۱۴۰۴ فروردین ۱۶, شنبه

مصاحبه ژنرال وسلی کلارک فرمانده پیشین ناتو، درباره تنش‌های میان ایالات متحده و ایران و تهدیدات اخیر دونالد ترامپ وچشم اندازهای پیش رو



مصاحبه شبکه نیوزنیشن با ژنرال وسلی کلارک  فرمانده پیشین ناتو، درباره تنش‌های میان ایالات متحده و ایران و تهدیدات اخیر دونالد ترامپ وچشم اندازهای پیش رو 

مجری: اجازه دهید از پرداختن به نشانه‌ها صرف‌نظر کنیم. نشانه واقعی این است که اتفاقاتی که با حوثی‌ها در یمن در حال وقوع است، مسئله‌ای است که باید به آن توجه داشت، چرا که آنان صرفاً نیروی نیابتی ایران به‌شمار می‌روند. ایالات متحده ظرف کمتر از سه هفته، بالغ بر سه میلیارد دلار صرف این حملات کرده است، درست است؟ ترامپ اخیراً به ایران اولتیماتومی داده و اظهار داشته است: یا درباره برنامه هسته‌ای خود به توافق برسید، یا با خشم آمریکا مواجه خواهید شد.

نقل‌قول مستقیم وی این است: «اگر توافقی حاصل نشود، ایران بمباران خواهد شد. بمبارانی که تاکنون نظیر آن را ندیده‌اند.» اگر ترامپ در این زمینه با همان شدت و صراحتی عمل کند که در خصوص تعرفه‌ها عمل کرد، ممکن است از ایران چیزی باقی نماند. اکنون پرسش من این است: آیا این تهدید جدی است؟ متغیرها و نگرانی‌های اصلی چیست؟ در حال حاضر ژنرال وسلی کلارک، فرمانده سابق ناتو، به ما پیوسته‌اند. ژنرال، فارغ از اینکه دقیقاً در ایران چه می‌گذرد، به‌نظر می‌رسد از زمان خروج ترامپ از توافق موجود، دیگر هیچ نوع حفاظی وجود ندارد. با درنظر گرفتن این مسئله، نگرانی‌ها و متغیرهای اصلی در وضعیت کنونی میان ایران و ایالات متحده چیست، به‌ویژه در خصوص تلاش برای دستیابی به توافق و جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای؟

ژنرال وسلی کلارک: به‌نظر من، مقامات ایرانی به این نتیجه رسیده‌اند که تنها راه بقای امن برای آن‌ها، برخورداری از سلاح هسته‌ای است. به‌گمانم در حال حاضر مشغول کار بر روی این برنامه هستند. احتمالاً به‌زودی به آن دست می‌یابند. چه زمانی؟ ممکن است ظرف شش هفته، شش ماه یا کمتر از یک سال باشد. آیا می‌توانند این سلاح را با موشک پرتاب کنند؟ هنوز مطمئن نیستم، اما شاید بتوانند. و نباید فراموش کرد که روسیه متحد استراتژیک آن‌هاست.

مجری: بنابراین این تهدید که می‌گوید «یا این والا، بمبارانتان می‌کنیم»، چه پیامدهایی ممکن است در پی داشته باشد؟

ژنرال وسلی کلارک: به‌نظر من، وقتی چنین تهدیدی مطرح می‌شود، باید تا انتها آن را پیگیری کرد. متأسفم که رئیس‌جمهور این تهدید را مطرح کرده، اما اکنون که چنین شده است، رهبر ایران نیز پاسخ داده و گفته: خیر، ما تحت فشار مذاکره نمی‌کنیم. نمی‌خواهیم مستقیماً با شما وارد گفتگو شویم. بنابراین، فرض می‌کنم به همین دلیل است که اکنون یک ناو هواپیمابر دوم به منطقه اعزام شده، نیروها تقویت شده‌اند و جنگنده‌های A-10 نیز به منطقه منتقل شده‌اند. بله، احتمالاً اقدام نظامی انجام خواهد شد. اما آیا صرفاً با نیروی هوایی این هدف محقق می‌شود؟ و هدف نهایی دقیقاً چیست؟ این پرسشی اساسی است.

