اینترنشنال پالیسی دایجست؛ اعتراض برای هزاران نفری که توسط حکومت آخوندی اعدام شدند
سایت اینترنشنال پالیسی دایجست مقالهای تحت عنوان اعتراضی برای هزاران نفری که توسط حکومت آخوندی اعدام شدهاند در تاریخ ۱۳تیرماه ۱۴۰۴( ۴ژوئیه ۲۰۲۵) درج کرده است. دراین مقاله میخوانیم:
آشنایی با اپوزیسیون دموکراتیک ایران
نویسنده مقاله مینویسد: «اولین باری که من با یکی از اعضای اپوزیسیون دموکراتیک اصلی ایران روبرو شدم، در سال ۱۹۹۵، در خیابانی در لندن بود. مردی با یک پوشه بزرگ سه حلقهای پر از عکسهای زنان به من نزدیک شد. او به من گفت که تک تک آنها توسط حکومت ایران اعدام شدهاند. آنها زنانی بودند که جرات کرده بودند در برابر دیکتاتوری حکومت آخوندی [ملاها] مقاومت کنند، و هزینه این مبارزه طلبی را با جان خود پرداختهاند.
در آن زمان، من در سازمان زنان علیه بنیادگرایی در بریتانیا فعال بودم و به شدت و عمیقا نگران ظهور بنیادگرایی اسلامی و سرکوب خشونتآمیز حقوق زنان توسط آن بودم».
اما من به طور کامل دامنه جنایات، به ویژه اعدامها، را درک نکرده بودم.
در بهار ۱۹۹۶، من به پاریس سفر کردم و با اعضای بیشتری از اپوزیسیون ایران ملاقات کردم.
آشنایی بیشتر با اپوزیسیون در پاریس
من از مقاومت، شفافیت و تعهد تزلزلناپذیر آنها به یک ایران آزاد شگفتزده شدم. این زنان و مردان، دیدگاهی مشترک داشتند که ریشه در دموکراسی، آزادیهای مدنی و برابری جنسیتی داشت. ارزشهایی که تحت حاکمیت حکومت آخوندی زادهی انقلاب ۱۹۷۹از بین رفتهاند.
هرچه بیشتر یاد میگرفتم، بیشتر به وسواس بیرحمانهی حکومت آخوندی برای از بین بردن هرگونه مخالفت با حکومتش، چه در داخل و چه در خارج از کشور، پی میبردم.
اعدام هزاران زندانی سیاسی در سال ۱۹۸۸( تابستان ۶۷)
طبق گزارش دیدهبان حقوق بشر، هزاران زندانی سیاسی در یک کارزار وحشیانهی اعدامهای دستهجمعی در سال ۱۹۸۸ به دار آویخته شدند. این میراث همچنان ادامه دارد.
اعدامهای علنی و در ملاء عام همچنان یک تاکتیک کنترل و ارعاب است، ابزاری هولناک که برای ترساندن و وادار کردن مردم به سکوت به کار گرفته میشود.
امسال، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور ایران، بیش از ۹۰۰اعدام را تنها در سال ۲۰۲۴گزارش کرد.
حکومت آخوندی اکنون پیشرو اعدام زنان در جهان است.
بسیاری از اعدامشدگان، فعالان حقوق زنان بودند، بخشی از جنبشی که با مرگ مهسا امینی، زن جوانی که پس از دستگیری به اتهام ادعایی نشان دادن موهایش در بازداشت پلیس درگذشت، جرقه خورد و آغاز شد.
با این حال، مقاومت همچنان ادامه دارد، حتی در درون دیوارهای زندانهای ایران. به مدت ۷۴هفته متوالی، زندانیان سیاسی در ۴۷زندان، سهشنبههای نه به اعدام را برگزار کردهاند. اعتصاب غذای هفتگی در اعتراض به اعدامهای دولتی و ابراز مقاومت خود در برابر سرکوب.
افشای جاه طلبیهای هستهای حکومت آخوندی توسط مقاومت
جنبش اپوزیسیون ایران نه تنها دوام آورده، بلکه افشاگری نیز کرده است. از سال ۲۰۰۲، اپوزیسیون از طریق اطلاعات تأیید شده، سایتهای کلیدی توسعه هستهای را فاش کرده و به جهان در مورد جاهطلبیهای مخفیانه حکومت هشدار داده است. اخیرا، در تاریخ ۱۰ژوئن، آنها جزئیات جدیدی از برنامه حکومت آخوندی برای تسریع برنامه سلاحهای هستهای خود را فاش کردند.
تنها یازده روز بعد، در تاریخ ۲۱ژوئن، جامعه ایرانی ـ آمریکایی ویرجینیا نمایشگاه و اعتراض قدرتمندی را در چمن ساختمان کنگره ایالات متحده ترتیب داد.
آنها عکسهایی از ۲۰۰۰عضو اپوزیسیون ایران که اعدام شده بودند، از جمله بخشی که به کشتهشدگانی که درست هفته قبل [کشته شده بودند] اختصاص داشت، به نمایش گذاشتند.
بسیاری از شرکتکنندگان خود زندانیان سیاسی سابق بودند. برخی دیگر هنوز خانواده و دوستانی در داخل ایران داشتند و همه چیز را برای مطالبه تغییر به خطر میانداختند.
برچیدن تاسیسات هستهای کافی نیست
ایالات متحده و اسرائیل گامهای قاطعی برای به تأخیر انداختن پیشرفت هستهای حکومت آخوندی و هدف قرار دادن اعضای ارشد سپاه پاسداران برداشتهاند. اما برچیدن تأسیسات کافی نیست. همانطور که معترضان در ساختمان کنگره هشدار دادند، تا زمانی که این حکومت پابرجاست، با دستگیریهای جدید، اعدامهای دسته جمعی و چرخه دیگری از سرکوب، تلافی خواهد کرد.
از سال ۲۰۰۶، اپوزیسیون ایرانی در خارج از ایران، از چشماندازی برای کشوری مبتنی بر سکولاریسم، برابری جنسیتی، حق رأی جهانی، آزادی بیان و اجتماعات و آیندهای غیر هستهای حمایت کردهاند. این چشمانداز فرضی نیست، بلکه فوری است.
مسیر پیش رو باید یک جمهوری سکولار و دموکراتیک به رهبری مردم ایران باشد. و جهان دموکراتیک نباید از آن چشمپوشی کند. سکوت کردن در حال حاضر، همدستی در آنچه در آینده رخ خواهد داد، است.
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7