۱۴۰۳ مرداد ۱۱, پنجشنبه

مصاحبه اسکای نیوز با علی الامین سردبیر سایت جنوبیه لبنان واز شخصیتهای برجسته شیعه مخالف رژیم ایران وحز ب الله لبنان درباره جنگ افروزیهای رژیم وبحرانهای منطفه و..


مصاحبه اسکای نیوز با علی الامین سردبیر سایت جنوبیه لبنان واز شخصیتهای برجسته  شیعه مخالف رژیم ایران وحز ب الله لبنان درباره جنگ افروزیهای رژیم  وبحرانهای منطفه و..

اسکای نیوز : مجری: به میهمانانمان از بیروت، سردبیر سایت جنوبیه آقای علی الامین و از تهران، نویسنده و پژوهشگر سیاسی، آقای صالح القزوینی خیر مقدم می گوییم سوال: جهان با نگرانی مراقب و نظاره گر بحرانهایی است...اسکای نیوز : مصاحبه اسکای نیوز با علی الامین از شیعیان مخالف رژیم وحزب الله در  لبنان در مورد تحلیف پزشکیان و احتمال بروز

مجری: به میهمانانمان از بیروت، سردبیر سایت جنوبیه آقای علی الامین و از تهران، نویسنده و پژوهشگر سیاسی، آقای صالح القزوینی خیر مقدم می‌گوییم

سوال: جهان با نگرانی مراقب و نظاره‌گر بحرانهایی است که ایران در تعدادی از کشورها منطقه ایجاد کرده است از طرف دیگر پزشکیان در صحبتهای خود که خطاب مستقیمش کشورهای منطقه بودند اعلام کرد که میخواهد روابط جدیدی با کشورهای همسایه برقرار کند، بنظر شما این امر از کجا می تواند آغاز شود و چگونه پزشکیان میتواند بر نگرانی های کشورهای منطقه غلبه کند؟

علی الامین: با عصر بخیر به شما و به بینندگان محترم و باد درود بر میهمان محترم برنامه تان، بنظرم بسیار واضح و روشن است که بسیاری از کشورها، به ویژه در منطقه خاورمیانه، منتظر تغییر روند دخالتهای ایران در امور کشورشان حداقل در رابطه با مداخله ایران در سیاست های داخلی کشورها انهم از طریق نفوذی که مبتنی بر حمایت از شبه نظامیان در این کشورها است میباشند بطور کلی این شبه نظامیان به ظاهر به دولت پایبند هستند بدون اینکه بپذیرند که یک کشور مستقل وجود دارد که می تواند آنچه را که لازم است انجام دهد اما بنظرم آنچه که همه انتظاردارند ایران انجام بدهد و بعید است ایران اینکار را بکند همین عدم دخالت در امور دیگران است برای اینکه بر اساس آنچه رئیس جمهور فعلی مسعود پزشکیان قبل از تحلیف خود در رابطه با آنچه حمایت از جناح های مقاومت خوانده است او مجددا تاکید کرد که به حمایت از جناح‌های مقاومت ادامه می‌دهد، دقیقا در زیر این چتر و این بهانه همه ما متوجه می شویم و میفهمیم که این جناح‌ها دولت را در هر کشوری تضعیف می‌کنند، بطور واقع ما الان در جهانی زندگی میکنیم که در آن مردم یک جامعه نمی‌توانند بدون دولت وجود داشته باشند کما اینکه هیچ کشور و دولتی اجازه ظهور یک گروه وفادار به کشورهای خارجی را نمی‌دهد و از دخالت هایی که اقتدار دولت را از نظر قانون اساسی تضعیف می‌کند، جلوگیری می‌کند، این چیزی است که ما امروز در لبنان شاهد آن هستیم و تا حدودی هم در عراق و البته در یمن به چشم می‌بینیم. من بنظرم ایران می‌خواهد این کشورها عرصه‌هایی برای نفودش باقی بمانند یعنی بجای اینکه حکومتی مستقل باشند حوزه‌ای باشند که بتوان روی آن سرمایه‌گذاری کرد حوزه‌ای که بتواند بدون هزینه‌های سیاسی و اخلاقی از آن استفاده کند همانطور که امروز در لبنان همینطور است و همین اعمال شده است، به عنوان مثال در لبنان امروز هیچ حضوری از دولت لبنان وجود ندارد و مذاکرات بجای اینکه با دولت انجام شود با حزب الله انجام می شود که به دنبال تمایلات ایران و در چارچوب تمایلات ان عمل میکند محور مقاومتی که ایران از آن صحبت می کند، محوری است که دولت لبنان در آن وجود ندارد الان در لبنان سازمانی به نام حزب الله وجود دارد که از دولت مجوز نمی‌گیرد این تنها حزب در لبنان است که اینطور عمل کرده و میکند درصورتیکه همه احزاب، همانطور که در لبنان همه اشراف دارند و می‌دانند، از وزارت کشور اجازه می‌گیرند، همانطور که در ایران هم همینطور است. البته حزب‌الله از گرفتن مجوز از وزارت کشور خودداری می‌کند من نظرم این است که مشارکت حزب الله درانتخابات اگر داریم بر طبق قانون و نظم در کشور صحبت می کنیم، امری غیرقانونی و حتی بنظرم خیلی خیلی متکبرانه است.

