نبرد خلق - جنبش رنگین کمان بیشماران - : پویا رضوانی
در ماه مهر تعرض به زندگی و معیشت نیروهای کار و در حقیقت اکثریت جامعه با شدت ادامه داشت. در همین ماه رسانه های حکومتی به برخی از شرایط فلاکتبار که جامعه درگیر آن است ورود کرده اند. کار و کارگر در شماره روز شنبه ۲۱ مهر اعلام کرد که هزینه ماهانه خوراکی بیش از مزد است و سبد معیست شهریور به بیش از ۳۶ میلیون تومان رسیده است. این رسانه جکومتی نوشت که «اقتصاد غارتی جوانان کشور را قربانی فقر فرهنگی و معیشتی کرده است.»
رسانه نصف جهان در شماره روز دوشنبه ۲۳ مهر از این که «سی و سه درصد از مدارس استان اصفهان فرسوده هستند» خبر داد. کار و کارگر در شماره روز شنبه ۲۸ مهر نوشت «تورم عامل فروپاشی خانواده ها» است و «مشکلات اقتصادی منجر به کاهش ازدواج و افزایش نرخ طلاق شده است.» نوآوران در همین روز از «تلاشها برای افزایش قیمت بنزین به بهانه اصلاح الگوی مصرف» خبر داد و این تلاش را «تکرار سناریوی تجربه شده» معرفی کرد.
رسانه روزگار در شماره روز دوشنبه ۳۰ مهر به «قوانین تبعیض آمیز» در مورد زنان ورود کرده و «ریشه دوری زنان از بازار کار. در حالی که ورودی دختران بیشتر از پسران است» است را یادآوری کرده است. همین روزنامه در مورد تبعیض جنیسستی نوشت: «قوانین حمایتی از زنان در محیط کار در بسیاری از موارد تنها به شکل نوشته ای روی کاغذ باقی مانده است.»
نیروهای کار در ماه مهر ۳۰۳ روز حرکت اعتراضی انجام دادند. گزارش کوتاه این حرکتها را در زیر خواهید خواند. حرکتهای اعتراضی معلمان و دانشجویان جداگانه در همین شماره ماهانه نبرد خلق پوشش داده می شود.
در همین ماه شاهد سه شنبه های اعتراضی زندانیان سیاسی، ادامه گردهمآییهای خانواده های شهیدان و مردم آزادیخواه در مزار شهیدان بودیم.
کُنشهای اعتراضی کارگران معادن
پیام از بند زنان زندان اوین پیرامون فاجعه معدن معدنجو
فاجعه ای دیگر برای کارگران معدن طبس و قربانی شدن بیش از ۵۰ نفر از کارگران به دلیل ایمن نبودن محیط کار، کارگران را هم چون همیشه به قتلگاه فرستاد و خانوده های بسیاری را از داشتن عزیزان شان محروم کرد.
ما فعالان کارگری که برای پیگیری مطالبات خود و دیگر کارگران در زندان بسر می بریم تاثر و تالم خود را از این مصیبت وارده اعلام می داریم و به خانواده های این عزیزان و طبقه کارگر ایران تسلیت می گویم.
فعالان کارگری: ریحانه انصاری، نسرین خضری جوادی، ناهید خداجو
بند زنان اوین ۴ شهریور ۱۴۰۴
*روز شنبه ۷ مهر، کارگران معدن زغال سنگ طزره از شرکت زغال سنگ البرز شرقی در استان سمنان، برای ششمین روز متوالی به اعتراضات صنفی خود ادامه دادند.
به گزارش ایلنا، حدود ۱۴۰۰ کارگر پیمانی و قراردادی از روز دوشنبه دوم مهر در اعتراض به عدم دریافت مطالبات، شرایط نامناسب کاری و امنیت شغلی دست به اعتراض زدهاند.
کارگران خواستار افزایش حقوق، عقد قراردادهای دائمی، رفع مشکلات بازنشستگی و حذف پیمانکاران از محیط کار خود هستند.
لازم به ذکر است، شهریورماه سال گذشته، در پی وقوع انفجار در معدن طزره، شش معدنچی جان خود را از دست داده بودند.
*روز آدینه ۱۳ مهر، حدود ۴۰۰ کارگر معدن زغال سنگ طزره به دلیل مشکلات بازنشستگی پیش از موعد و بی پاسخ ماندن خواسته های شان برای یازدهمین روز متوالی تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران معدن طزره در تشریح مشکلات خود و همکارانش گفت: همه کارگران این واحد معدنی که مشمول مقررات مشاغل سخت و زیانآور می شوند به دلیل درج عناوین شغلی غیر واقعی در لیست بیمه ای از سوی برخی پیمانکاران پیشین، در زمان بازنشستگی دچار مشکل شده و نمی توانند از مزایای بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنند.
*روز شنبه ۱۴ مهر، گروهی از کارگران معدن سرب و روی راور مقابل اداره کار کرمان تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش کرمان نو، کارگران در اعتراض نسبت به دو ماه معوقه حقوق و قطع بیمه تکمیلی و سرویس حمل و نقل برای نیروهای جدید تجمع کردند. این اعتراض در حالی صورت گرفته که مصباح، مدیرعامل تعاون، کار و رفاه اجتماعی اذعان دارد که کارگران این معدن هیچگونه معوقه حقوقی ندارند و مشکل بیمه تکمیلی این افراد نیز در حال حلشدن است.
*روز شنبه ۲۱ مهر، گروهی از کارگران شرکت آسفالت طوس از شرکتهای پیمانکار معدن چادرملوی یزد، به دلیل عدم افزایش حقوق و مشکلات بیمه ای، برای هشتمین روز متوالی دست از کار کشیدند و تجمع صنفی برگزار کردند. به گزارش ایلنا، کارگران شرکت آسفالت طوس که در معدن چادرملو فعالیت دارند، خواستار افزایش پایه حقوق و بهبود وضعیت بیمه تکمیلی خود شدند. این کارگران می گویند که دریافتی آنها نسبت به دیگر کارگران معدن کمتر است و شرایط سخت کاری آنها تناسبی با حقوق دریافتی شان ندارد.
در تجمع روز آدینه بیستم مهر تعدادی از خانواده های کارگران نیز به جمع آنان پیوسته بودند.
*روز دوشنبه ۲۳ مهر، اعتصاب و تجمع صدها کارگر شرکت سنگ آهن مرکزی ایران، بافق که از روزچهارشنبه هیجده مهر در اعتراض به عدم پاسخگویی به مطالبات و خلف وعده کارفرمایان آغاز شده بود پس از وعده رسیدگی به خواسته های شان خاتمه یافت.
