده است.
مسمومیت دهها تن از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شوشتر
مسعود حبیبی، روز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳، در پاسخ به وضعیت دانشجویان مسموم شده دانشگاه علوم پزشکی شوشتر اشاره کرد و گفت: شب گذشته ۷۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شوشتر از غذای سلف استفاده کرده بودند که ۴۰ نفر دچار علایم مسمومیت می شوند.
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز
روز پنجشنبه ۸ آذر، تصاویری از تجمع اعتراضی روز چهارشنبه 7 آذر دانشجویان دکترای تخصصی نسبت به سطح پایین حقوق مقابل ستاد دانشگاه علوم پزشکی تبریز در یک کانال تلگرامی مرتبط با پزشکان منتشرشد.
تجمع دانش آموختگان وزارت بهداشت
جمعی از دانش آموختگان و دانشجویان وزارت بهداشت روز شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳، برای دومین روز در اعتراض به بخشنامه ممنوعیت فروش و آزادسازی مدرک تحصیلی مقابل ساختمان وزارت بهداشت تجمع کردند.
بر اساس این بخشنامه، دانش آموختگان این وزارتخانه موظفند بر حسب منطقه قبولی در کنکور سراسری، مدت ۴ تا ۱۱ سال خدمت نمایند تا مدارک تحصیلی خود را دریافت کنند. این تصمیم، ادامه تحصیل در خارج از کشور را برای فارغ التحصیلان به شدت دشوار کرده است.
این دانش آموختگان از زمان تصویب این بخشنامه برای چهارمین بار مقابل وزارت بهداشت تجمع کرده اند.
تجمع دانشجویان و فعالان محیط زیست در یاسوج
روز یکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳، جمعی از دانشجویان، دانشگاهیان و فعالان زیست محیطی استان کهگیلویه و بویراحمد با تجمع در جلوی ساختمان استانداری این استان در شهر یاسوج به ساخت سد ماندگان در دنای شمالی اعتراض کردند.
علی خرامین عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه دانشجو مؤذن جامعه هستند، اظهار کرد: مسئولان درب و پنجره ها را بسته اند و نمی آیند بیرون که حرفها را بشنوند. دنا در معرض نابودی و ویرانی است و به گفته اغلب کارشناسان احداث سد ماندگان برابر با نابودی اکوسیستم دنا است. وی افزود: نابودی اکوسیستم دنا یعنی نابودی پادنا، سی سخت و حیات وحش منطقه حفاظت شده دنا است.
وی تأکید کرد: بر اساس نامه معاون پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه احداث سد ماندگان غیرقانونی و ساخت آن برابر با نابودی اکوسیستم دنا است و باید متوقف شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علومپزشکی یاسوج در ادامه خطاب به مسئولان گفت: «آقایان مسئول با مایید یا با مافیای آب.»
پیام امیرحسین مرادی و علی یونسی، به مناسبت روز دانشجو
امیرحسین مرادی و علی یونسی، دو دانشجوی المپیادی و نخبه که به دلیل فعالیتهای سیاسی در زندان به سر می برند، در پیامی به مناسبت روز دانشجو خواستار تلاش همه جانبه برای دستیابی به آزادی و مقاومت در برابر ظلم شدند.
آنها با یادآوری جانباختگان قیام ۱۴۰۱ و سرکوبهای انجام شده، تأکید کردند که زمان عبور از موانع و اقدام عملی برای رسیدن به پیروزی فرا رسیده است. در بخشی از پیام آنها آمده است: «مارش قدمهایمان در کف خیابان سرنوشت ما و ایران را رقم می زند، پس باید محکمتر نواخت.»
مرادی و یونسی همچنین به ضرورت مقابله با اعدام اشاره کرده و گفتهاند: «وقت آن است که به محکوم کردن اعدام اکتفا نکنیم و در برابر آن به پا خیزیم. وقت آن است که به جای کمر خم کردن زیر فشار اقتصادی، تجسم سر خم نکردن در برابر ظلم باشیم.»
تجمع داوطلبان محروم از کنکور در تهران
روز چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳، شماری از داوطلبان کنکور، مقابل ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی در تهران دست به تجمع زدند.
این شهروندان که به دلیل برخی قوانین از امکان شرکت در کنکور محروم شده اند خواستار لغو محرومیتها در رابطه با امکان شرکت در کنکور برای دانش آموزان و دانشجویان با شرایط مختلف هستند.
