۱۴۰۳ دی ۲۳, یکشنبه

آخرین اخبار ورویدادها وتحولات منطقه : تحولات سوریه – وضعیت لبنان وانتخاب جوزف عون - وجنگ غزه - نشست دیپلمات‌های کشورهای غربی و عربی درباره سوریه در عربستان



               آخرین اخبار ورویدادها وتحولات منطقه : تحولات  سوریه – وضعیت  لبنان وانتخاب جوزف عون -  وجنگ غزه 

نشست دیپلمات‌های کشورهای غربی و عربی درباره سوریه

نشست وزرای خارجه کشورهای عربی و نمایندگان کشورهای غربی از جمله آمریکا برای گفت‌وگو درباره سوریه به میزبانی عربستان در ریاض آغاز شده است. کارشناسان می‌گویند عربستان سعودی به دنبال افزایش نفوذ خود در سوریه جدید است.قدرت‌های جهانی برای ایجاد ثبات پس از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه تلاش می‌کنند. در همین راستا دیپلمات‌های ارشد از خاورمیانه و غرب روز یکشنبه ۱۲ ژانویه (۲۳ دی) برای گفت‌وگو در مورد سوریه وارد پایتخت عربستان شدند.

به گفته تحلیلگران، عربستان سعودی، بزرگترین اقتصاد خاورمیانه، پس از سرنگونی اسد در ماه گذشته به دنبال افزایش نفوذ خود در سوریه است.

یک مقام سعودی روز شنبه ۱۱ ژانویه (۲۲ دی) به خبرگزاری فرانسه گفت که مذاکرات روز یکشنبه در دو جلسه برگزار می‌شود: جلسه اول مقامات عرب را گرد هم می‌آورد، در حالی که جلسه دوم شامل مشارکت گسترده‌تر مقامات کشورهایی از جمله ترکیه، فرانسه، اتحادیه اروپا و سازمان ملل خواهد بود.

انتظار می‌رود که مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دبیرکل اتحادیه عرب، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد از دیگر شرکت کنندگان در این نشست باشند.

احمد الشرع، رهبر حکومت جدید سوریه، که رهبری گروه هیئت تحریر شام را بر عهده دارد، در تلاش برای کاهش تحریم‌ها علیه سوریه است.

قدرت‌های غربی، از جمله ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا، تحریم‌هایی را علیه دولت اسد به دلیل سرکوب وحشیانه تظاهرات ضد حکومتی در سال ۲۰۱۱ که به جنگ داخلی منجر شد، اعمال کردند.

بیش از ۱۳ سال جنگ داخلی منجر به کشته شدن بیش از نیم میلیون سوری، تخریب زیرساخت‌ها و فقر، همراه با آوارگی میلیون‌ها نفر به کشورهای دیگر از جمله اروپا شد.

کایا کالاس، دیپلمات ارشد اروپایی، روز جمعه ۱۰ ژانویه گفت که اگر حاکمان جدید سوریه برای تشکیل "یک دولت فراگیر که از اقلیت‌ها محافظت می‌کند" اقدامات لازم را انجام دهند، اتحادیه اروپا می‌تواند لغو تحریم‌ها را آغاز کند.

تلاش عربستان برای افزایش نفوذ در آینده سوریه

عربستان سعودی در سال ۲۰۱۲ روابط خود را با دولت اسد قطع کرد و مدت‌ها آشکارا از برکناری اسد حمایت می‌کرد. اما در سال ۲۰۲۳ میزبان نشست اتحادیه عرب بود که در آن از اسد برای بازگشت به عرصه منطقه‌ای استقبال شد.

در ماه جاری، پادشاهی عربستان کمک‌هایی از قبیل سرپناه و تجهیزات پزشکی را از طریق زمین و هوا به سوریه ارسال کرد.

ریاض اکنون در حال مذاکره برای "چگونگی حمایت‌های بیشتر در دوره انتقالی" در این کشور جنگ زده است.

آنا جاکوبز، عضو مؤسسه کشورهای عربی خلیج فارس در واشنگتن، در این رابطه می‌گوید: «این اجلاس این پیام را ارسال می‌کند که عربستان سعودی می‌خواهد رهبری هماهنگ‌سازی تلاش‌های منطقه‌ای برای حمایت از بهبود وضعیت در سوریه را به عهده بگیرد.»