کُنش گسترده کارگران صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
یکشنبه ۱ مهر
*شماری از کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر مقابل این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، یکی از کارگران در این خصوص گفت: «بعد از گذشت چند روز اعتراض صنفی برای وصول مطالبات، باوجود وعده های مسئولان، هنوز مشکلاتمان مرتفع نشده است. تبعیض و نابرابری در دستمزد، حقوق و مزایا، مشکلات خانوادگی و معیشتی زیادی برای کارگران این واحد ایجاد کرده است.
*شماری از کارگران بیکار شده پروژه پتروشیمی ارغوان گستر ایلام در ادامه اعتراضات هفته گذشته، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
دوشنبه ۲ مهر
*شماری از کارگران شاغل در سایت دو شرکت نفت و گاز پارس کنگان، سایت یک شرکت نفت و گاز پارس عسلویه، شرکت پالایش گاز فجر جم و شرکت نفت فلات قاره ایران در منطقه عملیاتی لاوان، در تجمعاتی اعتراضی خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند. همزمان برخی از کارگران شاغل در پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی نیز مقابل ساختمان مرکزی شرکت گاز پارس جنوبی دست به تجمع زدند.
از سوی دیگر کارگران شاغل در سکوهای گازی چهل گانه نفت و گاز پارس از جمله سکوهای نصر در منطقه سیری، spd15، spd8، spd14c و sdq2 دست به تحصن زدند.
*گروهی از کارکنان رسمی صنعت نفت ایران به همراه اعضای خانواده خود، در شهرکهای مسکونی جم واقع در بوشهر مقابل فرهنگسرای جم تجمع کردند. معترضان با سردادن شعارهای اعتراضی از قبیل «قرارداد استخدام، اجرا باید گردد» و «کسورات ظالمانه ملغی باید گردد» خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.
*شماری از کارگران پایانه ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر مقابل این شرکت دست به تجمع اعتراضی زدند.
سه شنبه ۳ مهر
*شماری از کارکنان صنعت نفت شاغل در پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی، برای هشتمین هفته متوالی مقابل ساختمانهای اداری این پالایشگاهها، دست به تجمع زدند. به گزارش افکار نفت، اصلاح نظام دستمزد کارگران صنعت نفت، رعایت حقوق آنها و اجرای فوری رای ترمیم حقوق از جمله مطالبات این کارگران صنعت نفت عنوان شده است.
*شماری از کارگران پایانه ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر در محوطه کار خود دست به تجمع اعتراضی زدند.
چهارشنبه ۴ مهر
*شماری از کارگران پایانهها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر برای چندمین رو متوالی در محوطه کار خود دست به تجمع اعتراضی زدند.
آدینه ۶ مهر
*تجمع کارگران شرکت نفت فلات قاره ایران در مناطق عملیاتی بهرگان، سیری و سکوی نصر در سیری و کارگران شرکت بهره برداری نفت و گاز غرب منطقه عملیاتی تنگ بیجار.
*چهارمین روزاعتصاب کارگران پروژه ای پتروشیمی دالاهو عسلویه دراعتراض به عدم پرداخت چهار ماه حقوق.
دوشنبه ۹ مهر
*شماری از کارگران شاغل در سایت دو شرکت نفت و گاز پارس کنگان، سایت یک شرکت نفت و گاز پارس عسلویه و شرکت پالایش گاز فجر جم در تجمعهای اعتراضی خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند. همزمان تعدادی از کارگران شاغل در پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی نیز مقابل ساختمان مرکزی شرکت گاز پارس جنوبی دست به تجمع زدند.
از سوی دیگر کارگران شاغل در سکوهای گازی چهل گانه نفت و گاز پارس از جمله سکوهای سلمان، نصر، SPD18B، SPD13B و SPD20 دست به تحصن زدند.
سه شنبه ۱۰ مهر
*شماری از کارگران شاغل در پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی دست به تجمع زدند.
*نهمین سه شنبه تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری پالایشگاههای اول، پنجم، ششم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی با همراهی کارگران پالایشگاه گاز پارسیان.
چهارشنبه ۱۱ مهر
*شماری از کارکنان صنعت نفت شاغل در پالایشگاه دهم مجتمع گاز پارس جنوبی، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان اداری این پالایشگاه، دست به تجمع زدند.
*جمعی از کارگران پتروشیمی بندرامام واقع در ماهشهر در اعتراض یه عدم رسیدگی به مطالبات شان، دست به تجمع زدند. به گزارش افکار نفت، خواسته های کارگران چنین است:
1_اعمال افزایش دستمزد سالیانه دولت طبق بخشنامه صادر شده
2_ اجرا مصوبه صنایع پتروشیمی (هلدینگ ) که از پارسال دستور آمده برای اجرا
3_ اجرا کردن رای دیوان که برای بار چهارم در تاریخ ۱۴۰۲/۶/۲۶صادر شد
4_اجرا کردن دستورات مدیر منابع انسانی وزارت نفت برای نیروهای پیمانکاری پیمانکاری مستمر در خصوص بن کارت و کالا کارت تمام آیا این خواسته ی زیادی است که فقط قانون برای ما اعمال کنید فقط قانون رو اعمال و اجرا کنید.
پنجشنبه ۱۲ مهر
*گروهی از کارکنان رسمی صنعت نفت ایران به همراه اعضای خانواده خود، مقابل فرهنگسرای جم در شهرکهای مسکونی جم واقع در بوشهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
دوشنبه ۱۶ مهر
*گروهی از کارگران بیکار شده پتروشیمی ارغوان گستر ایلام مقابل ساختمان دادگستری شهرستان چوار دست تجمع زدند. به گزارش ایلنا، کارگران این شرکت طی روزهای گذشته دست به تجمعات اعتراضی زدند که در پی آن شماری از کارگران احضار و بازداشت شدند.
*شماری از کارگران شاغل در سایت دو شرکت نفت و گاز پارس کنگان، سایت یک شرکت نفت و گاز پارس عسلویه، شرکت پالایش گاز فجر جم و پالایشگاه دهم مجتمع گاز پارس جنوبی، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند.
از سوی دیگر کارگران شاغل در سکوهای گازی چهل گانه نفت و گاز پارس از جمله سکوهای SPD8، SPD13B و SPD13D دست به تحصن زدند.
