۱۳۹۹ تیر ۱۵, یکشنبه

از کرونا پس از شش ماه چه میدانیم- علمی وتحقیقی




از کرونا پس از شش ماه چه میدانیم- علمی وتحقیقی 


حدود شش‌ ماه از شیوع گسترده بیماری کووید ۱۹ ( کرونا ) می‌گذرد. طی این مدت در سراسر جهان تحقیقات زیادی حول این بیماری کشنده انجام شده است. تلاش می‌کنیم خلاصه‌ای از کارهای تحقیقاتی انجام شده و یافته‌های کارشناسان و پژوهشگران را مرور ‌کنیم.
نخستین خبرها مربوط به منشا بیماری و آمار کشته‌شدگان در اواخر دی‌ماه ۱۳۹۸بود و به مرور گزارش‌هایی پیرامون نتایج پژوهش‌هایی که در کشورهای گوناگون انجام می‌شود، توجه جهانیان را به خود جلب کرد.
امروز پس از حدود شش ماه، اخبار مربوط به مبتلایان و قربانیان کرونا کماکان در صدر خبرهای رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها قرار دارد. اما از شواهد چنین برمی‌آید که بسیاری از شهروندان در کشورهای مختلف به کرونا و پیامدهایش عادت کرده‌اند و بی‌توجه به قدرت ویرانگر این ویروس، رفتاری عادی از خود نشان می‌دهند.
این در حالی است که یافته‌های علمی هنوز باعث فرونشاندن زنگ خطر نشده‌اند و در برخی از کشورها، بخصوص در کشور خودمان ایران، کارشناسان نسبت به بالارفتن خطر هشدار می‌دهند.
شایان ذکر است که در ایران دولت روحانی بدلیل ورشکستگی اقتصادی نه می‌خواهد و نه می‌تواند با ادامه قرنطینه در مناطق پر ریسک جلو افزایش مبتلایان و قربانیان را بگیرد. برعکس سران سه قوه با الهام از صحبتهای خامنه‌ای تلاش می‌کنند که خطر ویروس کرونا را در اذهان عمومی کمرنگ کنند تا مجبور نباشند بهای قرنطینه کردن مردم را از انباشته‌های میلیاردی ارگان‌های وابسته به بیت رهبر بپردازند.
منشا ویروس کروناپژوهشگران کشورهای گوناگون به اطلاعات زیادی در باره کرونا، راه‌های جلوگیری از گسترش آن و معالجه کووید ۱۹ دست یافته‌اند.
یکی از مهم‌ترین اقداماتی که می‌تواند به توقف گسترش ویروس بی‌انجامد رمزگشایی از چگونگی ایجاد آن است.
هنگامی که مقامات چینی از وجود ویروس در ووهان خبر دادند، گفته شد که نخستین عفونت انسانی توسط مهره‌داران صورت گرفته است. اما تا امروز مشخص نشده است که انتقال این ویروس از حیوان به انسان، چه زمانی و کجا انجام شده است.
به احتمال زیاد منشا اصلی ویروس خفاش است، اما این نظریه جا افتاده که انتقال آن به انسان توسط حیوان دیگری صورت گرفته است.
در این رابطه صحبت از سگ راکون می‌شود، حیوانی که در چین به علت پوستش از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است.
کریستیان دورستن، ویروس‌شناس برجسته آلمانی اطمینان دارد که سگ راکون در روند شیوع سارس‌کوو۲ رابط اصلی بین خفاش و انسان بوده است.
کارشناسان دیگر در این رابطه محتاط‌‌‌تر سخن می‌گویند و برخی احتمال می‌دهند که حلقه مفقوده میان خفاش و انسان، پانگولین باشد، جانور پستانداری که در بازارهای حیوانات وحشی چین فروخته می‌شود.
