نبرد خلق - دانشگاه در ماهی که گذشت : کامران عالمی نژاد
نامه سرگشادهِ جمعی از استادان اخراجی و تعلیقی دانشگاه به رئیس جمهور
در بخشهایی از این نامه که در روز یکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳، خطاب به مسعود پزشکیان آمده است:
... نظر به دستور اخیر شما به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هنوز سازوکار روشنی در خصوص بازگشت استادان اخراجی به دانشگاه اعلام نشده و اقدام موثری درین مورد صورت نگرفته است. قرائن و شواهد موجود حکایت از موانعی دارد که سد راه بازگشت این افراد به دانشگاه شده اند.
ما جمعی از استادان اخراجی، خواهان اظهار نظر روشن و اقدام قاطع دراین مورد هستیم تا روشن شود آیا اراده ای واقعی در کار است یا صرفا با بازگشت تعدادی انگشت شمار قرار است این موضوع مورد بهره برداری تبلیغاتی قرار گیرد!
آنچه که به ناروا بر ما گذشته است محصول سازوکار غیر علمی و غیرشفاف تعیین صلاحیت عمومی و تبدیل وضعیت، تفتیش عقاید، سرکوب آزاداندیشی و ناشکیبایی در برابر تفکر انتقادی است. بخش اصلی مساله وجود قوانین و مقررات ناقض «آزادی آکادمیک» است که در سالهای اخیر به تصویب رسیده است. قوانین و مقرراتی که دست نهادهای اقتدارگرای غیر دانشگاهی را در سرکوب استادان باز گذاشته است.
فرایند تحقیق و تعیین صلاحیت عمومی در دانشگاه جولانگاه اعمال اقتدار نهادهای ایدئولوژیک و سیاسی و امنیتی است، به گونهای که عملا نهاد دانشگاه و مجموعهی علمی و اداری آن تبدیل به اپراتور این نهادها برای گزینش و تعیین صلاحیت اعضای هیات علمی شده اند! آنچه تحت عنوان «قانونی بودن» اخراج استادان مطرح می شود، محصول این سازوکار شبه قانونی ناسالم و غیر مسئولانه است.
درین ارتباط خواستار آنیم تا ضمن جبران حق و حقوق تضییع شده استادان اخراجی، بدون تشریفات اداری و بورکراتیک فرسایشی امکان «حضور مجدد همهِ آنها» در دانشگاه فراهم شود...
حمایت تشکل دانشجویان پیشرو از تحصن و اعتصاب گوهر عشقی
روز یکشنبه ۱ مهر ۱۴۰۳، گوهر عشقی، مادر دادخواه ستار بهشتی اعلام کرد، در اعتراض به بازداشت مینا سلطانی (دایه مینا) مادر دادخواه شهریار محمدی و در حمایت از دیگر دادخواهان دربند چون ماشالله کرمی، ناهید شیرپیشه و منوچهر بختیاری، از روز دوشنبه ۲ مهرماه دست به اعتصاب زده و روبروی ساختمان دفتر سازمان ملل در تهران تحصن خواهد کرد. او همچنین تمامی افرادی را که میخواهند صدای زندانیان سیاسی باشند، فراخوانده تا در این حرکت اعتراضی او را همراهی کنند.
تشکل دانشجویان پیشرو ضمن پشتیبانی از تمامی دادخواهان دربند و زندانیان سیاسی، حمایت قاطع خود را از حرکت اعتراضی گوهر عشقی، این نماد جنبش دادخواهی جامعه ایران، اعلام میکند.
همچنین دعوت می کنیم ایرانیان آزادیخواه خارج کشور، فعالان، گروهها، انجمنها، تشکلها، نهادها، کارزارها، شبکه ها و سازمانهای فعال در انقلاب زن زندگی آزادی در خارج کشور از این فراخوان و حرکت اعتراضی گوهر عشقی و سایر خانواده های دادخواه پشتیبانی همه جانبه ای را به مانند همیشه داشته باشند.