به گفته این تحلیلگر سیاسی اما سوال بزرگ این است که عربستان سعودی چقدر زمان و چه مقدار منابع را به این امر اختصاص خواهد داد؟ و آیا با باقی ماندن بسیاری از تحریم‌ها چه چیزی ممکن است؟

یک مقام عربستان سعودی می‌گوید که دیدارهای روز یکشنبه بیانگر ادامه مذاکرات درباره سوریه پس از اسد است که ماه گذشته در اردن برگزار شد.

پس از آن گفت‌وگوها در شهر عقبه، دیپلمات‌ها در بیانیه‌ای مشترک خواستار یک دوره انتقالی به رهبری طرفین سوری برای "یک دولت فراگیر و غیر فرقه‌ای تشکیل شده از طریق یک فرآیند شفاف" شدند.

در این بیانیه همچنین بر "احترام به حقوق بشر" و اهمیت مبارزه با "تروریسم و ​​افراط‌گرایی" تاکید شده و از همه طرف‌ها خواسته شده تا به درگیری‌ها در سوریه پایان دهند.

وزیر خارجه ترکیه نیز پیش‌تر تایید کرده بود که در نشست روز یکشنبه شرکت خواهد کرد. یک دیپلمات ارشد عراق نیز در این نشست در ریاض حضور دارد و خبرگزاری فرانسه گزارش داده که وزیر خارجه آلمان نیز در این کنفرانس حاضر است.

همچنین جان بس، معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا، پس از مذاکرات در ترکیه با محوریت "اهمیت ثبات منطقه‌ای، جلوگیری از استفاده از سوریه به عنوان پایگاه تروریسم و ​​تضمین شکست پایدار" گروه دولت اسلامی در این نشست شرکت خواهد کرد.

عمر کریم، کارشناس مسائل سیاسی عربستان در دانشگاه بیرمنگام، معتقد است که عربستان سعودی از جمله کشورهایی است که رویکرد محتاطانه‌تری نسبت به دولت جدید سوریه در مقایسه با ترکیه و قطر اتخاذ می‌کند. این دو کشور اولین کشورهایی بودند که پس از سقوط اسد سفارتخانه‌های خود را در دمشق بازگشایی کردند.

این کارشناس مسائل سیاسی، روابط عربستان با رهبران سوریه را "رویکرد مثبت" می‌نامد. به باور او ریاض به دنبال این است که ببیند آیا آنها می‌توانند ثبات را به ارمغان بیاورند و عناصر افراطی‌تر را در صفوف‌شان کنترل کنند یا خیر.

گروه هیئت تحریر شام از سازمان جبهه النصره (شاخه سازمان تروریستی القاعده در سوریه) برآمده ولی می‌گوید از سال ۲۰۱۶ به این سو هیچگونه ارتباطی با القاعده ندارد.

جولانیَ رهبر هیئت تحریر شام اکنون تلاش می‌کند خود را "مردمی" نشان ‌دهد و حتی "نام جهادی" خود (جولانی) را نیز به نام واقعی‌اش "احمد الشرع" تغییر داده است.

به گفته این فرمانده "اداره عملیات نظامی سوریه"، تهیه پیش‌نویس قانون اساسی جدید حدود سه سال طول خواهد کشید و پس از آن یک سال دیگر برای برگزاری انتخابات لازم است. او تأکید کرده است که برای برگزاری "انتخابات معنادار" ابتدا باید توافق گسترده‌ای در میان مردم سوریه حاصل شود.

**

ارتش اردن از درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر هم‌پیمان ووابسته به رژیم ایران  هنگام عبور از مرزهای این کشور خبر داد

به گزارش العربیه، ارتش اردن از درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر هم‌پیمان با تهران هنگام عبور از مرزهای این کشور خبر داد.

کارشناسان سازمان ملل متحد و مقامات آمریکایی و اروپایی به صراحت اعلام کردند که خرید و فروش مواد مخدر، به شکل عمده در تأمین مالی گسترش شبه‌نظامیان هم‌پیمان با تهران در آن منطقه نقش دارد.

ارتش اردن، یکشنبه ۲۳ دی اعلام کرد که نیروهای گارد مرزی با باندهای قاچاقچیان مواد مخدر در مرز سوریه و اردن درگیر شدند.