سوال: دولت لبنان آیا میتواند کاری هم بکند برای مثال در لبنان، سیستم حکومتی کاملاً فروپاشیده است و حزب الله از انتخاب رئیس جمهور و نقشی که باید رییس جمهور برای دولت داشته باشد جلوگیری می کند.کما اینکه از نقش ارتش لبنان در حفاظت از مرزهای جنوبی لبنان جلوگیری میکند این را شما چطور تحلیل میکنید؟

علی الامین: این یک طنز است چرا که هر چه این شبه نظامیان قوی تر می شوند، دولت ضعیف تر می شود برای همین بنظرم بی مبالغه به این معناست که دولت در لبنان دچار مشکل شده است، بنابراین سوال این است که آیا هیچ حزبی حق این را دارد که بخشی از لبنان و مردم لبنان را به طور کامل مصادره کند، به عنوان مثال، حزب الله می رود و در 8 اکتبر بدون مشورت با دولت لبنان که کشور تحت کنترل آن است به اسرائیل اعلان جنگ میدهد، این بدان معناست که او این دولت رسمی را دور زده و به آن توجهی نکرده است، بنابراین ما متوجه می شویم که یک ایده یا پروژه از طرف ایران است. اگر میگویند مسئله فلسطین است، باید بگویم که فلسطین و مشکلات فلسطین مسئله همه اعراب قبل از هر کس دیگری است و در وهله اول مسئله خود فلسطینیها است، اما همه می دانیم که این موضوع و این بهانه که ایران ادعا میکرد از طرف همه محکوم شد، مانند یمن، که در ان احزاب تحت الحمایه ایران تقویت می‌شوند و قطعاً در مناطق دیگر نیز وضع به همین منوال است. من میگویم حتی زمانی که ایران برای دفاع از امنیت ملی خود و به اصطلاح برای محاسبات دفاعی خود، وارد منطقه شد و کنترل را به دست گرفت بله درست از وقتیکه ایران وارد منطقه شد، شعار فلسطین را مطرح کرد اما بطور واقع چه چیزی برای آرمان فلسطین به دست آورد، تا جایی که من میدانم آن چه که ایران ادعا میکند که برای فلسطین به دست آورده هیچ معنایی ندارد، بلکه بطور دقیق آرمان فلسطین به ویژه امروز پس از ماجراجویی طوفان الاقصی بشدت افت کرده است. بعد از هفتم اکتبر و طوفان الاقصی ما همچنین شاهد ویرانی های بیشتری در منطقه عربی بوده‌ایم، آنهم در این منطقه که می تواند نیروی واقعی برای مقابله با اسرائیل و مقابله با اشغالگری اسرائیل را تشکیل دهد الان تبدیل شده است به منطقه تاخت و تاز بین اسرائیل و ایران - بطور واقع الان منطقه عربی میدان تاخت و تاز اسراییل و ایران بواسطه تعرض به این منطقه و بمنظور تضعیف دولتهای آن می‌باشد. در این رابطه ایران تلاش می‌کند از طریق نیروهای نیابتی کشورها را تابع و وابسته به خود نماید اکنون ما منطقه‌ای داریم که هیچ دولتی از سرزمین خود محافظت نمی کند، از منافع خود محافظت نمی کند بلکه این کشورها از طریق این بازوهای نیابتی کنترل و اداره میشوند، من قاطعانه بگویم که این نیروهای نیابتی و بازوهای رژیم ایران متعلق به هویت ملی لبنان نیستند، یا به عبارت دیگر متعلق به حاکمیت لبنان نیستند، یا مثلا متعلق به حاکمیت یمن یا عراق، یا فلسطین. نیستند این بازوهای نیابتی خارج از حاکمیت این کشورها هستند اما سوال اساسی اینجاست که آیا پروژه جنگ با اسراییل به معنی از بین بردن دولت و حکومت و کشور است؟ ما این صحنه را می بینیم و این یک پارادوکس عجیب است یعنی می گویند اگر می خواهید با اسرائیل بجنگید باید کشور را نابود کنید.