بیانیه دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا به مناسبت ۱۶ آذر
روز پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳، دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا به مناسبت روز دانشجو بیانیه ای صادر کردند که در زیر بخشهایی از آن را می خوانیم:
«... درست ۱۰۹ روز پس از کودتای ننگین ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ به دست دین و دربار و استعمار بر علیه دولت ملی مصدق، ریچارد نیکسون معاون آیزنهاور رئیس جمهوری وقت آمریکا برای چشم روشنی گفتن به شاه به منظور موفقیت در کودتا قصد دیدار از ایران داشت...
...دانشجویان آزادیخواه معترض به حضور نیکسون از چند روز پیش از سفر او در اطراف و داخل دانشگاه دست به حرکتهای اعتراضی زدند که به دستگیری شماری از آنها منجر شد. اما روز ۱۶ آذر پیش از ورود نیکسون نیروهای نظامی با هدف کنترل و سرکوب دانشجویان وارد محوطه دانشگاه شده و به سوی دانشجویان آتش گشودند. در نتیجه سه دانشجوی دانشکده فنی یعنی مهدی شریعت رضوی، احمد قندچی و مصطفی بزرگنیا به قتل رسیده و تعداد دیگری از دانشجویان زخمی و دستگیر شدند...»
ممانعت از ورود نرگس فداکار دانشجوی دانشگاه ارومیه
نرگس فداکار دانشجوی اقتصاد دانشگاه ارومیه، که پیشتر خبر از تهدید جانی خود داده بود؛ روز جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳، با انتشار ویدئویی در صفحه شخصی خود خبر داد که اجازه ورود به دانشگاه را به او نمی دهند. وی در توضیح این ویدئو نوشته:
«اجازه ورود ندادند. یک حراستی را هم اجیر کرده بودند مراقبم باشد. گفتم من دانشجوام و امروز روز دانشجو ست و اون تریبون هم حق منه. گفتن نه تو دانشجویی نه امروز روز توعه و نه او تریبون حق تو. به حد کافی حرف زدی؛ گفتم شما هم راحت خفه ام کردید و حذفم کردید. گفت آره بدتر از این رو هم میکنیم!»
تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد علوم تحقیقات
روز شنبه ۱۷ آذر، دانشجویان علوم پزشکی آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران در اعتراض به افزایش «سهبرابری» شهریه در این دانشگاه تجمع کردند و شعار سردادند. دانشجویان علوم پزشکی واحدهای مختلف دانشگاه آزاد در ماههای گذشته تجمعهای دیگری نیز در اعتراض به افزایش شهریه برگزار کرده اند. دانشجویان معترض افزایش چندبرابری و به یک باره شهریه را «غیرقانونی» میدانند، اما سخنگوی دانشگاه آزاد پیشتر اعلام کرده بود که این افزایش قانونی است و مصوبه هیات امنای این دانشگاه است. با این که دانشجویان معترض میگویند شهریه آنها «سه برابر» شده اما سخنگوی دانشگاه آزاد قبلا گفته بود که این افزایش شهریه «کمی کمتر از دو برابر است».
نامه جمعی از اساتید اخراجی دانشگاه به رییسجمهور
جمعی از استادان اخراجی، قطع همکاری شده، تعلیقی و بازنشسته اجباری روز جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳، در نامه ای به مسعود پزشکیان خواهان بازگشت به دانشگاه شدند. در زیر بخشهایی از این نامه را می خوانیم:
« ... ما امضاکنندگان این متن جمعی از استادان اخراجی، قطع همکاری شده، تعلیقی و بازنشسته اجباری هستیم که علیرغم پیگیریهای فردی و جمعی، تا زمان نگارش این نامه هنوز به محیط کار دانشگاهی خود بازنگشته ایم. تا آنجا که اطلاعات ما از وضعیت همکارانی که در شرایط مشابه هستند نشان می دهد، اگرچه در مواردی، اقداماتی برای بررسی پرونده های آنان آغاز شده است، اما «اکثر» آنان هنوز موفق به بازگشت به دانشگاه نشده اند. اطلاع رسانی وزارت عتف درخصوص فهرست افرادی که موفق به بازگشت به کار شده اند می تواند در این زمینه روشنگر باشد.
علاوه بر این، وضعیت آن دسته از استادانی که به دلیل فعالیتهای دانشگاهی خود دارای پرونده قضایی هستند نیز نیازمند توجه ویژه شما و وزارت عتف است. این پرونده ها در بسیاری موارد معلول تعلیق و اخراج از دانشگاه بوده است و نه علت آن. به همین دلیل، شایسته نیست استادانی که اتهام شان دفاع از آزادی آکادمیک در همه ابعاد و شئون آن است، از بازگشت به دانشگاه منع شوند...»