مجری: اگر روسیه اعلام کند که انجام این حمله به صلاح نیست، واکنش چگونه خواهد بود؟

ژنرال وسلی کلارک: به‌نظر من، در این مورد خاص، روسیه اهرم فشار زیادی ندارد، مگر اینکه نیروهای نظامی روس به‌طور مستقیم در منطقه حضور داشته باشند و ما از آن بی‌اطلاع باشیم. در حال حاضر، روسیه در این زمینه نقش مؤثری ندارد.

مجری: پس چه کسی نقش دارد؟ اگر حمله‌ای صورت گیرد، محتمل‌ترین سناریو برای واکنش ایران چه خواهد بود؟

ژنرال وسلی کلارک: قطعاً آن‌ها به تمامی پایگاه‌هایی که ما در منطقه داریم حمله خواهند کرد، احتمال دارد تلاش کنند اسرائیل را نیز درگیر ماجرا کنند، و شاید حتی اسرائیلی‌ها در این عملیات با ما همراه شوند. از حداقل سال ۲۰۰۷ که من با بنیامین نتانیاهو، پیش از نخست‌وزیری مجددش، دیدار داشتم، اسرائیل یکی از بازیگران کلیدی این مسئله بوده است.

مجری: آن ضرب‌المثل قدیمی را شنیده‌اید: «اگر چکش باشی، همه‌چیز برایت میخ به‌نظر می‌رسد». با توجه به تعرفه‌ها و شرایط موجود، آیا این تلاش برای نشان دادن قاطعیت، بسیار زود هنگام نیست؟ به‌نظر می‌رسد که رویکرد کنونی در قبال ایران برخلاف رویکرد در قبال روسیه است. آیا شما نیز چنین برداشتی دارید؟

ژنرال وسلی کلارک: بله، کاملاً همین‌طور است. به‌نظر من، اکنون ما با مسائل و بحران‌های متعددی مواجه هستیم که ممکن است برخی از آن‌ها را نتوانیم به‌خوبی مدیریت کنیم. تعرفه‌ها مسئله‌ای جدی هستند. مسئله اوکراین نیز هنوز پایان نیافته است. پوتین در این میان از ما سواستفاده می‌کند. حال نیز قرار است وارد بحران جدیدی با ایران شویم. مسئله این است که هیچ تضمینی وجود ندارد که چند حمله هوایی بتواند مسئله را حل کند، همان‌طور که در مورد حوثی‌ها نیز چنین نشد. آن‌ها بسیار سرسخت هستند. در نهایت ممکن است مجبور شویم نیروهای زمینی اعزام کنیم، حداقل از طریق بالگرد وارد منطقه شوند و سپس بازگردند. نیروها باید روی زمین مستقر شوند تا کار را به‌پایان برسانند.

مجری: آیا تصور می‌کنید ترامپ نیروهای زمینی آمریکایی را با وجود خطرات احتمالی اعزام خواهد کرد؟ اگر نکته‌ای باید درباره این رئیس‌جمهور بدانیم، این است که طی ۲۵ سال گذشته، به هیچ عملیات نظامی که نیاز به نیروی زمینی داشته باشد علاقه‌مند نبوده است.

ژنرال وسلی کلارک: بله، این موضوع درست است. اما در این مورد خاص، هدف اشغال ایران یا یمن نیست. بلکه هدف، حمله به مقرهاست. استفاده از اطلاعات به‌دست‌آمده از حملات هوایی و، در مورد ایران، ضبط مواد هسته‌ای یا دانشمندان هسته‌ای یا حصول اطمینان از آن است که تمامی عناصر کلیدی از بین رفته‌اند.

مجری: ژنرال کلارک، من مدت‌هاست به بینش و تحلیل‌های شما اعتماد دارم، و نحوه نگاه باز و دقیق شما به این وضعیت تا حدی نگران‌کننده است. امیدوارم راهکار دیگری وجود داشته باشد. ژنرال کلارک، همچون همیشه از حضور و مشارکت شما سپاسگزارم.



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7