به گزارش افکار نفت، اصلاح نظام حقوق و دستمزد کارکنان عملیاتی صنعت نفت و اجرای فوری رای ترمیم حقوق از جمله مطالبات کارگران صنعت نفت عنوان شده است.
سه شنبه ۱۷ مهر
*جمعی از کارکنان شرکت نفت فلات قاره شاغل در منطقه عملیاتی لاوان، در محل کار خود دست به تجمع زدند.
*شماری از کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی برای دهمین هفته متوالی اعتصاب و تجمع کردند.
پنجشنبه ۱۹ مهر
*شماری از کارکنان رسمی صنعت نفت ایران به همراه اعضای خانواده خود، در شهرکهای مسکونی جم واقع در بوشهر، با برگزاری تجمع اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
آدینه ۲۰ مهر
*جمعی از کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود دست به تجمع زدند. به گزارش افکار نغت، این تجمع اعتراضی در محل کار این کارکنان در منطقه نفتی سیری صورت گرفته است.
شنبه ۲۱ مهر
*گروهی از کارگران شاغل در پالایشگاه گاز پارسیان واقع در استان فارس دست به تجمع اعتراضی زدند.
دوشنبه ۲۳ مهر
*شماری از کارگران شاغل در پالایشگاه گازی فجر جم و شرکت نفت و گاز پارس عسلویه دست به تجمعات اعتراضی زدند. از سوی دیگر کارگران سایت دو شرکت نفت و گاز پارس کنگان و پالایشگاه دهم مجتمع گاز پارس جنوبی نیز تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
همزمان کارگران شاغل در سکوهای گازی چهل گانه نفت و گاز پارس از جمله سکوهای نصر، SPD21، SPD6، ۲۴A، SPD14B، SPD17A، SPD23، SPD11، SPD17B، ۱۸B و SPD9 دست به تحصن زدند.
سه شنبه ۲۴ مهر
*جمعی از کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران در جزیره لاوان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود دست به تجمع زدند.
*شماری از کارگران شاغل در پالایشگاههای هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی برای دهمین هفته پیاپی دست به تجمع زدند.
آدینه ۲۷ مهر
*جمعی از کارکنان شرکت نفت فلات قاره ایران در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود دست به تجمع زدند. به گزارش افکار نفت، اصلاح کف حقوق، حذف کسورات ناعادلانه و پرداخت کامل حقوق قانونی، حذف محدودیت و پرداخت کامل حق سنوات بازنشستگی، اجرای کامل ماده ۱۰، پرداخت بک-پی ماده ۱۰، مرجوع نمودن مالیات های اخذ شده طبق قوانین موجود و عدم ادغام صندوق بازنشستگی نفت با سایر صندوق های ورشکسته، از جمله مطالبات این کارگران است.
پنجشنبه ۲۶ مهر
*برای ششمین بار شماری از کارکنان رسمی صنعت نفت ایران به همراه اعضای خانواده خود، در شهرکهای مسکونی جم واقع در بوشهر، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات خود مقابل فرهنگسرای این شهرک درشهرستان جم، استان بوشهر باشعار«فیش حقوقی داغون خلاف شرع و قانون» تجمع کردند.
دوشنبه ۳۰ مهر
*شماری از کارگران شاغل در شرکت نفت فلات قاره ایران و گروهی از کارکنان سکوی گازی سلمان در منطقه عملیاتی لاوان دست به تجمع زدند.
جرکتهای اعتراضی کارگران صنایع فولاد
* روز پنجشنبه ۵ مهر، گروهی از کارگران شرکت گندله سازی مادکوش در استان هرمزگان در اعتراض به حقوق پایین و شرایط کاری دست به اعتصاب زدند. یکی از کارگران در پیامی که برای بی بی سی فارسی فرستاده است می گوید: «ما کارگران در پی کم بودن حقوقمان اعتصاب کردهایم.»
شرکت مادکوش در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس بندرعباس قرار دارد. این شرکت تولیدکننده گندله (توپهای ریز) سنگ آهن است که در تولید فولاد کاربرد دارد.
*روز دوشنبه ۹ مهر، شماری از کارگران کارخانه فولاد زرند ایرانیان در کرمان برای سومسن روز متوالی مقابل ورودی این کارخانه تجمع کردند. به گزارش ایلنا، به گفته یکی از کارگران، طی چند ماه گذشته به بهانه کاهش میزان تولید به شدت از میزان کارانهها کاسته شده است که این مساله منجر به اعتراض کارگران فولاد زرند شده است.
کارگران قراردادی فولاد زرند ایرانیان ماهانه با اضافه کاری و سایر مزایای جانبی، مبلغی در حدود ۱۵ تا ۱۶میلیون تومان دریافت می کنند که این رقم باتوجه به افزایش روزانه قیمت اقلام مصرفی و غذایی، ناچیز است. در حالی ما کارگران قراردادی از میزان دریافتی حقوق خود رضایت نداریم که سطح حقوق کارگران شاغل این کارخانه به نسبت کارگرانی که در سایر کارخانه های تولیدکننده آهن و فولاد فعالیت دارند، پایین تر است.
*روز سه شنبه ۱۰ مهر، شماری از کارگران واحدهای فولادسازی و احیای مجتمع صنعتی چادرملو در اردکان دست به اعتصاب زده و در محوطه این مجتمع تجمع اعتراضی برگزار کردند.
به گزارش شورای بازنشستگان ایران، این کارگران نسبت به عدم رسیدگی به مطالبات خود اعتراض دارند.
جنبش سراسری بازنشستگان
در ماه مهر همچون ماههای گذشته بازنشستگان در سراسر کشور دست به تجمع و راهپیمایی زدند. شماری از حرکتهای اعتراضی بازنشستگان چنین است:
یکشنبه ۱ مهر
*جمعی از بازنشستگان معادن زغال سنگ کرمان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، تجمع اعتراضی برگزار کردند.
*شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی در چند شهر از جمله شوش، اهواز، کرمانشاه و تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، بازنشستگانِ حاضر در تجمع، خواستار ترمیم عادلانه مستمریها و افزایش سطح دریافتی خود شدند و اعلام کردند: زیر خط فقر به سر می بریم و حتی یک میلیون تومان علی الحساب متناسب سازی از ما کارگران بازنشسته دریغ شد.
