سایتهای «فری ریپابلیک» آمریکا و سایت «بوک سی» کانادا به قرارداد ۲۵ ساله خامنهای با چین پرداخته است. در این مطلب با اشاره به مشکلاتی که بر سر راه خامنهای برای حفط بقای حکومتش قراردارد، به بررسی موانع بر سر راه او پرداخته شده. همچنین واکنش مردم به این قرارداد ننگین را بررسی کرده است.
آخوندها؛ ایران را به چین میفروشند
اواخر هفته گذشته، چین و ایران مشارکت استراتژیک جامع را امضا کردند. یک توافقنامه استراتژیک ۲۵ساله که نتیجه بحث و گفتوگوهایی است که در سال ۲۰۱۵ هنگام بازدید رئیس جمهور چین شی جین پینگ از تهران و دیدار با علی خامنهای آغاز شد. پس از این دیدار، خامنهای با ارسال پیامی خصوصی به جین پینگ خواستار گفتوگو درباره این توافق شد. مجید رضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین، بعداً گفت كه لاریجانی نظرات ایران را نمایندگی میکند.
رژیم ایران متن کامل این توافقنامه را منتشر نکرده است. این یک سند کاملا در پشت درهای بسته است.
گرداب برای خلاصی از تحریمها
با این حال چند چیز روشن شده است: به نظر میرسد این توافقنامه در مقابل تأمین بازار نفت برای چین، چیز کمی به ایران ارائه میدهد. حتی برخی از طرفداران رژیم این توافقنامه را شبیه معاهده ترکمانچای ۱۸۲۸ توصیف کردهاند، که در آن ایران برخی از استانهای شمالی خود را به روسیه واگذار کرد. مخالفان رژیم گمان میکنند که این کشور قصد دارد از چشمانداز نفت ارزان قیمت برای چین به عنوان برگ برنده خود در مذاکرات با ایالأت متحده استفاده کند. ایران به نحو بسیار بدی میخواهد خود را از تحریمهای اعمال شده توسط ترامپ خلاص کند.
بر اساس گزارش وب سایت Petroleum-Economist ۵هزار نیروی امنیتی چینی در خاک ایران به عنوان بخشی از توافقنامه برای حفاظت از پروژههای چینی حضور پیدا خواهند کرد. در ماه ژوئیه گذشته، سایمون واتکینز، نویسنده و روزنامهنگار مالی انگلیسی، در تلاش بود تا جزئیات توافقنامه امنیتی بین دو کشور را فاش کند. وی نتیجه گرفت که طرفین در امور نظامی و اطلاعاتی همکاری خواهند کرد. علاوه بر این، چین ۴۰۰میلیارد دلار در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی سرمایه گذاری خواهد کرد که شامل ارتقا زیرساختهای ایران است.
منابع واتکینز از جزئیات قرارداد
چین برای سرمایهگذاری خود، اولین گزینه پیشنهاد پروژههای نفت، گاز و پتروشیمی در ایران را با تخفیف کلی دارا خواهد شد. همچنین چین از شرایط پرداخت استفاده از ارزهای متعلق به آفریقا و اتحاد جماهیر شوروی سابق، که نرخ ارز بسیار مناسبی را برای چین ارائه میدهند، استفاده خواهد کرد. جزئیات بسیار بیشتری در مقاله واتکینز وجود دارد.
منابع اطلاعاتی واتکینز گزارش دادهاند که تا سپتامبر، طرح پیشنهادی به پکن کمک میکند تا ۱۵میلیون دوربین مدار بسته در ایران نصب شود. همه این دوربینها به سیستمهای نظارت دولتی اصلی چین متصل میشوند. ایران همچنین میتواند «اینترنت ملی به سبک چینی» بدست آورد.
شکایت مردم ایران از قرارداد شرمآور
پس از امضای توافقنامه چین و ایران، مردم ایران در شبکههای اجتماعی از این «توافقنامه شرم آور» شکایت کردند و این توافقنامه را رشوه برای جلوگیری از سرنگونی رژیم ایران دانستهاند. شهروندان ایرانی این توافقنامه را خطری برای منافع شهروندان ایرانی و خیانت به منافع ملی ایران میدانند.
برخی از شهروندان تأکید دارند که چین در میان ایرانیان محبوب نیست. دیگران به یاد میآوردند که ماهیگیرهای چینی در خلیج فارس زندگی ماهیگیران فقیر ایرانی را نابود میکردند.
آخوندها در بنبست، تحت فشار تحریمها، ویروس کشنده و جامعه در آستانه انفجار گرفتار شدهاند. رژیم به دنبال راهی برای برون رفت از این بنبست است. در همین حال. در کمال تعجب، دولت بایدن هنوز تحریمها را برنداشته و همچنین در مورد محدودیت در برنامههای موشکی و دخالتهای ایران در منطقه صحبت میکند.
مسئله اصلی حفظ نظام در مقابل تندبادهای قیامهای مردمی
مسئله اصلی خامنهای بقای رژیم، از جمله جلوگیری از قیامهای احتمالی است. اگر هر یک از مسائل پیش روی رژیم بدتر شود، تعادل خود را به شدت از دست خواهد داد. بنابراین، خامنهای فکر میکند که با سیاست «نگاه به شرق»، میتواند رژیم خود را از تحریمها خلاص کند بقای آن را تضمین کند. و این به معنای دادن امتیازات بزرگ و هزینه از جیب مردم ایران به چین، روسیه و کرهشمالی است. خامنهای میخواهد از مخمصهای که ریاست جمهوری ترامپ بر او تحمیل کرد، خارج شود.
خامنهای مثل بقیه دیکتاتورها آنچه تاریخ بارها نشان داده را نادیده میگیرد. وقتی دولتی پشتیبانی مردم خود را از دست میدهد، توافق با قدرتهای خارجی نمیتواند بقای دولت را تضمین کند. آخوندها نمیتوانند فراموش کنند که اکثر ایرانیان در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۹ در تظاهراتهای متعدد خشم خود را نسبت به دیکتاتوری مذهبی خامنهای ابراز داشتند و خواستار استقرار یک دولت دمکراتیک شدند. دیر یا زود، این مردم هستند که آینده این رژیم را تعیین میکنند.
سئوال مهم اینست که آیا توافق با چین میتواند یک نجات برای رژیمی باشد که از خفگی اقتصادی رنج میبرد؟ ماهیت اصلی این قرارداد استعماری است زیرا چین عهدهدار جریان نقدینگی و امنیت ایران خواهد شد.
آیا رژیمی که درگیر فساد باشد میتواند مشکل فقر، بیکاری و تورم را حل کند؟ آیا رژیم میتواند مشکل انفجاری ۳۵میلیون فقیری را که در حاشیه شهرها زندگی میکنند حل کند؟ و آیا رژیم حتی به دنبال حل این مشکلات است؟ جواب منفی است.
بنابراین من قویا شک دارم که رژیم ایران بتواند با قرارداد چین بتواند راهی برای گریز از قیامهای مردمی پیدا کند.
🌹# بر اندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوانه
️❣️ # ️ ️️️ مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi #IranRegimeChange
🌻 پیوند با حساب توئیتری BaharIran@7