مروری بر رسانههای حکومتی –شنبه ۱۳بهمن ۹۷
موضوع اصلی و مسائل یک تا سه روزنامههای حکومتی امروز در مورد اینستکس سازو کار جدید مالی اروپا برای تجارت با رژیم ایران است. در کنار آن دود و دمها در مورد چهلمین سالگرد ربودن انقلاب ضدسلطنتی مردم توسط خمینی، و برخی از بحرانهای اقتصادی اجتماعی و اعترافات به ناکارآمدی نظام دیده میشود.
روزنامههای باند خامنهای نسبت به اینستکس فضای ناامیدی ابراز کرده و به باند روحانی حمله کردهاند.
کیهان در یادداشت روزش به قلم حسین شریعتمداری نوشته است: «اکنون سؤال این است که وقتی هیچیک از آنچه حریف در برجام، متعهد شده بود تحقق نیافته است، از برجام غیر از یک «جسد متعفن»! چه باقی مانده است؟! و چرا دولت محترم این جسد متعفن را دفن نمیکند که هر روز عفونت جدیدی نظیر FATF و CFT و SPV و پالرمو و اخیراً INSTEX، در فضای سیاسی و اقتصادی کشور منتشر نشود؟!».
کیهان در مطلب دیگری با عنوان:«کوه اتحادیه اروپا موش زائید» نوشته است: «یک دیپلمات ارشد لهستانی درباره ساز و کار مالی ویژه اتحادیه اروپا با ایران گفت: به اعتقاد من، این اقدام نوعی ژست نمادین برای حفظ چهره اتحادیه اروپا بوده اما در واقع هیچ اهمیتی ندارد».
جوان: این کانال... در مقایسه با وعدههای برجامی اروپاییان «تقریباًً هیچ» محسوب میشود.
رسالت به نقل از مهدی محمدی نوشته است: « چند جنبه این سازو کار جدید نه تنها تحریمهای آمریکا را تضعیف نمیکند بلکه مکمل آن هم هست. اولاً اصلیترین هدف آمریکا گرفتن اختیار پولهای ایران از ایران و به دست گرفتن مدیریت پولهای ایران است و instex کمک مؤثری به این موضوع میکند. ثانیا این سازو کار هویت مشتریان ایران را برای آمریکا آشکار و تحریم آنها را تسهیل میکند ثالثا این سازو کار خود به ابزاری برای فشار به ایران بهمنظور پذیرش نهایی CFT و پالرمو تبدیل خواهد شد. رابعاً اروپاییها از همین حالا دارند تلاش میکنند آغاز به کار واقعی instex را مشروط به آغاز مذاکرات منطقهای ایران کنند. این نشان میدهد اروپا در فشار به ایران برای مجبور کردن آن به مذاکرات منطقهای که یکی از اصلیترین هدفهای آمریکاست کاملا با آن همراه است».
رسالت به نقل از یاسر جبراییلی افزوده است: « پیشبینی میکنم دور جدیدی از فشار بر ایران از طرف اروپاییها برای اجرای استانداردهای FATF و برای محدود کردن برنامه موشکی ایران شروع شود، یعنی همان مسألهای که آمریکا به دنبالش بود بنابراین باید بدانیم که سیاست اروپاییها از آمریکا جدا نیست».
در روزنامههای باند روحانی هم اعترافات کم و بیش مشابهی دیده میشود.
آرمان: «در واقع به آن صورت ضمانت اجرای مؤثری ندارد که اگر زمانی نخواهد اجرا شود، ایران بتواند از باب مسئولیت، اتحادیه اروپا را به پاسخگویی وادار کند. در حقیقت بهلحاظ حقوقی فعلاً بیشتر داوطلبانه بهنظر میرسد تا اینکه یک تعهد حقوقی در چارچوب حقوق بینالملل باشد».
آرمان در مطلب دیگری نوشته است: «چون به اجرای FATF منوط شده...از این جهت بهنظر میرسد هنوز نمیتوان خیلی به اجرای این سازو کار مالی امیدوار بود».
ابتکار هم نوشته: «نامی از سایر اعضای اتحادیه اروپا برده نشده است به همین دلیل برخی تحلیلگران این امر را زمینهای برای عدم استقبال سایر کشورها از این مکانیسم مالی تلقی کردهاند». ابتکار افزوده است: « برخی تحلیلگران با برجسته کردن این بخش از بیانیه اروپا معتقدند که با توجه به بررسیهای صورتگرفته برای تصویب FATF در ایران و مواضع مخالفان و موافقان آن، در واقع این بند بیانگر انداختن توپ تعهدات اروپا به زمین ایران است».
برخی از سایر بحرانها در عنوانهای روزنامههای دو باند دیده میشوند:
آرمان: محمدرضا خباز: «گرسنگی مردم» منطبق با شعارهای انقلاب نیست
ابرار اقتصادی: افزایش فقر نسبی در یک سال اخیر
افکار: جنتی: متأسفأنه برخی مسئولان به جای مردم به فکر خودشان هستند
عصراقتصاد: فرشاد مومنی: توجیه افزایش قیمت بنزین متکی به خلاف گوییهای حیرتانگیز است
پیش بسوی قیام سراسری ، ما بر اندازیم# کانونهای شورشی در شهرهای ایران #
اعتصاب واعتراض و تظاهرات# سرنگونی رژیم # اتحادوهمبستگی
مرگ_بر_دیکتاتور #IranRegimeChange مطالب ما را در وبلاک خط سرخ مقاومت
ودر توئیتر @bahareazady دنبال کنید