مجری: با اجازه شما آقای علی الامین الان از طریق ماهواره به آقای صالح قزوینی، میهمان مان از تهران،وصل میشویم، اما قبل از آن سوال من از شما این است که جامعه جهانی امروز با این وعده ها که رئیس جمهور جدید داد چگونه تنظیم خواهد کرد؟

علی الامین: بگذارید از سطوح مختلف به این مساله نگاه کنیم در رابطه با منطقه، من تضاد عمیقی بین منافع نظام بین الملل و منافع ایران در منطقه نمیبینم حداقل پانزده سال است و بطور مشخص از زمان اشغال عراق، چیزی که ما مشاهده کردیم اینست که منافع مختلف روی هم افتاده است و بطور عام تضادی نبوده است به عنوان مثال، حتی در یمن نفوذ ایران و نقش ایران در آن، منجر به تحریک منافع بین‌المللی نشده و زیانی به آن وارد نکرده است. کما اینکه ایران همیشه هشدارهای بین‌المللی را به‌گونه‌ای مدنظر قرار داده است. از طرف دیگر ایران متوجه می‌شود که حدود حرکت به سوی اسرائیل را در این زمینه مراعات کند و به آن متعهد است، من باز هم تاکید میکنم که سیاست های بین المللی به ویژه آمریکا در تلاش برای مهار منطقه به یک سیاست واقعی جدی برای حذف نفوذ رژیم ایران یا تضعیف آن یا تغییر معادلات منطقه بالغ نشده است. کما اینکه ما شاهد تفاهمی در عراق هستیم که اوضاع بصورت قبل بازگشته است

مجری: آقای قزوینی گفت: سیاست خارجی پزشکیان نیازمند تضمین کشورهای منطقه است

علی الامین: بگذارید من اول بگویم که بر اساس نتایج انتخاباتی که منجر به پیروزی پزشکیان شد درصد آرای اعلام شده در ایران حاکی از آن است که در دور دوم میزان آرا از 49% فراتر نرفت که باز هم بسیار کمتر از قبل است، مثلا خاتمی 70 درصد آرا را در سال 1997به دست آورد ، اما من می‌گویم که میزان پائین شرکت کننده در انتخابات ایندور به دلیل عدم اعتماد جامعه به کل نظام است. جریان باصطلاح اصلاح طلب یا به معنای دیگر این که چه کسی خود را به عنوان یک جریان اصلاح طلب معرفی می کند، امری واقعی نیست. در دوره های قبل ما شاهد ظهور خصلت‌های ملی و غیره نیز بوده ایم حتی بنظر می آید که غرب امروز ایران را از این منظر می نگرد، ولی بنظر میاید که کاملاً متوجه شده است که آمدن پزشکیان برای غرب بیش از آنکه پیروزی یک جریان اصلاح طلب باشد که بتواند در مورد سیاست های داخلی و خارجی تصمیم گیری کند، بطور واقع و بطور مادی انتخاب محافظه کاران در ایران بوده است. بله همیشه و درهمه حال انتظار برای انجام این کار وجود دارد و اینکه بتواند سیاست های قبل را تغییر بدهد، اما من فکر نمی‌کنم که این رئیس جمهور بتواند تحولی در داخل ایران ایجاد کند، به خصوص که او محدود است و همانطور که شما در گزارشات اشاره کردید، همه می‌دانند که تمام اختیارات دست ولی فقیه است و پزشکیان کاره‌ای نیست چون در نهایت همه امور به تصمیم آخوند خامنه‌ای است و حتی در این رابطه اکثریت مجلس نیز کمکی به پزشکیان نمی‌کند، علاوه بر این، اگر فرض کنیم که وی می‌خواهد به اصلاحات جدی دست بزند اما خودش قبل از هرکس و بهتر از هرکس میداند که ابزار تغییر در دست او نیست بنابراین موضوع وجریان امور در اختیار وفاداران به خامنه‌ای است. من در اینجا بگویم که مسئله تغییر در ایران به یک نیاز داخلی تبدیل شده است و این مردم ایران هستند که خواهان یک تغییر جدی هستند و نه یک نیاز از خارج از ایران. شاید که از منظر سیاست‌های آمریکا تغییر در ایران امری مطلوب نیست و حتی نمیخواهد که تغییری در ایران صورت بگیرد ولی در طرف مقابل این مردم ایران هستند که خواهان تغییر هستند و این ندای مردم ایران است که خواهان تغییر است. درسایه بحرانهایی که گریبان رژیم را گرفته است و در سایه افول اعتماد به رژیم ایران خود رژیم هم می‌فهمد که این اعتماد به حدی در حال کاهش است که این رژیم را تهدید می‌کند، حتی اگر منسجم و متکی بر نیرویی باشد که پایه‌های این نظام را تشکیل می‌دهد یعنی سپاه پاسداران که نمی توان آن را دست کم گرفت، اما یقیناً مسئله تغییر یک موضوع داخلی است، یک نیاز داخلی است، و در ارزیابی این رژیم چالش داخلی برای رژیم مهمتر از چالش های بیرونی است. الان بطور واقع این رژیم تنها دستاورد مهمی که به آن افتخار می‌کند نفوذ بیرونی‌اش است و این حرفی است که مردم ایران می گویند. رژیمی که نتوانسته به هیچ دستاورد داخلی دست پیدا کند دائما خطاب به مردم ایران میگوید ما به دریای مدیترانه رسیدیم، کنترل پنج پایتخت عربی و تاج و تخت آن امروز در دست ایران است، یعنی سیاست خارجی یعنی نفوذ. این قدرت واقعی ایران است و این قدرت توسط ایران حفظ خواهد شد. بنابراین و به همین خاطر تغییر یک خواست داخلی است و این برای نظام نگران کننده است برای اینکه خطر سرنگونی را حس میکند و ممکن است به‌زودی تمام خیابانهای ایران شاهد اعتراضات گسترده باشد و اکنون نیز چنین اعتراضاتی در خیابانهای ایران شروع به بارز شدن کرده است. برای همین است که این رژیم برایش نقطه عبور از این مرحله از طریق جنبش به اصطلاح اصلاح طلبی بوده است اما باید بگویم که معبر وگذرگاه تغییر در ایران پیچیده است و ممکن است هر لحظه بصورت گسترده و ناگهانی بیرون بزند