*بازنشستگان صندوق فولاد در اصفهان، اهواز و قائم شهر ضمن برگزاری یک تجمع صنفی درمنطقه محل سکونت خود، حادثه مرگبار معدن زغال سنگ طبس را تسلیت گفتند و با بازماندگان حادثه دردناک معدن طبس ابراز همدردی کرده و شعار دادند: معدنکاران طبس، تسلیت تسلیت/ نه مجلس نه دولت نیستند به فکر ملت.
دوشنبه ۲ مهر
*شماری از بازنشستگان مخابرات در شهرهای تهران، کرمانشاه، رشت، اهواز و سنندج تجمع کردند. به گزارش مخابرات فردا، عدم اجرای مصوبه هیات وزیران قبل از واگذاری مخابرات و عدم اجرای آئیننامه ۸۹/۲۴، به روز نشدن کمک هزینه های رفاهی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ و ادامه آن درسال جاری، عدم اجرای تبصره ۱ ماده ۲۱ و تبصره ۲ ماده ۳۱ سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در خصوص بازنشستگان ۹٪ بعد از خصوصی سازی، از جمله موضوعات مورد اعتراض این بازنشستگان است.
سه شنبه ۳ مهر
*جمعی از بازنشستگان کشوری مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کشوری در کرمانشاه دست به تجمع زدند. این تجمع امروز با یک دقیقه سکوت در اعتراض به قربانی شدن کارگران معدن زغال سنگ طبس و تمامی کارگرانی که در معادن و کارگاهها و کارخانه های نا امن قربانی سیاستهای سود محور حاکم بر کشور می شوند و کشتار کولبران و سوختبران، برگزار شد.
چهارشنبه ۴ مهر
*گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل کانون بازنشستگان در اهواز دست به تجمع زدند.
شنبه ۷ مهر
*شماری از بازنشستگان کشوری مقابل نهاد ریاست جمهوری در تهران تجمع کردند. همزمان بازنشستگان مقابل ساختمان استانداری لرستان در خرمآباد تجمع کردند.
*شماری از بازنشستگان وزارت نفت مقابل ساختمان مرکزی شرکت نفت در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.
یکشنبه ۸ مهر
*گروهی از بازنشستگان تأمین اجتماعی مقابل سازمان تأمین اجتماعی در شهرهای تهران، اهواز، کرمانشاه، رشت و اداره کار و رفاه اجتماعی شوش دست به تجمع زدند.
به گزارش شورای بازنشستگان ایران، بازنشستگان با نصب بنرها و پوسترهایی، فاجعه معدن طبس را تسلیت گفتند و با سر دادن شعارهایی اعتراضی خواستار بهبود وضع معیشتی، ترمیم مستمریها و آزادی معلمان و کارگران زندانی از جمله اسماعیل گرامی و شریفه محمدی، فعال کارگری محکوم به اعدام، شدند.
*جمعی از بازنشستگان صنایع فولاد مقابل ساختمانهای صندوق بازنشستگی صنایع فولاد در شهرهای اصفهان و اهواز دست به تجمع زدند.
دوشنبه ۹ مهر
*شماری از بازنشستگان مخابرات در شهرهای تهران، ارومیه، تبریز، ساری، کرمانشاه، اهواز، یزد و اردبیل تجمع کردند.
یکشنبه ۱۵ مهر
*شماری از بازنشستگان تأمین اجتماعی در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل اداره کل تأمین اجتماعی در رشت تجمع کردند. همزمان تجمعاتی اعتراضی در شهرهای شوش، اهواز و مشهد توسط این بازنشستگان برگزار شد.
*گروهی از بازنشستگان صنایع فولاد مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایلنا و بر اساس ویدیوهای منتشر شده در این خصوص، تجمع معترضان با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شد.
همزمان شماری دیگر از این بازنشستگان مقابل ساختمانهای صندوق بازنشستگی صنایع فولاد در شهرهای اصفهان و اهواز خبر داد.
دوشنبه ۱۶ مهر
*تجمع بازنشستگان مخابرات در شهرهای بندرعباس، خرم آباد، همدان، رشت، بروجرد، زنجان، تهران، شیراز، ارومیه، تبریز، سنندج، اهواز، أصفهان، بیجار، مریوان، اردبیل، ایلام و کرمانشاه.
سه شنبه ۱۷ مهر
*جمعی از بازنشستگان کشوری، تامین اجتماعی و مخابرات، مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کشوری در کرمانشاه دست به تجمع زدند.
یکشنبه ۲۲ مهر
*جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی و ادارات تامین اجتماعی شهرهای تهران، شوش، رشت و اهواز تجمع کردند. همزمان گروهی دیگر از این شهروندان مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی کرمانشاه تجمع کردند.
*تجمع بازنشستگان صنایع فولاد در شهرهای اهواز، اصفهان، شاهرود و کرمان.
دوشنبه ۲۳ مهر
*شماری از بازنشستگان مخابرات در شهرهای شیراز، تبریز، اردبیل، ایلام، اصفهان، بروجرد، تهران، خرمآباد، مریوان، همدان، رشت، کرمانشاه، سنندج و اهواز تجمع کردند.
یکشنبه ۲۹ مهر
*گروهی از بازنشستگان صنایع فولاد مقابل ساختمانهای صندوق بازنشستگی فولاد در شهرهای اصفهان، اهواز و دامغان تجمع کردند.
یکشنبه ۲۹ مهر
*تعدادی از بازنشستگان تأمین اجتماعی در شهرهای اهواز، رشت و شوش تجمع اعتراضی برگزار کردند.
*گروهی از بازنشستگان معادن زغال سنگ کرمان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، دست به تجمع اعتراضی زدند.
دوشنبه ۳۰ مهر
*تجمع بازنشستگان مخابرات در شهرهای ارومیه، خرمآباد، مریوان، اردبیل، سنندج، تبریز، بابل، بیجار، ایلام، کرمانشاه، اهواز، رشت، زنجان و أصفهان.
برخی دیگر از کُنشهای اعتراضی نیروهای کار
یکشنبه ۱ مهر
*جمعی از آتش نشانان مقابل ساختمان استانداری قم تجمع اعتراضی برگزار کردند.
به گزارش پایگاه خبری شهر ۲۰، آتش نشانان در اعتراض به عدم پیگیری مشکلات شان از سوی شهرداری تجمع کردند و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. آنها به مسائلی همچون ارتقای سطح شغلی از متصدی به کارشناس، اجرای چارت سازمانی، فوق العاده نوبت کاری، حق تعطیلات، اضافهکاری، تعیین تکلیف احکام رسمی آزمایشی، فوق العاده ویژه، عدم تأیید احکام جدید و کمبود نیرو در ایستگاهها اعتراض داشتند.