اعتراض دانشجویان علامه تهران
روز اول مهرماه، انتقاد دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی که از آغاز انتخاب واحد آنها وجود داشت به تجمعی اعتراضی تبدیل شد. تجمعی که حسین سلیمی رئیس این دانشگاه هم در آن حضور پیدا کرد و اعتراض آنان را شنید. در متن بیانیه شورای صنفی این دانشگاه که از معترضان حمایت کرده بود آمده است: «یکی از مهم ترین مشکلات دانشجویان که از گذشته، دغدغه دانشجویان علامه بوده است، کم بودن تعداد واحدهای ارائه شده و سلب اختیار دانشجویان در انتخابواحد است...» همین بیانیه بود که سلیمی را بر آن داشت که بعد از حضور در جمع معترضان به جای پاسخگویی به مشکلات، شورای صنفی این دانشگاه را متهم کند که جنجال آفرینی کرده است. اگرچه او فراموش کرده بود که هشت انجمن علمی این دانشگاه هم از اعتراضات دانشجویان حمایت کرده بودند. بیانیه انجمنهای علمی این دانشگاه تجمع اعتراضی دانشجویان علامه طباطبایی را برای اعتراض به وضعیت آموزشی دانشگاه و عملکرد انتقادبرانگیز رئیس فعلی دانشگاه در حوزه آموزشی در یک سال اخیر و درخواست پاسخگویی مسئولان مربوطه نسبت به آن دانسته بودند. اعتراض دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی، بنا به گفته یکی از دانشجویان این دانشگاه، به ارائه نشدن واحدهای درسی به اندازه کافی، وجود نداشتن اساتید علمی باکیفیت و شهریه های خوابگاهها بوده است. مشکلاتی که دانشجویان بخشی از آنها را به دلیل اجرای تفکیک جنسیتی در این دانشگاه و توانایی نداشتن دانشگاه علامه برای تامین کلاس برای هر دو گروه دختران و پسران به صورت همزمان میدانند. سیاستی که البته حسین سلیمی در تجمع اعتراضی گفته است که برای متوقف کردن آن اختیاری ندارد.
حمایت دامشجویان علوم اجتماعی از کارگران
دانشجویان دانشگاه تهران ـ دانشکده علوم اجتماعی روز سه شنبه ۳ مهر ۱۴۰۳، با پخش پلاکادرهای در دانشگاه، اعتراض خود نسبت به ناامن بودن محیط کار کارگران در کشور را اعلام کردند. دانشجویان در پلاکادرها نوشته بودند:
مرگ کارگران معدن طبس حادثه نیست، قتل است / ۱۲ ریزش معدن در ۶ ماه اخیر /محیط امن کاری، حق ابتدایی کارگران است /فرزند کارگرانیم، کنارشان میمانیم/ اتحادیه و سندیکا، حق بدیهی کارگران است / کارگران باید متولی پیگیری حقوق خودشان باشند
همزمان، دانشجویان دانشکدهی علوم اجتماعی علامه طباطبائی با نصب دست نوشته هایی در دانشگاه، در واکنش به فاجعهِ معدن طبس حمایت از این کارگران را اعلام کردند.
در همین روز و همزمان با بازگشایی دانشگاهها گروهی از دانشجویان دانشگاه علامه پویشی اعتراضی برگزار کردند. در این پویش، دانشجویان با در دست داشتن عکسهایی از ضیا نبوی و پوستر هایی در اعتراض به ادامه تعلیق و محرومیت از تحصیل دانشجویان، خواهان آزادی دانشجویان زندانی و بازگشت دانشجویان تعلیقی به دانشگاه شدند .
جانباختن دانشجوی ممتاز در معدن طبس
شکی نیست که معادن زغال سنگ طبس قتلگاهی برای همه کارگران و جهنمی است که جمهوری اسلامی برای بهره کشی و استثمار حداکثری کارگران آن منطقه به پا کرده است؛ از این منظر، بردگی در این معادن تحت عنوان «کار»، سزاوار هیچ انسانی نیست و تقریبا تمامی کارگران این معادن ازجمله فقیرترین لایه های طبقه کارگر ایران هستند که تنها یک دلیل برای کار کردن در آنجا داشتند؛ اجبار اقتصادی.
