۱۳۹۷ تیر ۳, یکشنبه

ایران -مروری به روز نامه های حکومتی




ایران -مروری به روز نامه های حکومتی 



روزنامه‌های حکومتی در روز یکشنبه سوم تیرماه به‌رغم تلاش برای پایین کشیدن فتیله مخاصمات باندی، مهم‌ترین عنوانهاهایشان در عرصه اقتصادی و برجام به تقابل باندی کشیده شده است:
آفتاب یزد: چرا برخی مسولان گرانی را باور ندارند؟ رسانه‌هاچرت می‌گویند یا آقای معاون وزیر
صدای اصلاحات: معاون وزیر صنعت در واکنش به اخبار رسانه‌ها مبنی بر گرانی در بازار گفته رسانه‌ها چرت و پرت می‌گویند! – چرت و پرت نگو
آفتاب یزد: خبر جعلی دیپورت آقازاده‌ها چرا مردم ایران را خوشحال کرد؟
افکار: نقوی حسینی: الحاق به کنوانسیونهای مرتبط با اف.ای.تی.اف باید منتفی شود
بهار: چرا نگاه به غرب در دستور کار سیاست خارجی قرار نمی‌گیرد؟ شرقی برای تمام فصول
جهان صنعت: هرگز به روسیه اعتماد نکن
خریدار: راز بازی با برگ شرق – هرمیداس باوند: روسیه همیشه از ایران استفاده ابزاری کرده است

چانه زنی مهره‌های حکومتی برای حفظ برجام موضوع مشترک تیترهای روزنامه‌های حکومتی است
آرمان: عراقچی: طرفهای برجام تا آخر ماه پکیج ارائه دهند
ابرار: صالحی: اگر اهداف ایران از برجام تأمین نشود، حفظ آن ناممکن است
اطلاعات: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی: اروپا باید فرمول حفظ برجام را بیابد – کمال خرازی: اروپا امکان دور زدن تحریمهای آمریکا را دارد

بحرانهای اقتصادی اجتماعی موضوع مشترک روزنامه‌های هر دو باند حاکم است و بیشترین عنوانها هم به این مقولات اختصاص یافته ست:
آرمان: خرید ۵۹هزار سکه توسط ۲نفر؛ تشکیل کار گروه ویژه در برخورد مالیاتی با سوداگران بازار
ابرار: خرم‌آبادی مطرح کرد: هاتگرام و تلگرام طلایی مانع مهاجرت ۷۰درصد کاربران به پیام رسانهای داخلی شدند
ابرار اقتصادی: قیمت سکه آتی از ۳میلیون تومان هم گذشت!
ابرار اقتصادی: رکورد شکنی افزایش قیمت ها پس از ۵سال
ابتکار: حمایت از تولید داخل یا تنگ‌تر شدن دایره ارز ۴۲۰۰تومانی؟
اخبار صنعت: ادامه روند افزایش قیمت سکه و ارز؛ به کجا چنین شتابان
اقتصاد ملی: چشم بازار روشن؛ رقابت نفس گیر در رشد قیمت ها
جهان اقتصاد: نایب رئیس هیأت مدیره انجمن وارد کنندگان لاستیک: سوء مدیریت بازار لاستیک، حمل‌‌ و نقل را تهدید می‌کند
جوان: پاسکاری گرانی بین دولت و دکان دارها
جوان: رئیس اتاق اصناف ایران: ریشه گرانی در مباحث ارزی و شایعات
جهان صنعت: تورم هم دو رقمی شد؛ اقتصاد ایران در آستانه انفجار
دنیای اقتصاد: سیاست تجاری در آفساید
سایه: وجود ۴۷۰۰زندانی در زندانهای گلستان
سیاست روز: سلام دلار به ۸هزار تومان
صدای اصلاحات: گزارش دادستان انقلاب از حوادث کازرون: ۳۲۱مأمور ناجا و شهروند زخمی شدند – در جریان اعتراضات در کازرون سه نفر کشته و ۲۶۸نفر از مأموران نیروی انتظامی و ۵۳تن هم از مردم مجروح شدند.