در گزارش خبرگزاری اردن به‌نقل از بیانیه کوتاه ارتش آمده است که قاچاقچیان قصد داشتند از مرزهای شمالی کشور در محدوده مسئولیت منطقه نظامی شرق، عبور کنند.

باندهای قاچاق مواد مخدر

باندهای قاچاق مواد مخدر و مشخصاً قرص‌های کپتاگون طی سال‌های گذشته در مرزهای سوریه و اردن فعال بوده‌اند.

به گزارش «رویترز»، مقامات اردن و هم‌چنین متحدان غربی، پیش‌تر شبه‌نظامیان مسلح را که بعضاً با حزب‌الله لبنان متحد هستند و بخش بزرگی از جنوب سوریه را در کنترل دارند، متهم کرده بودند که در پشت افزایش قاچاق مواد مخدر و سلاح قرار دارند.

کارشناسان سازمان ملل متحد و مقامات آمریکایی و اروپایی نیز به صراحت اعلام کردند که خرید و فروش مواد مخدر، به شکل عمده در تأمین مالی گسترش شبه‌نظامیان هم‌پیمان با تهران در آن منطقه نقش دارد.

سوریه از سال‌ها پیش به مرکز اصلی خرید و فروش مواد مخدر و مشخصاً کپتاگون به ارزش میلیاردها دلار تبدیل شده ولی با سرنگونی رژیم اسد، دولت جدید سوریه متعهد شده است با این مسأله مبارزه کرده و جلوی قاچاق آن به کشورهای همسایه و در رأس آنها اردن را بگیرد.

نیروهای امنیتی دولت جدید سوریه در این راستا به دهها کارخانه و کارگاههای تولید مواد مخدر یورش بردند که مشخص شد وابسته به لشکر چهارم یا تحت حفاظت آن هستند که توسط ماهر اسد فرماندهی می‌شد.

**

نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان، امروز (شنبه، 22 دی) برای دیدار با احمد الشرع، فرمانده «اداره عملیات عملیات نظامی» و رهبر دولت جدید سوریه، به دمشق سفر کرد. این سفر به‌عنوان اولین دیدار یک نخست‌وزیر لبنانی از سوریه در 15 سال گذشته، نقطه‌عطفی در روابط دو کشور پس از سقوط حکومت بشار اسد به شمار می‌رود.

سفری در پاسخ به دعوت رسمی

منابع لبنانی اعلام کردند که این سفر در پی دعوت‌نامه تلفنی احمد الشرع انجام شده است. دیدار امروز در حالی برگزار می‌شود که تغییرات سیاسی گسترده‌ای در هر دو کشور در حال وقوع است.

پیام رئیس‌جمهوری جدید لبنان

جوزف عون، رئیس‌جمهوری جدید لبنان، در مراسم سوگند خود در پارلمان، بر تقویت روابط با سوریه تاکید کرده بود. او در سخنرانی خود متعهد شد که با حفظ حاکمیت دو کشور، همکاری‌های دوجانبه را تقویت کند و گفت‌وگوهای جدی میان بیروت و دمشق را در دستور کار قرار دهد.

**

رویترز : سازمان اطلاعات سوریه می گوید تلاش داعش برای هدف قرار دادن حرم دمشق را خنثی کرده است خبرگزاری دولتی سانا روز شنبه گزارش داد که اداره اطلاعات سوریه تلاش داعش برای هدف قرار دادن زیارتگاه سیده زینب در دمشق پایتخت این کشور را خنثی کرد.

این گروه گفت که اعضای این سلول قبل از انجام یک حمله دستگیر شدند.

**

  استقبال گسترده بین المللی ومنطقه ای از انتخاب جوزف عون بعنوان رئیس جمهور لبنان :

شرق الاوسط:انتخاب فرمانده ارتش، ژنرال جوزف عون به‌عنوان رئیس‌جمهور لبنان با استقبال گسترده بین‌المللی و عربی روبه‌رو شد، و همگی بر اهمیت بازگشت امنیت و ثبات به این کشور تأکید داشتند.