*تعدادی از رانندگان خودروهای سنگین در اعتراض به مسدود شدن کارتهای سوخت خود، در مقابل ساختمان فرمانداری زاهدان دست به تجمع زدند. به گزارش حال وش، یکی از معترضان گفت: «ما به نمایندگی از ۹۰۰ راننده کامیون که کارتهای سوخت شان مسدود شده، مقابل فرمانداری زاهدان تجمع کردیم. هیچ کس پاسخگو نیست و ما نمی دانیم باید به کجا مراجعه کنیم.»
*جمعی از افراد دارای معلولیت در شهرهای مختلف دست به تجمع اعتراضی زدند.
به گزارش کمپین معلولان، این تجمعها مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه در تهران، استانداری قم، مقابل ساختمان استانداری خوزستان در اهواز و اداره های بهزیستی کرمان، مشهد و کرمانشاه صورت گرفته است.
به گزارش ایلنا، در بیانیه معترضان علت این اعتراضها: «نظر به سالها بی توجهی دولت/ دولتها به حقوق افراد دارای معلولیت و با توجه به قطع مداوم مستمری معلولان، پشت نوبتی ۱۰۰ هزار نفری حق پرستاری، عدم اجرای مصوبه افزایش ۴۰ درصدی حق پرستاری و پرداخت مابه التفاوت آن، ناکافی بودن و پشت نوبتی کمک معیشتی و عدم اجرای درست و کامل ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولانو...» ذکر شده است.
پیشتر بهروز مروتی، فعال حوزه معلولان، از قطع مستمریِ ۱۳ هزار معلول وعدم اجرای مصوبه افزایش ۴۰ درصدی حق پرستاری معلولان و یارانه مراکز توانبخشی خبر داده بود.
دوشنبه ۲ مهر
*رانندگان تاکسیهای برقی مقابل شهرداری و شورای شهر تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، در تجمع هفته گذشته به آنها اعلام شد که به جای ۵۰۰ میلیون تومان که طبق تبصره ۱۲ قرار است به تاکسیرانان پرداخت شود؛ ۳۰۰ میلیون تومان از طرف شهرداری به آنها پرداخت شود و ۲۰۰ میلیون تومان باقی مانده پس از آنکه دولت این مبلغ را پرداخت کرد، به تاکسیرانان برگردانده شود، اما تا کنون هیچ یک از این موارد اجرایی نشده است و هر بار که این رانندگان به شهرداری مراجعه می کنند، به آنها گفته می شود در دست اقدام است.
*کارکنان اداره کل راه آهن شمال شرق در نمازخانه ساختمان فرمانداری شاهرود تحصن کردند. به گزارش مهر، رسیدگی به مشکلات عدیده صنفی و حقوقی از مطالبات کارکنان راه آهن شمال است.
*جمعی از مالباختگان شرکت رضایت خودرو طراوت نوین مقابل ساختمان دادگستری قزوین دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این افراد، باوجود پرداخت وجه خودرو ثبت نامی به این شرکت، تاکنون موفق به دریافت خودرو و یا پس گرفتن مبالغ پرداختی خود نشده اند.
*برای چندمین بار، متقاضیان مسکن ملی ایلام برای اعتراض به عدم تحویل خانه های شان مقابل استانداری در شهرستان ایلام تجمع کردند. این چندمین بار است که متقاضیان مسکن ملی در ایلام تجمع می کنند اما هیچ کدام از مدیران استان پاسخ شفاف و روشنی به مطالبه آنها نمی دهند.
سه شنبه ۳ مهر
*شماری از راهداران در شهرهای شاهرود و میامی دست به تجمع زدند. معترضان به عدم اجرای چارت راهداری حمل و نقل و حقوق ناکافی خود اعتراض کردند.
*کارگران پیمانی شرکت مخابرات استان سیستان و بلوچستان برای اعتراض به عدم پرداخت حقوق ماه های مرداد و شهری.ر سال جاری و عیدی و سنوات سال گذشته دست به تجمع زدند.
چهارشنبه ۴ مهر
*جمعی از صیادان بندر دیر در استان بوشهر در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان دیر تجمع کردند. به گزارش تسنیم، تجمع و اعتراض این صیادان نسبت به صید ترال ماهیان یال اسبی توسط کشتیهای صیادی صورت گرفته و خواستار لغو مجوز فعالیت این کشتیها شدند.
*گروهی از پرستاران بیمارستانهای مختلف یزد در محل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی صدوقی این شهرستان دست به تجمع زدند. به گزارش شورای سازماندهی اعتراضات پرستاران، تجمع این پرستاران نسبت به مواردی همچون «سطح پایین حقوق، تاخیر در پرداختیها، دستمزد ناچیز بابت اضافه کاری اجباری و اجرای نادرست تعرفه پرستاری» صورت گرفته است.
*ساکنان منطقه سیمبر لاکان در اعتراض به بیتوجهی مسئولان به وضعیت وخیم جاده ها که موجب سوانح رانندگی و کشته شدن شهروندان شده، دست به تحصن شبانه زدند. به گزارش شورای بازنشستگان ایران، آنها ضمن مسدود کردن مسیر جاده و سردادن فریادهای «راه باز نمیشه» خواستار پاسخگویی مسئولان درباره این معضل شدند.
پنجشنبه ۵ مهر
*جمعی از شهروندان ساکن زابل مقابل ساختمان شرکت توزیع نیروی برق در این شهر تجمع کردند. به گزارش کمپین فعالین بلوچ، تجمع این شهروندان در اعتراض به قطعی مکرر برق صورت گرفته است. یکی از زنان شرکت کننده در این تجمع گفت: «با قطعی برق بسیاری از وسایل برقی ما از کار افتاده است؛ چه کسی پاسخگوی این ضرر و زیان ما است؟ برق را روزانه چندین مرتبه و به مدت چند ساعت قطع می کنند. علاوه بر قطعی های مکرر برق ما از تنش آبی نیز رنج می بریم که حق مردم سیستان این نیست.»
*جمعی از مالکان خُرد شهرک امام حسین واقع در بهارستان، با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان شورای شهر خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این افراد می گویند که با گذشت ۲۰ سال، همچنان در بلاتکلیفی بسر می برند و مسئولان مربوطه به آنها پاسخی روشن ارائه نمی دهند.