روزنامه‌های باند روحانی نسبت به وضعیت اقتصادی و پیآمد تحریمهای در پیش رو هشدار داده و روی مذاکره با آمریکا با صراحت و با اشاره تأکید کرده‌اند یک نمونه از روزنامه آرمان:
آرمان: علی خرم:‌ روزهای سخت و نامعلوم به سرعت در حال پیش آمدن هستند. دونالد ترامپ و تیم تندروی او با بیرون آمدن از برجام شرایط ناپایداری را برای ایران و جهان به‌وجود آورده‌اند. آنها تحریم‌های بیرحمانه‌ای در سر دارند... روسیه که نه تنها در صحنه سوریه به ایران از پشت خنجر زد بلکه داوطلبانه با عربستان برای بیرون کردن سهم ایران در صادرات نفت اوپک اعلام آمادگی نمود تا هر چه زودتر به نگاه به شرق ما پاسخی دندان‌شکن داده باشد. تا کاخ سفید اینگونه عمل کند اعتمادی به مذاکره نمی‌توان داشت. البته اظهار امیدواری به دپیلماسی و مذاکره در دنیای امروز دور از ذهن نیست و باید منتظر ماند و گفت؛ شاید وقتی دیگر. روزهای سخت و نامعلوم به سرعت در حال پیش آمدن هستند. دونالد ترامپ و تیم تندروی او با بیرون آمدن از برجام شرایط ناپایداری را برای ایران و جهان به‌وجود آورده‌اند. آنها تحریم‌های بیرحمانه‌ای در سر دارند تا از مردادماه جاری نتایج آن را کسب نمایند.
آمریکا طرحی سه مرحله‌ای در ذهن دارد که مرحله اول آن اعمال تحریم‌هاست و سپس محدودیت برای ایران به‌ترتیبی که شبیه پروژه نفت در برابر غذای دوران عراق، کشورمان را ضعیف‌تر و فرتوت‌‌تر سازد و مرحله سوم تسلیم و اگر نشد درگیری نظامی به‌وجود آورد. تجربه‌ای که در مورد عراق به‌کار برده شد و به اضمحلال این کشور انجامید.
در هر حال دونالد ترامپ پیش‌بینی می‌نماید ظرف یک تا دو سال اجماعی اجباری در تحریم‌ها علیه ایران به‌وجود آید. اروپایی‌ها بر اساس اصول خود تا زمانی که ایران به برجام متعهد بماند از کشورمان حمایت می‌نمایند ولی توانایی‌های مالی اقتصادی آنها محدود بوده و شاید فقط به تعهدات خود در حمایت از شرکتهای کوچک و متوسط جامه عمل بپوشانند.
روسیه که نه تنها در صحنه سوریه به ایران از پشت خنجر زد بلکه داوطلبانه با عربستان برای بیرون کردن سهم ایران در صادرات نفت اوپک اعلام آمادگی نمود تا هر چه زودتر به نگاه به شرق ما پاسخی دندان‌شکن داده باشد.
