ئی یو روپورتر- کنفرانس اپوزیسیون ایران در پارلمان اروپا - خانم مریم رجوی رهبر اپوزیسیون ایران در پارلمان اروپا تاکید کرد، زمان سیاست جدید در برابر ایران فرا رسیده است
پارلمان اروپا روز چهارشنبه (20 نوامبر) میزبان رویدادی بود که توسط دوستان ایران آزاد Friend of a Free Iran سازماندهی شده بود، که در آن سخنرانیهای چند تن از اعضای گروه بینگروهی پارلمانی و همچنین مریم رجوی، رئیسجمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران ارائه شد. رهبر اپوزیسیون دموکراتیک از این فرصت استفاده کرد تا چشم انداز ائتلاف خود را برای آینده ایران ترسیم کند و همچنین از جامعه جهانی خواست تا از مبارزه مردم ایران علیه دیکتاتوری مذهبی حاکم حمایت کند.
رجوی و حامیان اروپایی او تأکید کردند که این حمایت از لحاظ تاریخی به دلیل ترس از بیثباتی در پی هرگونه تلاش برای سرنگونی دیکتاتوری اسلامی موجود متوقف شده است. او گفت که این یک تاکتیک ترساندن صرف برای حفظ قدرت است و افزود که یک جایگزین دارای امکان موفقیت وجود دارد که همان شورای ملی مقاومت میباشد، که توسط دهه ها مبارزه و یک شبکه گسترده که آماده تضمین یک انتقال آرام است، استحکام یافته است.
این احساس توسط آلخو ویدال کوادراس، سیاستمدار اسپانیایی و معاون سابق پارلمان اروپا، که سال گذشته از یک سوء قصد جان سالم به در برد که گمان میرود توسط رژیم ایران سازماندهی شده بود، بازتاب یافت. ویدال کودراس در سخنرانی خود در مراسم روز چهارشنبه، اقدام برای کشتن خودش را ناشی از "حمایت بی دریغ او از اپوزیسیون دموکراتیک ایران" دانست و گفت که برنامه ده ماده ای رجوی برای آینده ایران، همراه با "شبکه وسیع سازمان مجاهدین خلق ایران" و یگانهای مقاومت، بیانگر نادرستی روایت در مورد نبود گزینه مناسب برای رژیم آخوندی را به نمایش میگذارند.
او و دیگر سخنرانان، سیاستگذاران غربی را متهم کردند که از این روایت برای توجیه «مماشات» استفاده میکنند و آنها از این رویداد برای ترسیم سیاستهای جایگزین با هدف پاسخگویی رژیم برای فعالیتهای بدخواهانهاش و در عین حال تشویق مردم ایران به سرنگونی نظام حاکم استفاده کردند.
عنصر مشترک این توصیه ها، لیست گذاری و تحریم سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی بود. گرداننده این جلسه، پتراس اوشترویچیوس در سخنان افتتاحیه خود تاکید کرد که این گامی مهم در حمایت از فعالیتهای آتی مردم ایران و مقابله با نقض حقوق بشر رژیم خواهد بود.
وی گفت: مقاومت ایران باید حق مبارزه با رژیم و سپاه که وحشیگری بی حد و حصر انجام می دهد، را داشته باشد . نبرد واحدهای مقاومت با ارزشهای دموکراتیکی که در اروپا داریم همسو است. سیاست مماشات شکست خورده است. انتخاب سیاست مناسب اتحادیه اروپا این است که در کنار مردم ایران که مشتاق یک جمهوری دموکراتیک و سکولار هستند بایستد.
چندین نماینده پارلمان اروپا از گروه های مختلف سیاسی خواستار قرار دادن سپاه در لیست سیاه شدند.
