این روزها واژه جمهوری دمکراتیک در فضای مجازی و رسانهها زیاد به چشم میخورد. در روزهای منتهی به جشن سیزده بدر این هشتک در فضای مجازی به آرامی داغ شد تا اینکه در شامگاه ۱۴فروردین ۱۴۰۰ به هشتک اول ترند ایران تبدیل شد. جمهوری دمکراتیک چیست؟ چرا اکنون و در این شرایط تاریخی این بحث مطرح شده است؟ به کدام ضرورت قرار است پاسخ بدهد؟
جمهوری دمکراتیک یک آرمان تاریخی
در سال ۱۲۸۵که جنبش مشروطه ایران پیروز شد، خواسته و مطالبه اصلی جنبش، «عدالتخانه» بود. عدالتخانه که بعدها تبدیل به مجلس یا همان پارلمان شد به عنوان تبلور و چکیده تمام آرمان آزادیخواهی جنبش مشروطه بود. اما به مرور استبداد و استعمار این دستاورد گرانسنگ ملی ایران را مصادره و از محتوا تهی کردند.
از پیروزی انقلاب مشروطه تا اکنون ۱۱۵سال گذشته است. مردم و پیشتازان مردم ایران طی این یک سده گذشته همه تلاششان را به کار گرفتند تا به آزادی به عنوان یک ضرورت مطلق برسند اما برغم همه جانفشانیها و فداکاریها هنوز این آرزو محقق نشد.
بوی باروت تفنگ ستارخان و باقرخان
هنوز بوی باروت تفنگ ستارخان و باقرخان در حیات سیاسی این وطن استشمام میشد که میرزا کوچکخان و کلنل پسیان پیشاهنگ آزادی شدند. هنوز خون گرم میرزا کوچکخان در کوههای یخ زده تالش جریان داشت که نسلی از آزادیخواهان و روشنفکران استبداد رضاشاه را به لرزه در آوردند. هنوز سلولها و زندانهای رضا شاه داغ کشتارها و شکنجههای آزادیخواهان را فراموش نکرد که مصدق رهبر ملی ایران در برابر استبداد و استعمار قد برافراشت. هنوز صدای گرم پیر احمد آباد در تبعیدگاهش شنیده می شد که بیژن و حنیف و نسل او سر برافراشت.
نسل حنیف در نبرد برای آزادی و دمکراسی هم در برابر استبداد شاهنشاهی سنگ تمام گذاشت و هم در برابر استبداد دینی خمینی، سقف باورنکردنی از فدا و جسارت انقلابی از خود بروز داد.
گفتمان حاکم چه چیز را القا میکند؟
پیوند تاریخی بین استبداد و استعمار در ایران که با روی کار آوردن خمینی به مرحله جدیدی از همسویی رسیده بودند، تلاش کردند و میکنند که بر فرهنگ سیاسی ایران یک اندیشه انحرافی را غالب کنند. اندیشهیی که ملت ایران را بین دو استبداد مخیر میسازد: یا استبدادی دینی خمینی و خامنهای و یا بازگشت به استبداد سلطنتی. این گفتمان غالب در محافل مطبوعاتی و رسانهایی در داخل و خارج از ایران است. این گفتمان به عمد تلاش دارد مبارزه یک صدساله مردم ایران برای آزادی و دمکراسی را در حکومت خمینی خلاصه کند و بگوید: ببینید این حاصله مبارزه شماست! اگر به استبداد دینی راضی هستید بسمالله! و الا چاره دیگر غیر از بازگشت به عصر طلایی پهلویها نداریم!
جمهوری دمکراتیک
جمهوری دمکراتیک پاسخ تاریخی ملت ایران به این فریبکاری تاریخی است. جمهوری دمکراتیک یعنی حاکمیتی که در دست ملت است. فرم آن جمهوری و محتوای آن دمکراتیک یعنی تسلیم در برابر اراده غالبه مردم است. تنها این آنتیتز تاریخی است که راه را بر بازگشت هر گونه استبداد دیگری بر این میهن میبندد.
۴۲ سال نبرد بیامان مردم ایران و پیشتازانش با استبداد دینی خمینی و تبار ناپاکش، اگر چه بس خطیر و پر هزینه بود اما اکنون در آستانه پایان آن هستیم. این استبداد به زودی به دست جوانان شورشی و ایران شورشی طومار عمرش پیچیده میشود. شرایط عینی جنبش و انقلاب در ایران اکنون زبان باز کرده است. دیگر تفنگ پاسدار و اعدام بازجو و وحشیگری بسیجی توان پاسخ به آن و سرکوبش را ندارد.
پس به همان وضوح که میدانیم چه نمیخواهیم، باید برای تودههای رنج کشیده و جوانان شورشی روشن باشد که چه میخواهیم. «جمهوری دمکراتیک» یک آرمان تاریخی است که اکنون به صورت یک مطالبه عمومی و فراگیر تبدیل شده است.
پس برای داشتن ایرانی آزاد و آباد و رها از استبداد و خودکامگی پیش به سوی سرنگونی استبداد دینی و برپایی جمهوری دمکراتیک.
🌹# بر اندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوانه
️❣️ # ️ ️️️ مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi #IranRegimeChange
🌻 پیوند با حساب توئیتری BaharIran@7