۱۴۰۴ فروردین ۱۰, یکشنبه

اسوشیتد پرس : ایران در پاسخ به نامه ترامپ مذاکره مستقیم با آمریکا را رد کرده است وموضعی سخت درمقابل آن گرفت



 اسوشتید پرس  :  ایران در پاسخ به نامه ترامپ مذاکره مستقیم با آمریکا را رد کرده است وموضعی سخت درمقابل آن  گرفت 

آسوشیتدپرس 30 مارس 2025 ساعت 1528-ایران در پاسخ به نامه ترامپ مذاکره مستقیم با آمریکا را رد کرده است

ایران از مذاکرات مستقیم با آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای خودداری کرد

دبی، امارات متحده عربی (ای‌پی) — رئیس‌جمهور ایران روز یکشنبه اعلام کرد که جمهوری اسلامی مذاکرات مستقیم با ایالات متحده بر سر برنامه هسته‌ای رو به پیشرفت خود را رد کرده است. این اولین پاسخ تهران به نامه‌ای بود که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، به رهبر انقلاب ایران ارسال کرده بود.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران، گفت که پاسخ ایران، که از طریق سلطان‌نشین عمان ارسال شده، امکان مذاکرات غیرمستقیم با واشنگتن را باز گذاشته است. با این حال، از زمان خروج یک‌جانبه آمریکا توسط ترامپ از توافق هسته‌ای تهران با قدرت‌های جهانی در سال 2018، چنین مذاکراتی هیچ پیشرفتی نداشته است.

در سال‌های پس از آن، تنش‌های منطقه‌ای به حملاتی در دریا و خشکی منجر شده است. سپس جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه آغاز شد که طی آن اسرائیل رهبران گروه‌های شبه‌نظامی در محور خودخوانده "مقاومت" ایران را هدف قرار داد. اکنون، در حالی که آمریکا حملات هوایی شدیدی علیه شورشیان حوثی یمن، مورد حمایت ایران، انجام می‌دهد، احتمال اقدام نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران همچنان مطرح است.

پزشکیان در اظهاراتی تلویزیونی در جلسه کابینه گفت: «ما از مذاکره اجتناب نمی‌کنیم؛ این نقض وعده‌ها بوده که تاکنون برای ما مشکل ایجاد کرده است. آنها باید ثابت کنند که می‌توانند اعتمادسازی کنند.» کاخ سفید، وزارت خارجه و دیگر مقامات هیچ واکنش فوری به این اعلامیه نشان ندادند.

موضع ایران پس از نامه ترامپ سخت‌تر شد

اعلام این تصمیم توسط پزشکیان نشان‌دهنده تغییرات گسترده‌ای در ایران از زمان انتخاب او در شش ماه پیش است؛ زمانی که او با وعده تعامل مجدد با غرب به قدرت رسید.

از زمان انتخاب مجدد ترامپ و از سرگیری کارزار "فشار حداکثری" او علیه تهران، ارزش ریال ایران به شدت سقوط کرده است. پزشکیان تا پیش از این، مذاکرات را باز نگه داشته بود، تا اینکه رهبر 85 ساله ایران، آیت‌الله علی خامنه‌ای، در فوریه علیه ترامپ موضع سختی گرفت و هشدار داد که مذاکره با دولت او "هوشمندانه، عاقلانه یا شرافتمندانه" نیست. پس از آن، رئیس‌جمهور ایران نیز بلافاصله اظهارات خود درباره آمریکا را تندتر کرد.

در همین حال، پیام‌های متناقضی هفته‌ها از ایران شنیده شده است. ویدئوهایی از تظاهرات روز قدس در روز جمعه نشان می‌داد که افراد در میان جمعیت به شرکت‌کنندگان دستور می‌دادند فقط شعار «مرگ بر اسرائیل!» سر دهند. معمولاً شعار «مرگ بر آمریکا» نیز در این مراسم شنیده می‌شد.

