نبرد خلق - زنان در مسیر رهایی : اسد طاهری
گوگل باید برای تبعیض جنسیتی ۱.۱۵ میلیون دلار غرامت دهد
اولکو رو، یک مدیر بخش مهندسی ابر رایانشی گوگل این شرکت را متهم کرده به دلیل جنسیت اش به او دستمزد کمتری پرداخت و از ارتقای شغلی وی جلوگیری کرده است. وی همچنین مدعی است پس از آنکه درباره این تبعیض سخن گرفته، شرکت از او انتقام گرفته است.به نوشته بلومبرگ این مدیر گوگل همچنین مدتی است فرصت ارتقای شغلی به همکاران مرد با شایستگی کمتر از وی اعطا شده است.
بنا به گزارشی که روز سه شنبه یک آبان منتشر شد، هیات منصفه دادگاهی در نیویورک اعلام کرد گوگل تبعیض جنسیتی در قبال کارمندش را اعمال کرده و اکنون ۱.۱۵ میلیون دلار خسارت باید به وی پرداخت کند.
اولکو رو هنگامی که فعالیتش در گوگل را آغاز کرد، ۲۳ سال سابقه داشت و طبق شکایتی که وی ثبت کرده هنگام استخدام در سطح پایین تری به کار گرفته شد و به این ترتیب درآمدش از همتایان مرد وی بسیار کمتر بوده است.
این در حالی است که حدود ۵ سال قبل حدود ۲۰ هزار کارمند گوگل یک راهپیمایی برگزار کردند و خواستار تغییراتی در روشهای برخورد با رفتارهای نادرست جنسی و تبعیض شدند. هرچند این شرکت تعهد کرد درخصوص آزار جنسی عملکرد خود را بهبود دهد، اما واکنشهای آن مطلوب نبوده است.
سهم بالای زنان در نظام دادگستری کشورهای اروپایی
در سراسر اروپا، تعداد زنان قاضی و دادستان زن بیشتر از مردان است و درآمد ناخالص قضات در آغاز به کار به طور متوسط ۲.۵ برابر میانگین حقوق در سطح کشورهاست. اما حقوق ناخالص دادستانهای عمومی در ابتدای کار به طور متوسط ۱.۹ برابر میانگین حقوق ملی است.
گزارش جدید شورای اروپایی کشورهای عضو کمیسیون اروپایی برای کارآمدی نظام دادگستری (CEPEJ) منتشر شده، نشان می دهد که دولتهای اروپایی تنها حدود ۰.۳۱ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را نظام دادگستری می کند که سرانه آن در سال ۲۰۲۲ به ازای هر شهروند اروپایی ۸۵.۴۰ یورو بوده است.
کشورهای ثروتمندی مانند سوئیس، موناکو و لوکزامبورگ به طور کلی بودجه بیشتری را به سیستم قضایی خود اختصاص می دهند که سرانه آن به۲۰۰ یورو، نیز می رسد
اما کشورهای کم درآمدی مانند مونتهنگرو، اوکراین و بوسنی و هرزگوین درصد بالاتری از تولید ناخالص داخلی خود را به نظام دادگستری اختصاص می دهند.
در مجموع، تنگنای مالی دولتها که در پی همه گیری ویروس کرونا و تهاجم نظامی روسیه به اوکراین تشدید شده، معوقات پرداختی به دادگاهها را افزایش داده و تامین کارکنان کافی را در این بخش دشوار کرده است.
کمکهای حقوقی در تمام ۴۶ کشور عضو این شورا در دسترس است، اما شرایط بهره مندی از آن متفاوت است. در برخی کشورها گروههای خاصی از افراد، مانند قربانیان خشونت خانگی یا جنسی یا پناهجویان، به طور خودکار از آن بهرهمند می شوند.
نامه یکصد فوتبالیست زن از سراسر جهان به فیفا
عربستان سعودی سالهاست که سرمایه گذاری زیادی در ورزش به ویژه در فوتبال انجام داده است و در همین راستا صندوق سرمایه گذاری دولتی عربستان سعودی (PIF) حتی شرکت سرمایه گذاری ورزشی خود را در سال ۲۰۲۳ تاسیس کرده است.
تخمین زده می شود که پادشاهی سعودی بیش از ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار در ورزش سرمایه گذاری کرده باشد که در مقابل بودجه در نظر گرفته شده برای صندوی سرمایهگذاری دولتی عربستان سعودی که بیش از ۶۵۰ میلیارد دلار تخمین زده میشود، عدد ناچیزی به شمار میرود.