فرانسه

رئیس‌جمهور فرانسه، امانوئل مکرون، ضمن تبریک به رئیس‌جمهور جدید لبنان، انتخاب او پس از بیش از دو سال خالی بودن این سمت را «آغازی برای اصلاحات» توصیف کرد. مکرون در پستی در پلتفرم «ایکس» نوشت:«این انتخابات سرنوشت‌ساز... مسیر اصلاحات، بازسازی، حاکمیت و شکوفایی در لبنان را هموار می‌کند.» او افزود: «لبنانی‌ها، فرانسه در کنار شماست.»

از سوی دیگر، وزیر خارجه فرانسه، ژان-نوئل بارو، نیز پیام تبریکی مشابه ارسال کرد. وی در پلتفرم «ایکس» نوشت:»لبنان رئیس‌جمهور خود را انتخاب کرد. این گامی حیاتی برای بهبود وضعیت کشور است. فرانسه که تلاش‌های خود را برای این هدف بسیج کرده است، در کنار لبنان خواهد بود تا دولت با حاکمیت و بازسازی مجدد برقرار شود. تبریک به جوزف عون و برای او آرزوی موفقیت دارم».

از طرف دیگر، سفارت آمریکا در لبنان بر تعهد خود برای همکاری نزدیک با رئیس‌جمهور جدید لبنان تاکید کرد. سفارت آمریکا در پیامی در پلتفرم «ایکس»، نوشت: ما متعهد به همکاری نزدیک با رئیس‌جمهور عون در آغاز تلاش‌های او برای وحدت کشور، اجرای اصلاحات و تضمین آینده‌ای شکوفا برای لبنان هستیم».

همچنین، فرستاده ویژه ریاست جمهوری آمریکا، آموس هوکستین، در گفت‌وگو با شبکه «العربیه» اظهار داشت که:»انتخاب عون گامی به سوی صلح و ثبات در لبنان است».

قطر

دوحه نیز از انتخاب فرمانده ارتش به‌عنوان رئیس‌جمهور استقبال کرد و ابراز امیدواری نمود که این گام در «برقراری امنیت و ثبات» در این کشور مؤثر باشد.

امیر قطر، تمیم بن حمد آل ثانی، ضمن تبریک به رئیس‌جمهور جدید لبنان، جوزف عون، و همچنین به مردم لبنان، اظهار داشت:«امیدواریم این گام آغازگر مرحله‌ای جدید از ثبات و شکوفایی باشد.» او تأکید کرد که «قطر همواره حامی لبنان و مردم آن در مسیر حرکت به‌سوی آینده‌ای روشن خواهد بود».

وزارت امور خارجه قطر نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد:«دولت قطر امیدوار است که پایان دادن به خلأ ریاست‌جمهوری در لبنان موجب برقراری امنیت و ثبات در این کشور شود و خواسته‌های مردم لبنان برای پیشرفت، توسعه و شکوفایی تحقق یابد».همچنین تأکید شد که دوحه «همواره در کنار ملت لبنان خواهد ایستاد».

شورای همکاری خلیج فارس

در همین راستا، جاسم البدیوای، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، روز پنجشنبه ابراز امیدواری کرد که انتخاب جوزف عون به برقراری امنیت و صلح در لبنان و تحقق آرمان‌های مردم این کشور برای ثبات، رفاه و توسعه کمک کند.

البدیوای همچنین ابراز امیدواری کرد که در دوره ریاست‌جمهوری عون، روابط تاریخی میان شورای همکاری و لبنان تقویت شود. او بر مواضع ثابت شورا در حمایت از مردم لبنان، حاکمیت، امنیت و ثبات این کشور تأکید کرد و از نیروهای مسلح لبنان که مرزهای آن را محافظت می‌کنند، حمایت نمود.

وی همچنین خواستار اجرای قطعنامه شماره ۱۷۰۱ سازمان ملل شد تا امنیت و ثبات دائمی در لبنان برقرار گردد و احترام به تمامیت ارضی، استقلال سیاسی و حاکمیت لبنان در مرزهای بین‌المللی تضمین شود. البدیوای تأکید کرد که باید حاکمیت دولت بر تمام خاک لبنان طبق قطعنامه‌های بین‌المللی و توافق طائف گسترش یابد.

