۱۴۰۳ دی ۲۰, پنجشنبه

العرب لندن : جعبه سیاهی درباره سرنوشت حشد الشعبی عراق که السودانی نخست وزیر عراق در سفر به تهران به همراه دارد



 العرب لندن :  جعبه سیاهی درباره سرنوشت حشد الشعبی عراق  که السودانی نخست وزیر عراق در سفر به تهران به همراه دارد


تهران - منابع مطلع عراقی اعلام کرده‌اند که پیشنهادات سیاسی‌ای که محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق، در سفر آینده خود به واشنگتن به همراه خواهد داشت، شبیه یک "صندوق سیاه" از داده‌های سیاسی است. این پیشنهادات عمدتاً در پاسخ به خواسته‌های کشوری هم‌پیمان است که خود را یکی از ستون‌های اصلی ثبات در منطقه پرتنش خاورمیانه می‌داند و این سفر با روزهای آغازین ریاست‌جمهوری دوباره دونالد ترامپ هماهنگ شده است.

این منابع می‌گویند السودانی تلاش می‌کند خود را از نظر سیاسی از چارچوب شیعی حاکم دور نگه دارد. این چارچوب که ایالات متحده آن را ستون فقرات طبقه سیاسی شیعی حاکم در عراق می‌داند، تحت فشارهای فزاینده‌ای قرار گرفته است، به‌ویژه پس از فروپاشی شبکه روابط مخفی شیعی که ضامن ارتباط با ایران بود. این شبکه، حداقل روابط بین دو طرف عراقی و شیعی را حفظ می‌کرد، بدون آنکه کاملاً وابسته به هیچ‌یک از آن‌ها باشد.

منابع یادشده بعید می‌دانند که نخست‌وزیر عراق بتواند حمایت ایران را برای ایده انحلال حشد الشعبی و تحویل سلاح‌های آن به نیروهای عراقی به دست آورد. این اقدام با استراتژی ایران که بر تقویت بازوهای نظامی وابسته به خود برای جنگ نیابتی تکیه دارد، در تضاد است.

از سوی دیگر، سیگنال‌هایی از نظام ایران صادر شده که با هدف قرار دادن یا انحلال حشد الشعبی مخالفت می‌کند.

منابع مذکور همچنین فاش کرده‌اند که نخست‌وزیر عراق به دنبال چراغ سبز ایران از حشد الشعبی برای بازگرداندن تسلیحات آمریکایی است که به نیروهای ضدتروریسم عراق تحویل داده شده بود اما به دست گروه‌های وابسته به ایران افتاد. علاوه بر این، السودانی از ایران می‌خواهد تا بر حماس فشار بیاورد برای آزادی گروگان‌ها، به‌ویژه آن‌هایی که تابعیت آمریکایی دارند. این درخواست برای اجتناب از قرار گرفتن ایران در معرض خشم رئیس‌جمهور منتخب آمریکا صورت می‌گیرد، کسی که تهدید کرده است در صورت عدم آزادی گروگان‌ها، خاورمیانه را به آتش خواهد کشید. در این میان، ایران قطعاً یکی از اهداف انتقام آمریکا خواهد بود.

اظهارات السودانی در جریان سفر به ایران قابل توجه بود. او گفت که عراق موفق شده است از درگیر شدن در درگیری‌های منطقه‌ای اجتناب کند، گویی که ائتلافی که او را به نخست‌وزیری رسانده، نماینده‌ای برای ایران نیست. اما تحلیل‌گران می‌گویند این سخنان نشان می‌دهد که دور نگه داشتن عراق از تشدید تنش‌های منطقه‌ای تصمیمی از سوی ایران است که می‌خواهد عراق را به‌عنوان یک پایگاه مهم برای فعالیت‌هایش حفظ کند، به‌ویژه پس از از دست دادن نفوذ منطقه‌ای خود.

تحلیل‌گران همچنین تأکید می‌کنند که عراق همچنان مستعد تبدیل شدن به میدان اعتراضات تحت حمایت خارجی است، تا زمانی که رهبری سیاسی، نهادهای قانون‌گذاری، نظامی و امنیتی آن همچنان تحت نفوذ شبه‌نظامیان وابسته به ایران باشد. آن‌ها معتقدند که تنها با اتخاذ سیاست‌های بی‌طرفی نمی‌توان عراق را از درگیری‌های منطقه‌ای دور نگاه داشت.

السودانی آگاه است که تداوم نفوذ ایران در عراق به معنای باقی ماندن این کشور تحت تهدید است. این موضوع در اظهارات برخی از مقامات اسرائیلی و آمریکایی نیز مشهود بود که به فعالیت‌های شبه‌نظامیان وابسته به ایران واکنش نشان دادند. تحولات در سوریه نیز می‌تواند در این زمینه نقش کمکی داشته باشد، امری که شاید دلیل رویکرد آرامش‌جویانه السودانی باشد. ..


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7