سوال: آیا تحریم های امروز واکنشی به موارد فوق است، آقای صالح می گوید که این تحریم ها روی ایران تاثیری نخواهد داشت بلکه دست پخت کشورهای غربی برای فشار روی ایران است سوال این است که آیا ایالات متحده و پرزیدنت ترامپ با آن موافق هستند، و چگونه اعمال این تحریم‌ها را برعیله نیروهای مسلح یک کشور میتوان بازخوانی کرد؟

علی الامین: من بایستی در ابتدا بگویم که میهمان محترم شما در مورد چنگ انداختن بر روی دولتها و کشورهای منطقه صحبت کرد که گویی قصد داشت مثلاً اینطور وانمود کند که با اینکار علیه منافع امریکا در منطقه عمل می‌کنند. در رابطه با کمک و خدمات رسانی ایرانی آمریکایی کافی است فقط بگوییم که اشغال عراق توسط واشنگتن خدمت بزرگی بود که آمریکایی‌ها در حق ایران انجام دادند و در رابطه با خدمات بزرگی که واشنگتن در این زمینه به ایران ارائه کرد جای بحث نیست اما قبل از پرداختن به اینکه آیا این موضوع درست است یا خیر ، قرار است ایران عملاً به آمریکا آسیب برساند، اما وقتی واقعاً به منطقه نگاه می‌کنیم چنین نیست بلکه پیشرفتهای رژیم ایران در نتیجه بی‌عملی‌های آمریکایی‌ها در پاسخگویی به اقدامات ایران است و اکنون شاهد هستیم که ایران به یک قدرت تبدیل شده است که میتواند منافع آمریکا را در منطقه به خطر بیندازد. ولی بهای آن را مردم منطقه و کشورهای منطقه می‌پردازند ایران میگوید اگر آمریکا به ایران آسیب برساند جوابش را در قلب آمریکا خواهد گرفت که معنای آن به طور واضح و صریح این است که به منافع آمریکا ضربه میزنیم، مثلاً زمانی که قاسم سلیمانی توسط آمریکایی ها ترور شد، پاسخ ایران به این ترور چه بود؟ آنطور که ما متوجه شدیم، هیچ پاسخی نداد. بنابراین، مشکل این نیست که ایران از واکنش آمریکا ناراضی است یعنی مدل هایی که امروز می بینیم به این معنی است که کشورهای تحت کنترل ایران در حال تبدیل شدن به عرصه های جنگ های نیابتی هستند به همین خاطر است که ما می بینیم که این شبه نظامیان بطور مستقیم نقش ایران را ایفا می‌کنند و این روش موفقیت آمیزی است که به نظر من ایران در پیش گرفته است و نمی تواند از آن عقب نشینی کند، زیرا ممکن است عواقب زیادی در داخل ایجاد کند.



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7