ایران

ایران نیز از تمایل خود برای همکاری با رئیس‌جمهور منتخب لبنان به منظور تقویت روابط خبر داد و ابراز امیدواری کرد که دو کشور در جهت تحقق «منافع مشترک» همکاری کنند. سفارت ایران در لبنان در پستی در پلتفرم «ایکس» نوشت:«انتخاب ژنرال جوزف عون به‌عنوان رئیس‌جمهور را به لبنان برادر تبریک می‌گوییم و امیدواریم... در زمینه‌های مختلف در راستای منافع مشترک دو کشور همکاری کنیم».

سازمان ملل

جینین هینیس-پلاسخارت، هماهنگ‌کننده ویژه سازمان ملل در لبنان، از انتخاب عون استقبال کرد و آن را «گامی اولیه و دیرهنگام برای غلبه بر خلأ سیاسی و نهادی در لبنان» توصیف کرد. او گفت که این گام می‌تواند نهادهای دولتی مؤثر را برای تحقق آرمان‌های مردم لبنان فراهم کند.

پلاسخارت بر ضرورت «تسریع در تعیین نخست‌وزیر و تشکیل دولت بدون هیچ‌گونه تأخیر» تأکید کرد. وی هشدار داد که مسئولیت‌های دولت لبنان بسیار بزرگ هستند و تحمل اتلاف زمان بیشتر را ندارند. او افزود:«اکنون زمان آن رسیده که تمام تصمیم‌گیران، منافع لبنان را بالاتر از ملاحظات شخصی یا سیاسی قرار دهند».

جو بایدن

رئیس‌جمهور آمریکا، جو بایدن، که دوره ریاست‌جمهوری‌اش به پایان رسیده است، از انتخاب جوزف عون به‌عنوان رئیس‌جمهور لبنان استقبال کرد و وی را «رهبر مناسبی برای این دوره» توصیف نمود.

بایدن در بیانیه‌ای اظهار داشت:«به رئیس‌جمهور عون اعتماد دارم و به‌شدت معتقدم که او رهبر مناسبی برای این دوره است.» وی افزود که عون رهبری قاطع را در نظارت بر آتش‌بس جاری میان اسرائیل و حزب‌الله فراهم خواهد کرد.

شورای امنیت سازمان ملل

شورای امنیت سازمان ملل روز پنجشنبه انتخاب ژنرال جوزف عون به‌عنوان رئیس‌جمهور لبنان را ستود و این گام را پایانی بر «بیش از دو سال خلأ در این سمت مهم» دانست.

عمار بن جامع، سفیر الجزایر و رئیس دوره‌ای شورای امنیت در ماه ژانویه، در بیانیه‌ای که از سوی ۱۵ عضو شورا صادر شد، تأکید کرد:«انتخاب رئیس‌جمهور در لبنان برای تضمین عملکرد کامل نهادهای دولتی و مقابله با چالش‌های اقتصادی و امنیتی ضروری است».

در این بیانیه، شورا بر اهمیت ثبات لبنان و همچنین حمایت از وحدت ارضی، حاکمیت و استقلال سیاسی این کشور تأکید کرد.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز، از طریق سخنگوی خود، استفان دوجاریک، انتخاب عون را «گامی مهم در مسیر خروج از بن‌بست سیاسی و نهادی لبنان» دانست و خواستار تسریع در تشکیل دولت جدید شد.

ترکیه

ترکیه نیز روز پنجشنبه رئیس‌جمهور جدید لبنان، جوزف عون، را تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که انتخاب او در «برقراری ثبات در لبنان» مؤثر باشد.

وزارت امور خارجه ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد:«امیدواریم دولت آینده که تشکیل خواهد شد، به ثبات لبنان و همچنین صلح و شکوفایی در منطقه کمک کند».

**

اخبار جنگ  وتحولات سوریه

دیدار وزیر خارجه ایتالیا با الشرع و حمایت از بازسازی سوریه

وزیر خارجه ایتالیا، تاجانی، با الشرع دیدار کرده و بر حمایت از بازسازی سوریه تأکید کرده است. تاجانی در این دیدار مسئله تحریم‌های اعمال‌شده علیه سوریه را که از زمان آغاز جنگ در سال 2011 به دلیل سرکوب اعتراضات اعمال شده بود، مطرح کرد. وی اظهار داشت که این تحریم‌ها هدفشان مردم سوریه نبوده است.

