نبرد خلق - فراسوی خبر «هسته سخت» علیه «مُنفعلان»؛ بُحران سازان در بُحران : منصور امان
اگر آخوند علی خامنه ای گمان می کرد می تواند با تهدید بر شکاف و بُحران درونی ناشی از شکستهای بُنیان برافکن در سوریه و لُبنان چیره شود، ادامه بی توقُف انتقادات و خرده گیریهای باندها و محافل حُکومتی به او نشان داد که تا چه اندازه دستش خالی و تدبیرش در برابر موجی سهمگینی که رژیم او را از راس تا بدن تکان داده، بی اثر است.
شُماری از نیروهای ذوب شده، با تجمُع در تهران و یادآوری رجزخوانیهای پیشین «رهبر»، خواهان «با خاک یکسان کردن تل آویو و حیفا» شدند. آنها درخواست «دخالت نکردن در کار سپاه» را رد کرده و به نوبه خود تهدید کردند: «اگر حمله نکنید، ما مردمی که به شما رای دادیم، شما را برکنار خواهیم کرد.»
افزایش شتابان صف بندی درون حاکمیت پس از سُخنرانی خامنه ای را گُزارش یک منبع حُکومتی مُستند می کند. روزنامه حُکومتی «فرهیختگان» از «تولید خشونت کلامی و توزیع نفرت نسبت به برخی مقامات نظامی و غیرنظامی کشور» خبر داد و نسبت به آن ابراز نگرانی کرد. به خوبی می توان پنداشت که چنین حملاتی، آخوند خامنه ای را نیز شامل می شود، حتی اگر منبع یاد شده در باره آن سُکوت کند. روزنامه مزبور این حمله ها را سازماندهی شده دانسته و گردانندگان آن را «طراحان سیاسی و اسپانسرهای اقتصادی و ذی نفعان» مُعرفی کرده است.
اگرچه مُمکن است تجمُع کوچک ناراضیان یا رسانه ای نشدن انتقادها، وزن این نیروها در دستگاه قُدرت را ناچیز جلوه دهد، اما به میدان آمدن سرکردگان سپاه پاسداران و کارگُزاران ارشد حاکمیت برای توجیه آنها و آرام ساختن اوضاع، به خودی خود نشان از جایگاه تاثیر گذار اینان از یکطرف و هراس خامنه ای و شُرکا از پتانسیل گُسترش یافتن انتقادها از سوی دیگر دارد.
بر همین اساس پاسدار وحیدی، سرکرده پیشین سپاه قُدس و وزیر کشور رئیسی، قاتل 67، روز دوشنبه خطاب به ناراضیان گفت: «مطمئن باشید فرماندهان نیروهای مسلح پیش از من و شما در میدان هستند و آماده اند و خود را برای مسائل بزرگ آماده کردند و هیچ هم کوتاه نخواهند آمد.»
او همزمان تلاش کرد دولت پزشکیان را به عُنوان بُز قُربانی جلو بیاندازد و مانع «مسائل بُزُرگ» مُعرفی کند. پاسدار وحیدی ژست گرفت: «این مساله، مساله ای نیست که دولت بتواند در مقابل آن بایستد، البته این حرف به این معنا نیست که دولت در مقابل تصمیم فرماندهان نظامی اقدام میکند. اراده فرماندهان ارشد ما با برخی حواشی تغییر نخواهد کرد.»
در همین حال یک عضو مجلس مُلاها نشان داد که بُحران تا چه درجه ای می تواند پیش برود و چگونه قادر است موجهای جدیدی علیه طیف حاکم به راه بیاندازد. کامران غضنفری، یکی از اعضای جبهه پایداری، پرونده سوخته شدن ابراهیم رئیسی را علیه آنها باز کرد و گفت: «رییس جمهور را به شهادت رساندند، اما برخی آقایان مصلحت نمی بینند اعلام کنند و شهادت را نسبت می دهند به یک توده ابر. عجب ابر متراکم و هوشمندی بود!»
خامنه ای در واکُنش به بی تاثیر ماندن تهدید به سرکوب، ناچار شد تنها چند روز پس از آن دوباره در صحنه پدیدار شود و این بار با وارد شدن از درب اغوا، نیروهای سرخورده اش را کیش کند. او به آنها اطمینان داد که «ما در کنار مُبارزین فلسطین و مُبارزان حزب الله ایستاده ایم و از اینها حمایت می کنیم، هر چه بتوانیم به اینها کمک می کنیم».
مُخاطبان وی اما سُخنان هفته گذشته اش را به خوبی به یاد دارند که عُذر آورده بود: «همه امکانات برای کُمک به سوریه آماده بود، اما آمریکا و اسراییل راه های زمینی و هوایی را بسته بودند.»
او حتی برای پُررنگ کردن توجیه درماندگی رژیم اش ژست ناچسب احترام گذاری به حاکمیت ملی کشورها را گرفته و سر تکان داده بود: « البته معلوم است که حُضور در هر نُقطه ای احتیاج به همراهی و موافقت دولت آنجا دارد. اگر کشورها درخواست نکنند، طبعاً راه بسته است و امکان کمک به آنها نخواهد بود.»
زلزله ای که از درهم کوبیده شدن منابع بقا و قُدرت رژیم ولایت فقیه برخاسته، ساختار آن را از راس تا بدنه به شدت تکان می دهد. نیروی بُحران، تضادهای سرکوب شده یا مسکوت گذاشته شده زیر «خیمه» را فعال کرده است. شکستهای پی در پی دستگاه حاکم و تضعیف آن در مجموع، راه تحرُک و فعالیت جُنبشهای اجتماعی را باز و دریچه آزاد شدن انرژی اعتراضی موجود در جامعه را می گشاید. تحوُلات خاورمیانه در جهت عکس نقشه ها و منافع حاکمیت، به سود مردُم ایران و منافع آنها به جریان درآمده است.
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7