مریم رجوی در گفتوگو با روزنامه النهار لبنان: نه جنگ، نه مماشات با رژیم ایران
روزنامه النهار لبنان در تاریخ ۱۷تیرماه ۱۴۰۴گفتوگوی اختصاصی با مریم رجوی رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران را بطور کامل درج کرد. این روزنامه در مقدمه می نویسد: «رژیم ایران اکنون با پرسش بزرگ مردم خود روبهرواست: چرا تمام ثروت ملت ایران صرف پروژه هستهای شد که هیچ ارتباطی با منافع مردم نداشت و در یک شب دود شد و به هوا رفت؟».
با این حال، مریم رجوی، رئیس جمهور شورای ملی مقاومت ایران، در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه «النهار» تأکید میکند که بازسازی توان نظامی رژیم وابسته به دو عامل اساسی است، گرچه این رژیم ضربات سنگینی خورده و بخش زیادی از زیرساختها و تجهیزات نظامیاش نابود شده است.
در این گفتوگوی اختصاصی مریم رجوی رهبر بزرگترین جریان مخالف رژیم درباره تأثیر جنگ اخیر، سناریوهای آینده ایران، امکان بازسازی توان نظامی رژیم، میزان حمایت مردمی از شورای ملی مقاومت در داخل ایران، و موضوعات دیگر صحبت میکند. متن کامل این گفتوگو به شرح زیر است:
مروری بر جنگ بین اسرائیل و ایران
تأثیر جنگ اخیر بین ایران و اسرائیل بر رژیم ایران را چگونه ارزیابی میکنید؟ آیا این جنگ آغاز پایان رژیم بود یا هنوز توان مقاومت دارد؟ در پاسخ به این سؤال مریم رجوی میگوید:
«۲۱سال پیش در پارلمان اروپا اعلام کردم که راهحل بحران ایران نه در سیاست مماشات با این رژیم نهفته است و نه در حمله نظامی خارجی، بلکه تنها راهحل واقعی، گزینه سوم است: سرنگونی رژیم توسط مردم ایران و مقاومت سازمانیافته آنها.
در ۱۸ژوئن، همزمان با جریان همین جنگ اخیر، همین موضع را بار دیگر در پارلمان اروپا تکرار کردم. در جریان جنگ نیز تأکید داشتم که مردم ایران از پایان جنگ استقبال میکنند و خواهان صلح و آزادیاند. بگذارید خود مردم ایران، نبرد سرنوشتسازشان را با سرنگونی خامنهای و دیکتاتوری ولایت فقیه رقم بزنند.
سناریوهای احتمالی ایران پس از جنگ چیست؟ اگر رژیم سقوط کند، چشمانداز شما برای آینده کشور چیست؟ و اگر رژیم باقی بماند، آیا حاضر به مذاکره با آن هستید؟ مریم رجوی هدف از استقرار یک جمهوری دموکراتیک را در پاسخ به این سوال اینگونه تشریح میکند:
ما به دنبال استقرار یک جمهوری دموکراتیک و غیرهستهای در ایران هستیم؛ جمهوریای که بر جدایی دین از دولت، برابری کامل زن و مرد، و حق خودگردانی اقوام و ملیتها استوار باشد.
این نقشه راه، تنها ضامن دموکراسی و حقوق بشر در ایران نیست، بلکه زمینهساز صلح، ثبات، بازسازی، همکاری و توسعه اقتصادی برای ایران، منطقه و جهان نیز خواهد بود.
این فقط یک آرزو نیست، بلکه برنامهای عملی و قابل تحقق است که مجاهدین خلق، جوانان قیام، شبکهی گستردهی یگانهای مقاومت، و فعالان فضای مجازی برای تحقق آن شبانهروز تلاش میکنند.
چرا تمام ثروت ملت صرف پروژه هستهای شد
آیا رژیم پس از جنگ اخیر هنوز قادر است توان نظامی خود را بازسازی کند؟ در رابطه با این سوال مریم رجوی به صورت مبسوط توضیح میدهد:
رژیم ضربات سهمگینی خورده، بسیاری از فرماندهانش را از دست داده، و زیرساختها و تجهیزات نظامیاش نابود شدهاند. بازسازی این توان به دو عامل بستگی دارد:
نخست، سیاست جامعه جهانی. آیا جامعه بینالمللی سیاستی قاطع در پیش خواهد گرفت یا بار دیگر به سیاست مماشات بازخواهد گشت؟ تنها سیاستی که امکان بازسازی را به رژیم میدهد، همان سیاست مماشاتی است که به رژیم زمان و فرصت برای احیای ماشین سرکوب و نظامیاش را میدهد.