در ایران اما اتفاق نظر بر این است که ادامه رفت و آمد طلبه‌های چینی با پروازهای ماهان ایر که تا مدتها بعد از گسترش مرگبار ویروس در ووهان چین ادامه یافت علت اصلی ورود ویروس به شهر قم و از آنجا به کل کشور بود.
از آنجا که ورود ویروس به کشور همزمان با برگزاری نمایشات ۲۲ بهمن و انتخابات مجلس بود، مقامات نظام ترجیح دادند برای اینکه بتوانند جمعیتی را به خیابان بکشند، ورود ویروس به کشور را مخفی نگاه دارند. بیشتر از آن خامنه‌ای حتی با اشاره به هشدارهای کارشناسان در مورد تهدید شیوع گسترده ویروس کرونا، این هشدارها را توطئه دشمنان برای کمرنگ کردن نمایشات توخالی اقتدار نظام دانست.
ویژگی‌‌های ویروسویروس‌شناسان چینی اطلاعات ژنتیکی پاتوژن ویروس را در کوتاه‌ترین مدت رمزگشایی کردند. آنها روز ۲۱ ژانویه اطلاعاتی در باره ساختار ژنوم سارس‌کوو۲ منتشر کردند و سه روز بعد توضیحات دقیق‌تری ارائه دادند.
ویژگی اصلی این ویروس، پروتئین سنبله (ACE-2) است که به شکل تاج بر سطح آن قرار گرفته است. این پروتئین برای اتصال به سلول میزبان در بدن انسان یا حیوان نقش اصلی را بازی می‌کند.
به همین دلیل پژوهشگران به دنبال یافتن داروهایی هستند که بتوانند از این اتصال جلوگیری کنند یا این پروتئین را از بین ببرند.
راه‌های انتقالپژوهش‌هایی که در باره چگونگی انتقال سارس‌کوو۲ انجام شده نشان داده‌اند که  این ویروس بیش از هر جا در گلو و ریه‌ها لانه می‌کند.
ویروس از طریق پرتاب ذرات مایع هنگام سرفه یا عطسه، لمس اشیاء و همچنین ذرات معلق در هوا (آیروسل) منتقل می‌شود.
در این راستا نسبت به استفاده از سیستم‌های تهویه مطبوع مانند کولر در مکان‌های بسته و شلوغ هشدار داده شده است. در این مکان‌ها باید با گشودن پنجره‌ها و درها، امکان خروج ویروس را فراهم کرد.
به همین دلیل در اکثر کشورهای بحران‌زده محدودیت‌های کرونایی ایجاد شد تا از تجمع شهروندان در مکان‌های عمومی دربسته جلوگیری شود.
امروزه  تقریباً در همه کشورهای جهان استفاده از ماسک محافظ  دهان و بینی به امری عادی تبدیل شده است. با این حال ، بسیاری از پزشکان این پرسش را مطرح کرده‌اند که آیا اکثر مردم در زندگی روزمره قادر به استفاده از ماسک هستند، به گونه‌ای که بتوان از انتقال ویروس بالقوه جلوگیری کرد؟
شستن دست‌ها و حفظ فاصله فیزیکی از مهم‌ترین اقدامات برای جلوگیری از گسترش بیشتر سارس‌کوو۲ به‌شمار می‌رود.
علائم بیماریبرخی از مبتلایان به کووید۱۹ علائم مشخصی مانند دردگلو، سرفه، مشکلات تنفسی، کم‌اشتهایی، تضعیف حس بویایی و چشایی را دارند، اما برخی دیگر حتی متوجه بروز بیماری در بدن خود نمی‌شوند.
افرادی که پیش‌تر به بیماری‌های خطرناک مانند فشار خون بالا، دیابت، سرطان، نارسایی کلیه، سیروز کبد و بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا بوده‌اند، همچنین سالخوردگان و کسانی که دارای گروه خونی A هستند بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا قرار دارند.
بر اساس آمار منتشرشده، مردها هم بیش از زنان مبتلا می‌شوند.