در این میان اما سرنوشت یکی از جانباختگان فاجعه معدن طبس کمی متفاوت است. فرهاد پیرزاد، فارغالتحصیل رشته حقوق در دانشگاه فردوسی مشهد، رتبه ۱۸۰ کنکور علوم انسانی و دارای تراز بیش از ۷ هزار کانون قلمچی است.
اندک آشنایی با زندگی خانواده های کارگری معادن زعالسنگ طبس کافی است که ما را متوجه این قضیه کند که فرهاد پیرزاد، از جمله معدود کسانی بوده که نهایت تلاش خود را به خرج داده تا با وارد شدن به دانشگاههای معتبر و کسب رتبه های ممتاز علمی، زندگی خود و خانواده اش را از این شرایط جهنمی نجات دهد.
اما از آنجا که سیاستهای جمهوری اسلامی به ویژه در دو دهه اخیر، بیشترین نرخ بیکاری در میان افراد تحصیل کرده را به ارمغان آورده، سرنوشت فرهاد پیرزاد هم چیزی نبود جز مرگی دلخراش در میان خروارها آواری که جمهوری اسلامی بر سر اهالی آن منطقه ریخته بود.
نامهی ۳۱ تشکل دانشجویی درخصوص لغو احکام انضباطی و حق تشکلیابی
روز شنبه ۷ مهر، ۳۱ تشکل دانشجویی در نامه ای به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، خواستار لغو تمامی احکام انضباطی صادر شده، شدند. بخشهایی از این نامه را می خوانیم:
... با عنایت به گذشت دو سال از اعتراضات سال ١۴٠١ و حضور فعال دانشگاه و جامعه دانشگاهی در این رخداد تاریخی، متاسفانه دانشگاه با برخوردهای نادرستی از سوی مسئولان امر مواجه شده است و همانگونه که مستحضر هستید، برخوردهای غیرقانونی و خارج از حدود شان دانشگاه موجب تحمیل رنج به بسیاری از دانشجویان شده است.
...امروز در شرایطی این نامه را می نویسیم که بعضی از دانشجویان زندانی اند، بعضی در انتظار اجرای حکم زندان اند، برخی ستاره دارند (که لغو این احکام و توقف این رویه ها یکی از مهم ترین مطالبات بدنه دانشجویی است و پیگیری آن توسط وزرا ضروری است. ) برخی از دانشگاه اخراج شدهاند، عدهای در معرض اخراج آموزشی اند و بسیاری هم با حکم کمیته های انضباطی محروم از تحصیل اند؛ و این امر نشان می دهد که دانشگاه نه تنها برای فعالیت دانشجویی بلکه برای زیست روزمره دانشجویان نیز با محدودیت و اختلال مواجه شده است.
...همزمان با تداوم اعتراضات دانشجویی در پاییز ١۴٠١، وزارتین علوم و بهداشت در آذر ماه اقدام به تصویب ناگهانی شیوه نامه جدیدی نمودند که متصف به ایرادات حقوقی بسیاری است. شیوه نامه عاجل و هدفمند ١۴٠١ که مورد انتقادات بسیاری از سوی جامعه دانشگاهی و حقوقی قرار گرفته است.
اما آنچه که بیشتر از شیوهنامه در ١۴٠١ و دو سال پس از آن موجب آزردگی دانشگاه و دانشگاهیان شده است، برخوردهای غیرقانونی با دانشجویان است. برخوردهایی که در ظاهر مستند به شیوه نامه هستند و اقدامات غیرقانونی شوراهای انضباطی دانشگاهها از جمله رسیدگی غیرحضوری بدون ابلاغ به دانشجو، عدم ابلاغ احکام، ابلاغ تلفنی و استنکاف از تسلیم رای کمیته به دانشجو، رعایت نکردن مواعد زمانی مصرح در شیوه نامه، خروج از بیطرفی کمیته ها، استناد به گزارشات حراست بدون اتکا به دلیل و مدرک، منع تسهیلات رفاهی پیش از قطعیت احکام و مواردی از این دست، همه و همه چهره دانشگاه را مکدر نموده و باعث ناامیدی و خشم جمع کثیری از دانشجویان و اساتید از وضع موجود میباشد.
