۱۴۰۳ اسفند ۱, چهارشنبه

العرب لندن -حمید قرمان: ریشه‌کن کردن حماس، راهی برای پایان دادن به حکومت راست‌گرای نتانیاهو ودستیابی به یک توافق جامع و پایدار صلح آمیز درمنطقه است


العرب لندن -حمید قرمان:  ریشه‌کن کردن حماس، راهی برای پایان دادن به حکومت راست‌گرای نتانیاهو  ودستیابی به یک توافق جامع و پایدار صلح آمیز  درمنطقه است 

یقین حاصل از شواهد سیاسی متعدد نشان می‌دهد که حفظ ساختار سازمانی و امنیتی حماس در نوار غزه، تعلل در بررسی مرحله دوم توافق آتش‌بس، افزایش لحن تند برخی رهبران حماس درباره روزهای پس از آتش‌بس، و احتمال ازسرگیری جنگ، همگی عواملی هستند که بنیامین نتانیاهو آن‌ها را راهی برای نجات ائتلاف حکومتی و حفظ قدرت خود می‌بیند. به‌ویژه که رویکرد دولت دونالد ترامپ نیز همسو با این شرایط است و تلاش دارد با استفاده از مسئله غزه، دروازه‌های تقویت روابط خود با کشورهای عربی، به‌ویژه عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اردن و مصر را بگشاید.

موضع یکپارچه پایتخت‌های عربی که نشانه‌های آن در آستانه نشست پنج‌جانبه عربی در ریاض آشکار شد و به‌عنوان یک تصمیم جمعی در چارچوب سیاست‌گذاری کلی جهان عرب در نشست سران عرب مطرح شد، نشان می‌دهد که کشورهای عربی تصمیم گرفته‌اند از بازیگران مستقیم این بحران عبور کنند. آن‌ها دریافته‌اند که این بحران، نبرد دیدگاه‌ها و رویکردهای سیاسی است. مسیر واقعی، سوق دادن تمامی طرف‌ها به سمت راه‌حلی دیپلماتیک بر اساس یک چشم‌انداز عربی مشترک و هماهنگ با بازیگران بین‌المللی است؛ راهکاری که ایالات متحده و دولت ترامپ نیز نمی‌توانند به‌راحتی از آن چشم‌پوشی کنند.

واضح است که دونالد ترامپ هیچ برنامه سیاسی جامع و مشخصی برای حل بحران غزه ندارد. این مسئله در تناقضات آشکار میان اظهارات او و مقامات دولتش نمایان است. برنامه‌هایی مانند انتقال ساکنان غزه یا بازسازی این منطقه بر اساس سناریوهای غیرواقعی و غیرقابل اجرا، نیازمند زمانی طولانی‌تر از دوران حضور ترامپ در کاخ سفید است.

این شرایط باعث شده است که دیپلماسی عربی بار دیگر وارد عمل شود و به‌سرعت در جهت یافتن راه‌حلی مشترک با دولت آمریکا حرکت کند تا منطقه را به‌سوی ثبات و صلح سوق دهد و امنیتی پایدار برای ملت‌های آن فراهم آورد.

کلید ثبات منطقه تنها در یک مسیر نهفته است: کنار زدن جریان‌های راست‌گرای افراطی که خاورمیانه را گروگان منافع تنگ‌نظرانه خود کرده‌اند. در این میان، حذف حماس از عرصه سیاسی فلسطین، یک ضرورت برای کشورهای عربی شده است. این اقدام نه‌تنها به نجات مردم فلسطین در نوار غزه کمک خواهد کرد، بلکه بهانه‌های دولت راست‌گرای اسرائیل را از بین برده و روایتی که این دولت برای توجیه جنگ مطرح می‌کند را بی‌اعتبار خواهد ساخت. علاوه بر این، تضعیف قدرت حماس، مخالفان نتانیاهو در اسرائیل را تقویت کرده و آنان را قادر می‌سازد تا با استفاده از ابزارهای سیاسی، او را به چالش کشیده و شرایط را برای برگزاری انتخاباتی که سلطه احزاب راست‌گرا در کنست را پایان دهد، فراهم آورند.

حذف حماس از قدرت در نوار غزه، نه یک معضل پیچیده و نه یک چالش غیرقابل حل است. تجربه لبنان در روزهای اخیر نشان داده که چگونه کنار زدن حزب‌الله از صحنه سیاسی داخلی، به آغاز یک دوره جدید ریاست‌جمهوری و تشکیل دولتی ملی منجر شده است که هدف آن تثبیت ثبات و رهایی از سلطه ایران بر سیاست‌های داخلی و خارجی لبنان است. این تحول نشان می‌دهد که خروج از محورهای منطقه‌ای که تنها مرگ و ویرانی برای کشورهای عربی به همراه آورده‌اند، امکان‌پذیر است.

دو جریان راست‌گرای اسرائیلی و فلسطینی امروز بقای خود را در حفظ شرایط کنونی می‌بینند، زیرا این وضعیت، تداوم حضور آن‌ها در عرصه سیاسی و تأثیرگذاری بر صحنه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را تضمین می‌کند.

ادامه حضور حماس به‌معنای ادامه جنگ و ویرانی در سایه حکومت راست‌گرای نتانیاهو و همسویی دولت ترامپ با آن است. در مقابل، حذف حماس، تنها راه برای پایان دادن به حکومت نتانیاهو و دستیابی به یک توافق جامع و پایدار است که دولت ترامپ بتواند آن را اجرایی کند. مسیر صلح در منطقه پس از تحولات ۷ اکتبر و پیامدهای آن، از ریاض آغاز شده، از واشنگتن می‌گذرد و در فلسطین به سرانجام خواهد رسید.



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7