حال ملاحظه می‌شود۴۰سال است در اثر اشغال سفارت آمریکا که دامنگیر جمهوری اسلامی شده ابتدا روابط جمهوری اسلامی با آمریکا خصمانه گردید و سپس با کل غرب و آنگاه این خصومت مورد سوءاستفاده برخی همسایگان و دول شرق قرار گرفت که بر موج روابط خصمانه ایران و آمریکا سوار شوند و تا آنجا که توانستند ایران را آزار دادند و آنجا که نتوانستند، با کارت ایران در مقابل آمریکا بازی کردند و وجه آن‌را از آمریکا ستاندند. عقل سلیم ایجاب می‌کند از یک‌سو به این میدان بازی سوءاستفاده کنندگان، پایان داده شود و از سوی دیگر بهانه از تندروهای آمریکایی اسراییلی و عربی گرفته شود. دونالد ترامپ در بازی شطرنج با ایران، در حال کیش کردن ایران است، نباید به او فرصت مات کردن داد.. دونالد ترامپ درصدد است در میدان بازی برجام با ایران روبه‌رو شود تا به اهداف خود در کوبیدن اوباما و ابطال «توافق بد» نائل آید. اما ایران باید برای مهار ترامپ و حفظ برجام، در میدان بازی ماهرانه عمل کند تا هر گونه آثار مثبت آن سرریز حفظ و نگهداری برجام شود.
تا کاخ سفید اینگونه عمل کند اعتمادی به مذاکره نمی‌توان داشت. البته اظهار امیدواری به دپیلماسی و مذاکره در دنیای امروز دور از ذهن نیست و باید منتظر ماند و گفت؛ شاید وقتی دیگر.

در روزنامه‌های باند حسن روحانی نسبت به وخامت اوضاع اقتصادی هشدار داده و متذکر شده‌اند ادعای «اقتدار جهانی» دردی از نظام دوا نمی‌کند:‌
جهان صنعت: ذکر مصیبت
آنچه از سوی کارشناسان اقتصادی هر روز مطرح می‌شود چیزی نیست مگر ذکر مصیبت. اما چه باید گفت که ذکر این مصیبت را نمی‌توان هر روز تکرار کرد. هیچ‌یک از مسئولان نیز تا امروز قدم جدی‌ای برنداشته‌اند تا بتوان نسبت به آن امیدوار بود
این موضوع زجر‌آور و نگران‌کننده است.
گویا تنها راهکاری که به ذهن مسئولان اقتصادی کشور می‌رسد امنیتی نشان‌دادن شرایط و اجرای تصمیمات بر پایه ایجاد وحشت و نگرانی در جامعه است.
امروز اما مشکلات اقتصادی فقط بر دوش نرخ ارز و سکه نیست بلکه به همه امور روزمره زندگی شهروندان تسری پیدا کرده است. فقر و بیکاری گسترش یافته و رو به افزایش است و مسئولان با بی‌توجهی کامل هیچ اقدام جدی نمی‌کنند.
زمانی که مسئولان هیچ اقدام جدی نمی‌کنند خود بیانگر آن است که شاید خود می‌دانند مقصر اصلی این مشکلات خودشان هستند.
در چنین شرایطی هیچ آینده روشنی از آینده اقتصادی کشور متصور نیست.
در حال حاضر فشار بیش از حدی بر زندگی مردم وارد است. مردم از منظر اجتماعی، اقتصادی و روانی دچار سردرگمی و بحران شده‌اند و هیچ برنامه‌‌یی برای بهبود زندگی آنها ترسیم نشده است.
در شرایطی که مردم دچار مشکلات جدی شده‌اند اقتدار جهانی هم دیگر هیچ مرهمی بر زخم مردم نخواهد بود.
جهان صنعت: ‌مردم هر روز نظاره‌گر از دست رفتن سال‌ها کار و زحمت‌شان هستند و هر روز که می‌گذرد ارزش پس‌اندازشان کمتر و کمتر می‌شود. امروز دیگر با پایه حقوق‌شان حتی یک عدد سکه هم نمی‌توانند بخرند و تصویری مبهم از آینده در ذهن آنها نقش بسته است که مملو از یاس و نا‌امیدی است.
در شرایطی که دولتمردان چشمان خود را بر واقعیتها بسته‌اند و هم‌چنان به تک‌رقمی شدن تورم استناد می‌کنند و رسانه‌ها را عامل بی‌ثباتی بازار می‌دانند، تورم تغییر مسیر داده و وارد کانال دو رقمی شده است. دلار از مرز هشت هزار تومان گذشته و سکه به دو میلیون و ۸۰۰هزار تومان رسیده است.