لذا انتظار میرود در نخستین اقدامات خود و در حداقلیترین تغییرات ممکن، چهره دانشگاه را به وضع سابق اعاده نمایید. در ادامه به تشریح پیشنهاد و مطالبه قطعی خود از شما به عنوان وزیران متولی امر دانشگاه خواهیم پرداخت:
۱ـ لغو اثر از احکام انضباطی
لغو اثر از احکام انضباطی به معنای کأن لم یکن شدن تمامی اثرات ناشی از احکام انضباطی است که زیست دانشجویی و اجتماعی دانشجویان را در مخاطره قرارداده.
۲ـ تأکید بر حق تشکلیابی و تسهیل فعالیتهای مدنی
در راستای تحقق جامعه مدنی پویا و دستیابی به اهداف مطلوب جامعه بالاخص جامعه دانشگاهی کشور، حق تشکلیابی و فراهم نمودن شرایط کنشگری مسالمت آمیز که از حقوق به رسمیت شناخته شده ملت در اصل بیست و ششم قانون اساسی می باشد امری ضروری و غیرقابل چشم پوشی است. اما متاسفانه آنچه که به فراموشی کامل سپرده شده آزادی بیان و احیای حقوق ملت در راستای اجرای قانون اساسی مستقر و مجری است.
به یاد جانباختگان دومین سالگرد جنایت جمعه خونین زاهدان
روز یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳، دانشجویان مبارز دانشگاه بهشتی به مناسبت دومین سالگرد جمعه خونین زاهدان به دادخواهی همه کشته شدگان این جنایت و راه آزادی، با آماده سازی و پخش تراکتهای دست نویس در کلاسهای دانشگاه، ضمن گرامیداشت یاد جانباحتگان بر دادخواهی قاطعانه و ایستادگی و تداوم انقلاب زن زندگی آزادی تاکید کردند.
عدم شرکت دانشجویان در مراسم مرگ حسن نصرالله
روز یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳، دانشگاههای مختلف کشور کلاسهای درس را حد فاصل ساعتهای ۱۱ تا ۱۳ تعطیل اعلام کردند. این اعلام تعطیلی که با هدف برگزاری تجمع حکومتی علیه اسرائیل اعلام شد، طبق معمول همیشه به هیچ عنوان مورد استقبال دانشجویان قرار نگرفت و جز معدودی نیروهای بسیجی و سپاهی در دانشگاهها، هیچکس در این تجمعات شرکت نکرد.
نکته قابل توجه در این باره، برگزاری برخی مراسمها در خفاء و به دور از اطلاعرسانی عمومی در دانشگاه بود. گویی خودشان هم می دانند که چنین مراسمهایی هیچگاه قرار نیست توسط حتی ۱۰ درصد از بدنه دانشجویان حمایت شود.
جنبش دانشجویی ایران هیچگاه هیچ حمایت حداقلی از اسطورههای تروریست و وحوش اسلامی نخواهد کرد. حکومت اسلامی به خوبی متوجه شده که نخواهد توانست هیچگاه بین بدنه مردم و مخصوصا جنبش دانشجویی اقبالی داشته باشد.
تجمع دانشجویان علوم پزشکی و بهداشت
بامداد روز شنبه ۱۴مهر ۱۴۰۳، جمعی از دانشجویان علوم بهداشت و پزشکی مقابل وزارت بهداشت در اعتراض به بخشنامه ممنوعیت فروش تعهدات تجمع کردند.
این فارغالتحصیلان به ابلاغ بخشنامه ۵۰۰/۳۰۶۱/د مبنی بر ممنوعیت آزادسازی و تبدیل تعهدات خدمت فارغالتحصیلان دانشگاههای علوم پزشکی معترض هستند.