نخستین سفر نخست‌وزیر لبنان به سوریه در 15 سال گذشته

نجیب میقاتی، نخست‌وزیر لبنان، برای دیدار با الشرع به دمشق سفر کرده است. این دیدار نخستین سفر رسمی یک مقام ارشد لبنانی به سوریه پس از 15 سال محسوب می‌شود. الشرع در این دیدار بر تمایل سوریه برای داشتن روابط خوب با کشورهای همسایه تأکید کرده است.

اخبار یمن و حوثی‌ها :  حملات هوایی به مراکز حوثی‌ها

هواپیماهای آمریکایی، بریتانیایی و اسرائیلی چندین حمله هوایی علیه مراکز حوثی‌ها در یمن انجام دادند. این حملات مراکز مهم در عمق یمن و ساحل غربی را هدف قرار داد. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرد که این حملات پیامی واضح به رهبران حوثی‌ها بوده است.

درخواست 115 سازمان حقوق بشر برای توقف جنایات حوثی‌ها

115 سازمان حقوق بشری خواستار اقدام فوری بین‌المللی برای توقف جنایات حوثی‌ها در منطقه البیضاء یمن شدند. این جنایات شامل کشتار و زخمی شدن 13 غیرنظامی، از جمله زنان و کودکان، و محاصره شدید یک روستا بوده است.

اخبار لبنان - حمله اسرائیل به جنوب لبنان

دو نفر در حمله هوایی اسرائیل به جنوب لبنان کشته شدند. این حمله در حالی رخ داد که آتش‌بسی بین اسرائیل و حزب‌الله از یک ماه پیش برقرار شده بود.

پویایی جدید در توافق آتش‌بس لبنان

منابع فرانسوی اعلام کردند که توافق آتش‌بس در لبنان وارد مرحله جدیدی شده است. این توافق امکان خروج نیروهای اسرائیلی و استقرار ارتش لبنان در جنوب کشور را فراهم می‌کند.

مشورت‌های عون برای انتخاب نخست‌وزیر جدید

جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان، روز دوشنبه با نمایندگان مجلس برای انتخاب نخست‌وزیر جدید رایزنی خواهد کرد. این فرآیند معمولاً به دلیل اختلافات سیاسی طولانی می‌شود.

**

رویترز: مذاکرات سوریه با مشارکت غربی و منطقه ای در ریاض  وزیران امور خارجه و دیپلمات‌های ارشد کشورهای غربی و خاورمیانه روز یکشنبه برگزار می شود

ریاض، 12 ژانویه (رویترز) - وزیران امور خارجه و دیپلمات‌های ارشد کشورهای غربی و خاورمیانه روز یکشنبه در اولین نشست منطقه‌ای درباره سوریه پس از برکناری بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، با وزیر امور خارجه جدید سوریه دیدار خواهند کرد. .

آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه آلمان صبح یکشنبه در آستانه دیدار با اسد حسن الشیبانی، وزیر امور خارجه سوریه، وارد ریاض شد.

بر اساس بیانیه وزارت خارجه انگلیس، انتظار می رود دیوید لامی، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز به این مذاکرات بپیوندد.

وزرای خارجه عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی، قطر، بحرین، عراق، اردن، لبنان و ترکیه همگی برای نشست روز یکشنبه به علاوه نمایندگان اتحادیه اروپا و ایالات متحده در ریاض حضور داشتند. انتظار می رود سایر مقامات ارشد عرب و غربی نیز در این مراسم شرکت کنند.

انگلیس در بیانیه ای گفت: «مذاکرات در ریاض به رهبری اعراب خواهد بود و بر گام‌های بعدی جامعه بین‌الملل برای حمایت از مقامات موقت سوریه متمرکز خواهد بود، از جمله مکانیسم‌هایی برای پاسخگویی رژیم اسد به خاطر جنایات جنگی که علیه مردم سوریه مرتکب شدند.

این نشست اولین جلسه ای است که هم حاکمان جدید سوریه و هم مقامات ارشد غربی را شامل می شود و توسط عربستان سعودی رهبری خواهد شد.