جمهوری اسلامی در موقعیت ضعف؛ افق انقلاب «زن، زندگی، آزادی» در جامعه و دانشگاهها
روز جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳، دانشجویان سراسر کشور بیانیه ای مشترک به مناسبت روز دانشجو صادر کردند که در زیر بخشهایی از آن را می خوانید:
« ... طی یک سال گذشته، از ۱۶ آذر ۱۴۰۲ تا ۱۴۰۳، ما دانشجویان همچنان توانسته ایم در روندهای سیاسی جامعه و روند انقلاب «زن زندگی آزادی» دخالت کرده و آن را دستخوش تغییر کنیم. جامعه ما در دورهای ویژه از این انقلاب قرار دارد؛ انقلابی عظیم و انسانی که حفظ و پیشروی سنگرهای مبارزه علیه حکومت اسلامی در جریان به پیروزی رساندن آن، از اهمیت بسزایی برخوردار است.
در این مقطع تاریخی برگشت ناپذیر، جنبش دانشجویی در رگهای این انقلاب جریان دارد؛ جنبشی که نه تنها محدود به دانشگاهها نیست؛ بلکه امروز در تمامی مناسبات سیاسی، اقتصادی، و اجتماعی حضوری فعال و تعیینکننده دارد.
با وجود شدیدترین سرکوبها، دانشگاه و ما دانشجویان، به همراه اساتید مبارز و اعتراضات پیوسته علیه نابرابری، آپارتاید جنسیتی، اعدام، فقر و فلاکت و کلیت موجودیت جمهوری اسلامی، صدای این انقلاب را به گوش جهانیان رسانده ایم.
این انقلاب، که چه در محتوا و چه در شعار محوری خود زنانه است، با پیشگامی جنبش دانشجویی و هم پیمانان آن، از جمله جنبش رادیکال و پیشروی زنان، جنبش نوپای دانش آموزی و در کنار مبارزات کارگران، بازنشستگان، پرستاران، معلمان و سایر بخشهای معترض جامعه تثبیت شده است. این انقلاب در پی آن است که موجودیت «زن»، ارزشهای «زندگی» و «آزادی» را از چنگ حکومتی که آنها را منع و ممنوع کرده، خارج کند...
... ما دانشجویان انقلابی و پیشرو و آزادیخواه، به نمایندگی از مطالبات به حق عموم جامعه و به مناسبت ۱۶ آذر، بار دیگر بر عزم خود برای پیشروی و مبارزه جمعی علیه حکومت ضدزن، جنگافروز، تروریستی و اعدامی، تاکید می کنیم و بر ارزشهای انقلاب «زن، زندگی، آزادی» و اهمیت برنامه های مدون این انقلاب، از جمله منشور مطالبات حداقلی و منشور مطالبات پیشرو زنان ایران اصرار می ورزیم...»
راهپیمایی دانشجویان علوم پزشکی
روز شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳، دانشجویان علومپزشکی با فراخوان قبلی و یک روز پس روز دانشجو، تجمعات خود را در اعتراض به افزایش شهریه نجومی برگزار کردند. دانشجویان در این تجمع اعتراضی شعار می دادند: «مشکل ما حل نشد، شهریهها کم نشد.»
حمایت دانشجویان دانشگاه بهشتی از بچههای اکباتان
روز شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳، دانشجویان دانشگاه بهشتی در حمایت از بچههای اکباتان و ضد اعدام با پخش تراکت در دانشگاه، حمایت خود را از فراخوان علی یونسی و امیرحسین مرادی علیه اعدام و همچنین کارزار «سهرشنبه های نه به اعدام» اعلام کردند. در این تراکتها نوشته شده بود: «قسم به خون یاران ایستادهایم تا پایان»، «بچههای اکباتان»، «نه به اعدام»، «مرگ بر خامنه ای».
مراسم دولتی روز دانشجو به صحنه اعتراض بدل شد!
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت پزشکیان که ماله کشیهایش در هفته های اخیر برای همه ابزار طنز است، روز یکشنبه ۱۸ آذرماه ۱۴۰۳، به مناسبت «روز دانشجو» در دانشگاه علامه حضور یافت تا از «وفاق ملی» برای دانشجویانی بگوید که پیشتر روی شعار «زن زندگی آزادی» وفاق کرده اند. در جریان این برنامه، بخشی از دانشجویان معترض توانستند در مراسم حضور یابند، سخنرانی سخنگوی دولت را بهم بزنند و از دادخواهی و سرکوب در جامعه و دانشگاه بگویند.