دانشجویان از جمله شعار می دادند: «دانشجوی سراسری برده نیست»
اعتراض دانشجویان دانشگاه آزاد تهران شمال
روز شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳، گروهی از دانشجویان مبارز در دانشگاه آزاد تهران شمال به مناسبت ۵ اکتبر، روز جهانی معلم تعدادی تراکتهای چسبی تهیه و در سطح دانشگاه پخش کردند.
دست نوشته های دانشجویان عبارت بودند از: «زن زندگی آزادی»، «معلم زندانی آزاد باید گردد»
حکم اخراج استاد موسیقی دانشگاه تهران قطعی شد
آذین موحد، استاد تعلیقشده دانشگاه تهران گفت: تنها چند ماه پس از آغاز به کار دولت مسعود پزشکیان، حکم انفصال از خدمتش هفته گذشته قطعی شده است.
خانم موحد موسیقیدان، نوازنده فلوت و استاد دانشگاه است.
این مدرس موسیقی که از پاییز سال گذشته از تدریس در دانشگاه «تعلیق» شده بود، روز شنبه ۲۱ مهر به وبسایت خبرآنلاین گفت: «هفته پیش تلفنی اطلاع دادند که حکم بدوی مبنی بر شش ماه انفصال موقت که در تاریخ ۱۳ آبان سال ۱۴۰۲ صادر شده بود و مدتها در انتظار صدور رای قطعی بود، بالاخره تایید شده و حکم قطعی مبنی بر انفصال شش ماه به اجرا گذاشته خواهد شد که معنایش این است که بنده تا فروردین ۱۴۰۴ به دانشگاه بازنخواهم گشت».
خانم موحد از پاییز ۱۴۰۱ و به دلیل همراهی با اعتراضهای «زن، زندگی، آزادی» که در دانشگاهها نیز به شکل گسترده جربان داشت و همچنین حمایت از دانشجویانی که با برخورد امنیتی مواجه شده بودند، از تدریس منع شده و به گفته خودش از آن زمان سر کلاس درس حاضر نشده بود.
آذین موحد تشویق دانشجویان به برگزاری تجمعات غیرقانونی، تشویق دانشجویان به کشف حجاب، همراهی با عناصر ضد انقلاب، امضای بیانیه در راستای حمایت از اغتشاشگران، رفتارهای برخلاف نظام، تعطیلی کلاس درس و تحریک دانشجویان و اغتشاشگران را از جمله اتهامات خود عنوان کرد.
همزمان با نخستین روز سال تحصیلی جدید در ایران، گروهی از استادان اخراجی یا تعلیق شده از دانشگاهها در نامه ای خطاب به مسعود پزشکیان اعلام کردند که با وجود اظهار نظرهای او درباره بازگشت اساتید اخراجی به دانشگاهها هیچ اقدام موثری در اینباره انجام نشده است.
وزیر علوم: همه دانشجویان تعلیقی برگشتند/ دانشجویان: همه برنگشتند
حسین سیماییصراف وزیر علوم گفته: «تمام دانشجویان اتفاقات ۱۴۰۱ به کلاس برگشتند و احکام قضایی درخصوص دانشجویان به خاطر اتفاقات سال ۱۴۰۱ نداریم. روزنامه هممیهن، اما به صحت سنجی سخن او پرداخته و می گوید که «همه برنگشتند».
دانشجویان دانشگاههای خواجه نصیر، الزهرا و گیلان به «هممیهن» گغتند؛ احکام تعلیقی دانشجویان این دانشگاه برطرف نشده است. از طرف دیگر دانشجویان علوم پزشکی شیراز و مشهد و علم و صنعت هم از اجرا نشدن لغو اثر احکام می گویند که باعث شده دانشجویان بعد از پایان دوران تعلیق خود و بازگشت به دانشگاه با اخراج، از دست رفتن خوابگاه و امکانات رفاهی روبه رو و حتی از ادامه تحصیل انصراف دهند. روند فعلی مدیریت دانشگاهها باعث شده است که دانشجویان برخی دانشگاهها مانند الزهرا و شهید بهشتی هم کارزارهایی برای تغییر رؤسا و معاونان فعلی دانشگاهها ایجاد کنند؛ تا لحظه تنظیم این گزارش، کارزار درخواست تغییر ریاست دانشگاه شهید بهشتی به ۱۷۰۰ امضا و کارزار درخواست تغییر دانشگاه الزهرا به ۱۲۰۰ نفر رسیده است».