بر اساس علم اقتصاد افزایش قیمتها علت تورم نیست بلکه نشانه آن است.تورم نتیجه افزایش بیش از حد اندازه حجم پول است.بنابراین کنترل قیمتها تورم را علاج نمی‌کند و حتی اگر اثری هم می‌گذاشت مثل درمانی است که از خود بیماری بدتر است دقیقاً به‌مثابه نسخه‌ای که سیاستگذاران برای اقتصاد بیمار ایران پیچیدند و وخامت حال آن را بیشتر کردند.
میلتون فرید من برنده نوبل اقتصاد می‌گوید کنترل قیمتها به این می‌ماند که وقتی دمای کوره بالا رفت، دماسنج را بشکنیم، دهانه‌های کوره را ببندیم و بگذاریم مشتعل بماند؛ نتیجه، پایین آمدن دمای کوره نخواهد بود بلکه نتیجه، یک انفجار است... و بهتر است دولت هم به نتیجه برسد که سیاستهای دستوری نه تنها بحران را رفع نمی‌کند بلکه آن را به تعویق انداخته و سبب انفجار کوره اقتصاد ایران خواهد شد.
جهان صنعت: بحران گسترده‌تر می‌شود
در نوسانات شدید بازار نه مسئولان فعلی بلکه هیچ تفکر و شخص دیگری هم نمی‌تواند این حجم از مشکلات اقتصادی که بخش زیادی از آن محصول دولت گذشته است را به سرعت حل کند
واقعیت این است که هیچ دورنمای مثبتی در اقدامات دولتمردان دیده نمی‌شود که ما بخواهیم در مورد آن اظهارنظر مثبتی داشته باشیم.

یک روزنامه همسو با باند حسن روحانی هشدار محو شدن از صحنه تاریخ داده است:
مردم‌سالاری: ما را ببینید که در این محاصره‌ اقتصادی در محاصره مثلث شوم آمریکا، اسراییل و رژیم سعودی و امارات، درست در راستای خواست آنان عمل می‌کنیم. اینها که نیازی به سلاح در مقابل ما ندارند، چون ضعفها و به خودپرداختنهای ما آنگاه است که یک تن با پولی که معلوم نیست از چه راهی به دست آورده است، ۳۸هزار سکه آزادی، پیش خرید می‌کند، آنهایی که با اتومبیل‌های آن چنانی یک شبه هزاران میلیارد را به جیب می‌زنند و با روابط ناسالم اقتصادی سرمایه‌های مردم را به یک چندم تقلیل می‌دهند و... آنگاه ما و همه دولتمداران فقط می‌شنوند و هیچ اقدامی ‌نمی‌کنند،آیا آنان که باید در چنین صورتی از ابزار قانون و منع قانونی جهت حفظ کیان نظام و کشور اعمال قدرت قانونی کنند، لام تا کام حرف نمی‌زنند، و اقدامی ‌نمی‌کنند، آیا از سر آگاهی است؟
چنین کسانی نباید در اقتصاد و نیز فرهنگ نجیبانه‌ ایران، هیچ حضوری داشته باشند. این قاطعیت عین حکمت و منطق است وگرنه بدون هیچ تعارفی در عرصه‌ تاریخ، نقشی نخواهیم داشت.

حمله به دولت روحانی و رسانه‌های همسو با او در عرصه‌های مختلف مضمون اغلب مطالب روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای است:
کیهان: مشکلات مردم چیست؟ دلمشغولی دولت کدام است؟
«تابوشکنی دلپذیر»، «آزادی برای زنان»،«بازگشایی ورزشگاه آزادی به روی خانواده‌ها»، «آزادی در آزادی»، «۹۰دقیقه برابری در آزادی»، «سلفی با آزادی» و «آیا آزادی در آزادی می‌ماند؟» از جمله عناوینی است که روزنامه‌های اصلاح‌طلب در شرایطی که برجام وضعیت خوبی ندارد، فشار گرانی و بیکاری کمر مردم را خم کرده و کمترین اراده‌ای نیز از سوی دولت برای حل مشکلات مردم نیز به چشم نمی‌خورد به‌عنوان تیتر صفحه اصلی خود انتخاب کرده‌اند.