یکشنبه ۸ مهر
*تعدادی از متقاضیان مسکن مقابل فرمانداری شهر سبزوار تجمع اعتراضی برگزار کردند. اختلاف قیمت و تأخیر در تحویل واحدهای مسکونی از جمله مطالباتی است که این شهروندان خواستار رسیدگی به آن هستند. به گزارش ایلنا، مشکلات متقاضیان طرح ملی مسکن سبزوار، بلاتکلیفی در تحویل آپارتمانهایی است که قرار بود دولت دوساله تحویل دهد اما هماکنون حدودا سه سال از موعد اعلامی گذشته و به نظر می رسد این تاخیر ادامه داشته باشد. یکی از کارگران با بیان اینکه اکثریت متقاضیان مسکن ملی سبزوار از کارگران شاغل در واحدهای مستقر در این شهر هستند، افزود: واحدهای مسکن ملی تا زمان تحویل همچنان دچار افزایش قیمت هستند و ما کارگران توان پرداخت این هزینه ها را نداریم در عین حال اقساطِ این وام هم که با سودِ ۲۳ درصد پرداخت میشود، چیزی بین ۷ تا ۹ میلیون تومان است که معلوم نیست یک کارگر چگونه قرار است با حقوق حداکثر ۷ تا ۱۰ میلیونی آن را پرداخت کند.
دوشنبه ۹ مهر
*گروهی از خریداران مسکن مهر در بندرعباس مقابل ساختمان استانداری هرمزگان دست به تجمع زدند. به گزارش صبح ساحل، به گفتهٔ یکی از معترضان، مدیرعامل به همراه برخی از اعضا، تعدادی از واحدها را به دو نفر یا شاید سه نفر فروختهاند. پس از 17 سال واریزی وجه به حسابهای شان، هنوز خانههایمان را دریافت نکردهایم. شاکی دیگری که مبتلا به سرطان پیش رفته است میگوید من قبل از اینکه وضعیت جسمانیام بدتر شود میخواهم خانهام را تحویل بگیرم و به فرزندانم بدهم. مرد میانسالی از میان جمعیت میگوید: من سال 89 طلاهای همسرم و ماشین خود را فروختهام، طی این سالها هر چه پسانداز بوده بهحساب این تعاونی واریز کردهام؛ اما 14 سال گذشته است و من هنوز با موتور فرزندانم را به مدرسه میبرم و مستأجر این خانه و آن خانه هستم.
سه شنبه ۱۰ مهر
*گروهی از فعالان محیط زیست، مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش هم میهن، این فعالان نسبت به قطع درختان و بی توجهی مسئولان به حفاظت از فضاهای سبز اعتراض دارند و خواهان تغییر رویه در این زمینه هستند.
*جمعی از کسبه سرای سیگارچی در تهران، در اعتراض به روند قرارداد و نوع برخورد شرکت پیمانکار با کاسبان، در اقدامی اعتراضی کرکره های مغازه های خود را نیمه بسته کردند و خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش رکنا، سرای سیگارچی با ۶۴ مغازه در چهارراه گلوبندک تهران قرار دارد و کسبه آن سالها حق سرقفلی داشته اند. در سال ۱۳۹۵، سازمان اوقاف با یک شرکت پیمانکاری برای نوسازی بازارچه قراردادی بست که ۹۰ درصد منافع به پیمانکار اختصاص می داد. یکی از اعضای هیات امنا گفت پیمانکار با وجود عدم دریافت جواز ساخت، اقدام به تخریب مغازه ها کرده است. کسبه خواستار معرفی شرکت جدیدی هستند که حقوق آنها را رعایت کند.
چهارشنبه ۱۱ مهر
برای نهمین روز طی دو هفته اخیر، کارگران رسمی شرکت مخابرات تبریز بابرپایی تجمع در محوطه و ساختمان مدیریت و دفتر مدیر منطقه آذربایجان شرقی، ادامه دادند.
کارگران رسمی شرکت مخابرات ایران در دومین روز اعتراض شان دست به تجمع مقابل ساختمان مرکز شاهد در تهران و مقابل ساختمان مرکزی مخابرات استان آذربایجان شرقی در شهر تبریز (همزمان با تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات) زدند.
به گزارش مخابرات فردا، خروج کمک هزینه های رفاهی از فریز، پرداخت مابه التفاوت کمک هزینه های رفاهی سالهای 95 و 96، پرداخت پاداشهای بهره وری از سال 99، اجرای کامل و بدون تنازل آییننامه استخدامی و پرسنلی مصوب سال 89 شرکت مخابرات و تعین تکلیف صندوق پس انداز کارکنان و احیای فعالیت آن، پرداخت مطالبات معوق از شرکتهای بیمه از جمله خواسته های کارگران تجمع کننده است.
پنجشنبه ۱۲ مهر
*جمعی از کارگران شهرداری کرج در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدهای معوقه خود دست به تجمع زدند. کارگران با برپایی این تجمع در محوطه شهرداری، خواستار پرداخت ۲ ماه دستمزد معوقه و همچنین پرداخت عیدی و پاداش پایان سال ۱۴۰۲ خود شدند. کارگران این شهرداری می گویند تاکنون چندین بار با برپایی تجمع خواستار دریافت کلیه معوقات خود قبل از فرا رسیدن سال نو شده بودند،ولی تاکنون هیچ مقام مسئولی جوابگوی آنها نبوده است.
شنبه ۱۴ مهر
*چندمین روز اعتصاب کارکنان بیمارستان خمینی ایلام در اعتراض به عدم پرداخت مطالبات شان
*شماری از مالکان و رانندگان مینی بوس و تراکتور در اعتراض به مسدود شدن کارتهای سوخت خودروهای شان مقابل شرکت نفت زابل تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش حالوش، سهمیه سوخت مینی بوسها پیش از این ۱۵۰۰ لیتر بوده، اما اکنون به ۶۰۰ لیتر کاهش یافته است که برای مصرف خودروهای آنها کافی نیست.
معترضان در ویدیوهای منتشرشده گفتند: «در نبود آب برای کشاورزی، تنها راه امرار معاشمان کار با ماشین است. ما زیر خط فقر هستیم و فقط با یارانه زندگی می کنیم. مسئولان تصور میکنند ما منبع درآمد دیگری داریم. سه ماه است که سوخت مورد نیاز ما نیز قطع شده است.»