تجمع اعتراضی دانش آموزان کنکوری
روز شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳، تعدادی از دانش آموزان کنکوری به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاثیر قطعی معدل، همزمان با حضور رییس جمهور در دانشگاه تهران تجمع اعتراضی کردند.
شرکت مجدد زهرا رحیمی در کنکور سراسری
زهرا رحیمی، دانشجوی اخراجی دانشگاه یزد و از حامیان انقلاب زن زندگی آزادی در صفحه اکس خود خبر داد که به دانشگاه بازگشته و البته این موضوع هیچ ارتباطی با دولت پزشکیان و پروپاگاندایی که حول بازگشت به تحصیل دانشجویان اخراجی و تعلیقی براه انداختهاند، ندارد. در واقع این دانشجو مجددا در کنکور سراسری اخیر شرکت کرده و در رشته شیمی در همان دانشگاه قبلی خود قبول شده است.
این دانشجو خبر داده حتی جایی که دولت پزشکیان میتوانست کمترین کمکی به او در این مسیر کند، از معادل سازی واحدهای پاس شده پیش از اخراجش از دانشگاه هم سر باز زده و او باید در همان رشته تحصیلی مجددا از صفر شروع کند. البته اصلاح طلبانی که همواره در تلاشند از آب کره بگیرند، احتمالا صرف اینکه اجازه دادهاند دانشجویی اخراجی در کنکور شرکت کند را به عنوان یک دستاورد برای «دولت وفاق ملی» جا خواهند زد.
تجمع اعتراضی دانشجویان پردیس هیرمند
روز چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳، جمعی از دانشجویان دانشگاه پردیس هیرمند به دلیل عدم توجه مسئولان به مشکلات آموزشی و نبود امکانات مناسب برای تحصیل، در دفتر فرمانداری هیرمند تجمع کردند. این دانشجویان از نبود فضای کافی و تجهیزات اولیه برای تحصیل در این دانشگاه گلایه داشتند.
بنا بر اظهارات دانشجویان، مسئولان دانشگاه آزاد زابل و شهرستان هیرمند در فراهم کردن امکانات لازم برای پردیس هیرمند کوتاهی کرده و هر یک دیگری را مقصر میدانند. تلاش دانشجویان برای ملاقات با مسئولان دانشگاه آزاد زابل نیز بینتیجه مانده و مسئولان این دانشگاه اعلام کردهاند که مسئولیتی در قبال پردیس هیرمند ندارند و باید مشکلات از طریق فرمانداری هیرمند پیگیری شود.
تجمع دانش آموختگان علوم پزشکی
روز شنبه ۲۸ مهر ۱۴۰۳، دانش آموختگان علوم پزشکی در اعتراض به قانون منع خرید تعهدات فارغ التحصیلی دست به تجمع اعتراضی در برابر ساختمان وزارت بهداشت زدند. در این تجمع دانش اموختگان شعار می دادند: «مرگ بر این وزارت»، «مدرک ما حق ماست»
اما، موضوع منع خرید تعهدات چیست؟
فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی در سالهای اخیر به دلایلی که همه می دانیم اقدام به مهاجرت توده ای کرده اند؛ برای تحقق این مهاجرت دانشجویان باید دوره طرح دو ساله خود را می گذراندند و پس از آن با پرداخت هزینههای گزاف دوره تعهد حداقل پنج ساله خود به کشور (بخوانید جمهوری اسلامی) را میخریدند و اصطلاحا مدرک شان را آزاد می کردند.
حالا دولت جمهوری اسلامی می خواهد این مفر را ببندد، بخشنامه اش را وزارت بهداشت تنظیم کرده و دیوان عدالت اداری هم آن را تایید کرده. به عبارتی ساده، میخواهند به جای حل مشکل، جلوی فرار پزشکان را بگیرند و فارغ التحصیلان را در جهنمی که خود بنا کرده اند به اسارت بگیرند.
تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه آزاد کشور در پاستور
روز یکشنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۳، تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه آزاد به همراه خانواده های شان برای چندمین بار در اعتراض به افزایش ۲۰۰ درصدی شهریه این دانشگاه در خیابان پاستور تجمع اعتراضی برگزار کردند.
دانشجویان پلاکاردهایی در این رابطه در دست داشتند که از جمله در یکی آنها نوشته شده بود «شهریه ۱۸۰ میلیونی، حذف قشر متوسط» آنها همچنین شعار می دادند: «شهریه قانونی حق ماست، حق ماست»
اعتراضات دانشجویان از هفته گذشته به دلیل افزایش سه برابری شهریه از ۳۰ میلیون تومان به ۹۰ میلیون تومان آغاز شده، اما تاکنون دانشگاه آزاد پاسخ قانعکنندهای به این اعتراضات نداده است.
تحصن دانشجویان دانشگاه بهشتی
روز دوشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۳، دانشجویان دانشگاه بهشتی در اعتراض به کیفیت پایین غذا، وضعیت خوابگاهها، تفکیک جنسیتی بوفه و... در صحن دانشگاه تحصن کردند.
غلامرضا شمس مدیر امور دانشجویی از خواستهِ دانشجویان متحصن و وضعیت کمیته های انضباطی در دانشگاه ابراز بی اطلاعی کرد سپس با حضور احمدرضا ذوالفقاری معاون ریاست دانشگاه، دانشجویان متحصن در جواب پیگیری دانشجویان تعلیقی با عبارت «هیچ دانشجوی تعلیقی نداریم» مواجه شدند و این درحالی است ذوالفقاری حین تعیین وعدهِ یک هفته ای برای پیگیری خواستهِ دانشجویان آنها را به احضار به کمیته انضباطی تهدید کرده است.
دومین روز تجمع پذیرفته شدگان دانشگاه آزاد اسلامی
روز چهارشنبه ۲۵ مهر، جمعی از پذیرفته شدگان رشته های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی دانشگاه آزاد اسلامی، برای دومین روز متوالی در اعتراض به افزایش شهریه مقابل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در تهران، دست به تجمع زدند.
این شهروندان که ورودی سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی هستند، نسبت به افزایش سه برابری شهریهها بدون اطلاعرسانی قبلی به داوطلبان کنکور اعتراض دارند و لغو افزایش شهریه را خواستار شدند.
تجمع دانشجویان رشته های علوم پزشکی دانشگاه آزاد
روز شنبه ۲۸ مهر، گروهی از دانشجویان دانشگاه آزاد در اعتراض به افزایش شهریه رشته های علوم پزشکی مقابل ساختمان مجلس در تهران تجمع کردند. اعتراضات دانشجویان از هفته گذشته به دلیل افزایش سه برابری شهریه از ۳۰ میلیون تومان به ۹۰ میلیون تومان آغاز شده، اما تاکنون دانشگاه آزاد پاسخ قانع کنندهای به این اعتراضات نداده است.
پنجمین تجمع دانشجویان دانشگاه آزاد
روز دوشنبه ۳۰ مهر، جمعی از دانشجویان دانشگاه آزاد مقابل ساختمان وزارت بهداشت در تهران تجمع کردند.
گفتنی است، اعتراضات دانشجویان از هفته گذشته به دلیل افزایش سه برابری شهریه از ۳۰ میلیون تومان به ۹۰ میلیون تومان آغاز شده، اما تاکنون دانشگاه آزاد پاسخ قانعکنندهای به این اعتراضات نداده است.
(منابع استفاده شده برای تهیه این مجموعه: تلگرام دانشجویان متحد، فرهیختگان، تلگرام دانشویان پیشرو، توییتر دانشجویان تربیت مدرس، رویداد ۲۴، تلگرام ایران وایر، خبرآنلاین، ایلنا، کمپین فعالین بلوچ، اینستاگرام خبر فردا، رادیو فردا)
منبع: نبرد خلق شماره ۴۸۲، سه شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲ اکتبر ۲۰۲۴
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7سخن رو