دوم، عامل داخلی. مقاومت و خیزشهای مردمی زودتر از تلاش رژیم برای بازسازی وارد عمل خواهند شد و به آن فرصت نمیدهند. این دقیقاً همان چیزی است که مقاومت ایران برای آن برنامهریزی و تلاش میکند.
رژیم اکنون با این پرسش اساسی از سوی مردم مواجه است: چرا تمام ثروت ملت صرف پروژه هستهای شد که هیچ نفعی برای مردم نداشت و در یک شب نابود شد؟ پاسخ به این سؤال، نفرت مردم از رژیم را عمیقتر خواهد کرد و زمینهساز خیزشهای بعدی خواهد شد.
از سوی دیگر، اقتصاد ایران به دلیل تحریمهای بینالمللی، فساد ساختاری، هزینههای نجومی برنامه هستهای، سرکوب داخلی و حمایت از شبهنظامیان خارجی در وضعیتی فاجعهبار قرار دارد.
در این شرایط، بازسازی نظامی و هستهای برای رژیم پرهزینه خواهد بود. اگر رژیم بار دیگر بخواهد این هزینه را بر دوش مردم بگذارد، خیزش بعدی مردمی شدیدتر و سریعتر خواهد بود.
نقش شورای ملی مقاومت و اعتبار آن
شورای ملی مقاومت ایران از کجا اعتبار میگیرد؟ حمایت از این شورا در داخل کشور چقدر است؟ درباره نقش شورای ملی مقاومت مریم رجوی توضیحات مکفی ارائه میدهد:
شورای ملی مقاومت ایران، بهویژه سازمان مجاهدین خلق بهعنوان ستون فقرات آن، ریشهای عمیق در جامعه ایران دارد.
این سازمان ۶۰سال است که برای آزادی، عدالت و حاکمیت مردمی در برابر دیکتاتوریهای شاه و ولایت فقیه مبارزه میکند و بیش از ۱۲۰هزار شهید در این راه داده است. حتی لحظهای از میدان مقاومت خارج نشده است.
زنان ایرانی که تحت این رژیم با شدیدترین سرکوبها مواجه بودهاند، در مقاومت ایران جایگاهی محوری دارند. بیش از نیمی از اعضای شورای ملی مقاومت ایران زن هستند و بسیاری از پستهای رهبری در اختیار زنان قرار دارد. این مقاومت، جایگاه زن ایرانی را از زندان خانه و شهروندی درجه دو، به موقعیت رهبری ارتقا داده است.
شکبه وسیع مقاومت در داخل کشور
با وجود سرکوب شدید، این مقاومت اکنون بر شبکهای وسیع از یگانهای مقاومت در داخل کشور تکیه دارد که به افشای جنایات رژیم، بسیج مردمی، رهبری اعتراضات، و هدفگیری مراکز سرکوب مشغولاند.
همچنین، شبکه اجتماعی گستردهای متشکل از اقشار مختلف جامعه، خانوادههای شهدا، زندانیان سیاسی سابق و دیگران با مجاهدین خلق در ارتباطاند. این شبکه در اعتراضات اجتماعی نقش فعالی ایفا کرده و اطلاعات بسیار محرمانهای از رژیم را بهدست آورده است. حاصل این تلاشها، دسترسی مقاومت در دو دهه گذشته به اطلاعات دقیق از برنامههای هستهای و تروریستی رژیم بوده است.
مریم رجوی در ادامه گفتوگو در مورد چشم اندازهای آینده ایران توضیح میدهد:
یکی از مهمترین مزیتهای ما، داشتن چشماندازی روشن برای آینده ایران است. بیست سال پیش، این برنامهها را در قالب “طرح ده مادهای” به شورای اروپا ارائه دادم. این طرح تاکنون حمایت بیش از ۴۰۰۰نماینده پارلمان، دهها پارلمان ملی، و شمار زیادی از چهرههای برجسته بینالمللی را بهدست آورده است.
ایرانیان خارج از کشور نیز با برگزاری گردهماییهای گسترده و مشارکت صدها چهره سیاسی و مقامات سابق بینالمللی، از این برنامه و از شورای ملی مقاومت حمایت میکنند.
آیا با سایر مخالفان رژیم که عضو شورای ملی مقاومت نیستند، هماهنگی دارید؟
جبهه همبستگی ملی برای سرنگونی حکومت ولایت فقیه
جنبش ما از روز نخست، بر اتحاد نیروها در جبهه همبستگی ملی تأکید داشته است. نیروهایی که در داخل ایران بهصورت میدانی فعالاند، با ما هماهنگی عملی دارند.