سؤالی که دریافت پاسخش خیلی سخت نیست، تنها لازم است به موضوعات اصلی این روزهای کشور و مطالبات اصلی مردم و مباحث پیرامون تورم افسارگسیخته، مشکلات معیشتی، عدم موفقیت برجام، عملکرد دولت و فراکسون امید و امثالهم که این جریان کارنامه قابل دفاعی ندارد، در این روزنامه‌ها بنگرید. در این شرایط این دسته از مطبوعات راهی جز پرداختن به موضوعات حاشیه‌ای ندارند.
نگاهی به افزایش ۳۲درصدی قیمت خانه در تهران طی یک‌سال اخیر، افزایش سرسام‌آور اجاره‌بها و افزوده شدن به اجاره‌نشین‌ها، افزایش تا ۳۰میلیونی برخی خودروها طی چند هفته گذشته، افزایش ۸۷درصدی قیمت دلار در ماههای اخیر، افزایش ۱۰۰درصدی قیمت سکه و... نشان می‌دهد حال و روز اقتصادی کشور مساعد نیست.
از سوی دیگر رخدادهای اخیرنشان می‌دهد که یک جریان سیاسی خاص سعی می‌کند تا اهداف و اغراض خود را از طریق جنجال سازی،هنجارشکنی و حجمه به ارزش‌ها و قوانین دنبال کند.این جریان به بهانه حمایت از جایگاه و حقوق زنان! به مقابله با شرع،فرهنگ وعرف خیزبرداشته تا زن را به ابزار و دستاویزی در مسیر سکولاریزه کردن جامعه بدل کند.
کیهان: یاسر جبرائیلی، کارشناس مسائل سیاسی: در ماجرای FATF در رعایت سیاستهای کلی انقلاب اسلامی کوتاهی صورت گرفت
جبرائیلی تأکید کرد: «در ماجرای FATF و کنوانسیونهای تکلیفی آن (پالرمو و TF) متأسفانه در رعایت مبانی و سیاستهای کلی انقلاب اسلامی کوتاهی صورت گرفته بود
وی تصریح کرد: «مجلس-همچون سایر دستگاهها- وظیفه دارد در چارچوب سیاستهای کلی نظام (از جمله سیاستهایی که اخیراً یادآوری شد) تصمیم‌گیری کند. اگر مصوبه مجلس در چارچوب سیاستهای نظام قرار داشت، به تأیید دو نهاد ناظر بر رعایت و حسن اجرای سیاست‌ها یعنی شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهد رسید. اگر مغایرت داشت، روند اصلاحی یا حذفی طبق قانون طی خواهد شد».
رسالت: شوخی مسئولان با اقتصاد
چه می‌شود که کامیون کامیون، کالاهایی که واردات آن، ممنوع یا تعرفه سنگینی دارد وارد کشور می‌شود و هیچ واکنش عملی، مشاهده نمی‌شود.
به‌عنوان نمونه در همین تهران به انبارهای جاده کرج مراجعه کنید یا به راسته لوازم خانگی فروش‌ها در سه‌راه‌ امین‌حضور مراجعه کنید تا ببینید که به‌رغم همه شعارها در محدودیت واردات لوازم خانگی، چگونه چون نقل و نبات در دسترس است.