قرارداد فیفا با شرکت نفت آرامکو در عربستان، تازه ترین اقدام این پادشاهی برای جلب بیشتر توجهات جهانی به کشوری است که به دلیل اقداماتش در نقض حقوق بشر شهره است.
در واکنش به این توافق، ۱۰۶ تن از زنان فوتبالیست از ۲۴ کشور جهان نامه ای سرگشاده را خطاب به جانی اینفانتینو، دبیرکل فیفا منتشر کرده و از او خواسته اند توافق با آرامکو عربستان سعودی را لغو کند.
در این نامه زنان فوتبالیست جهان، توافق با آرامکو را مانند نشان دادن «انگشت وسط» به فوتبال زنان توصیف کرده اند.
در بخشی از این نامه آمده است: «اعلام این خبر از سوی فیفا که آرامکوی عربستان شریک اصلی این نهاد جهانی فوتبال است، ما را آنقدر به عقب فرستاده که پذیرش کامل آن دشوار است.»
در این نامه سرگشاده ضمن اشاره به تاثیرات منفی فعالیتهای آرامکو بر تغییرات آب و هوایی، به وضعیت حقوق زنان همچنین دگرباشان جنسی در عربستان سعودی اشاره شده است.
فوتبالیستهای زن امضا کننده این نامه همچنین اضافه کرده اند که مقامهای عربستان سعودی میلیاردها دلار برای حمایت از ورزش هزینه کرده اند تا توجهات جهانی را از وضعیت وحشتناک حقوق بشر در این کشور و سرکوب وحشیانه مردم و زنان منحرف کنند.
در پایان نامه آمده است: «این حمایت مالی بسیار بدتر از گل به خودی برای فوتبال است: فیفا ممکن است نفت را در زمین بریزد و آن را آتش بزند.»
شادی گل زهرا قنبری را محروم کرد؟
خاتون بم بعد از معوق شدن دیدار هفته نخستش برابر آوای تهران در فصل جدید لیگ برتر فوتبال زنان، اولین بازی اش در فصل جدید را انجام داد و در قامت مدافع عنوان قهرمانی توانست شروعی مقتدرانه داشته باشد؛ به طوریکه شاگردان مرضیه جعفری با نتیجه ۵ بر صفر از سد تام اصفهان گذشتند و اولین پیروزی شان در فصل جدید را به دست آوردند. در این میان، اتفاق ویژه در ترکیب خاتون بم، عدم حضور زهرا قنبری در جمع بازیکنان این تیم بود!
قنبری که عنوان برترین گلزن تاریخ فوتبال باشگاهی و ملی زنان ایران را دارد، بعد از خانم گلی در فصل گذشته و البته ثبت ۲ گل برای خاتون در مرحله گروهی لیگ قهرمانان زنان آسیا، انتظار می رفت به حضورش در ترکیب خاتون ادامه بدهد و در اولین بازی فصل جدید، به دنبال برداشتن نخستین گام در مسیر دفاع از عنوان خانم گلی اش باشد؛ با این وجود، پیشبینیها خلاف آنچه اتفاق افتاد، بود و با وجود آنکه زهرا قنبری مصدومیتی نداشت، این ستاره کلیدی برابر تام به میدان نرفت!
زهرا قنبری در شرایطی در اولین بازی خاتون در فصل جدید لیگ برتر فوتبال زنان برابر نماینده اصفهان به میدان نرفت که پیگیریهای بیشتر از سازمان لیگ، حکایت از آن دارد که آیدی کارت قنبری برای حضور در لیست خاتون در فصل جدید لیگ برتر فوتبال زنان صادر شده بوده است. با این وجود، پیگیریهای تکمیلی حکایت از آن دارد که ستاره خاتون برای حضور در ترکیب تیمش، با مانعی روبرو بوده است. مانعی که شنیده می شود مرتبط با اتفاقات بازی خاتون در آسیا است.
دولت فرانسه به تبعیض علیه ورزشکاران زن مسلمان متهم شد
دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد، فدراسیونهای ورزشی در فرانسه را به تبعیض علیه ورزشکاران زن مسلمان متهم کرده است. فدراسیونهای فوتبال و بسکتبال این کشور استفاده از حجاب در رقابتهای حرفه ای و آماتور را ممنوع کرده اند.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل که در ژنو مستقر است، با اعلام اینکه «این تصمیم نقض حق آزادی دین و عقیده در عرصه های عمومی و خصوصی به شمار میآید» از این فدراسیونها خواسته است، این قوانین را لغو کنند.