تحصن دانشجویان دانشگاه بهشتی در اعتراض به مسمومیت
گروهی از دانشجویان دانشگاه بهشتی، یکشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۳، برای دومین روز متوالی در اعتراض به مسمومیت دانشجویان دختر بر اثر نشت گاز خوابگاه، در محوطه این دانشگاه تجمع و تحصن کردند. دانشجویان با انتقاد از بیتوجهی مسئولان دانشگاه به وضعیت نامناسب رفاهی خود در خوابگاه، خواستار استعفای رییس دانشگاه شدند.
ویدیوهای منتشر شده نشان میدهد دانشجویان معترض در جریان تجمع خود شعارهایی از جمله «دانشجو داد بزن/ حقت را فریاد بزن»، «دانشجو روز نمیخواهد/ رفاه و خوابگاه می خواهد» و «رئیس بیکفایت، استعفا استعفا»، سردادند.
تجمع دانشجویان علوم پزشکی یزد
روز چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳، جمعی از دانشجویان علوم پزشکی یزد به دلیل افزایش شهریه دست به تجمع زدند. بنا به گزارشها منتشر شده در تلگرام طی روزهای گذشته دانشجویان در تهران، کرمان و اصفهان با خواسته مشابهی دست به راهپیمایی و تجمع اعتراضی برگزار کردند.
تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد، تهران، خرم آباد و بروجرد
روز جمعه ۲۳ آذر ۱۴۰۳، دانشجویان دانشگاه آزاد مشهد مقابل درب ورودی این دانشگاه و دانشجویان دانشگاه آزاد تهران مقابل دانشگاه آزاد تهران مرکز واحد سوهانک نسبت به افزایش شهریه ها تجمع اعتراضی برگزار کردند.
همچنین، در همین روز دانشجویان علومپزشکی در شهرهای خرم آباد و بروجرد نیز علیه شهریه های نجومی تجمع اعتراضی و شعاردهی برگزار کرذند. دانشجویان شعار می دادند:
«تعهد ظالمانه نداریم نداریم»، «شهریه قانونی حق مسلم ماست».
تجمع دانشجویان در تهران مقابل ساختمان وزارت بهداشت
روز شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳، گروهی از دانشجویان و دانش آموختگان وزارت بهداشت در اعتراض به بخشنامه ۳ مرداد دست به تجمع اعتراضی و شعاردهی مقابل ساختمان این وزارتخانه زدند. تجمع کنندگان با حضور پرشور خود و با در دست داشتن پلاکاردها و شعارهای اعتراضی، خواهان لغو فوری این بخشنامه و بازنگری در سیاستهای آن شدند. آنان تاکید کردند که چنین تصمیماتی می تواند به آینده شغلی و تحصیلی بسیاری از دانشجویان و دانش آموختگان آسیب برساند. از جمله شعارهای دانشجویان همراه با پلاکاردهای اعتراضی:
«ظلم، ستم، اسارت، وای بر این وزارت»،«مدرک ما، حق ما»
تجمع داوطلبان کنکور در تهران
روز سه شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۳، شماری از داوطلبان کنکور مقابل ساختمان شورای عالی انقلاب فرهنگی در تهران تجمع اعتراضی برپا کردند. این شهروندان نسبت به نبود فرصت برای ترمیم مجدد معدل اعتراض داشته و خواهان رسیدگی عادلانه به این موضوع بودند.
از انقلاب ۵۷ تا دختر علوم و تحقیقات: زنان به میادین باز می گردند
روز پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳، فعالان دانشجویی از ۸ دانشگاه کشور، بیانیه ای در حمایت از زنان کشور در مبارزه برای رسیدن به حقوق پایمال شده خود طی سالهای به قدرت رسیدن رژیم جمهوری اسلامی، تن ندادن به حجاب اجباری و دختر علوم و تحقیقات (آهو دریایی) صادر کردند. در زیر بخشهایی از این بیانیه را می خوانیم:
«... بسیاری از ما زنانی که در این روزها و در این مرز و بوم زندگی میکنیم، بارها خودمان را جای او تصور کرده ایم. بارها همین نقش را برداشته ایم. با خود گفته ایم: «ای کاش همین حالا و همینجا تمام لباسهایم را درآورم، تا شاید این غائله پایان یابد. شاید از زیر نگاهها، تذکرها و تعرضها رها شوم.