از کرونا پس از شش ماه چه میدانیم
درمان بیمارییکی از راه‌های فرونشاندن شدت کووید۱۹ استفاده از پادتن‌های افرادی است که به این بیماری مبتلا شده‌ و سپس بهبود یافته‌اند.
تزریق خون این افراد به بیماران حاد، روند بهبودی آنها در بیمارستان‌ها را سرعت می‌بخشد.
بیماران مبتلا به کووید۱۹ باید پس از بهبودی، اقدامات توان‌بخشی طولانی‌مدت و متناسب را انجام دهند. در این رابطه باید با پزشکان معالج به‌طور مفصل مشورت شود.
داروهای معالج و واکسنتنها دارویی که برای کوتاه کردن دوره بیماری به‌کار می‌رود، رمدسیویر است.
کارشناسان تاکید می‌کنند که این دارو معجزه نمی‌کند و تنها برای کوتاه‌کردن مدت درمان بیمارانی که به دستگاه اکسیژن وصل هستند استفاده می‌شود.
برخی پزشکان داروهای دیگری را برای مقابله با کرونا تجویز می‌کنند، از جمله داروهای ضد التهاب دگزامتازون و داروی ضد مالاریا هیدروکسی کلروکین.
البته اثربخشی و ایمنی این داروها هنوز به‌طور قطعی اثبات نشده است.
دست‌کم ۱۶۰ پروژه تحقیقاتی در سراسر جهان  برای یافتن واکسن در حال انجام هستند.
دو شرکت آلمانی بیونتک (Biontec) و کیوروک (CureVac) مجوز آزمایش مرحله یک و دو را دریافت کرده‌اند.
واکسن‌ها در سه مرحله آزمایش می‌شوند: نخست روی چند نفر، بعد روی گروهی بیشتر و سرانجام بر روی چند هزار داوطلب که ارزیابی و تحلیل نتایج آن به زمان بیشتری نیاز دارد.
در مرحله سوم، داوطلبان به طور تصادفی به دو گروه تقسیم می‌شوند: به یک گروه واکسن تزریق می‌شود و برای گروه دوم فقط سرنگ بدون ماده فعال به‌کار برده می‌شود.
بعد از مدتی نتایج تزریق‌ها بررسی و با یکدیگر مقایسه می‌شوند.
چه زمانی واکسن وارد بازار می‌شود؟هنوز مشخص نیست که آیا واکسنی مجوز نهایی را دریافت خواهد کرد یا خیر. با وجود این برخی از کارشناسان خوشبین هستند و وعده می‌دهند که تا پایان سال جاری میلادی یک واکسن قابل استفاده در بازار عرضه خواهد شد. برخی هم می‌گویند که دست‌کم سال آینده چنین اتفاقی خواهد افتاد.
همچنین مشخص نیست که آیا بیماران بهبودیافته برای همیشه در برابر سارس‌کوو۲ مصون خواهند ماند یا خیر.
آنچه که مشخص است، این که اگر ما شیوه زندگی عادی خود را به همان شکل پیش از شیوع کرونا ادامه دهیم، در آینده نزدیک شاهد شیوع جهانی ویروس‌های مشابه یا حتی خطرناک‌تر از سارس‌کوو۲ خواهیم بود.
🍒🌳💕 #پیش بسوی قیام  سراسری ایران#  اتحادوهمبستگی 🌳🌹🍒
#سال_سرنگونی  #کروناویروس #قیام_تا_پیروزی # مرگ_بر_دیکتاتور
 #شورش زندانیان #تيك_تاك_سرنگوني  #  شهرهای شورشی
#مجاهدین_خلق ایران #ایران #ما بر اندازیم #  کانونهای شورشی
#coronavirus #COVID2019 #IranRegimeChange
🍒🌳🌹 ما را در توئیتر با حساب توئیتری 7 @Bahar iran دنبال کنید🌳💕