۱۴۰۳ آبان ۱۴, دوشنبه

استفاده ابزاری از رضا پهلوی در بازی‌های سیاسی امروز


بیش از چهار دهه از سرنگونی رژیم محمدرضا پهلوی توسط مردم ایران می‌گذرد و رضا پهلوی، فرزند او، با ظاهری از مخالف سرسخت نظام جمهوری اسلامی، مدعی بازگشت به سلطنت و احیای نظام پدرش است.  با وجود این، نویسنده  عراقی، عونی القلمجی، تاکید دارد که پسر شاه مخلوع هیچ ربطی با مفهوم «ناسیونالیسم» واقعی ندارد و اقداماتی که انجام می‌دهد، بیش از آنکه بر پایه انگیزه‌های ملی باشد، برای تأمین منافع قدرت‌های خارجی، صورت گرفته است.این مقاله در تاریخ ۲آبانماه ۱۴۰۳در سایت لوانت لندن درج گردیده است.

ناسیونالیسم یا نفوذ سیاسی؟

عونی القلمجی بر این باور است که «فعالیت‌های رضا پهلوی به دور از مفهومی از «ناسیونالیسم» است که در پی خدمت به مردم باشد». به گفته القلمجی: «پسر و پدرش از ناسیونالیسم تنها بهره‌برداری شخصی کردند، به گونه‌ای که ناسیونالیسم برای آنها تنها به معنی اطاعت مردم از شاه و اختصاص منابع کشور به منافع خاندان پهلوی بود».

عونی القلمجی تاکید دارد که «پسر شاه نیز با حمایت و تحریک کشورهای خارجی، نقش ابزاری را ایفا می‌کند. هدف از این حمایت‌ها، ایجاد فشار بر حکومت آخوندی و جلوگیری از افزایش نفوذ آن، به ویژه با استفاده از بحران غزه، عنوان شده است».

عونی القلمجی مطرح می‌کند که «آمریکا از دستاوردهای محدود و کنترل‌شده پسر شاه برای فشار بر نظام آخوندی و هدایت سیاست‌های منطقه‌ای استفاده می‌کند». به عقیده عونی القلمجی: «حتی در مواردی که آمریکا به حمایت از پهلوی‌ها تظاهر می‌کند، این امر هرگز از موضع حسن نیت یا همدردی با ملت ایران نبوده و صرفاً به دنبال راهی برای کنترل و مهار جمهوری اسلامی است».

جایگاه مقاومت واقعی در برابر اپوزیسیون‌سازی‌ها

القلمجی با اشاره به شورای مقاومت ملی ایران می‌گوید: «این گروه‌ها، که به عنوان اپوزیسیون واقعی و اصلی ایران شناخته می‌شوند، مبارزه با جمهوری اسلامی را به صورتی سازمان‌یافته از داخل کشور هدایت کرده‌اند. او یادآور می‌شود که این جنبش‌ها با تظاهرات‌های گسترده در سراسر کشور و ارتقای آن به سطح قیام‌های مردمی، تا کنون ثابت کرده‌اند که هدف نهایی آنها سرنگونی نظام جمهوری اسلامی است.

القلمجی معتقد است که «حمایت‌های رسانه‌ای از رضا پهلوی و طرح وی به‌عنوان اپوزیسیون در حقیقت تلاشی برای انحراف اذهان عمومی از مقاومت ملی ایران است». به باور عونی القلمجی: «قدرت‌های غربی و رسانه‌ها به رضا پهلوی به‌عنوان ابزاری برای ممانعت از به قدرت رسیدن مقاومت واقعی ایران نگاه می‌کنند». به گفته عونی القلمجی: «این تلاش‌ها بی‌نتیجه خواهد ماند چرا که جامعه ایران به خوبی به میزان فاصله این گروه‌ها از منافع ملی و حقوق مردم آگاه است.»

پهلوی‌ها، طرحی در برابر جریان مردمی

بر اساس مقاله عونی القلمجی: «غرب از نقش جمهوری اسلامی در منطقه به ویژه در عراق و بحران‌های امنیتی آگاه است و برای حفظ تعادل خود، همواره مایل است با توسل به تهدید یا تطمیع، مسیر این نظام را کنترل کند. او با اشاره به تهدیدهای اخیر غرب، بر آن است که این کشورها به دنبال استفاده ابزاری از رضا پهلوی برای جلوگیری از گسترش مقاومت در ایران هستند.

به عقیده القلمجی: «آمریکا و متحدانش نگران نیستند که نظام جمهوری اسلامی از کنترل خارج شود، چرا که این رژیم به حدی متکی به منافع غرب است که همواره در چارچوب منافع این کشورها حرکت خواهد کرد». عونی القلمجی همچنین با اشاره به نفوذ سپاه پاسداران و سلاح‌های امنیتی رژیم، معتقد است که غرب نمی‌خواهد جنبش مردمی ایران قدرت را به دست گیرد، بلکه هدفش استفاده از پسر شاه مخلوع به‌عنوان ابزاری برای هدایت مخالفان و جلوگیری از پیروزی جنبش‌های مردمی است.

رضا پهلوی؛ آلترناتیوی کهنه و فرسوده

در بخش پایانی مقاله، عونی القلمجی به کارنامه پهلوی‌ها در دوران پادشاهی اشاره کرده و پسر شاه را فردی «بی‌بندوبار» و «کارت سوخته» می‌داند. عونی القلمجی باور دارد که «پسر شاه مخلوع، با سبک زندگی شخصی و وابستگی به حمایت‌های خارجی، نمی‌تواند جایگزینی برای جمهوری اسلامی محسوب شود.

 از نگاه او، مردم ایران به خوبی می‌دانند که بازگشت به نظام سلطنتی، بازگشتی به گذشته‌ای است که به وابستگی و خیانت آلوده بود و دردی از ملت دوا نخواهد کرد».

القلمجی در پایان تاکید می‌کند که «برخلاف تصور غرب، بادهای تغییر به سمتی نمی‌وزند که آنها می‌خواهند. به گفته او، مردم ایران با توجه به آگاهی تاریخی و تجربه‌ای که از مبارزات گذشته دارند، نمی‌توانند پسر شاه سابق را به عنوان آلترناتیوی برای جمهوری اسلامی بپذیرند. از نظر او، مردم در پی برپایی نظامی دمکراتیک و ملی هستند که بتواند حقوق و آزادی‌هایشان را بدون مداخله خارجی تضمین کند.

عونی القلمجی بر این باور است که «مردم ایران به خوبی از پشت پرده این حمایت‌ها و اهداف واقعی قدرت‌های خارجی آگاهند و به همین دلیل، پسر شاه نمی‌تواند به عنوان جایگزینی مردمی در مقابل جمهوری اسلامی مطرح شود. به عقیده عونی القلمجی: «مسیر مردم ایران برای ایجاد نظامی دمکراتیک، راهی است مستقل از بازی‌های سیاسی خارجی و وابستگی‌های کهنه».


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7سخن رو‍