*سهامداران شرکت نیوساید گستر ایرانیان (گلباران)، در محل شورای اسلامی شهر دزفول تجمع کردند و خواستار پرداخت مطالبات خود شدند. مالباختگان گلباران در این تجمع بنرهایی با مضمون «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه» در دست داشتند. به گزارش صداوسیما، سیدباقر موسوی فخر، رییس شورای فرمایشی شهر دزفول نیز در جمع این سهامداران حاضر شد و مدعی شد: پیگیری جدی برای احقاق حق سهامداران ادامه دارد.
یکشنبه ۱۵ مهر
*جمعی از رانندگان تاکسی ۱۳۳ کاشان مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران، رانندگان در اعتراض به تصمیم شهردار کاشان مبنی بر قطع بیسیمها و ایجاد مشکلات شغلی، معیشتی و خانوادگی برای آنها، دست به تجمع زدند.
*کارگران شهرداری یاسوج مقابل استانداری کهگیلویه و بویراحمد در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق خود تجمع کردند. به گزارش ایمنا، بیش از هفت ماه است که شهرداری حقوقی به حساب ما واریز نکرده است و در هر بار مراجعه با وعده امروز و فردا، ما را بازی می دهند.
همچنین تا مرداد ۱۴۰۳ بیمه کارگران پرداخت شده است و مابقی ماهها بیمه پرداخت نشده است.
*گروهی از پرستاران، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل درب دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دست به تجمع زدند. به گزارش هرانا، تجمع پرستاران نسبت به مواردی همچون «سطح پایین حقوق، تاخیر در پرداختیها، دستمزد ناچیز بابت اضافه کاری اجباری و اجرای نادرست تعرفه پرستاری» صورت گرفته است.
دوشنبه ۱۶ مهر
*تجمع اعتراضی اعضای پروژه تعاونی مسکن کارگران برق منطقه ای تهران در پروژه اراضی فاز شهر جدید مهستان (هشتگرد) مقابل دیوان عالی کشور.
*تجمع اعتراضی اهالی فاز 2 شهرک گویم شیراز نسبت به نداشتن آب، برق و گاز مقابل استانداری فارس.
سه شنبه ۱۷ مهر
*شماری از رانندگان درون شهری با خودروهای گازوییل سوز، در یکی از جایگاههای سوخت در اصفهان دست به تجمع زدند. به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این رانندگان نسبت به اقدامات شرکت نفت و سازمان راهداری در زمینه سهمیه بندی گازوییل اعتراض دارند.
*گروهی از خانواده های کارگران شاغل در شهرداری مریوان، در حیاط این محل دست به تجمع زدند. همسران و فرزندان کارگران شهرداری مریوان، نسبت به عدم پرداخت حقوق کارگران اعتراض دارند و همچنین، خواستار پرداخت حقوق معوقه آنها شدند.
*برای چندمین روز متوالی، کارگران پاکبان شهرداری دهدشت به اعتصاب شان در اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق ادامه دادند و از جمع آوری زباله از سطح شهر خودداری کردند.
به گزارش کبنا نیوز، پس از آشکار شدن اختلافات پیمانکار نظافت شهری دهدشت با مجموعه شهرداری و اعتصاب پاکبانان به دلیل عدم دریافت حقوق سه ماهه خود سرانجام شهرداری دهدشت اقدام به فسخ یکطرفه قراداد و خلع پیمانکار نمود.
چهارشنبه ۱۸ مهر
*شماری از کارگران شاغل در شرکت سیمان لامرد، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان، مقابل ساختمان فرمانداری این شهرستان تجمع کردند. کارگران معترض خواستار، پرداخت به موقع حقوق و مزایا، بیمه تامین اجتماعی و بیمه تکمیلی هستند.
شنبه ۲۱ مهر
*گروهی از شهربانان شهرداری تهران، مقابل ساختمان شرکت شهربان و حریم بان شهرداری تهران، تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش مدارا، تبعیض در شغل، استخدام و حقوقها از جمله موارد مورد اعتراض این شهربانان عنوان شده است.
*کارگران شرکت آب وفاضلاب ایذه برای اعتراض به عدم پرداخت 3 ماه حقوق دست به تجمع مقابل ساختمان این شرکت دراستان خوزستان زدند. به گزارش ایلنا، کارگران که مدعی هستند پرداخت مطالبات شان از سال ۱۴۰۰به تاخیر افتاده، در ادامه گفتند: عدم پرداخت دستمزد کارگران درحالیست که در اعتراض به بی توجهی مسئولان شهرستانی در پیگیری مطالباتمان مقابل ساختمان آب و فاضلاب دست به تجمع زدیم.
طبق اظهارات آنها، شرایط زندگی کارگران آبفای ایذه به دلیلعدم پرداخت حقوق خوب نیست و جا دارد مسئولان استانی از جمله استانداری، فرمانداری و اداره کار؛ نمایندگان و بازرسان خود را روانه آبفای ایذه کنند.
یکشنبه ۲۲ مهر
*شماری از سرمایهگذاران استان قزوین مقابل ساختمان دادگستری کل این استان در قزوین تجمع کردند.
*جمعی از رانندگان تاکسی ۱۳۳ کاشان مقابل ساختمان شورای شهر تجمع کردند. رانندگان در اعتراض به تصمیم شهردار کاشان مبنی بر قطع بیسیمها و ایجاد مشکلات شغلی، معیشتی و خانوادگی برای آنها، دست به تجمع زدهاند.
دوشنبه ۲۳ مهر
*شماری از شهروندان طرقرود و نطنز آسیب دیده از معادن اصفهان مقابل ساختمان وزارت صمت در تهران تجمع کردند. این شهروندان که از مناطق طرقرود و نطنز به تهران آمده بودند، خواهان غیرفعال شدن معادن در این منطقه هستند. کارفرمایان از معادن سود هنگفت می برند، مردم جان و مال شان به یغما می رود.
به گزارش آفتابنیوز، نطنز شهر کوچکی محصور در کوهستان کرکس از رشتهکوههای مرکزی در شمال استان اصفهان و در جوار کویر مرکزی ایران قرار دارد. به همین دلیل دارای آبوهوای معتدل در بهار و تابستان و سردسیر در پاییز و زمستان است و تقریباً از دهه ۶۰ موضوع معدنکاوی در این شهرستان آغازشده و طبق آمار هماکنون بیش از ۶۰ معدن در این شهرستان فعالیت میکنند که اهالی منطقه نسبت به فعالیت تخریبی این معادن اعتراض دارند.
