۱۳۹۵ دی ۲۱, سه‌شنبه

دیدار ملک سلمان با میشل عون رئیس جمهور جدید لبنان در عربستان



منبع : العربيه فارسي

دیدار ملک سلمان با میشل عون رئیس جمهور جدید لبنان در عربستان 

ملك سلمان بن عبدالعزيز, پادشاه سعودي و ميشل عون, رييس جمهوري لبنان روز سه شنبه گفتگوهاي خود پيرامون موضوع‌هاي مورد علاقه دو كشور و مسائل منطقه اي را در رياض, پايتخت سعودي آغاز كردند.
 
عون شامگاه دوشنبه براي يك سفر رسمي وارد پادشاهي سعودي شد. اين اولين سفر خارجي او بعد از انتخاب به رياست جمهوري لبنان در ماه اكتبر گذشته است.
 
ميشل عون دوشنبه شب در مصاحبه با كانال «الاخباريه السعوديه» گفت كه جنگ‌هاي داخلي فقط از راه‌هاي سياسي پايان مي يابند. او افزود: «ما همه بايد براي جنگ با تروريسم با هم همكاري كنيم, ما لازم است با پادشاهي سعودي و ديگر كشورها همكاري كنيم, زيرا تروريسم ديگر محدود به منطقه نيست و تمام جهان را در بر گرفته است» . او همچنين گفت به پادشاهي سعودي آمده تا ابهام‌ها را رفع كند و دوستي با مردم سعودي را تحكيم بخشد.
 
او در مورد اوضاع لبنان گفت نبايد از عدم توازن اين كشور نگران بود, زيرا روز به روز ثبات لبنان بيشتر مي شود. او به جمعيت آوارگان سوري در لبنان اشاره كرد و گفت كه جمعيت لبنان بخاطر هجوم آوارگان سوري در ظرف مدت كوتاهي ۲ برابر شده است, و اين فشار مادي زيادي به اين كشور مي‌آورد. عون ابراز اميدواري كرد كه بحران سوريه از راه سياسي و صلح‌آميز پايان يابد و آوارگان به كشور خود بازگردند و سازندگي آن كشور آغاز شود.
 
به گفته منابع نزديك به رياست جمهوري لبنان, هدف اين سفر بازگرداندن روابط عادي بين دو كشور بعد از يك دوره فترت است.
عون را در اين سفر وزراي خارجه, دارايي و دفاع و ديگر مقامات بلندپايه لبنان همراهي مي كنند.
 
سفر عون به پادشاهي سعودي از آن نظر اهميت دارد كه انتخاب او به رياست جمهوري و سعد حريري به نخست وزيري لبنان به ۲ سال بحران سياسي اين كشور پايان داده است.
 
منابع نزديك به رياست جمهوري لبنان تاكيد دارند كه مهم‌ترين موضوع‌هاي مورد بحث در اين سفر رفع تحريم سفر شهروندان سعودي به لبنان, برقراري روابط عادي بين دو كشور در زمينه هاي سياسي و اقتصادي, ادامه كمك هاي مالي سعودي به ارتش لبنان و برقراري مجدد سرمايه گذاري در اين كشور است.
 
به گفته آگاهان سفر عون به پادشاهي سعودي به عنوان اولين سفر خارجي او نشان از جايگاه سعودي در لبنان بعد از دوران اختلافات داخلي اين كشور دارد.

http://farsi.alarabiya.net/fa/middle-east/۲۰۱۷/۰۱/۱۰