دولت فرانسه پیشتر نیز به ورزشکاران زن با حجاب اجازه شرکت در بازیهای المپیک تابستانی در پاریس را نداده بود که این تصمیم با انتقاد گسترده سازمانهای حقوق بشری روبهرو شده بود.
یک زن نیجریه ای تبار، به رهبری حزب محافظه کار بریتانیا رسید
کمی بیدناک به عنوان رهبر جدید حزب محافظهکار بریتانیا انتخاب شد. خانم بیدناک اولین رهبر آفریقایی تبار یکی از دو حزب اصلی بریتانیا است. وی نیجریه ایتبار است و هر چند در بریتانیا متولد شده، اما کودکی اش را در لاگوس بزرگ ترین شهر نیجریه سپری کرده است.
خانم بیدناک در اولین سخنرانی خود پس از پیروزی، انتخابش به رهبری حزب محافظهکار را «بزرگترین افتخار» خود توصیف کرد.
او در این سخنرانی همچنین گفت: «زمان آن فرا رسیده است که سیاستهایمان را بازنگری کنیم... حزب باید در مورد این حقیقت صادق باشد که ما اشتباه کردیم».
مقامات و شخصیتهای حزب محافظهکار و حزب حاکم کارگر نسبت به انتخاب خانم بیدناک واکنش نشان داده اند.
بعد از انتخاب رهبر جدید حزب محافظه کار، رابرت جنریک، رقیب او در این رقابتها از هوادارانش خواست که اکنون از خانم بیدناک حمایت کنند.
او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت : «از همه کسانی که از دیدگاه من برای حزب محافظهکار که ریشه در زمینههای مشترک سیاست بریتانیا دارد، حمایت کردند، تشکر میکنم.
اکنون زمان آن فرا رسیده است که محافظه کاران پشت سر کمی متحد شوند و با دولت فاجعه بار حزب کارگر مبارزه کنند.
سه نفر از نخستوزیران سابق حزب محافظهکار از محافظهکاران خواستهاند تا حول رهبر جدید خود متحد شوند.
نخستین رئیس دفتر زن در تاریخ کاخ سفید
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب ایالات متحده آمریکا سوزی وایلز، رئیس کارزار انتخاباتی موفق اش را به عنوان رئیس دفتر کاخ سفید در دولت دوم خود منصوب کرد.
وایلز نخستین زنی است که این سمت موثر در سیاست آمریکا را بر عهده میگیرد. ترامپ در سخنرانی خود پس از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری هفت بار از او نام برد و از سوزی وایلز قدردانی کرد.
وایلز ۶۷ ساله بدون اینکه خود را در کانون توجه رسانهها قرار دهد به شکل نظاممند و کارآمدی کارزار انتخاباتی ترامپ را مدیریت کرد. او حتی از اینکه عنوان رئیس کارزار انتخاباتی به طور رسمی به او داده شود نیز پرهیز کرد زیرا معتقد بود این اقدام موجب می شود در تیررس رسانه ها قرار بگیرد.
انتصاب وایلز به سمتی که هرگز تا کنون یک زن در آمریکا آن را بر عهده نداشته است، نخستین تصمیم بزرگ ترامپ به شمار میرود. او باید به زودی تصمیمهای مهم دیگری نیز برای چینش اعضای کابینه خود اتخاذ کند.
ترامپ در بیانیهای سوزی وایلز را باهوش، قاطع، خلاق و مورد احترام توصیف کرده است که برای باعظمت کردن دوباره آمریکا بیوقفه تلاش میکند.
رئیس دفتر کاخ سفید به عنوان فرد مورد اعتماد رئیسجمهوری ایالات متحده نقش مهمی در تنظیم دستور کار او دارد. این پست کلیدی همچنین در تنظیم ملاقاتهای رئیس جمهوری آمریکا نیز نقش دارد.
برای اولین بار یک زن در گمرک ایران پست مدیریتی گرفت
بفرود عسگری سرپرست گمرک ایران روز ۲۲ آبان در حکمی لیلی اورنگی را به سمت سرپرست دفتر صادرات گمرک ایران منصوب کرد.
اورنگی در حوزه گمرکات اجرایی کشور سابقه دارد که می توان به ناظر
گمرکات استان آذربایجان شرقی، مدیرکل گمرک سهلان، معاون امور گمرکی
گمرک تبریز و عضویت در کمیسیون رسیدگی به اختلافات گمرکی اشاره کرد.
