رادیو آراف آی فرانسه : ترور دو قاضی درجه اول رژیم ایران : رازینی و مقیسه به ضرب گلوله کشته شدند
علی رازینی و محمد مقیسه، رؤسای شعب ۳۹ و ۵۳ دیوان عالی کشور که هر دو لقب حجتالإسلام داشتند در حمله مسلحانه فردی ناشناس به قتل رسیدند. رازینی و مقیسه هر دو در رسیدگی به پروندههای مخالفان جمهوری اسلامی سوابق زیاد داشتند. آنان به سختگیری با متهمان و صدور احکام سنگین، از جمله اعدام، مشهور بودند. منابع جمهوری اسلامی میگویند فرد ضارب خودکشی کرده است.
خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، وقایع را چنین شرح میدهد که صبح روز شنبه ۲٩ دی، یک «فرد مسلح نفوذی، در اقدامی برنامهریزی شده» دست به ترور «دو قاضی شجاعی» زد که سوابق زیادی در مبارزه با «جرایم علیه امنیت ملی، جواسیس و تروریسم» داشتند.
فرد مهاجم که ظاهراً بعد از تیراندازی خودکشی کرده، «نه پروندهای در دیوان عالی کشور داشته و نه از مراجعان به شعب دیوان بوده است.»
خبرگزاری میزان شایعه زخمی شدن حسینعلی نیری را دراین واقعه تکذیب میکند. نیری یکی از قضات عضو «هیئت مرگ» در جریان اعدامهای تابستان ۱۳۶۷ بود.
اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه، شرح داده است که «حدود ساعت ۱۰ یک فرد مسلح به سلاح کمری به دیوان عالی کشور وارد و با ورود به اتاق دو تن از قضات باسابقه - حجتالاسلام رازینی و حجتالاسلام مقیسه - آنها را به شهادت رسانده است.»
سخنگوی قوه قضاییه یادآوری میکند که دو فرد مقتول «به دلیل مسئولیتهای مهم در قوه قضاییه و رسیدگی به پروندههای مهم در باره مسائل امنیتی مورد بغض و کینه دشمنان اسلام و نظام بودند.»
رازینی در سال ۷۷ نیز هدف یک سوءقصد نافرجام قرار گرفته بود.
اخبار مبهم
خبرهای منابع جمهوری اسلامی انباشته از تناقض و روایات گوناگون است. بر خلاف سخنگوی قوه قضاییه که از ورود قاتل به اتاق دو قاضی سخن گفته، برخی خبرگزاریها نوشتهاند ترور در برابر ساختمان دیوان عالی کشور رخ داده است. خبرگزاری تسنیم، ضارب را یکی از «نیروهای خدماتی دادگستری تهران» میداند. خبرگزاری رکنا نیز در باره فرد مهاجم مینویسد: «یک نیروی خدماتی نفوذی با استفاده از سلاح محافظ این کار را کرده: محافظ را با چاقو مجروح و با استفاده از سلاح، ترور را انجام داده است.»
همچنین خبرگزاری فارس مینویسد به غیر از دو مقتول، یک قاضی دیگر به نام میری و یک محافظ زخمی شدهاند. سخنگوی قوه قضاییه نیز تأیید کرده که «یکی از محافظان رئیس شعبه» در این وقایع مجروح شده است.
به گزارش خبرگزاری ایلنا ساختمان دیوان عالی کشور تخلیه، و چندتن از کارکنان کاخ دادگستری بازداشت شدهاند.
دو قاضی سختگیر
محمد مقیسه به ویژه در اعدامهای سالهای ۶٠ و ۶۷ فعال بود. او همچنین محاکمه برخی مخالفان سرشناس همچون مصطفی تاجزاده و ابوالفضل قدیانی را بر عهده داشت.
علی رازینی نیز که از اوایل انقلاب وارد دستگاه قضایی شد چند سال بعد از سوی خمینی به عنوان حاکم شرع دادگاه ویژه روحانیت و سپس رئیس دادگاههای ویژه رسیدگی به تخلفات جنگ منصوب شد. رازینی در مقام صادرکننده حکم اعدام مهدی هاشمی، یکی از اقوام آیتالله منتظری، شهرت یافت.
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7