این فراخوان مکرر برای اقدام در دو جنبه اصولی و عملگرایانه به سیاستگذاران غربی ارائه شد و سخنرانان به طور مختلف نقش سپاه پاسداران در نقض حقوق بشر در داخل، حمایت از گروه های تروریستی منطقه ای و نفوذ بر درگیری های منطقه ای و جهانی از جمله جنگ در اوکراین، را مطرح کردند. مارکو سیچیولی، نماینده ایتالیایی پارلمان اروپا اعلام کرد: «امروز، بیش از هر زمان دیگری، جامعه بینالمللی باید در مقابل این اقدامات بایستد. ما باید به حمایت از مردم ایران که برای آزادی و دموکراسی میجنگند ادامه دهیم.»
آقای سیچیولی در مورد این دیدگاه برای «دموکراسی واقعی» در ایران اظهار داشت: «مقاومت ایران برای آن میجنگد. ما باید از این مقاومت حمایت کنیم، زیرا آنها نه تنها برای آینده ای بهتر برای ایران بلکه برای صلح و ثبات در سراسر خاورمیانه تلاش می کنند.»
خانم رجوی در خصوص نقض حقوق بشر به ویژه خاطرنشان کرد که "جنگ علیه مردم ایران از ابتدای سال 2024 تاکنون شاهد 800 اعدام بوده است." این در حالی است که ایران برای مدت طولانی بالاترین آمار اعدام در جهان را حفظ کرده است، این نشان دهنده افزایشی است که به طور گسترده به عنوان بخشی از استراتژی رژیم برای ارعاب مردم در سکوت پس از قیام سراسری که در سپتامبر 2022 آغاز شد و به عنوان بزرگترین چالش توصیف شده برای رژیم آخوندی از بدو تأسیس در سال 1979 تلقی میشود.
رویداد چهارشنبه بیانگر این درک بود که این استراتژی سرکوبگرانه ناکارآمد بوده است و چندین سخنران «کانونهای مقاومت» و دیگر صداهای فعالی که در سراسر جمهوری اسلامی فعال هستند را تحسین کردند.
میلان زور، نماینده اسلوونیایی پارلمان اروپا، «مبارزه شجاعانه شورای ملی مقاومت برای دموکراسی» را ستود و اعلام کرد که «زمان آن فرا رسیده است که اتحادیه اروپا در سیاست خود تجدید نظر کند و در کنار مردم ایران بایستد». مولارچیک به طور مشابه اعلام کرد: «ما باید از مردم ایران که خواهان تغییر رژیم هستند حمایت کنیم... ما از مبارزه جوانان ایرانی دلگرم هستیم. ما باید از مردم ایران و مبارزه برای دموکراسی حمایت کنیم.»
راسا جوکنویچینه توجه ویژه ای به تمرکز قیام 2022 بر حقوق زنان خواند و گفت: «مبارزه زنان در ایران الهام بخش است. ما باید بیشتر کار کنیم. یک ایران آزاد از کنترل این رژیم یک امر حیاتی است.»
بسیاری از سخنرانان نیز تاکید کردند که این آزادی مترادف با اجرای طرح ده ماده ای رجوی است. به گفته آقای زرزالخوس، این طرح «باید مبنای هر نقشه مسیر برای دموکراسی در ایران باشد. شورای ملی مقاومت تنها جایگزین واقعی و دارای امکان موفقیت برای رژیم ایران است و اتحادیه اروپا باید با رد این ادعا که جایگزینی برای رژیم آیتالله وجود ندارد، سیاست خود را در قبال ایران بازنگری کند.»
با توجه به پذیرش احتمالی آن جایگزین، رجوی برنامههایی را برای ایجاد یک دولت موقت که انتظار میرود بیش از شش ماه طول نکشد، با تمرکز اصلی بر سازماندهی انتخابات مجلس مؤسسان که به نوبه خود پیشنویس، تصویب و رفراندوم در مورد مجلس مؤسسان را بر اساس قانون اساسی جمهوری جدید تنظیم میکند، تشریح کرد. این قبل از واگذاری حاکمیت به مجلس موسسان به عنوان نمایندگان منتخب مردم ایران میباشد.
خبرنگار اتحادیه اروپا- ئی یو روپورتر
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7سخن رو