۱۴۰۳ آذر ۱۰, شنبه

پارلمان اروپا رژیم ایران را به‌دلیل نقض گسترده حقوق بشر محکوم کرد


پارلمان اروپا پنج‌شنبه ۸ آذر با تصویب قطعنامه‌ای، رژیم ایران را به‌دلیل نقض گسترده حقوق بشر محکوم کرد. این قطعنامه که پنج‌شنبه ۸ آذر به تصویب رسید، به‌ویژه به تبعیض سیستماتیک علیه زنان و دختران، از جمله حجاب اجباری، پرداخته و از رژیم ایران خواسته است که قوانینی مانند «ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» و دیگر قوانین تبعیض‌آمیز جنسیتی را لغو کند. قطعنامه با ۵۶۲ رای موافق، ۲ رای مخالف و ۳۰ رای ممتنع به تصویب رسید.

در حالی که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس حکومتی، اعلام کرده است که قانون «عفاف و حجاب» را ۲۳ آذرماه به دولت ابلاغ خواهد کرد، پارلمان اروپا در قطعنامه خود به نقض حقوق زنان و دختران در ایران اشاره کرده و از زندانی بودن بسیاری از فعالان حقوق بشر و معترضان قیام ۱۴۰۱ ابراز نگرانی کرده است. در این قطعنامه همچنین به تشدید نقض حقوق زنان در دوران ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی رییس جمهور پیشین هم اشاره شده است.

پارلمان اروپا اقدامات رژیم ایران را مانند ایجاد «کلینیک‌های درمانی» برای زنانی که حجاب را رعایت نمی‌کنند، نشانه‌ای از سرکوب فزاینده زنان دانسته و آن را محکوم کرده است. در این قطعنامه همچنین از نقض حقوق بشر در ایران مانند استفاده نامتناسب از زور علیه معترضان مسالمت‌جو و بازداشت و شکنجه فعالانی چون نرگس محمدی و نسرین ستوده، و قتل‌هایی همچون جمشید شارمهد و مهسا امینی به‌شدت انتقاد شده است.

پارلمان اروپا از رژیم ایران خواست به تبعیض پایان دهد

پارلمان اروپا همچنین از استفاده رژیم ایران از درمان‌های روان‌پزشکی به‌عنوان ابزاری برای سرکوب زنان انتقاد کرده است.

در این قطعنامه، نمایندگان پارلمان اروپا همبستگی خود را با مردم ایران، به‌ویژه زنان معترض که با وجود پیامدهای سنگین در اعتراضات مسالمت‌آمیز شرکت می‌کنند، اعلام کردند و خواستار آزادی فوری کسانی مانند احمدرضا جلالی و ناهید تقوی شدند که تنها به‌دلیل استفاده مسالمت‌آمیز از حق آزادی بیان زندانی شده‌اند.

پارلمان اروپا از رژیم خواسته است که به‌طور کامل به تبعیض علیه زنان و دختران پایان دهد و دسترسی هیات حقیقت‌یاب سازمان ملل و گزارشگر ویژه ایران را بدون محدودیت فراهم کند. همچنین از اتحادیه اروپا خواسته شد که از تمدید ماموریت گزارشگر ویژه و پیگیری گزارش‌های هیات حقیقت‌یاب حمایت کند و تحریم‌ها را علیه مسئولان نقض حقوق بشر در ایران گسترش دهد. در نهایت، پارلمان از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواسته است که حمایت از جامعه مدنی ایران را افزایش داده و صدور ویزا برای کسانی که نیاز به خروج از ایران دارند، به‌ویژه زنان و دختران، تسهیل کنند.


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7