...کنش هنجارشکن دختر علوم و تحقیقات با وجود اینکه به چشمهای ما ناآشنا بود، لحظهای از خشم، عصیان و کلافگی را پیش چشم همه آورد. لحظه ای که برای بسیاری از ما نزدیک و قابل درک بود، از همین رو فیگورهایی مانند دختر علوم و تحقیقات حائز اهمیت هستند؛ نه از این بابت که اسطورهای باشند یا مانند فرشتگان، بالعکس، بدین جهت که بسیار ملموساند. آنان تجسم خشم و فرارویای هستند که همهی ما در ذهن پروراندهایم و حالا ایشان به این تصورها جامهی عمل پوشانده اند.
... از خیزش گستردهِ زنان در اسفند ۱۳۵۷ تا خیزش زن زندگی آزادی، این مقاومت باوجود سرکوبهای مهلک هرگز فروننشسته است.
۲ اسفند ۱۳۷۲: زنی در میدان تجریش ایستاد و در اعتراض به حجاب اجباری خود را به آتش کشید.
۶ دی ۱۳۹۶: زنی روسری سفیدی را به چوب زد و بر روی جعبهِ برق ایستاد. ویدا موحد زنی بود که در اعتراض به حجاب اجباری دست به حرکتی نمادین زد و روسری خود را بر چوب زده و بر بلندی ایستاد.
۱۲ آبان ۱۴۰۳: زنی در دانشگاه به علت نداشتن حجاب اجباری توسط حراست و بسیج مورد حمله قرار گرفت و لباسش پاره شد. او در اعتراض به این اقدام و همچنین در اعتراض به حجاب اجباری لباسهای خود را از تن در آورد و در میان جمعیت ایستاد.
...خانواده، نهادی که حائز اهمیتی حیاتی برای نظم مسلط است، همواره بستری برای سرکوب ممتد زن بوده، و در طول تاریخ شکلهای مختلف طرد و منزوی سازی را بر زنان تحمیل کرده است. نهاد خانواده در پیوندی عمیق با سلطهی سرمایهدارانه و پدرسالارانه، عرصهِ زندگی اجتماعی را بر زن تنگ کرده و شیوه های مشروع وجود اجتماعی وی را تعیّن بخشیده است.
...با اجباری شدن حجاب، بدن زن مضاعف نشاندار و طرد شد. حجاب عرفی سابق دیگر برای به اندرونی کشاندن زنان کافی نبود؛ او باید مرتبه ای بیشتر پوشیده و به اندرونی رانده میشد.
...تاریخ مبارزهی زنان بعد انقلاب ۵۷ ابعاد جمعی و فردی پرفراز و نشیبی دارد، این مبارزه در خیزش «زن زندگی آزادی» ،به عیان ترین شکل ممکن، عصیانی همگانی را در برابر سلسله ستمهای نظاممند تاریخی علیه زنان رقم زد.
...حال با گذشت دو سال از این خیزش، در اقدامی جدید حاکمیت ارتجاع درصدد تنظیم و اجرای لایحه ای با عنوان «عفاف و حجاب» درآمده است.
ما، جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاههای کشور، در این بیانیه بر آن شدیم که با سرفرازی از کنش شجاعانهی آهو دریایی دفاع کنیم؛ هرگونه تشکیل پرونده روانی برای او را محکوم کرده و نوید می دهیم مقاومت تا رهایی زنان از یوغ سرکوبهای سیستماتیک پدرسالارانه ادامه خواهد داشت...»
تجمع دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان
شامگاه پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳، دانشجویان زن دانشگاه هنر اصفهان در اعتراض به تعطیلی دانشگاهها و خوابگاهها تا پایان ترم، در خوابگاه صبا تجمع اعتراضی برپا کردند.
تصمیم تعطیلی خوابگاهها درحالی اعمال شده است که در اطلاعیهِ دانشگاه ذکر شده فضاهای آموزشی در دسترس خواهد بود و دانشجویان می توانند با اعضای هیات علمی در ارتباط باشند. همچنین مجازی بودن آموزش، بهانه مناسبی برای تعطیلی خوابگاه و منع دانشجویان از فضای زندگی شان نیست و این امر منجر به شکل گیری تجمع اعتراضی شده است
(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه : رادیوفردا، عصرایران، انتخاب، ایلنا، تلگرام دانشجویان پیشرو، تلگرام آموزشکده توانا، اتحادیه آزاد کارگران ایران، انتخاب، تلگرام دانشجویان متحد، هرانا )
منبع: نبرد خلق شماره ۴۸۴، شنبه ۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۱ دسامبر ۲۰۲۴
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7