چهارشنبه ۲۵ مهر
*جمعی از نیروهای خدماتی بیمارستانهای ولیعصر و موسوی زنجان، در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالبات شان مقابل دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان، تجمع کردند.
به گزارش شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران، این افراد با در دست داشتن پلاکاردهای اعتراضی خواستار برقراری عدالت در پرداخت حقوق شان هستند.
*گروهی از مالباختگان شرکت فرداموتورز با برگزاری تجمع اعتراضی مقابل ساختمان این شرکت در تهران، خواستار رسیدگی به مطالبات شان شدند. معترضان پرداخت ۶۰۰ میلیون تومان به این شرکت جهت دریافت ۱۲۰ روزه محصول، تاکنون موفق به دریافت آن نشده اند.
*گروهی از افراد دارای معلولیت در شهرهای تهران، کرمانشاه، کرمان، کرج، قم، مشهد، چابهار، ارومیه، اردبیل و اهواز، با برگزاری تجمعهای اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. به گزارش کانال کمپین معلولان، تصاویری هم از اعتراض آنها در شهرهای خوزستان، اردبیل، کرمان، ارومیه، چابهار و کرمانشاه منتشر شده است. در شماری از آنها یک فرد دارای معلولیت به تنهایی مقابل سازمان بهزیستی با پلاکاردی اعتراضی دیده می شود.
گفته شده که «قانون حمایت از معلولان» که در سال ۹۶ تصویب شده، ضمانت اجرایی لازم را ندارد و دولت در بودجه امسال ردیف اعتباری مخصوص این قانون را حذف کرده است
شنبه ۲۸ مهر
*گروهی از پرستاران مقابل ساختمان استانداری زنجان دست به تجمع زدند. براساس گزارش اعتراض مدنی بازار، تجمع این پرستاران در اعتراض به اضافه کاری اجباری و عدم پرداخت مطالبات شان صورت گرفته است.
*گروهی از کارگران اپراتور (بهره برداران) شرکتی پستهای انتقال و فوق توزیع کشور مقابل ساختمان وزارت نیرو در تهران تجمع کردند. به گزارش ایلنا، کارگران خواستار رفع تبعیض در پاداش، حقوق و مزایای مزدی نسبت به کارگران رسمی هستند. آنها می گویند اختلاف زیادی میان حقوق آنان و کارگران رسمی که در زیرمجموعه شرکتهای پیمانکاری کار میکنند، وجود دارد و خواهان دریافت حقوق و مزایای قانونی مشابه با کارکنان رسمی هستند.
یکی از کارگران گفت: «فاصله دریافتی یک کارگر شرکتی با یک کارگر رسمی که در همان کارگاه مشغول به کار است، حداقل ۱۰ میلیون تومان است. این در حالی است که کارگران پیمانی با عناوین شغلی اپراتور در پستهای برق، با میانگین ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه، کمترین دریافتی را در میان سایر کارگران دارند. سالهاست تحت مسئولیت یک شرکت واسطه ای مشغول به کار هستیم. این شرکتها، که به بهانه تأمین نیرو نقشی در ارائه خدمات ندارند، از طریق کسر مبالغی از حقوق ما به سودهای کلان دست پیدا میکنند.»
*شماری از کارگران واحد اتفاقات آب یا بخش پیمانکاری مرتبط مقابل ساختمان این بخش در رفسنجان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و حق بیمه خود تجمع اعتراضی برگزار کردند. به گزارش ایرنا، کارکنان واحد اتفاقات رفسنجان مدعی هستند طی چند ماه اخیر، نه تنها حقوق آنان به موقع یا به اندازه پرداخت نشده، بلکه مشکل بیمه و اختلال در روند درمانی نیز داشته اند و برای امرار معاش به مشکل خورده اند. یکی از این افراد در این خصوص گفت: هرگاه می خواهند نسبت به این وضعیت اعتراض کنند با تهدید اخراج مواجه می شوند؛ حال آن که مسئولان آبفا می گویند در تعامل با پیمانکار درصدد رفع مشکل هستند.
*تعدادی از کارگران متقاضی مسکن پروژه «مارال پیشرو» سیرجان در استان کرمان با زدن چادر مقابل محل زمینهای خود در کمربندی سیرجان تجمع کردند. به گزارش ایلنا، یکی از این شهروندان درباره مشکلات خود گفت: مشکلات متقاضیان مسکن پروژه «مارال پیشرو» که تعداد آنها به هزار نفر می رسد، بلاتکلیفی در تحویل زمینهایی است که قرار بود بعد از ثبت نام و واریز مبلغ ۷۰ میلیون تومان به متقاضیان تحویل داده شوند اما هماکنون حدودا ده سال از موعد ثبت نام گذشته و به نظر میرسد این تاخیر ادامه داشته باشد.
یکشنبه ۲۹ مهر
*بر سر انتقال آب چشمه ای در این روستا زنان مقابل بیلهای مکانیکی نشستند تا مانع اجرای انتقال آب چشمه تزرج شوند که ماموران به آنها حمله کردند که در نهایت منجر به درگیری و مجروح شدن چند نفر از روستاییان شد.
دوشنبه ۳۰ مهر
*جمعی از جوانان جویای کار هفت تپه برای ۱۷۵ امین روز متوالی مقابل مجتمع کشت و صنعت هفت تپه تجمع کردند. به گزارش هفته پیش ایلنا، حاضران در تجمع، خواستار اشتغال جوانان بومی در مجتمع کشت وصنعت هفت تپه هستند. یکی از این جوانان جویای کار میگوید: شهر هفت تپه دارای یکی از بزرگترین منابع نیشکر کشور است، بنابراین جوانان جویای کار تحصیلکرده و ساده بومی این منطقه انتظار اشتغال در این مجموعه بزرگ را دارند.
*شماری از کارگران سیستم های صنعتی در تاکستان، برای سومین روز متوالی در محل کار خود دست به تجمع اعتراضی زدند. به گزارش ایلنا، کارگران معترض نسبت به عدم دریافت سه ماهه حقوق و مزایا و شش ماه تاخیر در بیمه اعتراض داشته اند. با اعتماد به وعده تامین منابع مالی کارفرما که دستکم تا ۱۵ روز آینده طول می کشد، به اجتماع صنفی خود پایان دادند و به ادامه کار بازگشتند.
منبع: نبرد خلق شماره ۴۸۲، سه شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲ اکتبر ۲۰۲۴
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7سخن رو