زنان معترض خواستار تشکیل جبهه ای متحد علیه طالبان شدند
زنان معترض عضو «جنبش شنبه های ارغوانی»، در فراخوانی از سایر جنبشهای اعتراضی زنان افغانستانی خواسته اند تا برای به دست آوردن حقوق، عدالت و آزادیهای شان در حاکمیت طالبان، متحد شوند.
این جنبش با توجه به محرومیتهای طالبان و سرکوب زنان معترض، می گوید: «جنبش شنبه های ارغوانی، باوجود تحمل صدها تهدید امنیتی، زندان و آزار و اذیت شدید طالبان، در مبارزه بی امان خود برای حقوق زنان افغانستانی تسلیم نشده اند».
در بخشی از این فراخوان آمده است که با تقویت حکومت طالبان، وضعیت برای زنان افغانستانی به طور فزاینده ای خطرناک شده است. «شنبه های ارغوانی» می گوید که زنان با سرکوب شدید و نگران کنندهِ طالبان، روبهرو هستند. زنان به زور از زندگی عمومی حذف شده اند. آنان از زندگی و اشتغال منع شده اند و حتی برای کوچک ترین اقدامهای مقاومتی مورد خشونت «فیزیکی و ارعاب» قرار گرفته اند.
«شنبه های ارغوانی»، ادعا میکند که در ماههای اخیر، گزارشهای مبنی بر سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز، یورش به خانه ها و بازداشتهای خودسرانه زنان توسط نیروهای طالبان افزایش یافته است. «سرکوب تشدید شده و اقدامهای طالبان گستاخانه تر شده است».
در فراخوان بیان شده است: «این خشونت شدید نه تنها زنان معترض را هدف قرار می دهد، بلکه خانواده ها و جامعهِ آنان را نیز هدف قرار می دهد. هر نوع مقاومت را به یک اقدام فوق العاده خطرناک تبدیل میکند».
ازدواج کودکان زیر ۱۸ سال در کلمبیا ممنوع شد
کلمبیا با تصویب قانونی جدید، ازدواج افراد زیر ۱۸ سال را ممنوع کرد؛ اقدامی تاریخی که در راستای حمایت از حقوق کودکان و مقابله با پیامدهای منفی ازدواج زودهنگام انجام شده است.
نمایندگان پارلمان کلمبیا لایحه قانونی را که با هدف پایان دادن به ازدواج در سنین پایین در آمریکای جنوبی ارائه شده بود، به تصویب رساند. این لایحه پس از ۱۷ سال تلاش گروههای مدافع حقوق کودکان و هشت بار ناکامی در تصویب این لایحه، سرانجام به تصویب رسید.
این قانون که با عنوان «آنها دختر هستند، نه همسر» شناخته می شود، پس از پنج ساعت بحث داغ و طولانی به تصویب رسید و ازدواج افراد زیر ۱۸ سال را ممنوع می کند.
به این ترتیب، پس از هندوراس، پورتوریکو، مکزیک و جمهوری دومینیکن، کلمبیا یکی از ۱۲ کشور از ۳۳ کشور امریکای لاتین و کارائیب است که ازدواج زیر ۱۸ سال را به طور کامل ممنوع کرده است. قانون مدنی ۱۳۷ ساله این کشور ازدواج افراد زیر ۱۸ سال را با رضایت پدر و مادر شخص مجاز می دانست.
۴.۵ میلیون دختر در کلمبیا وجود دارد که قبل از ۱۸ سالگی ازدواج کرده اند، یعنی تقریباً از هر چهار نفر یک نفر. بر اساس گزارش یونیسف، از این تعداد، یک میلیون نفر قبل از ۱۵ سالگی ازدواج کرده اند.
در این کشور میزان ازدواجهای کودکان دختر سه برابر آمار کل ازدواجهای کودکان است. این پدیده به ویژه در روستاها و یا در میان جوامع بومی و فقیر بیش از سایرین به چشم میخورد. چنین ازدواجهایی غالبا در میان دخترانی از خانواده های فقیر با مردان مسن متمول انجام می گیرد.
(منابع استفاده شده برای این مجموعه: مهر، یورونیوز، مجله خبری، دپیچه وله، بیبیسی، ایندیپندنت، هممیهن، خبرگزاری زنان افغانستان، اختیار)
منبع: نبرد خلق شماره ۴۸۳، پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱ نوامبر ۲۰۲۴
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7