حال جای آن ندارد که بگوییم «دولت جمهوری اسلامی» در مقوله «امنیت» محکم اما در مقوله «اقتصاد» و «واردات» شوخی می‌کند؟ و این را همه گروه‌ها، جریانهای مختلف اقتصادی و دشمنان اقتصادی مردم ایران(در وزارت خزانه‌داری آمریکا) از رفتار مسئولان نظام ایران دریافته‌اند.
راستی چه تفاوتی است بین یک کمربند انفجاری که از دید تیزبین مسئولان امنیتی کشور عبور نمی‌کند اما کانتینر کانتینر کالای «غیرضرور» و «لوکس» رسماًً از گمرکات دولت محترم وارد کشور می‌شود و کسی هم پاسخگو نیست؟!
اما پاسخ نگارنده این است که: «وقتی همه سطوح دولتی و حکومتی آلوده بحث واردات هستند صحبت از جنگ اقتصادی و ایستادگی ملت ایران و دعوت مردم به استفاده از کالای ایرانی یک امر مضحک تلقی می‌‌‌شود»
دیگر آن که «رفتارشناسی واردکنندگان نشان می‌دهد کاملاًً شبیه هم عمل می‌کنند و همه آنها تنیده در برخی مسئولان و نهادهای دولتی و حکومتی، افزایش حساب خود در بانکهای اروپایی و احتمالاً آمریکایی را هدف گیری کرده‌اند.»

در روزنامه‌های حکومتی در خصوص موقعیت رژیم در اجلاس اخیر اوپک تناقض‌گویی دیده می‌شود:
جهان صنعت: هرگز به روسیه اعتماد نکن
در واقع در پی وجود به تیرگی گرویدن روابط بین ایران و عربستان به‌نظر می‌رسد که طرح اوپک جدید سناریویی از سوی عربستان برای حذف ایران از این سازمان کلیدی و مؤثر در دنیای انرژی است که البته چنان‌چه تحریم‌های آمریکا بر صنعت نفت ایران شدت گیرد و به‌طور کامل عملی شود با توجه به خواست اوپک برای افزایش تولید عملاً اتفاق خواهد افتاد.اما در آستانه تحریم‌های آمریکا علیه ایران، نشست ۱۷۴نقشی تعیین‌کننده در بازار نفت خواهد داشت از سویی‌ منابع آگاه به پلاتس اظهار کردند ایران در صورتی که اوپک رسماًً تحریم‌های آمریکا که تولید نفت این کشور را هدف گرفته است محکوم کند، با افزایش سهمیه‌های تولید اوپک موافقت خواهد کرد.
خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان ‌روز پنجشنبه اظهار کرد که اوپک درباره تحریم‌ها در نشست روز جمعه که برای تصمیم‌گیری درباره آینده توافق کاهش تولید میان این گروه و ۱۰تولیدکننده خارج از آن شامل روسیه برگزار خواهد کرد،گفتگو نمی‌کند.سرانجام افزایش یک میلیون بشکه‌یی اوپک و تقسیم سهمیه آن بین اعضا در این نشست تصویب شد. اما نکته این نشست آنجاست که یک میلیون بشکه افزایش دقیقاً تقاضای ترامپ متحد عربستان سعودی از اوپک برای تعدیل کسری تقاضا در بازار پس از کاهش تولید احتمالی ایران بود. زنگنه در انتهای این نشست یادآور شد که دوست و دشمن دائمی وجود ندارد و به‌نظر می‌رسد این اظهارنظر در پی عدم حمایت روس‌ها به‌عنوان موثر‌ترین کشور غیر‌عضو حاضر در نشست ۱۷۴صورت گرفت‌ که البته با توجه به ترک شرکتهای روسی همگام با سونامی خروج بین‌المللی‌ها از صنعت نفت ایران عدم حمایت آنها در اوپک از ایران نیز قابل پیش‌بینی بود‌ چرا که اخیراً روس‌ها قراردادهای سودمندی را با عربستان به امضا رسانده بودند.