ویدئویی از یک پایگاه موشکی زیرزمینی که توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شاخه تندرو ایران، رونمایی شد، نشان داد که سربازان روی پرچم اسرائیل نقاشی‌شده بر زمین پا می‌گذارند — اما برخلاف ویدئوهای تبلیغاتی معمول، پرچم آمریکا دیده نشد.

اما پرس تی‌وی، بازوی انگلیسی‌زبان تلویزیون دولتی ایران، هفته گذشته مقاله‌ای منتشر کرد که در آن پایگاه‌های نظامی آمریکا در خاورمیانه به عنوان اهداف احتمالی حمله فهرست شده بود. این فهرست شامل پایگاه تاندر کوو Thunder Coveدر دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند بود، جایی که آمریکا بمب‌افکن‌های مخفی B-2 را مستقر کرده که احتمالاً در یمن استفاده می‌شوند.

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس ایران، روز جمعه هشدار داد: «آمریکایی‌ها خودشان می‌دانند چقدر آسیب‌پذیرند. اگر آنها به حاکمیت ایران تعرض کنند، مانند جرقه‌ای در انبار باروت خواهد بود که کل منطقه را به آتش می‌کشد. در چنین سناریویی، پایگاه‌هایشان و متحدانشان در امان نخواهند بود.»

با این حال، دو حمله مستقیم اخیر تهران به اسرائیل با موشک‌های بالستیک و پهپادها خسارت ناچیزی به بار آورد، در حالی که اسرائیل در پاسخ، سامانه‌های دفاع هوایی ایران را نابود کرد.

رد مذاکرات، جدیدترین تحول در تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای

نامه ترامپ در 12 مارس به تهران رسید. او در مصاحبه‌ای تلویزیونی اعلام کرد که این نامه را نوشته، اما جزئیات کمی درباره محتوای آن ارائه داد.

ترامپ در این مصاحبه گفت: «من برایشان نامه‌ای نوشتم و گفتم، امیدوارم مذاکره کنید چون اگر مجبور به اقدام نظامی شویم، اتفاق وحشتناکی خواهد بود.»

این اقدام یادآور نامه‌نگاری‌های ترامپ با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، در دوره اول ریاست‌جمهوری‌اش بود که به دیدارهای رو در رو منجر شد، اما هیچ توافقی برای محدود کردن بمب‌های اتمی و برنامه موشکی پیونگ‌یانگ که قادر به رسیدن به خاک آمریکا بود، به دست نیامد.

آخرین باری که ترامپ سعی کرد نامه‌ای به خامنه‌ای بفرستد، از طریق شینزو آبه، نخست‌وزیر فقید ژاپن در سال 2019، رهبر انقلاب این تلاش را مسخره کرد.

نامه ترامپ در حالی ارسال شد که اسرائیل و ایالات متحده هشدار داده‌اند هرگز اجازه نخواهند داد ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد؛ این موضوع نگرانی از رویارویی نظامی را افزایش داده، زیرا تهران اورانیوم را تا سطح نزدیک به تسلیحاتی (60 درصد خلوص) غنی‌سازی می‌کند — کاری که تنها کشورهای دارای سلاح اتمی انجام می‌دهند.

ایران مدت‌هاست که مدعی است برنامه‌اش صلح‌آمیز است، هرچند مقاماتش به طور فزاینده‌ای تهدید به دنبال کردن بمب هسته‌ای می‌کنند. با این حال، گزارشی در فوریه از سوی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران تولید اورانیوم نزدیک به سطح تسلیحاتی را تسریع کرده است.

بی‌میلی ایران به مذاکره با ترامپ احتمالاً ریشه در دستور او برای حمله‌ای دارد که منجر به کشته شدن قاسم سلیمانی، ژنرال ایرانی، در حمله پهپادی در بغداد در ژانویه 2020 شد. آمریکا ادعا کرده که ایران پیش از انتخابات نوامبر امسال قصد ترور ترامپ را داشت، چیزی که تهران رد کرده، هرچند مقامات ایرانی او را تهدید کرده‌اند.

آسوشتید پرس - به قلم : جان گامبرل و امیر وحدت


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7