۱۴۰۳ دی ۱۹, چهارشنبه

ایلاف لندن – مهدی عقبایی - سال سرنگونی: پایان نفوذ منطقه‌ای رژیم ایران

                               ایلاف لندن – مهدی عقبایی - سال سرنگونی -  پایان نفوذ منطقه‌ای رژیم ایران

سقوط رژیم بشار اسد در سوریه، نقطه اوج سالی فاجعه‌بار برای رژیم ایران بود. این تحول به‌شدت ، ائتلافی از نیروهای متحد رژیم ایران در منطقه، را که به آن «محور مقاومت» می‌گفتند، تضعیف نمود. آن هم پس از مجموعه‌ای از ضربات سنگین که رژیم در غزه، لبنان و سوریه در یافت کرد. از سوی دیگر، رژیم ایران با بحران اقتصادی شدیدی روبرو می‌باشد و ریال به پایین‌ترین ارزش تاریخی خود سقوط کرده است.

افزایش شکست‌های منطقه‌ای

در آوریل 2024، اسرائیل ساختمانی نزدیک سفارت ایران در دمشق، که به‌عنوان «کنسولگری» شناخته میشد، را هدف قرار داد. در واکنش به این حمله رژیم ایران حمله‌ای با بیش از 300 پهپاد و موشک علیه اسرائیل انجام داد. بااین‌حال، این حملات نتوانست اهداف خود را محقق کند و نقاط ضعف فزاینده رژیم را آشکار کرد.

چالش‌هائی که رژیم با آنها دست به گریبان بود در ماه مه و با مرگ ناگهانی ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور سابق و یکی از برجسته‌ترین چهره‌هایش، در حادثه سقوط بالگرد، افزایش یافت. علت این حادثه مه غلیظ اعلام گردید. مرگ رئیسی که نقش برجسته‌‌ای در کشتار 30 هزار زندانی سیاسی در سال 1988، به‌ویژه اعضای سازمان مجاهدین خلق داشت و به‌عنوان جانشین احتمالی علی خامنه‌ای در نظر گرفته می‌شد، خلأ بزرگی در رهبری رژیم ایجاد کرد.

در ژوئیه، رژیم ضربه دیگری متحمل شد. اسرائیل توانست در تورامنیتی رژیم ایران نفوذ کرده و اسماعیل هنیه، رهبر حماس، را که برای شرکت در مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید به تهران رفته بود، ترورنماید. یک بمب کنترل‌شده از راه دور در مهمانسرای متعلق به سپاه پاسداران منفجر گردید. این عملیات به‌عنوان تشدید خطرناک حملات اسرائیل علیه متحدان منطقه‌ای رژیم ایران توصیف شد.

در 17 سپتامبر 2024، حزب‌الله بزرگ‌ترین نفوذ امنیتی تاریخ خود را تجربه کرد. هزاران دستگاه بی‌سیم (پیجر) بمب‌گذاری‌شده به‌طور هم‌زمان در جنوب لبنان و ضاحیه جنوبی بیروت، منفجر شده و صدها نفر زخمی و تعدادی از فرماندهان حزب‌الله کشته شدند. این عملیات نیز ضربه‌ شدیدی به حزب‌الله وارد کرد.

تنها چند روز بعد، در 27 سپتامبر 2024، اسرائیل حسن نصرالله، دبیرکل سابق حزب‌الله، را ترور کرد. این حادثه ضربه‌ای مهلک به توان عملیاتی حزب‌الله وارد کرد.

فروپاشی اقتصادی و انزوای سیاسی

در عرصه داخلی، بحران اقتصادی ایران به سطوح نگران‌کننده‌ای رسیده است. در ماه نوامبر، ریال ایران 46 درصد کاهش یافت و به بی‌ارزش‌ترین ارز جهان تبدیل شد. این سقوط با اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و احتمال تحریم‌های جدید معروف به «فشار حداکثری» تشدید شد.

مشکلات رژیم با شکست دیپلماتیک دیگری در ماه نوامبر افزایش یافت؛ زمانی که حزب‌الله با آتش‌بس با اسرائیل موافقت کرد. این توافق مستلزم خروج نیروهای نظامی از جنوب لبنان بود و تنها به ارتش لبنان و نیروهای امنیتی اجازه فعالیت در منطقه را می‌داد. این توافق، رژیم ایران را از اهرم اصلی‌اش در نفوذ نظامی و بی‌ثبات‌سازی منطقه محروم کرد.

سقوط بشار اسد

رژیم ایران بزرگ‌ترین ضربه را در دسامبر گذشته و با سقوط رژیم بشار اسد در سوریه دریافت کرد. نیروهای ملی و انقلابیون سوریه، دمشق را تصرف کردند و نیروی قدس سپاه پاسداران مجبور به عقب‌نشینی شد. این شکست، یکی از مسیرهای حیاتی تأمین تجهیزات برای حمایت از حزب‌الله و دیگر عوامل رژیم ایران در منطقه را قطع نمود. برخی مقامات رژیم ایران این رویداد را با سقوط دیوار برلین، که پیش‌درآمد فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی بود، مقایسه کرده‌اند.

ابعاد این ضربه استراتژیک زمانی آشکارتر می‌شود که سخنان مهدی طائب، رئیس مقر "عمار" برای جنگ نرم سپاه پاسداران، را مرور نمائیم. وی می‌گوید: «ایران باید به حمایت از مبارزان در سوریه، عراق، لبنان و یمن ادامه دهد، حتی اگر این کار به قیمت قوت مردم ایران تمام شود.» او سوریه را به‌عنوان استان سی‌وپنجم ایران توصیف نموده و می‌گوید: «سوریه یک استان استراتژیک برای ماست».

طائب که به حمایت شدیدش از رژیم سوریه شناخته می‌شود، پیش از در اظهاراتش گفته بود، اهمیت سوریه برای ایران از خوزستان بیشتر است. وی همچنین گفته بود: «اگر سوریه را از دست بدهیم، نمی‌توانیم تهران را حفظ کنیم. اما اگر خوزستان را از دست بدهیم، مادامی که سوریه را حفظ کنیم، آن را پس می‌گیریم».

خامنه‌ای که می‌دانست دشمن اصلی‌ رژیمش نه در خارج مرز‌ها بلکه در داخل کشور است، بارها بر اهمیت جنگ در سوریه، عراق و یمن تأکید کرده و گفته بود: «اگر در خیابان‌های دمشق، عراق و یمن نجنگیم، این جنگ به تهران، همدان و خیابان‌های ایران خواهد رسید.» اکنون، با روشدن پوشالی و ساختگی بودن تمام جبهه‌های جنگ که رژیم آنها را علم می‌کرد، اکنون رژیم مانده است و آنجه بیش از هر چیز از آن واهمه دارد: جنگ واقعی میان مردم و حکومت.

**سایت ایلاف لندن  به قلم مهدی عقبائی  نویسنده ایرانی و عضو شورای ملی مقاومت ایران


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7