هر کس که صادقانه برای سرنگونی رژیم در داخل تلاش میکند، همپیمان و همجهت با مجاهدین خلق و شورای ملی مقاومت است؛ شورایی که قدیمیترین ائتلاف سیاسی در تاریخ ایران است و اکنون وارد چهلوپنجمین سال خود میشود.
این شورا مجموعهای از دیدگاههای سیاسی، باورهای مذهبی و ملیتهای گوناگون را دربر میگیرد، اما هدف مشترک همه آنها، سرنگونی نظام ولایت فقیه و استقرار جمهوری دموکراتیک بر اساس طرح ده مادهای است.
در سال ۲۰۰۲، این شورا پیشنهاد تشکیل “جبهه همبستگی ملی” را برای وحدت تمامی نیروهای خواهان سرنگونی رژیم ارائه داد. در این چارچوب، ما همواره از همکاری با نیروهای جمهوریخواهی که برای سرنگونی رژیم مبارزه میکنند، استقبال کردهایم و میکنیم.
مذاکرات آینده بین ایران وغرب
در هرگونه مذاکرات آینده بین ایران و غرب، چه نکاتی باید گنجانده شود؟ در پاسخ به سوال در مورد مذاکره مریم رجوی دیدگاه های مقاومت را تشریح می کند که عبارتند از:
هر مذاکرهای باید شامل موارد زیر باشد:
برچیدن کامل تأسیسات هستهای رژیم؛
بازرسی دائم و فراگیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی؛
وادار کردن رژیم به توقف حمایت از تروریسم و شبهنظامیان فرقهای در عراق، سوریه، لبنان، یمن و دیگر نقاط منطقه؛ زیرا این دخالتها عامل اصلی بیثباتی هستند.
در گام نخست باید “مکانیسم ماشه” فعال شده و قطعنامههای پیشین شورای امنیت درباره برنامه هستهای رژیم مجدداً اعمال شود.
از سوی دیگر، هرگونه رابطه با این رژیم باید مشروط به توقف اعدام و شکنجه و آزادی همه زندانیان سیاسی و پایان دادن به نقض حقوق بشر باشد.
بیش از ۴۰۰۰نماینده پارلمان از قارههای مختلف و بیش از ۱۰۰رئیسجمهور و نخستوزیر پیشین، از جامعه جهانی خواستهاند مقاومت مردم ایران برای سرنگونی این رژیم را بهرسمیت بشناسد. این نهتنها خواسته مردم ایران، بلکه ضرورتی برای صلح و ثبات منطقه و جهان است.
سرنگونی رژیم ملاها، پایانی قاطع بر سیاستهای توسعهطلبانه و تجاوزگرانه
اگر به قدرت برسید، روابطتان با کشورهای منطقه چگونه خواهد بود؟ چه تفاوتی با دوران شاه و رژیم ملاها خواهید داشت؟ چشماندازتان از صلح و ثبات در منطقه چیست؟ در پاسخ به این سوال مریم رجوی دیدگاه های مقاومت در رابطه با آینده خاورمیانه را تشریح میکند:
در رابطه با سایر کشورها، بهویژه همسایگان، بند دهم طرح ده مادهای بهروشنی تأکید میکند که: ایران باید غیرهستهای، عاری از سلاحهای کشتار جمعی، متعهد به صلح، همزیستی، و همکاری منطقهای و بینالمللی باشد.
ملتهای ایران و منطقه از سیاستهای شاه که خود را ژاندارم منطقه میدانست، و از سیاستهای ملاها که بهدنبال سلطه بر منطقه هستند، رنج زیادی کشیدهاند. سرنگونی رژیم ملاها، پایانی قاطع بر این سیاستهای توسعهطلبانه و تجاوزگرانه خواهد بود.
مقاومت ایران پس از سرنگونی رژیم ولایت فقیه، تغییری اساسی در سیاست خارجی ایران ایجاد خواهد کرد، که بر اساس همزیستی مسالمتآمیز، احترام متقابل با کشورهای منطقه، و پیگیری منافع مردم ایران و ثبات منطقه خواهد بود.
از بزرگترین خیانتهای خمینی و نظامش، سوءاستفاده از مسئله فلسطین و شعارهای عادلانه آن بود. آنها بزرگترین ضربه را به این مسئله و جنبشهای ملی آن، بهویژه سازمان آزادیبخش فلسطین و تشکیلات خودگردان وارد کردند.
وجود این رژیم، مانعی بزرگ برای صلح و ثبات در منطقه است. تاریخ رژیم ولایت فقیه طی چهار دهه گذشته، چیزی جز صدور جنگ، افراطگرایی و تروریسم نبوده است.
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7