به بیان ساده‌تر بهتر است بگوییم هرگز یک ایرانی را تهدید نکنید و هرگز به یک روس اعتماد نکنید.
شرق: دست دوستی ایران و عربستان در بازار نفت
بحث اصلی در اجلاس مشترک جمعه اوپک و غیراوپک، سهم کشورهای غیراوپک در ادامه روند کاهش تولید است که تا حدودی جنبه کارشناسی دارد
دو کشور جمهوری اسلامی و عربستان که در روابط و معادلات دوجانبه در یکی از سخت‌ترین شرایط خود به‌سر می‌برند، در اجلاس صد‌و‌هفتاد‌و‌چهارم، اولین درس بزرگ سیاست‌ها و دیپلوماسی درون‌اوپکی را به روسیه دادند. روسیه ماه‌ها با عربستان درباره لغو کاهش جمعی ۱.۸میلیون بشکه در روز هماهنگی و لابی کرده بود و از طریق عربستان می‌کوشید ایران را برای همکاری ترغیب کند. عربستان نیز همه قول‌های مساعد را به مسکو داده بود، اما در جلسه اوپک با ایران همسویی کرد. قطعاً این اولین تجربه مهم روسیه از قوانین و قواعد درون‌اوپکی بود. در حقیقت، عربستان ضمن مجادله با همتای ایرانی خود، مقاومت او را در مخالفت با افزایش سقف تولید که خواست روسیه بود، تحسین می‌کرد.
در واقع نبرد بازار بین آمریکا و روسیه است و عربستان در جایگاه سوم تولید جهانی قرار دارد و واقعیت ناگفته آنجاست که عربستان ظرفیت مازاد درخور ملاحظه‌ای نیز ندارد.
در‌هر‌صورت رقابت نفت به تدریج از خاورمیانه به سوی روسیه، آسیای میانه و آمریکا سوق پیدا خواهد کرد. آمریکا و روسیه نیاز آنی به قیمت‌های بالا و سه‌رقمی ندارند...
شرق:‌ اگر نفت برای ایالات‌متحده یک سلاح برای پیروزی در جنگ تجاری با اروپا و چین به‌نظر می‌رسد، برای ایران یک صلاح برای ایفای نقش بین‌المللی خود و تحکیم اقتصاد جهانی است که ایران خود نیز عضوی از آن محسوب می‌شود.خبری که در آخرین لحظه می‌رسد نیز گواهی بر تمام موارد بالاست. وزیران ایران و عربستان دیداری دوجانبه داشتند و متعاقب آن اوپک رأی به افزایش یک‌میلیونی سقف تولید داد. این رأی نشانگر اوج پختگی ایران در بازار نفت و دیپلوماسی در اوپک است تا دست ایالات متحده را برای فشار بر ایران خالی کند.

یک روزنامه‌ باند خامنه‌ای گوشه‌یی از پرده دعوای باندی بین خامنه‌ای و لاریجانی که توپ اف.ای.تی.اف را در زمین یکدیگر می اندازند کنار زده است:
جوان: شاید تعمدی در کار می‌باشد تا مرجعی خارج از ساختار تعریف شده عرفی جامعه و خارج از قوای سه‌گانه، مانع از عضویت کشورمان در اینگونه معاهدات بین‌المللی شود؛ ممانعتی که هزینه‌های فراوان روانی –اجتماعی را می‌تواند با فضاسازیهای رسانه‌یی مرسوم برای این مرجع نیز به همراه داشته باشد. با این تفسیر هدف دوگانه «تعهدتراشی برای کشور و هزینه‌تراشی برای مرجع بالادستی قوای سه‌گانه» یک هدف به‌شمار می‌آید.

مطالب   مارا در وبلاک خط سرخ  مقاومت ودر توئیتربنام @bahareazady   دنبال کنید
ما بر اندازیم#   تهران # قیام دیماه#  اعتصاب # تظاهرات#  قیام سراسری#  اتحاد