۱۴۰۴ تیر ۱۴, شنبه

روزنامه الشرق الأوسط - مشاری الذایدی: چه کسی از میان آتش‌های منطقه عبور خواهد کرد؟



روزنامه الشرق الأوسط -  مشاری الذایدی:  چه کسی از میان آتش‌های منطقه عبور خواهد کرد؟

چه اصول راهبردی مسلم و چه دستاوردهای تاکتیکی در جنگ دوازده‌روزه، از سوی دو طرف درگیر ــ ایران و اسرائیل ــ از دست رفت؟!

این پرسشی است که باید بارها به آن بازگشت؛ چراکه آنچه رخ داد، ساده و کم‌اهمیت نبود. آثار آن همچنان در حال آشکار شدن است و خواهد بود، و همین مسئله، بازگشت ما به این موضوع را توجیه می‌کند.

از اسرائیل آغاز می‌کنیم. دیوید بن‌گوریون، بنیان‌گذار تاریخی این رژیم، به مردم و سیاستمداران اسرائیلی توصیه کرده بود که همیشه باید در خاک دشمن بجنگند، نه در خاک اسرائیل. اما پس از جنگ دوازده‌روزه، شهرهای اسرائیل هدف صدها موشک و پهپاد ایرانی قرار گرفتند، و امروز، فضای داخلی اسرائیل ــ چنان‌که در گزارشی مشروح در همین روزنامه آمده است ــ به وضعیتی دچار شده که از زمان تأسیس این رژیم، سابقه نداشته است.

این یکی از آشکارترین خسارت‌های اسرائیل در حوزه راهبرد امنیتی در منطقه است، و بازسازی وجهه اسرائیل پس از آن، مأموریتی پیچیده و پرهزینه خواهد بود.

در سوی دیگر، یعنی ایران انقلابی و صادرکننده انقلاب، رهبر جمهوری اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای، استراتژی «دفاع پیش‌دستانه» را ترسیم کرده بود؛ به این معنا که جنگ باید دور از مرزهای ایران و از طریق نیروهای نیابتی و وفادار (اعم از شیعه ــ البته ــ و حتی اهل سنت) انجام گیرد.

اما این نیروهای نیابتی مورد هدف قرار گرفتند و خود داخل ایران نیز آماج حملات بود؛ از جمله تأسیسات فردو، و نیز ترور فرماندهان ارشد نظامی و دانشمندان هسته‌ای، و دیگر خسارت‌هایی که به عمق ایران وارد شد.

در همان گزارش پیش‌گفته، نقل‌قولی توجهم را جلب کرد. خلاصه‌اش این بود که قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین نیروی قدس، به رئیس ستاد ارتش ایران گفته بود ــ به‌نقل از ژنرال غلامعلی رشید، فرمانده عملیات‌های ایران در ستاد کل نیروهای مسلح که در جنگ دوازده‌روزه توسط اسرائیل ترور شد ــ چنین گفت:

«من برای شما شش ارتش بیرون از خاک ایران فراهم کرده‌ام. و دالانی به طول ۱۵۰۰ کیلومتر و عرض هزار کیلومتر ساخته‌ام که مستقیماً به دریای مدیترانه می‌رسد. اگر هر دشمنی بخواهد با جمهوری اسلامی بجنگد، ناگزیر باید از میان این شش ارتش عبور کند، و قطعاً نخواهد توانست.»

اما این چیدمان از سوی «رستم» جدید ایران، یعنی قاسم سلیمانی، پس از درگیری مستقیم ــ و بدون واسطه و بی‌پرده ــ میان فارس و بنی‌اسرائیل، فروریخت؛ آن‌هم در حالی که پیش‌تر خود نیروهای نیابتی از میدان نبرد خارج شده بودند.

اکنون پرسش این است که منطقه خاورمیانه چگونه با این پیامدهای بزرگ ناشی از جنگ دوازده‌روزه تعامل خواهد کرد؟ این تحولات چه بازتابی بر موازنه قدرت منطقه‌ای میان ایران خمینی‌گرا و اسرائیل نتانیاهوگرا خواهد داشت؟ و چه فرصت‌هایی ــ عربی یا شاید ترکی ــ ممکن است از دل این کشمکش میان دو رقیب بزرگ سر برآورد؟

تصور می‌کنم که خردمندان و مدیران امور، صاحبان اندیشه ــ آنان‌که پیش از شجاعت، اهل تدبیرند ــ در این روزها، و در آینده نزدیک، سخت در اندیشه و تأمل درباره این تحولات‌ خواهند نشست 


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7