این به دنبال نشست دیپلمات‌های ارشد آمریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان و اتحادیه اروپا در مورد سوریه در روز پنجشنبه در رم و نشست بسیار مهم به میزبانی اردن در دسامبر برگزار می‌شود که در آن بازیگران منطقه نگرانی‌هایی را درباره حاکمان جدید اسلام‌گرای سوریه و آنچه که برای برسمیت شناخته شدن نیاز است انجام دهند را نشان دادند.

کنفرانس روز یکشنبه در حالی برگزار می‌شود که دولت جدید سوریه خواستار لغو تحریم‌ها از سوی غرب برای کمک به جریان مالی بین‌المللی به دمشق است.

آلمان، ایتالیا و فرانسه در روزهای اخیر بر کاهش تحریم های اتحادیه اروپا علیه سوریه تاکید کرده اند، اما تصمیم نهایی تنها می تواند از سوی کل بلوک گرفته شود.

ایالات متحده روز دوشنبه معافیت تحریمی را برای معاملات با نهادهای حکومتی در سوریه به مدت شش ماه پس از پایان حکومت اسد صادر کرد تا بتواند جریان کمک های بشردوستانه را کاهش دهد.

**

خبرگزاری فرانسه : دیپلمات های عرب و اتحادیه اروپا در عربستان برای گفتگو در مورد حمایت از سوریه

دیپلمات‌های ارشد خاورمیانه و اروپا قرار است روز یکشنبه در پایتخت عربستان گرد هم آیند تا درباره سوریه گفت‌وگو کنند؛ این در حالی است که قدرت‌های جهانی برای برقراری ثبات پس از سقوط بشار اسد تلاش می‌کنند. ...

"کایا کالاس"، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا، روز جمعه اعلام کرد که اتحادیه ۲۷ کشوری ممکن است در صورت اتخاذ گام‌هایی از سوی حکومت جدید سوریه برای تشکیل یک دولت فراگیر که از اقلیت‌ها محافظت کند، تحریم‌ها را کاهش دهد. ...

"این نشست پیامی می‌فرستد که عربستان قصد دارد رهبری تلاش منطقه‌ای برای حمایت از بازسازی سوریه را بر عهده بگیرد".

"اما پرسش بزرگ این است که عربستان چه میزان زمان و منابع به این تلاش اختصاص خواهد داد؟ و چه چیزی ممکن است در حالی که بسیاری از تحریم‌ها همچنان پابرجا هستند؟" ...

"جان بس(Bass)"، معاون وزیر خارجه آمریکا، نیز قرار است در این نشست شرکت کند. به گفته وزارت خارجه آمریکا وی از گفت‌وگوهایی در ترکیه وارد می‌شود که بخشی از آن‌ها شامل اهمیت ثبات منطقه‌ای، جلوگیری از استفاده سوریه به‌عنوان پایگاه تروریسم، و اطمینان از شکست ماندگار داعش بوده است،

بگفته عمر کریم کارشناس سیاست‌های عربستان در دانشگاه بیرمنگام ؛ عربستان یکی از کشورهایی است که در مقایسه با ترکیه و قطر رویکرد محتاطانه‌تری نسبت به حکومت جدید سوریه دارد. ترکیه و قطر اولین کشورهایی بودند که پس از سقوط اسد، سفارتخانه‌های خود را در دمشق بازگشایی کردند.

**

العرب لندن : سلاح حزب‌الله اولویت جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان

 بیروت – جوزف عون، رئیس‌جمهور منتخب لبنان، در نخستین سخنرانی خود موضعی قاطع در قبال مهم‌ترین مسئله‌ای که ذهن لبنانی‌ها و کشورهای درگیر در پرونده لبنان را مشغول کرده است، یعنی«سلاح حزب‌الله» اتخاذ کرد. او پیامی روشن ارسال کرد که نشان می‌دهد لبنان با مطالبات بین‌المللی تعامل خواهد داشت و برای تثبیت آتش‌بس با اسرائیل تلاش می‌کند.

جوزف عون در برابر مجلس نمایندگان اظهار داشت که تلاش خواهد کرد حق حمل سلاح منحصر به دولت باشد.

اظهارات او درباره حق حمل سلاح به وضوح اشاره‌ای به تسلیحات حزب‌الله داشت. این در حالی است که وی پیش‌تر در زمان فرماندهی ارتش به طور علنی در این باره موضع‌گیری نکرده بود. سخنان او پیامی اطمینان‌بخش به کشورهای درگیر در پرونده لبنان بود که نشان می‌داد مرحله‌ای جدید در مسیر کاهش نفوذ حزب‌الله و ایران آغاز می‌شود.

