۱۴۰۳ آبان ۹, چهارشنبه

اعتراضات دانشجویان در دانشگاه‌های تهران و دانشگاه ملی


                   افزایش اعتراضات دانشجویان در شروع کار دانشگاه‌ها

در روزهای اخیر، دانشجویان دانشگاه ملی تهران به‌دلیل بی‌توجهی مقامات دانشگاه به مشکلات صنفی و عدم پاسخگویی مسئولان به اعتراضات پیشین، اقدام به تحصن کردند. این تحصن در پی اعتراضات گسترده‌ای نسبت به کاهش کیفیت غذا و تفکیک جنسیتی بوفه‌ها شکل گرفت. دانشگاهیان با این اقدام اعتراضی، کارزاری را برای درخواست برکناری محمودرضا آقامیری، رئیس فعلی دانشگاه، راه‌اندازی کردند.

سرکوب دانشجویان توسط حراست دانشگاه

این کارزار که بیش از دو هزار امضا جمع‌آوری کرده بود، به‌دنبال شکایت آقامیری و با دستور مقام قضایی متوقف شد. خبرنامه امیرکبیر گزارش داده که «این کارزار پیش از توقف، به ۲۲۵۳ امضا دست یافته بود». در حالی که معترضین بر پیگیری مطالبات خود تأکید داشتند، حراست دانشگاه با استقرار در ورودی بوفه‌ها تلاش کرد حضور مختلط دانشجویان را محدود کند.

تحریم سیاست‌های مرتجعانه در سلف‌سرویس و بوفه‌های دانشگاه

غلامرضا شمس، سرپرست مدیریت خدمات اجتماعی دانشگاه، در توجیه این اقدام، هدف آن را «راحتی دانشجو در تهیه غذای گرم» اعلام کرد. اما معترضان این اقدام را حرکتی «جنسیت‌زده و مرتجعانه» توصیف کردند. در واکنش به این سیاست، دانشجویان بلافاصله اقدام به تحریم سلف‌سرویس‌ها و بوفه‌هایی کردند که به تفکیک جنسیتی پایبند بودند.

تجمع اعتراضی در دانشگاه تهران

در ادامه، تجمع اعتراضی جمعی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به تجاری‌سازی فضاهای دانشجویی، تفکیک جنسیتی و برگزاری برنامه‌های سلبریتی‌محور با هدف سیاست‌زدایی از دانشگاه برگزار شد. در پی انتشار بیانیه اعتراضی و بازتاب آن در رسانه‌ها، دانشجویان در روز ۶ آبان ۱۴۰۳ اقدام به تجمع در مقابل زمین چمن دانشکده علوم اجتماعی کردند.

پس از تأخیر در اجرای برنامه توسط برگزارکنندگان، مشخص شد که تعدادی از «سلبریتی‌ها» در لحظات آخر از حضور در برنامه منصرف شده‌اند و برنامه بدون حضور آن‌ها آغاز شد. در این حین، نیروهای حراست دانشگاه که از ابتدای تحصن در جمعیت حضور داشتند و به تدریج بر تعدادشان افزوده می‌شد، با قرار گرفتن در مقابل درب ورودی زمین چمن مانع از خطاب قرار گرفتن «میهمانان» توسط «میزبانان معترض» شدند و از قرائت بیانیه جلوگیری کردند.

بیانیه دانشجویان و ادامه اعتراضات

در تجمع اخیر، دانشجویان با سر دادن شعارهایی نظیر «نه پادگان، نه بنگاه، درود بر دانشگاه» اعتراض خود را به نمایش گذاشتند. این تجمع با قرائت یک بیانیه به پایان رسید که در آن به مسائل متعددی اشاره شده بود.

اعتراض به عدم پاسخگویی به مطالبات

اعتراضات دانشجویان به مشکلات رفاهی و اجتماعی، به‌ویژه تفکیک جنسیتی در رستوران‌ها و کیفیت پایین غذا، در حالی ادامه دارد که آن‌ها از آغاز سال تحصیلی به‌روش‌های مختلف نسبت به عدم رسیدگی به مطالبات خود ابراز نارضایتی کرده‌اند. یکی از مشکلات اساسی مطرح‌شده، افزایش غیرقانونی هزینه خوابگاه‌ها برای دانشجویان کارشناسی ارشد و انتقال آن‌ها به خوابگاهی با فاصله زیاد از دانشگاه است.

عدم تغییر در سیاست‌های دولت پزشکیان

معترضین همچنین خواستار تشکیل شورای صنفی مستقل و رسیدگی به مسائل بهداشتی و زیستی خوابگاه‌ها، از جمله مبارزه با آفات و کنترل شرایط خوابگاه‌ها هستند. آن‌ها به دنبال بازگشت بوفه‌ها به روال سابق و توقف برخوردهای سرکوبگرانه نیز هستند. در کنار این تحصن، اخباری از اخراج تعدادی از افراد در دانشگاه تربیت دبیر رجایی به گوش می‌رسد. با اینکه دولت وعده داده بود به افراد اخراجی و تعلیق‌شده بازگرداند، برخی از این افراد با حکم اخراج مواجه شده‌اند.

عزم دانشگاهیان برای تغییر شرایط

فعالان صنفی معلمان معتقدند رفتار سرکوبگرانه کنونی در دولت مسعود پزشکیان تفاوت چندانی با دوران ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی ندارد. این وضعیت نشان‌دهنده عدم تغییرات اساسی در برخورد با دانشجویان و معلمان و ادامه سرکوب صدای آن‌هاست. به نظر می‌رسد که دانشجویان دانشگاه بهشتی و دیگر دانشگاه‌ها، عزم خود را برای پیگیری مطالبات صنفی و اجتماعی خود جزم کرده‌اند و این اعتراضات، نشانه‌ای از عزم جمعی آن‌ها برای ایجاد تغییر در شرایط فعلی دانشگاه‌ها است.

تجمعات اعتراضی در دانشگاه‌های مختلف

علاوه بر دانشگاه ملی و دانشگاه تهران، دانشجویان دانشگاه یزد نیز در تاریخ ۸ آبان ۱۴۰۳ اقدام به تحصن کردند. آن‌ها در اعتراض به افزایش دویست درصدی شهریه و همچنین بخشنامه‌های جدید، تجمعی برگزار کردند. این اعتراضات نشان‌دهنده یک حرکت جمعی و همبستگی در میان دانشجویان در سراسر کشور است و باید دید که واکنش مقامات به این مطالبات چه خواهد بود و آیا تغییراتی در سیاست‌های دانشگاهی به وجود خواهد آمد یا خیر.


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7سخن رو‍