۱۳۹۷ دی ۲۸, جمعه

جاسوس افغانی متهم به سال ها جاسوسی برای یک نهاد اطلاعاتی ایران شد



جاسوس افغانی متهم به سال ها جاسوسی برای یک نهاد اطلاعاتی ایران شد


دادستان آلمان مردی ۵۰ ساله و افغانی‌الاصل به نام «عبدالحمید.س» که با یکی از مراکز جنگ الکترونیک ارتش آلمان به عنوان متخصص زبان و کارشناس امور افغانستان همکاری می‌کرد را دستگیر کرد. او متهم است سال‌ها برای یک نهاد اطلاعاتی ایران جاسوسی می‌کرده است.
به گزارش روزنامه «سود دویچه» دادستانی آلمان روز سه‌شنبه ۱۵ ژانویه دستور دستگیری یک فرد متهم به جاسوسی در ارتش را صادر کرد. این مرد یک افغانی-آلمانی ۵۰ ساله به نام «عبدالحمید.س» است که به عنوان متخصص زبان و کارشناس امور افغانستان مشغول به کار بود و متهم است که با نهادهای اطلاعاتی ایران همکاری کرده است.
«عبدالحمید.س» با گروه جنگ الکترونیک در شهر داون ایالت راینلند فالتز آلمان در ارتباط بود. کارشناسان این مرکز ارتباطات دشمن را شنود و رصد کرده و با ایجاد اختلال در فرستنده‌ها، از سامانه‌های ارتباطی و فرستنده‌های ارتش آلمان مراقبت می‌کنند.
کارشناسان زبان در این مرکز مسئولیت دارند اطلاعات که از مبداء یا به مقصد یک منطقه خاص رد و بدل می‌شوند را ترجمه کنند.
روزنامه اشپیگل آلمان که روز سه‌شنبه درباره اتهام جاسوسی «عبدالحمید.س» گزارشی منتشر کرد، احتمال داد که او به اطلاعات حساسی درباره نیروهای ارتش آلمان که در افغانستان مستقر هستند، دست یافته است.
احتمال می‌رود این مرد ۵۰ ساله که به عنوان متخصص زبان و کارشناس امور افغانستان با ارتش آلمان همکاری می‌کرد، اطلاعاتی را به یک نهاد اطلاعاتی ایران رسانده باشد.
روزنامه «سود دویچه» معتقد است که اولین نشانه‌ها درباره رد و بدل شدن اطلاعات میان عبدالحمید و نهادهای اطلاعاتی ایران در سال ۲۰۱۷ بروز کرد. پس از آن نهادهای اطلاعاتی آلمان او را زیر نظر گرفتند. او پیش از دستگیری به دستور دادستانی در ۶ دسامبر ۲۰۱۸، برای مدت زمان زیادی زیر نظر و تحت مراقبت سازمان اطلاعات آلمان قرار داشت. او روز سه‌شنبه ۱۵ ژانویه ۲۰۱۹ در دادگاه فدرال آلمان دفاعیات خود را مطرح کرد.
براساس گزارش سالیانه حمایت از قانون اساسی آلمان، نهادهای اطلاعاتی ایران تمرکز خود را روی جاسوسی و مبارزه با گروه‌های مخالف در داخل و خارج از این کشور قرار داده‌اند. در این گزارش آمده که «وزارت اطلاعات» ایران بازیگر اصلی این اقدامات است و به سیاست‌های امنیتی داخل و خارج ایران توجه ویژه‌ای دارد.
اشتفان تومائه، عضو حزب دموکرات آزاد آلمان در مجلس این کشور گفت که روز سه‌شنبه اپوزیسیون این سوال را مطرح کرد که اگر این اتهام ثابت شود، باید پرسید «چرا یک همکار ارتش، که سال‌ها اطلاعات بسیار حساسی را به یک نهاد اطلاعاتی ایران ارسال می‌کرده، باید سال‌ها برای این کار زمان داشته باشد؟»
این عضو مجلس آلمان گفت از نظر او دامنه این عملیات جاسوسی و تاثیر آن روی عملیات نظامی آلمان در افغانستان از موضوعات بسیار مهم است که باید بررسی شود. او از کمیته نظارت بر نهادی اطلاعاتی در مجلس آلمان خواست در این‌باره گزارشی تهیه و ارائه کنند.
از اواخر سال ۲۰۰۱ ارتش آلمان نیروهای نظامی خود را به کوه‌های هندوکش فرستاد. ماموریت این نیروها در سال ۲۰۱۵ به پایان رسید ولی از آن زمان تا کنون ارتش آلمان با هدف آموزش نیروهای امنیتی افغانستان در این کشور باقی مانده‌اند. آلمان در حال حاضر می‌تواند ۱۳۰۰ سرباز در افغانستان داشته باشد.
قراردادها و استخدام‌های مشکوک در وزارت دفاع آلمان و افزایش عملیات خارجی ارتش به ویژه در دوران وزرات اورزولا فان دیر لیین، وزیر دفاع فعلی، از جمله موضوعاتی است که کمیته دفاع مجلس آلمان در جلسه آینده خود به آنها خواهد پرداخت.


پیش بسوی قیام  سراسری ، ما بر اندازیم#   شهرهای ایران   اعتصاب # تظاهرات

 سرنگونی #  اتحادوهمبستگی     مرگ_بر_دیکتاتور   #IranRegimeChange