۱۴۰۳ اسفند ۲, پنجشنبه

برنامه ویژه تلویزیون سراسری سوریه : دولت سوریه اخبار منتشر شده مبنی برارسال پیام برای ازسرگیری روابط با رژیم ایران را ، تکذیب کرد



  برنامه ویژه تلویزیون سراسری  سوریه : دولت  سوریه اخبار منتشر شده مبنی برارسال پیام  برای ازسرگیری روابط با رژیم ایران  را ، تکذیب کرد

منابع دیپلماتیک سوریه گزارش‌های منتشر شده توسط رسانه‌های عراقی را که ادعا می‌کنند دولت جدید سوریه دعوت‌هایی را به ایران برای ازسرگیری روابط ارسال کرده، تکذیب کردند. این منابع به وب‌سایت تلویزیون سوریه تأکید کردند که هیچ تماس مستقیمی با طرف ایرانی وجود نداشته و این مسئله صرفاً به درخواست دمشق از مقامات روس برای اعمال فشار بر ایران جهت توقف تلاش‌هایش در بی‌ثبات کردن سوریه محدود شده است. به گفته این منابع، این درخواست در مذاکرات بین دمشق و مسکو درباره آینده روابط میان دو طرف مطرح شده است.

تلاش گروه‌های عراقی برای توجیه گسترش روابط با سوریه

منابع سیاسی عراقی به وب‌سایت تلویزیون سوریه اطلاع داده‌اند که بغداد در حال آماده‌سازی برای استقبال از وزیر امور خارجه سوریه، اسعد الشیبانی، در آینده نزدیک است. این اقدام نشان‌دهنده ارتقای سطح روابط از تعاملات اطلاعاتی به روابط سیاسی است.

در همین راستا، گروه‌های حاکم در عراق تلاش دارند تا گسترش روابط خود با سوریه را برای پایگاه مردمی‌شان توجیه کنند. در این میان، برخی رسانه‌های نزدیک به گروه‌های وابسته به حشد شعبی تلاش می‌کنند این روایت را ترویج دهند که دمشق به دنبال اصلاح روابط خود با تهران است.

پیش از این گزارش‌ها، قیس الخزعلی، رهبر گروه "عصائب اهل الحق"، اظهاراتی غیرمنتظره مطرح کرد و گفت که تحولات اخیر در سوریه "پروژه‌ای تروریستی" نبود، بلکه تغییر سیاسی با ابزارهای نظامی برای دستیابی به قدرت بود. او همچنین مدعی شد که برخلاف سال ۲۰۱۳، هیچ تعرضی به مقدسات صورت نگرفته است.

الخزعلی همچنین گفت که فرماندهی نظامی سوریه در نخستین روز نبرد اخیر با نظام اسد، پیام‌هایی به عراق ارسال کرده و تأکید کرده است که به مراقد و اماکن مقدس تعرضی نخواهد شد.

انتظار می‌رود که دولت عراق نیز از رئیس‌جمهور سوریه، احمد الشرع، برای حضور در نشست سران عرب که قرار است در ماه مه در بغداد برگزار شود، دعوت کند.

ایران به دنبال بازگشت به صحنه سوریه

بر اساس اطلاعات منابع دیپلماتیک آگاه، ایران در تلاش است تا نفوذ خود را در سوریه بازیابی کند. از جمله دلایل این اقدام، حفظ توازن قدرت و عدم پذیرش شکست برای حفظ جایگاه خود در میان متحدانش است. علاوه بر این، تهران مایل است که بار دیگر به بنادر سوریه در سواحل مدیترانه دسترسی داشته باشد تا از آن برای اهداف اقتصادی بهره‌برداری کند.

یک جریان در داخل دولت ایران بر این باور است که سوریه ممکن است در آینده به تدریج روابط خود را با تهران بازسازی کند، به‌ویژه با توجه به ادامه تحریم‌های غرب علیه دمشق و فقدان ابتکارات عربی و ترکیه‌ای برای کاهش این تحریم‌ها و ارائه حمایت اقتصادی.

در این چارچوب، ایران از دو کشور منطقه‌ای خواسته است تا برای ازسرگیری روابط، میانجیگری کنند، اما این تلاش‌ها تاکنون نتیجه ملموسی نداشته است.

برگ‌های فشار ایران بر سوریه

ایران همچنان اهرم‌هایی برای اعمال فشار بر دولت سوریه در اختیار دارد، از جمله حضور ده‌ها افسر سابق اطلاعات نظامی و نیروهای وابسته به لشکر چهارم در پایگاه‌هایی تحت کنترل سپاه پاسداران در مرزهای ایران و عراق. دمشق بر این باور است که این افراد هنوز توانایی فعال‌سازی سلول‌های وابسته به بقایای نظام پیشین و انجام عملیات‌هایی را دارند که می‌تواند امنیت و ثبات را تهدید کند.

احتمال کاهش تنش، اما بدون بازگشت فوری روابط دیپلماتیک

با توجه به این شرایط، به نظر می‌رسد که دولت سوریه تمایل دارد تنش‌ها با تهران را کاهش دهد و از تحریک آن خودداری کند، چرا که تهران ممکن است به نقش‌های مخرب روی آورد که می‌تواند ثبات و مرحله انتقالی را تهدید کند.

با این حال، بعید است که این تحولات به بازگشت سریع روابط دیپلماتیک منجر شود، حداقل تا زمانی که سیاست‌های دولت ترامپ در منطقه، به‌ویژه در قبال ایران، روشن‌تر شود.

در همین راستا، دمشق می‌داند که هرگونه اقدام تحریک‌آمیز علیه واشنگتن می‌تواند تلاش‌هایش برای لغو تحریم‌های آمریکا و غرب را به خطر بیندازد. همچنین، موقعیت جدید منطقه‌ای سوریه پس از اسد و توازن‌های تازه، دمشق را وادار می‌کند که در پذیرش هرگونه پیشنهاد ایران برای احیای روابط، با احتیاط رفتار کند.



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7