در :خطاب سوگند» که پس از ادای سوگند در پارلمان ایراد شد، عون گفت:

"عهد من به لبنانی‌ها، هر کجا که باشند، و تا جهان بشنود: امروز مرحله‌ای جدید از تاریخ لبنان آغاز می‌شود."

او افزود: "تعهد من این است که نقش خود را به عنوان فرمانده کل نیروهای مسلح و رئیس شورای عالی دفاع ایفا کنم و از این طریق حق دولت در انحصار حمل سلاح را تأکید کنم."

هنوز مشخص نیست که عون تا چه اندازه در جدیت برای خلع سلاح حزب‌الله موفق خواهد بود یا اینکه این سخنان تنها به منظور کاهش فشارهای خارجی است.

او همچنین تأکید کرد که برای ساختن "دولتی که در ارتش خود سرمایه‌گذاری کند تلاش خواهد کرد؛ دولتی که مرزها را کنترل کرده، آن‌ها را در جنوب تثبیت و در شرق، شمال و دریا مشخص کند، از قاچاق جلوگیری کند، با تروریسم مبارزه کند، قطعنامه‌های بین‌المللی را اجرا کند، توافق آتش‌بس با اسرائیل را محترم بشمارد و از تجاوزات اسرائیل به خاک لبنان جلوگیری کند."

اما هنوز مشخص نیست که آیا رئیس‌جمهور جدید می‌تواند به این تعهدات عمل کند یا اینکه این وعده‌ها صرفاً برای کاهش فشارهای خارجی بر لبنان و حزب‌الله و همچنین باز کردن راه برای کمک‌ها و سرمایه‌گذاری‌هاست.

کشورهای مرتبط با پرونده لبنان به زمان بیشتری برای ارزیابی جدیت وعده‌های عون، به‌ویژه در کاهش نفوذ حزب‌الله، نیاز دارند.

فرانسه در تلاش است از این گشایش سیاسی ناشی از انتخاب رئیس‌جمهور جدید برای فشار جهت تشکیل دولتی که هدف آن اجرای اصلاحات معوق باشد، بهره‌برداری کند.

وزارت امور خارجه فرانسه روز پنجشنبه اعلام کرد که انتخاب رئیس‌جمهور جدید لبنان فصلی تازه برای این کشور باز می‌کند و اکنون باید تشکیل دولتی جدید دنبال شود. سفارت ایران در لبنان نیز اعلام کرد که تهران مشتاق است با رئیس‌جمهور منتخب لبنان برای تقویت روابط همکاری کند.

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه، کریستوف لوموان، اظهار داشت که دولت جدید لبنان وظیفه دارد اصلاحات لازم را برای بهبود اقتصادی، ثبات کشور و حفظ حاکمیت و امنیت انجام دهد.

طبق نظام حکومتی لبنان، رئیس‌جمهور جدید باید با نمایندگان مجلس برای معرفی یک نخست‌وزیر سنی به منظور تشکیل دولت جدید مشورت کند. این روند معمولاً به دلیل چانه‌زنی‌های سیاسی درباره تخصیص وزارتخانه‌ها طولانی می‌شود.

سفیر ایالات متحده در لبنان، لیزا جانسون، گفت که از انتخاب عون به عنوان رئیس‌جمهور لبنان "بسیار خوشحال" است. سفارت ایران نیز اظهار داشت که تهران مشتاق همکاری با رئیس‌جمهور منتخب برای تقویت روابط است.

جانسون و سایر فرستادگان خارجی در جلسه روز پنجشنبه مجلس نمایندگان لبنان که عون در آن به عنوان رئیس‌جمهور انتخاب شد، حضور داشتند.

یک منبع نزدیک به دربار پادشاهی عربستان سعودی گفت که فرستادگان فرانسه، عربستان سعودی و ایالات متحده به نبیه بری، متحد نزدیک حزب‌الله، اطلاع داده‌اند که کمک‌های مالی بین‌المللی - از جمله از سوی عربستان - منوط به انتخاب عون بوده است. ..


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7